Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dyma

Cytat: Draghar w Czerwiec 14, 2012, 09:24:58 PM
A nie jest tak? Niestety. Ale dla mnie olbrzymim minusem wśród wszelkich twórców jest to że okey dodają nowe rzeczy ale skierowanych stricte do osób wyfarmionych żeby mieli jeszcze co farmić, a o osobach niewyfarmionych mało kiedy się myśli.
to chyba logiczne bo na nich najwięcej siopy zarabiają, a po to tworzone są gry
Cytat: Arimas w Styczeń 08, 2012, 02:06:06 AM
Update:
W Amber party, jego członkowie pytają się alariona czy mogą dostać passy na shogala zamiast zapytać shogala  :D

Arimas

Jest ok jak dodają nowy high lvl content ale w większości przypadków w tym samym momencie chrzanią coś z low-mid lvl

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Horken

No najlepiej zawsze ma czołówka serwera.
Z Istiny podostawali kozackie rewardy, a gdy reszta serwa zaczęła chodzić na Istinę zmienili bonus.
Tak samo z GoGami było, bugowanym Spezionem i bugowanym Octavisem.
This is biatch.
Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu

Revolte

Bo ruskie są supportowane przez Innove.  :afro:
Lineage][ Europe
Server: Core
Othell Rogue 95+

Smolensk

Rozwiązanie z epickami, ogólnie jeśli chodzi o mnie jest fajne, przynajmniej epic jewlery, będzie epic, a nie co 2 osoba w party masz full istina jewelery.
Doomcio Sigel Knight 99 ~ H.S.J.E.A.H  Team    [Party Leader]

Deric

odkąd gram z obecnym cp czyli od 91lv do 96 nie przepuszczając ani jednej istiny poleciał nam 1ring woooow

jedyny epik który ma epik bonus to octavis ring reszta to gówno w porównaniu do starych epików ( no i earth wyrn ring, ale to po za zasięgiem wszystkich)

Horken

Ta sama sytuacja, 90-96
Earring+ring  :shock:
R.I.P. Ciapu

Alarion

nasze cp po zrobieniu istiny 40 x póki co w 1 party, dostało:

3 x neckl
3 x earring
2 x ring

chyba nie najgorzej ; p

i liczymy ofc na dalsze dropy ^_^
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

kamiil

Alarion

jeszcze sporo truskawek musisz zebrać, zanim cię będzie stać.

Cat Drama Maker

likas

2x neck
2x ring
1x earring

na 27 istin tyle widziałem epiców :P

Co do narzekania na osłabienie istiny i zwolnienie expienia na 90+ dla osób mało farmiących. Weźcie pod uwagę, że praktycznie GoD zrównał wszystko, więc jakby nie patrzeć, był to ogromny krok w stronę osób "niedofarmionych". Jedyne co na starych serwerach mogło mieć jakąś wartość to epiki, bo lvl i enchant skilli przestał mieć znaczenie, a nawet elegie/vespery itp powbijane na +dużo musiały ustąpić TW/Apo, a już na pewno R95, można to naciągając porównać do wipe'a serwera. Siłą rzeczy takich "promocji" nie może być za często, bo l2 to gra dla farmerów i dlatego dzięki takie grupie docelowej przetrwała już wiele innych mmo.

kamiil

Cytat: Alarion w Czerwiec 15, 2012, 12:36:34 AM

masz  przyjacielu, kup sobie epiki :D

Alarion

myślałem, że na epika to kobiałka minimum...

Cat Drama Maker

Arimas

Cytat: kamiil w Czerwiec 15, 2012, 01:11:19 AM
Cytat: Alarion w Czerwiec 15, 2012, 12:36:34 AM

masz  przyjacielu, kup sobie epiki :D

Weź, teraz mam ochotę na truskawki >.<

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Vraghor

Cytat: likas w Czerwiec 15, 2012, 12:43:47 AM
a nawet elegie/vespery itp powbijane na +dużo musiały ustąpić TW/Apo, a już na pewno R95
a szkoda bo tyle fajnych setow i broni poszlo w odstawke...
retired

Alarion

Cytat: Vraghor w Czerwiec 15, 2012, 10:31:36 AM
Cytat: likas w Czerwiec 15, 2012, 12:43:47 AM
a nawet elegie/vespery itp powbijane na +dużo musiały ustąpić TW/Apo, a już na pewno R95
a szkoda bo tyle fajnych setow i broni poszlo w odstawke...

kiedyś ludzie tak mówili o A grade setach / broniach, jak S i s80 je wypierały : D

Cat Drama Maker

Sesto

Cytat: Draghar w Czerwiec 14, 2012, 08:34:46 PM
Swoją drogą ciekawe jak teraz wyglądać będzie ubijanie Istiny przez party randomowe + CP które nie są zbyt wykoksane. No i pewnie dla dużej części (przynajmniej początkowo) odejdzie olbrzymi boost expa i takie osoby między 90-95 zostaną zamknięte w Kartiach, Spezionach i Fortunach. Chyba że NCSoft w swojej mądrości (w co wątpię) dorzucił coś nowego, bo ten nowy Seed to 97+ bodajże.  Czyli będzie więcej quitów.

ale dodali  lokacje  przeciez  tylko jak na razie  ciezko cos powiedziec o expie i dropach

He4DSh0t

Wie ktoś jak zainstalować PTS bo nigdzie nie widzę żadnego info tylko jakiś trigger do przełączania miedzy live a pts:/
sQam sQuad Old Member - Core
7Sins Old Member - Lilith

Smolensk

Cytat: He4DSh0t w Czerwiec 15, 2012, 02:42:35 PM
Wie ktoś jak zainstalować PTS bo nigdzie nie widzę żadnego info tylko jakiś trigger do przełączania miedzy live a pts:/

nie ma jeszcze pts ffs.
Doomcio Sigel Knight 99 ~ H.S.J.E.A.H  Team    [Party Leader]

He4DSh0t

Horken

Cytat: He4DSh0t w Czerwiec 15, 2012, 02:42:35 PM
Syćko ryra jak powinno. Triggerujesz PTS'a i na stronce masz możliwość zainstalowania nowego klienta tauti.
R.I.P. Ciapu

Alarion

a gdy na stronei kliaksz "install" wskazujesz folder gdzie cgcesz to pobrać. Jeżeli wskażesz istniejący folder Lineage 2 GoD (ogólny folder) zacznie pobierać jedynie brakujące pliki (z tego co pokazuje mi teraz 244 MB), więc nie trzeba pobierać całych 6GB chyba. póki co pobieram, będę później to powiem czy działa.

Cat Drama Maker

He4DSh0t

Mi juz działa pobiera około 1,3giga na forum 4game już parę osób wytłumaczyło dokładnie co i jak gdyby ktoś się jeszcze męczył.

Revolte

Cytat: Alarion w Czerwiec 15, 2012, 04:13:38 PM
a gdy na stronei kliaksz "install" wskazujesz folder gdzie cgcesz to pobrać. Jeżeli wskażesz istniejący folder Lineage 2 GoD (ogólny folder) zacznie pobierać jedynie brakujące pliki (z tego co pokazuje mi teraz 244 MB), więc nie trzeba pobierać całych 6GB chyba. póki co pobieram, będę później to powiem czy działa.

A jak go zainstaluje w tym ogólnym folderze to później będę mógł wejść normalnie do gry ??
Lineage][ Europe
Server: Core
Othell Rogue 95+

Alarion

Cytat: Revolte w Czerwiec 15, 2012, 11:45:27 PM
Cytat: Alarion w Czerwiec 15, 2012, 04:13:38 PM

A jak go zainstaluje w tym ogólnym folderze to później będę mógł wejść normalnie do gry ??

jeżeli do głównego folderu z grą, to nei wrócisz do poprzedniej kroniki, bo będziesz miał pliki z tauti. Trzeba zrobić tak:

1) robisz kopię gry w innym folderze / partycji
2) włączasz ten plik PTS live trigger
3) na stronie zamiast "play" pojawi się "instal".
4) wybierasz mu ścieżkę dostępu DO kopi gry (główny folder z kopią gry)
5) pobierze ci albo całość, albo jedynie około 250 MB.
6) jeżeli pobrało całość, to klikasz play. Jeżeli pobrało tylko około 250 MB, to klikasz jeszcze na stronie "fix game" i pobierze ci reszte (u mnie +800 MB dodatkowo)
7) klikasz play i wchodzis na PTS.

Gdy chcecie wrócić do main gry, w tym folderze z plikami uruchamiacie plik "Live" i wtedy dopiero klikacie "play" na stronie.

BTW na chwilę obecną to się mogą w dupę z tym PTS cmoknąć, bo jak myślą, że 50 scroli SP załatwi sprawę to się mylą. 50 scroli to mi ledwo na połowę skilli wystarczyło, nie mówiąc już nic o ich enchnatowaniu (bo na 99 można już wszystko enchantować).

Mam nadzieję, że dodadzą scrolle sp do kupienia u tych kotów.

No i każdy ma transken ringa / blessed valaka / antharasa i istine : D

Cat Drama Maker