Taktyka walki PR vs reszta

Zaczęty przez FReemen, Luty 10, 2006, 08:22:36 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

FReemen

Witam prawdopodobnie bede mial BD/PR. Lucznikiem nigdy nie gralem i chce uzyaksc informacje jak walczy sie z magami, tankami daggerami...

1. Jak wygrac z SH
2. Jak wygrac z DA/SK
3. Jak wygrac z TH

Jezeli masz zamiar pisac ze to duzo od szczescia zaelzy to nic nie pisz. Mojego BD mam obcykanego i gdy dochodzi do starcia (z doswiadczonym graczem DA TH itp nie mam szans... choc czasem wygram gdy stun nie wjedzie pare razy bez panterki:) to odluczylem sie liczyc na szczescie, gram logicznie i rozsadnie szczescie zostawiam na ostatnim miejscu.
Slucham odpiwedzi na moje pytania. Pozdrawiam.

Skrzat

PR to jedna z trudniejszych postaci, ma multum skilli to tez ma wiele taktyk, ja osobiscie wymyslilem swoja, nie moge patrzec jak inni PRowie walcza jak zwykly HE lub SR, wielu twierdzi ze PR to najslabszy lucznik, no tak, jesli graja tylko na stanie i strzelanie to tez tak jest, ale zapomina sie o takich peralkach jak Hex, Power Break, Poison, Freezing Strike, Drain, ktos spyta "no i ciekawe kiedy mam to wszystko uzyc?" otoz w bitwach magami nie ma co ich uzywac, najlepiej liczyc tutaj na stuny i krytyki z ssami, Double Shot za dlugo trwa, a i nie umywa sie przy krytykach, czyli cos co PR ma czeste i najsilniejsze wsrod lucznikow, w bitwach z Tankami, najlepiej na samym poczatku walki uzyc Stuna albo Ultimate Evasion i podczas tego wjebac Hexa, ktos moze powiedziec "to juz wole w tym czasie jebnac go z luku" no tak, to jest krotko przyslosciowe myslenie, gdy mowimy o TANKACH, to chodzi tutaj o dlugie 5 minut walenia z luku zanim ten pedal zdechnie, a wiec taki Hex, na 5 strzalow nie warto go uzywac, ale na 30... TRZEBA!! w pozniejszym etapie walki, po stunie, dobrze jest uzyc Draina, utrata zadania 500dmg kosztem 500 hp to dobra inwestycja, w ogóle PR to chyba najlepszy lucznik na tankow, najgorzej z tankami jest z DA, gdyz Dark Elfy sa bardzo podatne na stuna z powodu niskiego CON, to tez trzeba albo bardzo uwazac, albo w ogóle omijac DA... to bardzo trudny przeciwnik, ale do pokonania, daggerzy... daggerzy to lamy rabane bardzo trudne do pokonania... przede wszystkim, nie mozna uciekac przed nim, taktyka "szczała-strzała-szczała" nie wchodzi tutaj w gre, poniewaz dagger wykorzysta to przeciw nam uzywajac BackStaba, a tak to ma jednego krytyka mniej, w konfrontacji z daggerami najlepszym narzedziem jest Stun Shot, i tylko na to powinno sie liczyc, niestety duzo w