Łowienie Ryb

Zaczęty przez Harpir, Maj 18, 2006, 10:25:35 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

£owisz rybki w L2??

tak
32 (50.8%)
nie
19 (30.2%)
a co to jest??
12 (19%)

Głosów w sumie: 62

Głosowanie skończone: Maj 18, 2006, 10:25:35 PM

Harpir

gram od nie dawna na serverze z lowieniem rybek i tak się zastanawiam czy sa jakies techniki na łowienie tych rybek czy nie bardzo(znaczy wszystko to czysty fuks jest) aktualnie uzywam albatros rod taka wedka na d grade. no i jest pare spławików i w ogóle. łowi ktoś też?? dajcie rade bo się gubie w tym...
może ktoś z oficjala lowi i wspomoże radą??

ainaarwen

ja nigdy nie lowilem dlatego nie pomoge niestety :) ale to musi byc ciekawe zajecie, jaka wage mial Twoj najwiekszy okaz? :D

Harpir

a nie wiem. najelpszy okaz dal mi greater fish oil:)  i to nawet takie dwa:) ale mysle ze tak ze 3 kilogramy to ten okaz miał:) a czasem mozna wyłowić skrzynke z skarbami:) no nic czekam na porady...

pseudo

wpisz w googlach poprostu łowienie ryb w lineage 2

Jancia

Server: Teon
KrejziBicz -Shilen Saint 77/Blade Dancer 52+
Kathia -Warsmith 40+

Pred

Te fish oil, warto chyba zamieniac na fish gemy, pozniej przy wiekszej liczbie wymienic... a zreszta, na piratach to na pewno jest spiep*****. :/

Rominek

ja tam lowie i musze przyznac ze mi sie rzadko to udaje ale probuje sie nauczyc sam :D duzy zarobek jest na tym ;D
PLAY:

WATCH:

----

Pred

Taa... ale jednak sa botterzy, ktorzy tez to robia... szczegolnie na Retailu, tam to jest plaga.  :x

Rominek

no sa i co na to poradzisz ? NIC :(
PLAY:

WATCH:

----

Jancia

Powiem tak że botterów też można niezle uwalic, lub zarobic na nich :P
Server: Teon
KrejziBicz -Shilen Saint 77/Blade Dancer 52+
Kathia -Warsmith 40+

KingRusher

Botterów mozna zabic jak to nie peace zone. lowienie rybek to fajna rozrywka jak sie nie expi

Nefryl

Na Retailu łowienie rybek to IMO jedyne najbardziej opłacalne zajęcie dla początkującego. Innymi sposobami tak dużo nie zarobimy na niższym lvlu. A na proofy popyt zawsze był i będzie (oby :P). Co do botów ^^
a) Fake Death (zbierasz moby -> idziesz koło bota -> Fake Death -> może coś wypadnie :P (raz mi wypadł Brig Helm +4 ^^)
b) Harvestowanie jego mobów.

ariies

:o a c oto takiego lowieni ryb

rafihackero

Z tego co wiem podczas łowienia ryb można używać specjalnych ssów dla wędek. łowienie ryb wtedy to czysta przyjemność. można je dostać u każdego fishermana.

exoriou

właśnie, skąd wziąć te shoty na wędkę,  na moim serwie można kupić za jakąś  butelczyne... ale skąd ją wziąć to nie wiem za bardzo... może trzeba pod kamykiem poszukać?

~Armagedon~

ja nie lowilem...
tak nawiasem mowiac mam pytanie - co w lowieniu jest oplacalne ??

Nefryl

Z niektórych ryb wypadają itemki np. Fish Oil, jakieś łuski itp., które u fishermana można zamienić na Proofs Of Fishing, za które z koleji można "dokupić" jako skil u fishermana więcej miejsca w plecaku, książeczce recept i storehouse. Dlatego też (na oficjalu) raczej zawsze był popyt (szczególnie u krasnoludów) i można było sobie trochę zarobić. Przykładowo na globalu:

1 godzina łowienia - ok ~900 - ~1000 Proofs of Fishing

Teraz w zależności od serwera dla przykładu na oficjalu każdy Proof jest warty ~160- ~200each (przynajmniej tak było jak ja grałem na retailu).

1000 x 200 = 200 000
900 x 160 = 144 000

Najgorsze jest tylko czekanie na to kiedy to ktoś kupi (im więcej sprzedajemy tym lepiej). I tak można zarobić w jakieś 2 godziny (razem z czekaniem) na globalu(!) od 144 do 200K (kilka K trzeba odjąć za przynęty). Nie wiem jak to jest na prywatnych serwach (na pewno gorzej). Oczywiście, jak to bywa na globalu łowienie jest mniej opłacalne, ponieważ boty biorą się za farmowanie i sprzedają więcej po niższej cenie :/ (cholera gdyby nie te boty to oficjal byłby naprawdę rajem).

Dodatkowo z przedmitów wypadających z ryb (np. Fish Gem) można robić ozdoby na głowę np. Maskę na Party, Monokl czy Piracką opaskę, które można opchnąc za niezłą kasę.

Pavvel007

skąd mam wziąć ta wedke i przynete prosze o pomoc  :cry:  gdzie i co z gory dziekuje

montezuma

Cytat: Pavvel007skąd mam wziąć ta wedke i przynete prosze o pomoc  :cry:  gdzie i co z gory dziekuje

Wszystko jest u NPC w grocery shop
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Pavvel007

Mati_888

a jam pytanko czym sie różni pumping od reeling kiedy tego, a kiedy tego uzywac??(wiem ze to skill na lowienie ale nie wiem kidy ktorego uzywac)
Abyss x3 :

Matiks - BH

Siena

Jak używasz tych spławików begginers to jest na górze okna łowienia pokazane co wziąć a jak nie to też nie wiem :P
Piszę poprawnie po polsku

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

patryk1

właśnie złowiłem big blue fish  :dw_3_3: :dw_3_3: :dw_3_3:
ya