[EU] Sterowniki - wyrzucanie z gry

Zaczęty przez f4kir, Sierpień 09, 2012, 11:54:16 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

f4kir

2012.8.9 23:50:03
Build Date : Mon Aug 06 03:50:01 2012

CPU : AuthenticAMD  AMD Sempron(tm) Processor LE-1250 @ 2197 MHz 2047MB RAM
Video : NVIDIA GeForce 9600 GT (142)
PosCode : LS9(449) -114568:256575:-1284 1/0 [556]

The CPU driver is not up-to-date. Please download the latest driver.

History: UGameEngine::Tick <- UpdateWorld <- MainLoop

Witam, otóż to co wkleiłem wyżej chyba wiadomo że chodzi o to że niby mam stare sterowniki, lecz już aktualizowałem, nie grałem wcześniej w L2 więc nie wiem jak to naprawić szukałem po necie lecz nawet po setkach razy instalowaniu najnowszych sterowników do mojego komputera nie pomaga, i w dalszym ciągu wyrzuca z gry. Jakaś rada żeby to obejść, dodam że grę ściągnąłem ze strony eu.4game.com/lineage2/ , to co napisałem wyżej to pierwsze pytanie a drugie jest następujące, czy tylko przez tego launchera 4game da się odpalać grę? bo zwykły plik l2.exe nie mogę odpalić gry bo jakiś niby problem z updatem, zdążyłem w grze tylko tyle co zrobić postać i wywala od wczoraj się z tym męczę. Można to obejść, a i przed chwilą mi się udało nawet pograć całe 3min więc jeśli na ustawieniach High gra się nie zwiesza, to czemu nawet jeśli miałbym stare stery przeszkadzało by?

W każdym bądź razie czekam na jakieś odpowiedzi, sorki że tak nawaliłem treści a jest już późno a ja padam.

Pozdrawiam

Draghar

Co do drugiego pytania -> Tak. L2 na europejskim offie można odpalić jedynie z poziomu strony i nie ma szans żeby to obejść w jakikolwiek sposób.

Co do pierwszego. Na wszelki wypadek ściągnąłbym sobie jakiś program który sprawdzi aktualność zainstalowanych sterowników. Z tego co pamiętam to GameBooster miał taką opcję. Dodatkowo spróbuj zrobić Fix Game na stronie 4game. W okienku gdzie masz przycisk "Play" są dwa kółka zębate. Po kliknęciu na nie "Fix Game".

Spinacz333

http://www.drivermax.com/ w dziale downoad pobierz aplikacje.

Polecam ten program, a w Game Boster wydaje mi się że nie ma takiej opcji

f4kir

Właśnie robiłem już Fix game i fakt na krótszą chwilę pomagało ale i tak wywala z tym samym problemem, sprawdzałem aktualność sterowników przez program Slim Driver i kasowałem stare sterowniki programem Advanced Uninstall pro, i dalej to samo, dopowiem jeszcze że przed formatem próbowałem zainstalować i wyskakuje ten sam błąd, i po formacie dalej to samo, nawet dyski zmieniłem bo poprzedni był trochę walnięty, spróbuje coś podziałać przez ten link co Spinacz podał, i dam raport czy coś podziałało.

Pozdrawiam

Draghar

Dobra.

Pogrzebałem trochę po googlu i wyszło z tego tyle:

1st -> Upewnij sie że masz zainstalowanego SP3 na XPku
2nd -> Wyłącz opcję Cool 'n' quiet w BIOSie. Bajer który ma służyć za zmniejszenie ilości prądu pobieranego przez CPU. Masz Semprona więc na 100% powinieneś mieć tę opcję w BIOSie.

Powinno pomóc.

f4kir

Ściągnąłem Maxdriver czy jakoś tak z linka powyżej, ale strasznie dziadowo instaluje i dopóki nie dokupie konta pro mogę ściągnąć 2 sterowniki na dzień, ściągnąłem główniejsze czyli karta graf i procek i dalej nic. Co do kolegi wyżej, tak Cool'n'quiet jest wyłączone od samego początku ale na wszelki wypadek zajrzałem przed chwilą i dalej off :) a gra dalej nie pomaga, kolejne pomysły? mogę dodać że nawet po formacie mam problem z cs'em gdzie wywala mnie ze steam i non steam, i tez nikt nie umie mi na to nic poradzić. Przed którymś formatem w tamtym miesiącu było all ok.

Pozdrawiam

Acid

CytatThe CPU driver is not up-to-date. Please download the latest driver.

Wystarczy zainstalować sterowniki do procków AMD, a nie żadne game boostery.

http://support.amd.com/us/Pages/dynamicDetails.aspx?ListID=c5cd2c08-1432-4756-aafa-4d9dc646342f&ItemID=153&lang=us

Zainstaluj. :)