Van Holter [HighFive][Mid][x7]

Zaczęty przez Gandam, Październik 29, 2012, 08:26:18 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gandam

Planowany start serwera
30-11-2012r.

Strona serwera
http://www.l2ex.pl
Forum:
http://www.l2ex.pl/forum

Kronika
High Five - z małymi zmianami które mają spowodować ciekawszą rozgrywkę, oraz więcej pvp na servie tj. min. wyjęcie bossów z instancji itp.

Rates
Exp, SP, Drop, Spoil - x7
Quest drop x3
Raid drop x3
Epickie bizu x1
Party exp x1.5

Enchanty
Bezpieczny: +3
Maksymalny: +7
Szansa : 1/2

Informacje ogólne
Klasy - 1 free, 2 platna lub quest, 3 klasa - quest
Dualbox - dozwolony
Subklasy (3) bez questa
Noble - quest lub TW
Czas buffów - retailowy
Brak offline trade
Standardowe offowe eventy
Customowe eventy

Zabezpieczenie
L2Ex posiada system zabezpieczający który nie zezwala na używanie programów takich jak boty, l2c itp. Dodatkowo czuwa także nad dualboxem - nie ma możliwosci multiboxowania z jednego kompa na naszych serwerach.

Dotacja
Tak samo jak na mid-rate dotacja obejmuje itemy nie wpływające na rozgrywkę. Głównie czapki i innego rodzaju akcesoria oraz agathiony czyli to co w dotacji jest i było na l2ex od zawsze.
Enchantom i full itemom z doty mówimy stanowcze : NIE

Start za miesiąc - myślę iż to wystarczający czas na dobrą reklamę. Kilka osób z dużych, znanych Polskich klanów zapowiedziało grę na tym serwerze.

Informacja o maszynie
SSD (ovh) czyli:
Intel Xeon W3520
4x2(HT)x2.66+ GHz
24 GB DDR3
Intel SSD 320 2x 120 GB
Network 1 Gbps

(tylko gamesever, login i mysql są na osobnych maszynach)

Proszę podkleić :)

Najpierw to niech wstanie i trochę pochodzi z w miarę dobrym online a potem się podklei. Póki co tak często w tym wątku piszecie, żę i tak i tak jest u góry :)
//Russe
http://www.thetenebrae.pl

Aeore Healer 97 Lilith

TheVerrier

wszystko fajnie ale brak offline shopów i max enchant mnie przeraża ;0

Arimas

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

roli

Grałem tu kiedyś, naprawdę dobry serwer. Chyba jedyny polski godny uwagi po existance c4.
Powodzenia.

perfecT

Czy donate coiny,tak jak na poprzedniej edycji będzie wystawiać na sell/buy ? Rozumiem,że czapeczki będą,ale czy także z vitality?

Gagusiek

Tak będą na zatrzymanie vitaliti tak jak to było na Arii

tomas44

jakiś klan który nie gra  systemem CP prowadzi rekrutacje?

NuN

Może 4fun wbije tam choć dziwi mnie max enchant

Gandam

Cytat: NuN w Październik 30, 2012, 04:03:48 PM
Może 4fun wbije tam choć dziwi mnie max enchant

mnie tez w sumie, ale domyslam sie ze chodzi o to by, nowi gracze po przyjsciu nie przerazili sie latarkami? nie przeszkadza mi to wiec oby tylko online dopisal :)

Aeore Healer 97 Lilith

Zalin

po tygodniu s84 +16 ??? o co wam chodzi z tymi latarkami? To, że ktoś ma broń +10 a grade po miesiącu to raczej nie zniszczy serwa ;//

Gandam

Aeore Healer 97 Lilith

Gagusiek

Własnie moim zdanie dobrze że enchant jest do +7 po pierwsze nie będzie przepaści dużej przepaści pomiędzy nowy graczem a tymi co grają już i wreśćie będzie sie liczył ogar postaci a nie itemy wbite na +++++++++++ .  :bump:

Drax09

Powiem tak kto ci wbije na ten serwer za 2-3 miechy gdzie all będą latać w vorpal secie na +10 i bronia +16 :P To jest oczywiste ze ludzie chętniej będą wbijać na serwer gdzie max enchant jest +7 i można szybko doskoczyć do innych. Nawet osoby które mało graja maja teraz dobrze :P

henryhill

hmm ale co dziwne serwer został przez admina usunięty z zapowiedzi  :o

Gagusiek

Bo zapewne zobaczył że są 2 tematy , wszystko jest ok:)

Ryane

Cytat: perfecT w Październik 30, 2012, 12:15:53 PM
Czy donate coiny,tak jak na poprzedniej edycji będzie wystawiać na sell/buy ? Rozumiem,że czapeczki będą,ale czy także z vitality?

Oczywiscie, ze tak. W koncu jest to model ukrytej dotacji za adene. Kupujesz donate coiny, sprzedajesz za adene i wszystko jest legalne.

serafinPover

tomas44

Cytat: Ryane w Październik 31, 2012, 05:45:59 PM
Cytat: perfecT w Październik 30, 2012, 12:15:53 PM

Oczywiscie, ze tak. W koncu jest to model ukrytej dotacji za adene. Kupujesz donate coiny, sprzedajesz za adene i wszystko jest legalne.
to źle? mi to jest na ręke że ktoś kupi za kase a ja to będę miał za adene;]

bula

Cytat: Drax09 w Październik 31, 2012, 07:32:02 AM
Powiem tak kto ci wbije na ten serwer za 2-3 miechy gdzie all będą latać w vorpal secie na +10 i bronia +16 :P To jest oczywiste ze ludzie chętniej będą wbijać na serwer gdzie max enchant jest +7 i można szybko doskoczyć do innych. Nawet osoby które mało graja maja teraz dobrze :P
Cytat: Gagusiek w Październik 31, 2012, 07:24:22 AM
Własnie moim zdanie dobrze że enchant jest do +7 po pierwsze nie będzie przepaści dużej przepaści pomiędzy nowy graczem a tymi co grają już i wreśćie będzie sie liczył ogar postaci a nie itemy wbite na +++++++++++ .  :bump:

ale wy jestescie naiwni, co z tego ze bedziecie mieli full +7 itemy tak jak wszyscy, albo full +0, jak bedziecie mieli itemy o grade nizsze, brak paskow, brak epikow, skille +0 zamiast +30

dalej uwazacie ze zmniejszenie max enchantu zmniejsza potencjalna roznice pomiedzy nowym graczem, a kim kto gra juz jakis czas?

Drax09

Ma wyfarmione itemy to człowiek zabiera się za skile i inne sprawy jak tobie armor i bron na dobry ++ to end game to gl :P (o ile wiesz o co mi chodzi)
Ogólnie chodzi mi oto ze nowi gracze którzy chcą wbić na serwa będą woleli wbić na serwer gdzie szybciej doskoczą do reszty serwa.
Patrz na serwer przyszłościowo a nie na start

Zalin

kto ma elegie/vorpala +7 po 2 miesiącach?

uzek

Triglav88

OOOOOOO stary dobry Ex wra do żywych! Na 800% wbijam z ekipą :)

!ArO

hmm ta kronika te raty i czas startu.. dużą konkurencje będzie miał ten server pewnie, nie którzy wiedzą o czym mówię..