walce z daggerami zalezy od szczescia, bo kazdy niewchodzacy stun to potezny krytyk od przeciwnika... na szczescie PR ma tyle dobrze ze ma czary pomocnicze, to sprawia ze jest bardzo ciezkim przeciwnikiem dla daggerow i innych lucznikow, przecietny scout, zawsze podczas walki wlacza UE, trzeba pamietac ze nigdy nie wlaczamy UE pierwsi (wyjatek to Abyss Walker), czekamy gdy to robi przeciwnik, i gdy taki dagger wlacza UE, my robimy to samo, i teraz my majac czary pomocnicze, ktore nie maja nic wspolnego z Evasion, pakujemy co zdazymy, najlepiej zeby to byly Hex, Poison, Drain, Freezing Strike i Power Break, nie ma co strzelac w niego, dagger i bez UE i tak jest trudny do trafienia, no i my majac te czary, zyskujamy nad nim olbrzymia przewage, a taki delikwent nie majacy czarow, macha nam sztylecikiem kolo nosa, ha, jedynym wyjatkiem jest Abyss Walker, w walce z nim, juz na samym poczatku walimy UE, nie uzywamy czarow, zadnych, nie ma sensu, AW to taki ktos kto moze nas zabic jednym krytykiem, wkoncu z tego slynie, ale na szczescie wchodza mu bardzo rzadko, wiec czas jest naszym sprzymierzencem, im szybciej go zabijemy bez oberwania tym lepiej, nigdy nie uzywamy UE i Stuna na raz, szkoda skilla, skoro i tak sa bardzo male szanse ze nas trafi... lucznicy to najlatwiejszy przeciwnik, chyba nie ma takiego ktory by rozwalil PRa w walce 1 na 1, chyba ze bedzie na tyle sprytny (lub akurat nie bedzie mial UE) ze go nie uzyje, gdy taki lucznik uzywa UE, my robimy to samo, walimy czary co sie da, a on w nas nie trafia.... podczas strzelania, najlepiej caly czas byc w ruchu, w momencie przeladowywania strzaly dobrze jest robic dwa kroki w ta, lub druga, idiotycznie to wyglada, no i ktos cie moze wziąć za nooba ze niby "ale idiota, myslisz ze jak sie bedziesz ruszac to trudniej bedzie w ciebie trafic, haahhahahahha", a gdy na takie cos odpowiadam "sprawdz sobie jak dzialaja skille Esprit i Acrobatic Move" to nastepnym razem juz mnie malpuje.... Vicious Stance i Accuracy uzywa sie tylko do potencjalnie krotkich walk, ze wzgledu na malo ilosc many, nie ma co wlaczac tego przy walce z tankami, lub innymi bykami....
PR to postac na pojedyncze pojedynki no i chyba najlepsza na pk (sorry mother russia) poniewaz ma bardzo malo many, jest malo pozadana postacia na siege, lecz moze posluzyc jako dd to rozwalenia pierwszej lini wroga, a gdy na servie sa mana potionki lub masz za soba dobry support, to taki PR moze byc maszyna do zabijania, w wojnach klanowych to głownie byłem jako ten ktory elimuje magow, jednak......

