[H5]Kogo polecacie zrobić

Zaczęty przez Spinacz333, Sierpień 01, 2012, 06:33:16 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Spinacz333

Siema. Za 2 dni startuje x20 h5 l2dragoneye.com. Mam dylemat bo nie wiem kogo robić. Gram solo, czyli raczej supporty odpadają. Chodzi mi o postać, którą mógłbym sobie beprobelmowo farmić i nabijać pvp. Myślałem o SH, do farmy marzenie, ale czy na pvp ta postać raczej jest słaba. A może wy mi kogoś polecicie?

Z góry dzięki

Arimas

Jeśli twierdzisz, że SH to postać słaba na pvp to chyba nie graliśmy w tą samą grę...

robisz sobie improved kurę i jedziesz równo

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

GladiuszC

Sh w h5 to fear dealer. Kopa powiedzmy ma na open, ale jednak najgorszy nuk na oly. Pvp i szybkie pve to raczej brałbym tyra/sps, ale tak naprawdę jest wiele takich klas.
//
tak po zastanowieniu to masz do wyboru: Sps, Tyr, Deska, Zerk, Sorc, SH wypadnie na farmie najlepiej, SK, ostatecznie Konik z powodu masówy, która daje radę na pve i pvp. No i glad ale tylko na mahumy. Krasnalem o dziwo też idzie fajne trainy robić.  O exp się nie martw na serverze x20. Daggerów chyba farmi się dość długo, jedynie half kille będą pomocne. Ale to jest H5, trainów już sobie nie porobisz nimi :( . Sprecyzuj bardziej w jakim kierunku chcesz iść, bo gdyby się uprzeć, to każda klasa może w jakiś sposób się przydać w party pod farmę lub farmić samemu. Btw masz tam fullbuffa?
Drogi użytkowniku:
Używaj pięknej polskiej interpunkcji, bo w przypadku forum jest ona ważniejsza od ortografii, czy używania polskich znaków.
Zanim coś napiszesz, przeczytaj to kilka razy i dopiero potem wyślij.
Najpierw zastanów się, co druga osoba miała na myśli, o co jej chodziło i w jakim stopniu ma rację, a dopiero później pisz textwalle flejmu nabijając sobie posty i udając, że nie robisz tego specjalnie.
I CZYTAJ KURWA ZE ZROZUMIENIEM!

lukasz09091

Z tego co przeczytałem na stronce tego serwera to jakiś dziwny buffer do buffowania się w każdym momencie i mana poty, więc expa nuk, albo glada dobić to 80 i na mahumy co problemem na takich ratach nie jest. Ale napisz do czego ta postać ma być w ogóle

//jeśli zależy Ci na szybkim 85 to imo SH na PI

Spinacz333

OK dzięki za odpowiedzi. Teraz możecie mi powiedzieć, która z wymienionych postaci jest najlepsza do PvE: Berk,DA czy SpS? I jak możecie to napiszcie na jakich spotach można farmić berkiem i da bo sps to chyba tylko PI. Oczywiście solo.

GladiuszC

Na serverze z mana potkami i fullbuffem lepszy będzie Zerk. Trainy nim robisz w GC ostatecznie na mahumach. DA jest ownerem open i oly, ale na pve sobie go nie wyobrażam. Chyba jedyne sensowne wyjście to mos upper z banishem, albo F1 chamber. Spsa poleciłem Ci z racji tego, że to jest prawie zapomniana klasa, dodatkowo ma niesamowitego kopa na oly i potrafi wyciągnąć ładny dps na open. Dodatkowo gra się nim ciekawie, no i atri jest tanie.
Drogi użytkowniku:
Używaj pięknej polskiej interpunkcji, bo w przypadku forum jest ona ważniejsza od ortografii, czy używania polskich znaków.
Najpierw zastanów się, co druga osoba miała na myśli, o co jej chodziło i w jakim stopniu ma rację, a dopiero później pisz textwalle flejmu nabijając sobie posty i udając, że nie robisz tego specjalnie.

Brianoc

main jaki chcesz + sh box do farmy, 30 min na dv i masz 85
a.k.a Szakalaka

Bot coder!

Hermit

Dlaczego h5 jest tak popularne wsród privów? I czy potrzebuje dużo lepszych parametrów niż interlude?
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

GladiuszC

Generalnie h5 to pierwsza kronika, w której trzeba umieć grać destrem/tankiem. W której każdy może farmić oly, na nowych arenach (łącznie 4 różne areny masz). Jest też stosunkowo bliski ideałowi balans klas(w porównaniu do reszty kronik). Dodatkowo w H5 najszybciej się ubierzesz, dzięki temu bez customów mogą na niej grać retardy, nolify, casuale i mieć z tego jakąś rozrywkę.
Minusem jest to, że niewielu potrafi z niej korzystać. Wielu ludzi zamula życie na farmie, dzięki wielu instancjom pod farmę niestety masz dość mało open pvp. Ale ja zajmowałem się swojego czasu łapaniem fragów na sel mahumach, i jednak nie odczułem tego w tym stopniu, w jakim odczuwają to hejterzy H5tki.
A z parametrów to troszkę trzeba mieć. Tzn może podcinać podczas mass pvp kiedy będą za słabe. Zapodaj co tam masz, to powiem Ci +/- czy da radę zagrać.
Drogi użytkowniku:

Hermit

lapek asus 2.1 gz 4gb ramu? karta intela?
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

GladiuszC

Mam tego samego/podobnego. Na pvp powyżej 100 osób trzeba jedynie low detail włączać. No i na tiacie troszkę podcina. Możesz spokojnie grać.
Drogi użytkowniku: