EXP magiem 82+

Zaczęty przez Cielarz, Czerwiec 19, 2012, 07:44:23 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Cielarz

Witam. mam nukera, obecnie 82, gram bez pa.

Obecnie siedze glownie na pi, nie idzie zle ale czytam czasem jak to ludzie niby do 85 w tydzien wbijaja rzekomo bez nolifu. W takim razie mam pytanie, czy jest jakas lepsza miejscowka dla nukera na tym lvlu czy raczej powinienem zostac na PI?

asdf1movie

na iss buffie nie dasz rady na swampland? chesty, wiedźmy i te slabsze moby chyba juz dasz rade
a jak by ci sie znudziło to probuj DV entrance, na drakosy

likas

może IT, o ile nie grasz necro, to chyba tragedii tam nie będzie (100k za mobka bez PA na vitcie)

Cielarz

Na swampland jeszcze dlugo schodza a exp nie jest proporcjonalny.
IT czy drakosy to zadnego porownania nie ma do PI. tam bez vita mam 40 - 65k expa z moba, targam po okolo 3 grupki wiec o niebo lepiej niz w it. Wiec pozostaje chyba PI ale ciagle pozostaje dla mnie zagadka jak wbic jeszcze szybciej jak niektorzy twierdza. chyba ze full vit, pa i runy na expa.

Draghar

Cytat: Cielarz w Czerwiec 19, 2012, 08:17:27 PM
IT czy drakosy to zadnego porownania nie ma do PI. tam bez vita mam 40 - 65k expa z moba, targam po okolo 3 grupki wiec o niebo lepiej niz w it. Wiec pozostaje chyba PI ale ciagle pozostaje dla mnie zagadka jak wbic jeszcze szybciej jak niektorzy twierdza. chyba ze full vit, pa i runy na expa.

Kiedyś faktycznie na PI dało się wbić w tydzień luźno nukiem 85. Związane to było z powtarzalnym Q za który dostawałeś 15kk expa za około 4-5 minutową rundę (może nawet mniej nukiem jako że ja robiłem healerem). Od jakiegoś czasu jest 10x mniej expa i ludzie tam już nie chodzą.

MastJedi

Party w SoA.
Organizuj daily :P

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

lefi

na 82 bij ile wlezie na PI dużo broni s grade leci

Dyma

Cytat: MastJedi w Czerwiec 19, 2012, 08:50:44 PM
Party w SoA.
Organizuj daily :P

Pozdrawiam
Chyba najlepsze rozwiązanie, postaraj złapać kontakt z jakimiś Polakami tak przed 90 lvl i niech Cie wezmą na podczepke do SoA.
My Russe wbiliśmy 82-85 w kilka godzin tylko on miał chyba PA i jakąś runke. Ale exp tam bedzie mega lepszy niż każdy inny gdzie mógłbyś samodzielnie koksać.
Cytat: Arimas w Styczeń 08, 2012, 02:06:06 AM
Update:
W Amber party, jego członkowie pytają się alariona czy mogą dostać passy na shogala zamiast zapytać shogala  :D

MastJedi

ja miałem 20% na jednym daily. fakt - z mentorem... ale to pokazuje różnicę :)
Raz posmakujesz SoA i nie będziesz chciał gdzie indziej expic :)

Pozdrawiam
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight

Arimas

Cytat: MastJedi w Czerwiec 19, 2012, 10:21:28 PM
ja miałem 20% na jednym daily. fakt - z mentorem... ale to pokazuje różnicę :)
Raz posmakujesz SoA i nie będziesz chciał gdzie indziej expic :)

Pozdrawiam
Tak na serio to Harnak, SoA i Orbis śmierdzą xD
Chociaż SoA zawsze fajne pvp się robiło na port spocie

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Horken

Tylko na Harnak musi być przebudzony albo suba bo z tego co się orientuję nie dało się tam wejść low lvlem.
Mnie do 85 doexpiali na GoG upper. Pa+vit = 0,5-1% za moba
PI imo dobre jest. Zależy jakie trainy tam ciągasz.
Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu

Cielarz

Solo na PI z moich obliczen wychodzi najlepiej ale to i tak dlugo bedzie szlo. jestem w stanie bic 3 - 4 grupki.

Hm, z tym soa chetnie bym sprobowal, problem tylko czy jakiekolwiek party wezmie mnie na zula;)

Moze tutaj jest ktos kto chcialby wspomoc?;) bede wdzieczny

Arimas

Całe expienie na PI polegało na wykonywaniu questa gdzie trzeba było zabić 30 mobów i dawał sporo expa a był powtarzalny..
Działa on jeszcze? bo inaczej PI na tym lvl to syf IMO

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Shanique

Cytat: Arimas w Czerwiec 20, 2012, 01:29:52 PM
Całe expienie na PI polegało na wykonywaniu questa gdzie trzeba było zabić 30 mobów i dawał sporo expa a był powtarzalny..
obcięli go niestety

Draghar

Cytat: Draghar w Czerwiec 19, 2012, 08:26:32 PM
Cytat: Cielarz w Czerwiec 19, 2012, 08:17:27 PM

Kiedyś faktycznie na PI dało się wbić w tydzień luźno nukiem 85. Związane to było z powtarzalnym Q za który dostawałeś 15kk expa za około 4-5 minutową rundę (może nawet mniej nukiem jako że ja robiłem healerem). Od jakiegoś czasu jest 10x mniej expa i ludzie tam już nie chodzą.

Cytat: Arimas w Czerwiec 20, 2012, 01:29:52 PM

:noob:

Horken

Nie wiem tylko za bardzo gdzie w lepszy sposób można grindować expo. Na PI są i herby i vulny na magic. Mało tego spoty są tam teraz opustoszałe więc można ciągać trainy masakryczne, a exp sowity. Ja tam ciskałem nuka od 72-75 z issem na boxie i szło elegancko przy czym trainy ciągałem issem - od 76+ lajtowo dałby radę sam trainować mniejsze porcje.
Adena zwraca się na shoty i buffa.

Alternatywa do PI? Chyba tylko swamp. Ludzie zachwalają miejscówkę aczkolwiek nie wiem, nie expiłem tam za wiele bo PI na swój czas było zaje*istsze.

Cytat: Cielarz w Czerwiec 20, 2012, 07:52:36 AM
Solo na PI z moich obliczen wychodzi najlepiej ale to i tak dlugo bedzie szlo. jestem w stanie bic 3 - 4 grupki.
W zasadzie to powinno zamknąć już ten temat.
Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu

Cielarz

Wiem ze kiedys taki quest byl, teraz daje tylko 1,5kk expa wiec bez szalu. Solo poki co lepszego miejsca nie ma.
Dlatego tez pytam o alternatywe, albo czy ktos bylby wstanie wziac mnie na zula do tego soa;)

Dyma

skończcie dyskusje bo tylko Arimas sobie posty nabija ;p

Było powiedziane, że najlepszym rozwiązaniem jest:
- solo PI
- podczepka SoA
i tyle
Cytat: Arimas w Styczeń 08, 2012, 02:06:06 AM
Update:
W Amber party, jego członkowie pytają się alariona czy mogą dostać passy na shogala zamiast zapytać shogala  :D

MastJedi

Cytat: Cielarz w Czerwiec 20, 2012, 02:35:18 PM
Wiem ze kiedys taki quest byl, teraz daje tylko 1,5kk expa wiec bez szalu. Solo poki co lepszego miejsca nie ma.
Dlatego tez pytam o alternatywe, albo czy ktos bylby wstanie wziac mnie na zula do tego soa;)
Jeszcze raz - SAM organizuj party - Daily SoA lf tank/iss/heall/dd
Nawet godzinne czekanie się opłaca.
Mało kto cie weźmie na podczepke na długi exp. Ale daily soa chce zrobić dużo ludzi :)
i wielu z nich nie patrzy na lvle :P byle zrobić quest. (20-30 min)
Zresztą też mozesz bic :) a i cyclone od czasu do czasu użyc :)
Ja nie "sprzedałem" cyclone :) I sie przydaje :)

Pozdrawiam