WSZYSTKO ZALEZY OD SZCZESCIA[/color]
Skrzat to faja....

Ustaw w swójej sygnaturce i pomóż Skrzatowi zdobyć dominacje nad światem

pseudo

az nabralem checi do zycia po tym co przeczytalem :) :)
wd.mnie jest najbardziej interesujaca postacia poniewaz to czy sie wygra zalezy praktycznie tylko i wylacznie od doswiadczenia a nie od szczescia!
to jest w nim napiekniejsze 8)
wiekszosc osob kozaczkuje m.in takimi postaciami jak TH albo SH a tak naprawde gowno sie znaja na graniu w L2{do osob grajacych takimi postaciami}(nie zmydlicie oczu lepszym graczom i tak bedziemy wiedziec ze niedawno zaczeliscie...)

Feanor

Heh Skrzat gratuluję świetnego posta :) Jednak uważam że MYŚLĄCY HE mógłby dać PRowi radę. Przede wszystkim - nie włączać UE. Jeżeli PR wrzuci UE i zacznie debuffować to my dajemy Snipe, Accuracy, można dać HawkEye i VS. Trafiamy bardzo mocno i wątpię żeby na takim booście do Accuracy HE pudłował. Jeżeli PR odbiegnie poza zasięg strzału, nie może debuffować i kończy mu się UE. Poza tym HE może w czasie rzucania debuffów przez PRa rzucić Stuna, który, jeżeli wejdzie, jest dla PRa potencjalnie śmiertelny. Teraz to co najważniejsze - końcówka walki - jeżeli PR nie wybudzi się ze stuna to ginie, jeżeli wybudzi się zbyt późno - ginie, jeżeli wybudzi się na tyle wcześnie by zdążyć odpalić Fatala - HE ginie. Jest jeszcze jedna rzecz wspomagająca PRa podczas walki. Mianowicie jeżeli wrogi łucznik wrzuci UE, to PR ma większe szanse żeby go trafiać jeżeli jest noc - nie pamietam jak nazywa się ten skill, chyba Shadow Sense.
www.linezeus.gr

Feanore lvl 52+

Yoker

CytatMianowicie jeżeli wrogi łucznik wrzuci UE, to PR ma większe szanse żeby go trafiać jeżeli jest noc - nie pamietam jak nazywa się ten skill, chyba Shadow Sense.
Nigdy nie grałem assasinem (i ofc. dalej), przejrzałem skille assasina i PRa i nie mogłem nic takiego znaleźć, na którym to dochodzi lvl? Może coś przeoczyłem.

A dlaczego fatal counter jest tak wspaniały? Z tego co widzę, ma takiego samego powera jak double shot, to co to ma za sens, skoro Double shota można używać kiedy się chce (zakładam, że ten power 3k na 60lvl to jest dmg maksymalny - przy krytycznym HP) chyba, że jednak tak nie jest. Powiedzcie mi w czym tu tkwi haczyk.

eSkel

Skrzat n/c  :shock:  post w Thorinowym stylu  :mrgreen:

Fatal Counter z tego co pamietam zwiekszal dmg wraz z iloscia hp - mniej hp wieksze obrazenia... ale dla mnie to przereklamowane jest, a i tak na wiekszosci shardów nie dziala :D Czyli od DS bylby lepszy pod wzgledem szybkosci i zuzycia many :P

iloczyn81

wow to było ciekawe :D
mam PR na 71lvlu i nie wiedziałem o takich rzeczach :P

Feanor

Nigdy nie grałem PRem. Tylko znajomi mi mówili o tym skillu... Być może nie istnieje on na retailu? W każdym razie gram na L2j a tam raczej wzorują sie na oficjalu...
www.linezeus.gr

Feanore lvl 52+

Skrzat

Cytat: eSkelSkrzat n/c  :shock:  post w Thorinowym stylu  :mrgreen:

nie obrazaj mnie....

co do tego skilla powera w nocy (nie pamietam jak sie nazywa, byc moze tak jak mowiles)... nigdy nie gralem na retailu, ale na testowalem se kiedys PRa na L2J i tam ten skill byl i dzialal, to nie sa mity :P
Skrzat to faja....

Ustaw w swójej sygnaturce i pomóż Skrzatowi zdobyć dominacje nad światem

serdel

Cytat: Skrzat
co do tego skilla powera w nocy (nie pamietam jak sie nazywa, byc moze tak jak mowiles)
Chodzi tu chyba o "Shadow Sense", ale to sie dostaje jako Dark Fighter i to zwieksza Acuracy podczas nocy. A poza tym przeciez PR ma Double Shot rownież, nie ma burst shota, ale za to ma Fatal Counter :) dostaje go chyba na 60 lv :wink:

Feanor

Czyli co do nazwy miałem rację ;) Nie wiedziałem że dostaje go Dark Fighter. Czy możecie powiedzieć jaki mniej więcej bonus daje ten skill? O ile zwiększa celność?
www.linezeus.gr

Feanore lvl 52+

Ryltar

Mi teraz zwieksza na 21 o 6 lub 5 czyli sporo

montezuma

Cytat: FeanorCzyli co do nazwy miałem rację ;) Nie wiedziałem że dostaje go Dark Fighter. Czy możecie powiedzieć jaki mniej więcej bonus daje ten skill? O ile zwiększa celność?

