Bounty Huner H5

Zaczęty przez karoluss, Maj 11, 2011, 07:13:46 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

karoluss

Wie ktoś jaka jest najlepsza kombinacja broń/zbroja spoila na H5 do pvp i pve ??

Mój komputer :
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate x32
Procesor : AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5200+ 2.71 GHz
Pamięć RAM : 2 GB

klakluki

Wedlug mnie, do 81 tylko heavy+blunt.

Pozniej jezeli jestes na tyle bogaty, na farme warto jest zalozyc dual daggery. Ale tylko na farme.
Na pvp zostajesz przy heavy + blunt.

"celnosc" spoila jezeli chodzi o blowy jest na tyle mala(w dual daggerach chyba jeszcze mniejsza?), ze nie oplaca sie tracic czasy/many na to.  Znajda sie pewnie zwolennicy teorii "hit and hope", jednak dla mnie to jest nieoplacalne.

Teoretycznie mozna w przypadku zestunowania przeciwnika probowac zmienic bron i wbijac backstaba. Ja jeszcze takiej techniki nie stosowalem, chociaz mysle ze dobrze OE stun i reszta skilli"bluntowych" beda robily wieksze kuku niz jakies pseudo blowy wchodzace bardzo bardzo slabo.

Paskudny

dokładnie, blunt ftw, a dualdaggery tylko na farmę

karoluss

Ale Spoil dostale passiva ktory dajemu 20% cryty rate i 177 na 1 lvl gdy masz ubrany dagger i Light

Mój komputer :

Apocalyptik

Cytatpseudo blowy

Takie same jak u daggera, final secret dodaje 30% dmg i już jest dmg jak u GH, tylko że przez 30 sekund, a co lepsze można bić w przód(oprócz backstaba ofc). Poza tym jest jeszcze lucky blow, który może zlethalować(?). Z dual daggerami i light armorem pewnie dmg w pvp ze zwykłych hitów jest lepszy niż tych skilli bluntowych. Co do oly, to chyba jednak heavy + blunt i stun na zawsze.

We ride together, we die together.

karoluss

A moze Light/blunt/dual dager stun wchodzisz na tylek i blowami ??

Mój komputer :

klakluki

"pseudo blowy wchodzace bardzo bardzo slabo."  - moze powinienem zamiast blowy napisac dmg.

Mozesz bic w przod ale policz ile blowow wejdzie. Czy to sie komus podoba czy nie, spoil mnostwo stabow zmissuje. Nawet final secret Ci nie pomoze jezeli bedziesz pakowal blowy w powietrze. A blowy nie sa takie jak u GH bo spoil nie odpali VS, nie odpali FD. Co do assasination nie wiem czy wplywa na sile.

Na wiekszym pvp oczywiscie w przypadku braku many, warto wyciagnac dual daggery(nie tylko w przypadku spoila). Jednak w kazdej innej sytuacji wedlug mnie lepiej bedzie oplacilo sie skillowanie, zwlaszcza majac ladny OE na tych skillach.

Arimas

Największy miałem ubaw jak krasiek z dual daggerami icarusa próbował mnie zastabować na subie SB 75 i nie trafił z pięć razy pod rząd

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

karoluss

Cytat: Arimas w Maj 11, 2011, 07:47:36 PM
Największy miałem ubaw jak krasiek z dual daggerami icarusa próbował mnie zastabować na subie SB 75 i nie trafił z pięć razy pod rząd
Sb ma jeden z największych Evasion w L2 :)

Mój komputer :

klakluki

Ale trabie Ci o tym, ze spoil jest slepy, to co mowi Arimas to kolejny argument za tym.
Ma spory evasion ale jednak byl na postaci przynajmniej 6 lvli nizszej.
Czy w pvp czy w pve spoil czesto missuje staby. A nie wiem czy dual daggerami nie ma jeszcze wiekszej slepoty?

Apocalyptik

Cytat: karoluss w Maj 11, 2011, 07:55:16 PM
Cytat: Arimas w Maj 11, 2011, 07:47:36 PM
Sb ma jeden z największych Evasion w L2 :)

To nie ma znaczenia tzn. samo evasion nie wpływa na landrate stabów.

Przydałoby się sprawdzić testowo jaki jest landrate blow kraśka. Poza tym dual daggery z cancelem nie są pożyteczniejsze od blunta?

We ride together, we die together.

klakluki

Bede mial wiecej czasu to sprawdze mniej wiecej landrate. Aczkolwiek bedzie to ze zwyklym daggerem. Dualami niestety nie dam rady. Kasa by sie znalazla ale lvlu nie ma odpowiedniego;)
Aczkolwiek wiem, ze celnosc nie bedzie duza bo juz kiedys takie mini testy zrobilem na pvp i od razu przeskoczylem na blunta.

Co do duali z cancelem. Wiele zalezy od sytuacji. Jednak tak jak napisalem. Jezeli masz dobry OE na skillach to stun boli. Dmg tez. A nie zawsze jestes w stanie stac przy gosciu i pakowac w niego z duali.

Arimas

Cytat: klakluki w Maj 12, 2011, 09:39:29 AM
Bede mial wiecej czasu to sprawdze mniej wiecej landrate. Aczkolwiek bedzie to ze zwyklym daggerem. Dualami niestety nie dam rady. Kasa by sie znalazla ale lvlu nie ma odpowiedniego;)
Aczkolwiek wiem, ze celnosc nie bedzie duza bo juz kiedys takie mini testy zrobilem na pvp i od razu przeskoczylem na blunta.

Co do duali z cancelem. Wiele zalezy od sytuacji. Jednak tak jak napisalem. Jezeli masz dobry OE na skillach to stun boli. Dmg tez. A nie zawsze jestes w stanie stac przy gosciu i pakowac w niego z duali.
Na oly miałem raz walkę z kraskiem który stun-lockował mnie mimo fryty i fortitude +10 przez całe UD

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Paskudny

Cytat: Arimas w Maj 12, 2011, 05:55:53 PM

Na oly miałem raz walkę z kraskiem który stun-lockował mnie mimo fryty i fortitude +10 przez całe UD
co w tym dziwnego, skoro miałeś tylko 1 stun epica, a krasia stuny są zabójcze ;O

Alarion

Cytat: Arimas w Maj 12, 2011, 05:55:53 PM

a seta z resistem miales>? Ja pamietam, jak kiedys mialem walke w moirari jeszcze (ale 3 jew. na stun resista) i jakis krasiek S grade'owy prawie mnei tymi stunami zjadl, Dopiero jak zalozylem vespera (obecnie vorpala) to stuny zerkow/kraskow/tankow siadaja we mnie (ofc razem z ta jew.) z min szansa 10%.

Tak odbiegajac od tematu te 10% to jest czasem dobry fail... Walczylem 2 dni temu z jakims S grade SLH. polowe many juz mu wyplukalem, a potem wlozyl mi silence +1 i chwile potem root'a +0. Stanalem w miejscu i zaplakalem ; p ; p
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

666

Cytat
co w tym dziwnego, skoro miałeś tylko 1 stun epica, a krasia stuny są zabójcze ;O

tylko na oly. na open pvp zestunowanie kogokolwiek na 84+ graniczy z cudem a jak już ten cud się wydarzy trwa zadziwiające 2/3 sec xD (stuny tylko +9/+15 zaken/fryta/tw jaw).

In The Name Of Satan ...

Alarion

Trwa krótko, bo każdy atak w zastunowaną osobę ma 1/3 szansy na "wybudzenie" ze stuna. Zakładając, że bije 1-2 postacie z dużym atack speedem, to stun przerywany jest bardzo szybko.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Gher

co myślicie o takim build na oly

+5 DEX, +4 CON, -9 STR;
Enchanter Ability - Barrier, Knight Ability - Defense, Warrior Ability - Haste