[Problem]Geodata

Zaczęty przez botek64, Grudzień 16, 2012, 01:13:34 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

botek64

Kronika: HighFive
Server:5513 Datapack:9168

Przy włączaniu serwera geodata normalnie sie ładuje, ale gry wejde do gry nie moge się poruszać. Podczas ładowania serwera nie wyskakuje żaden error związany z geo, próbowałem pozmieniać coś w general.properties, ale nic nie dało. Próbowałem z inną geodatą i tak samo sie dzieje. Dodam że jak nie mam włączonej geodaty mogę normalnie chodzić. W game/data/geodata znajduje się  geo_index i poszczególne pliki 11_23.l2j... itd.

MostDope

Cytat: botek64 w Grudzień 16, 2012, 01:13:34 PM
Kronika: HighFive
Server:5513 Datapack:9168

Przy włączaniu serwera geodata normalnie sie ładuje, ale gry wejde do gry nie moge się poruszać. Podczas ładowania serwera nie wyskakuje żaden error związany z geo, próbowałem pozmieniać coś w general.properties, ale nic nie dało. Próbowałem z inną geodatą i tak samo sie dzieje. Dodam że jak nie mam włączonej geodaty mogę normalnie chodzić. W game/data/geodata znajduje się  geo_index i poszczególne pliki 11_23.l2j... itd.

A ile waży ten twój folder z geodatą?

www.youtube.com/watch?v=hQ-7uazQywI

http://fellas-const.netau.net/index.php

botek64

szponiasty

W jakich koordynatach jesteś? (polecenie /loc)
Oj tam oj tam

botek64

X:82464 Y:148160 Z:-3469

Używając demonic a potem normal mode dalej nie moge, przy teleporcie tak samo, gdziekolwiek gdzie jestem nie moge sie poruszyć. Dodam że moge sie kręcić tzw. strzałka w lewo/prawo ale do góry albo na dół już nie działa.

botek64

botek64

szponiasty

Czy w innych regionach masz ten sam problem? Sprawdź czy geoengine załadowało geodatę dla tego regionu i upewnij się że nie masz uszkodzonego pliku geo. Jeśli używasz pathnode engine nie cellpathfinding, to upewnij się że pliki które masz w pathnode nie są również uszkodzone. O ile pamiętam to była u mnie przyczyna błędu, ale to było lata temu więc może to było coś innego...
Oj tam oj tam