Jak mnie pamiec nie myli to dodaje +3accurency.

@Skrzat czytajac twoja wypowiedz zauwazylem pare bledow i tak:

1. Tank zaczynajac walke z archerem pierwsza rzecz ktora robi to spowalnia go uzywajac skilla, wiec po co PR ma odpalac UE na starcie walki?

2. Hex, Power Break dzialaja tylko 15s

3. Drain zwraca ci tylko 20% dmg , czyli jak zadasz nim tankowi te 500dmg to dostaniesz tylko 100HP

4.Taktyka na lucznikow tragiczna, PR jest najlatwiejszym lucznikiem do zabicia, w tym czasie jak PR uzywa swoich skilli to lucznicy go zabijaja critycami.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

pseudo

Ja i tak wole PR innymi lucznikami trza miec farta i liczyc na crytyki mozesz se ich w D... wsadzic

pseudo

a zalozmy ze bys nie mial farta to bys nie mial szans 8)

pseudo

Nie jestem takim zasranym NoObkiem zeby liczyc na szczescie i nieznosze jak ktos mowi cos zlego o PR :evil:  :!:

pseudo

A to jak wchodza crytyki zalezy tez od servka poki nie zrobisz to nie bedziesz wiedzial JA NIEBEDE LICZYL NA TAKIE SZCZESCIE :x
Jedna osoba kiedys napisala ze czesto wchodza a tera wszyscy po nim powtarzaja :| (troche to jest przereklamowane)...

pseudo

aaa zapomnialem napisac
wszyscy gadaja ze maja PR taki wysoki lvl i ze jest taki do dupy C3 to juz PRZESZLOSC :)

pseudo

A poza tym kazdy maja cos do jakiejs postaci gdybym mial wybrac taka do ktorej nikt nic niema to bym w ogóle nie wybral proste i logiczne :D

pseudo

Rake

A ja chętnie bym ci dał banana na tydzień za spam.Edytuj posty a nie pisz po pare wyrazów w każdym.NOOBIE!
[

pseudo

napisze cos i przypomni mi sie ze czegos jeszcze nie napisalem to ze mam skleroze to nieznaczy ze jestem NoObem CH... :evil:

Thaald

E pseudo jest cos takiego jak edit...lol

Skrzat ty lolu PR w pvp wcale taki gangsta nie jest ...z tankami nie masz szans bo lucznicy do tankow sie nie nadaja...z daggerami tez ciezko jest wygrac...nasze sladowe ilosci hp i dmg daggerownikow prowadzi do nieuniknionego gryzienia gleby....
Te bajery hex+power break...pozniej bieganie w te i we wte :D  tak naprawde w pvp jest malo czasu na takie zabawy a poza tym czesto te debuffy nie wchodza...ty walisz hexy itp a w miedzyczasie dostajesz dmg od wroga...wez pod uwage ze inne klasy tez maja swoje super taktyki...i jakis fan innej postaci bedzie opisywal walka biorac pod uwage zalety swojej klasy...
Fakt ze PR jest najciekawszym lucznikiem i najprzyjmniej sie nim gra...ale tak kolorowo nie jest...

FullMetal Alchemist fan

Rake

pseudo ty nie masz sklerozy tylko chroniczny niedowład mózgu.Jeśli używasz forum i nie potrafisz edytować własnych postów to jesteś mega NOOBEM.
A jeśli nie ogarniasz opcji edytuj to zajmij się może stawianiem babek z piasku...
[

pseudo

Gon sie! jak chce cos wiedziec to wiem na for oprocz odpowiadania nic mnie nie obchodzi ty zajebany krecie jestes biedna wspolczuje ci nawet niewiedzialem ze takie krety wchodza na for oh oh :cry: i skoncz z ta jebana gadka :evil:  :!: