Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Arimas

Cytat: RazielIII w Grudzień 18, 2012, 11:29:55 PM
Amiras trzeba pomyslec nad jakims wyróznieniem dla Ciebie na forum :) moze jakas specjalna ranga :)
Naczelny kucyk forum pls pls pls?
:?

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Shen

Amiras trzeba pomyslec nad jakims wyróznieniem dla Ciebie na forum :) moze jakas specjalna ranga :)
Pelikan.

Arimas

Cytat: Shen w Grudzień 18, 2012, 11:41:22 PM
Pelikan.

Zgadłem??

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

xRelapse

Cytat: Arimas w Grudzień 18, 2012, 11:44:16 PM

Zgadłem??
Na poprzednich fotach za bardzo się pizdrzyłeś do zdjęcia, ale tu wyszedłeś całkiem naturalnie, znam się więc profilowe może być  :afro:

Deric

dla mnie takie badanie nie jest żadnym usprawiedliwieniem takich działań... czysta prowokacja nic więcej, a w mojej ocenie środki które do niej użyłeś były gorsze od jakiejkolwiek odpowiedzi na twój jakikolwiek post

mam szczerą nadzieje że to była tylko prowokacja w przeciwnym razie współczuje choroby

DredziQ

noamda świetny trolling!
Ale z tego co pamiętam to studiujesz w Katowicach.  :o

Horken

Cytat: AtosPortosiAmiras w Grudzień 18, 2012, 10:32:10 PM
Okej, powodowany powoli zbliżającym się terminem zakończenia sprawozdania oficjalnie ogłaszam projekt "Zakapior" za zakończony.

Krótkie info odnośnie samego projektu (z góry przepraszam za brak konkretów, ale jednym z założeń projektu jest pełna anonimowość i pominięcie jakichkolwiek realnych danych użytkowników nieświadomie "biorących udział" w badaniu, owa anonimowość niech będzie działać więc, celem uproszczenia, w obie strony):

Jestem doktorem jednej z największych wrocławskich państwowych uczelni. Przedmiotem mojej pracy habilitacyjnej jest, najogólniej mówiąc, zjawisko hejtingu i przemocy internetowej w polskim internecie (jest to odłam grupy badawczej działającej w ramach wspomnianej placówki naukowej - cały projekt "nazywa się" z angielskiego i jest finansowany głównie z funduszy UE - szczegóły są nieistotne, aczkolwiek dotyczą podobnego zjawiska jak to opisywane przeze mnie, aczkolwiek w większej skali [stary kontynent]). Oczywiście nie jest to teatr jednego aktora, w badaniach bierze udział wielu moich znakomitych kolegów i współpracowników, ja po prostu miałem przyjemność "eksperymentować" na grupie badawczej określonej, nieco po spartańsku, jako "polscy gracze online". Moje działania miały na celu zweryfikowanie prawdziwości (i określenie stopnia zgodności) tezy mówiącej, iż znakomita większość polaków spędzających czas przy grach wieloosobowych w Internecie cechuje się skłonnością do przejawiania internetowej agresji i hejtingu wszelkiej postaci. Konkretne wyniki, liczby oraz ich interpretacja zostaną opublikowane dużo później (IV kwartał 2013 roku), stąd nie mogę (i nie chcę) niczego na chwilę obecną stanowczo i jednoznacznie stwierdzić.

Ciekawostki dotyczące projektu "Zakapior":
1. W ramach projektu zbanowanych (całkowicie zablokowanych na czas nieokreślony) zostało 8 kont.
2. Łącznie wszystkie konta biorące udział w projekcie otrzymały ponad 575% (co ciekawe, przeszło 400 z nich przyznał nie kto inny jak Russe).
3. Łącznie na wszystkich kontach otrzymano 47 prywatnych wiadomości, z czego 39 miało charakter pochwalny i zawierały wyraźną aprobatę i zachętę do dalszej działalności, 2 sugerowały wejście na ścieżkę sądową, 5 zawierało prośby i groźby mające na celu zaprzestanie hejtingu oraz agresji wobec ich nadawców, 1 natomiast zawierała spam dotyczący nowego prywatnego serwera Lineage II.
4. W ramach wszystkich kont łącznie napisano 189 postów (z czego 91 zostało "skasowanych" [większość przeniesiono do sekcji kosz, część zniknęła w niewyjaśnionych okolicznościach]).
5. Użytkownicy forum napisali łącznie 541 postów bezpośrednio odnoszących się do wspomnianych 189.
6. Na każdy znak użyty w ramach kont biorących udział w projekcie przypadło ponad 10 znaków odpowiedzi (największą aktywnością "zwrotną" wykazał się użytkownik Arimas).
7. Podczas prac nad projektem na forum spędzono ogólnie (aktywnie) 21 godzin i 43 minuty.

Z tego miejsca, chciałbym podziękować wszystkim, którzy nieświadomie wzięli udział w projekcie (stosowane podziękowania zostaną umieszczone również w finalnym raporcie) oraz administracji forum (za wyrozumiałość i umożliwienie kontynuacji badania pod pewnym "parasolem ochronnym").

Jednocześnie pragnę przeprosić wszystkich, którzy byli targetem ataków lub w jakikolwiek sposób poczuli się urażeni w wyniku prowadzonych w ramach projektu działań. W tym miejscu chciałbym zaznaczyć, iż postanowienia K.K. oraz K.C. nie zostały ani razu przekroczone, przez cały czas udało nam się pozostać w granicach "zdrowego" rozsądku.

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje.

P.S.

Od razu uprzedzę wszystkie pytania - publikuje powyższe oświadczenie w tym miejscu, ponieważ to właśnie w obrębie owego tematu odbywało się 90% aktywności podejmowanych w ramach badania.

Nie, nigdy nie grałem na Core - wszystkie niezbędne informację umożliwiające mi wypowiadanie się na jego temat zostały mi udzielone przez pewną, pragnącą zachować anonimowość, osobę. Serdeczne podziękowania.

Z przyjemnością odpowiem na wszystkie prywatne wiadomości, jeśli ktoś ma jakieś pytania bądź chciałby poprosić o usunięcie (wykluczenie) go z badania, proszę o kontakt.

Miło mi było spędzić te parę tygodni w tak zaszczytnym towarzystwie, pozdrawiam jeszcze raz.
Cytat: AtosPortosiAmiras w Grudzień 18, 2012, 08:47:22 AM

Nie no to jest jakiś ku*wa KOMBO BREJKER :D

Cytat: Arimas w Grudzień 18, 2012, 11:35:32 PM
Naczelny kucyk forum pls pls pls?
:?
Naczelny Pelikan też by było dobre :D
btw: Arimas sobie powiadomienia o nowych postach ustawił dzięki czemu jest na topie :D nie czepajcie się, że tak szybko odpisuje ^^
Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu

Arimas

bula

pls

just 3-4 otwarte zakladki i f5,

amatorzy :S

Fenris

Okej, powodowany powoli zbliżającym się terminem zakończenia sprawozdania oficjalnie ogłaszam projekt "Zakapior" za zakończony.

Krótkie info odnośnie samego projektu (z góry przepraszam za brak konkretów, ale jednym z założeń projektu jest pełna anonimowość i pominięcie jakichkolwiek realnych danych użytkowników nieświadomie "biorących udział" w badaniu, owa anonimowość niech będzie działać więc, celem uproszczenia, w obie strony):

Jestem doktorem jednej z największych wrocławskich państwowych uczelni. Przedmiotem mojej pracy habilitacyjnej jest, najogólniej mówiąc, zjawisko hejtingu i przemocy internetowej w polskim internecie (jest to odłam grupy badawczej działającej w ramach wspomnianej placówki naukowej - cały projekt "nazywa się" z angielskiego i jest finansowany głównie z funduszy UE - szczegóły są nieistotne, aczkolwiek dotyczą podobnego zjawiska jak to opisywane przeze mnie, aczkolwiek w większej skali [stary kontynent]). Oczywiście nie jest to teatr jednego aktora, w badaniach bierze udział wielu moich znakomitych kolegów i współpracowników, ja po prostu miałem przyjemność "eksperymentować" na grupie badawczej określonej, nieco po spartańsku, jako "polscy gracze online". Moje działania miały na celu zweryfikowanie prawdziwości (i określenie stopnia zgodności) tezy mówiącej, iż znakomita większość polaków spędzających czas przy grach wieloosobowych w Internecie cechuje się skłonnością do przejawiania internetowej agresji i hejtingu wszelkiej postaci. Konkretne wyniki, liczby oraz ich interpretacja zostaną opublikowane dużo później (IV kwartał 2013 roku), stąd nie mogę (i nie chcę) niczego na chwilę obecną stanowczo i jednoznacznie stwierdzić.

1. W ramach projektu zbanowanych (całkowicie zablokowanych na czas nieokreślony) zostało 8 kont.
2. Łącznie wszystkie konta biorące udział w projekcie otrzymały ponad 575% (co ciekawe, przeszło 400 z nich przyznał nie kto inny jak Russe).
3. Łącznie na wszystkich kontach otrzymano 47 prywatnych wiadomości, z czego 39 miało charakter pochwalny i zawierały wyraźną aprobatę i zachętę do dalszej działalności, 2 sugerowały wejście na ścieżkę sądową, 5 zawierało prośby i groźby mające na celu zaprzestanie hejtingu oraz agresji wobec ich nadawców, 1 natomiast zawierała spam dotyczący nowego prywatnego serwera Lineage II.
4. W ramach wszystkich kont łącznie napisano 189 postów (z czego 91 zostało "skasowanych" [większość przeniesiono do sekcji kosz, część zniknęła w niewyjaśnionych okolicznościach]).
5. Użytkownicy forum napisali łącznie 541 postów bezpośrednio odnoszących się do wspomnianych 189.
6. Na każdy znak użyty w ramach kont biorących udział w projekcie przypadło ponad 10 znaków odpowiedzi (największą aktywnością "zwrotną" wykazał się użytkownik Arimas).
7. Podczas prac nad projektem na forum spędzono ogólnie (aktywnie) 21 godzin i 43 minuty.

Z tego miejsca, chciałbym podziękować wszystkim, którzy nieświadomie wzięli udział w projekcie (stosowane podziękowania zostaną umieszczone również w finalnym raporcie) oraz administracji forum (za wyrozumiałość i umożliwienie kontynuacji badania pod pewnym "parasolem ochronnym").

Jednocześnie pragnę przeprosić wszystkich, którzy byli targetem ataków lub w jakikolwiek sposób poczuli się urażeni w wyniku prowadzonych w ramach projektu działań. W tym miejscu chciałbym zaznaczyć, iż postanowienia K.K. oraz K.C. nie zostały ani razu przekroczone, przez cały czas udało nam się pozostać w granicach "zdrowego" rozsądku.

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje.

P.S.

Od razu uprzedzę wszystkie pytania - publikuje powyższe oświadczenie w tym miejscu, ponieważ to właśnie w obrębie owego tematu odbywało się 90% aktywności podejmowanych w ramach badania.

Nie, nigdy nie grałem na Core - wszystkie niezbędne informację umożliwiające mi wypowiadanie się na jego temat zostały mi udzielone przez pewną, pragnącą zachować anonimowość, osobę. Serdeczne podziękowania.

Z przyjemnością odpowiem na wszystkie prywatne wiadomości, jeśli ktoś ma jakieś pytania bądź chciałby poprosić o usunięcie (wykluczenie) go z badania, proszę o kontakt.

Miło mi było spędzić te parę tygodni w tak zaszczytnym towarzystwie, pozdrawiam jeszcze raz.

buuulllsshhh1111ttt
najgorsze były i będa twoje najazdy na rodzine...
jezeli masz stopien naukowy- w co wątpie jto te badania będziesz mógł sobie w ... rzyć włożyć.
słabo słabo ... - a jeżeli to prawda to poczekamy kto te badania zrobil - będziesz sie musiał nazwiskiem podpisac :)

Niedbały

Nawet jeśli ten projekt to ściema to w tę cześć jestem uwierzyć w 100%. Rewalacyjnie to śwadczy o poziomie większości osób grających i tu się udzielających. Zresztą każdy kto grał przez dłuższy czas na jakimkolwiek serwerze wie, że zaledwie 1 na 10 spotkanych osób nie jest na poziomie człowieka jaskiniowego (uczciwie trzeba przyznać, że ta proporcja trochę lepiej wyglądała kiedy za grę trzeba było płacić, a może to dlatego że grało mniej Polaków...?)

Kard

Czyli z tej jakże zacnej i usprawiedliwionej dobrem wyższym prowokacji, opartej na wyzwaniu ludzi od grubasow, wynika jedna bardzo ciekawa rzecz, na która jak widzę nikt nie zwrócił uwagi, a zarazem potwierdzajaca prowadzenie badań na krolikach doświadczalnych tego forum - jak zaznaczył nasz pseudo naukowiec (który mógłby podobne przeprowadzić w pierwszej lepszej knajpie - narażając się jedynie na odbicie głupiej mordy potluczenie okularkow , ale dla nauki można się poświęcić) wszystko odbyło się pod parasolem ochronnym administracji tego forum, czyli macie tu ewidentny przykład gdzie was maja administratorzy-głęboko w d......,
Char : Incertus :: Iss
Clan : BlackSwans

Niedbały

Cytat: Kard w Grudzień 19, 2012, 08:31:25 AM
Czyli z tej jakże zacnej i usprawiedliwionej dobrem wyższym prowokacji, opartej na wyzwaniu ludzi od grubasow, wynika jedna bardzo ciekawa rzecz, na która jak widzę nikt nie zwrócił uwagi, a zarazem potwierdzajaca prowadzenie badań na krolikach doświadczalnych tego forum - jak zaznaczył nasz pseudo naukowiec (który mógłby podobne przeprowadzić w pierwszej lepszej knajpie - narażając się jedynie na odbicie głupiej mordy potluczenie okularkow , ale dla nauki można się poświęcić) wszystko odbyło się pod parasolem ochronnym administracji tego forum, czyli macie tu ewidentny przykład gdzie was maja administratorzy-głęboko w d......,

lol ale wnioski. Co to ma do rzeczy że administracja wiedziała? Bardzo dobrze, że wiedziała, to normalne. To nie był test administracji tylko takich myślicieli jak Ty.

Alarion

przstałem w ogóle zwracać uwagę i odpisywać na te posty od prawie 2 tygodni,a typek dalej jechał z zapałem godnym psychola (jeżdżąc po rodzinie itd.)  Są dla mnie tylko 2 opcje:

1) koleś pisał prawdę i zdobywał info od haterów, którzy przeczesywali całe forum i internet, żeby znaleźć cokolwiek (nawet jakieś fake tematy z moim nickiem na forum). Jeżeli tak, to pozdrawiam chłopaki (qquentimki, kamilki i innych), naprawdę zdrowe podejście z uporem maniaka siedzieć i wertować neta, by coś znaleźć, a potem pisać  "nie, ja to tylko tak sobie czasem wchodzę pośmiać się, nic osobistego hue hue hue "

2) całość jest fakem i koleś jest po prostu chory : )

Szczerze, to mnie prawda tutaj mało interesuje, bo zarówno w 1 i drugim przypadku któraś ze stron ma coś zdrowo nei tak z głową i współczuje żyć z taką nienawiścią. Piszecie bzdury, że się ktoś spina, a sami plujecie za całe to forum : D

Miłego pisania i zmyślania, a potem pisania "just trolling"  hue hue ))))
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Niedbały

Cytat: Alarion w Grudzień 19, 2012, 09:04:18 AM

1) koleś pisał prawdę i zdobywał info od haterów, którzy przeczesywali całe forum i internet, żeby znaleźć cokolwiek (nawet jakieś fake tematy z moim nickiem na forum). Jeżeli tak, to pozdrawiam chłopaki (qquentimki, kamilki i innych), naprawdę zdrowe podejście z uporem maniaka siedzieć i wertować neta, by coś znaleźć, a potem pisać  "nie, ja to tylko tak sobie czasem wchodzę pośmiać się, nic osobistego hue hue hue "

To akurat jest ciekawe i możliwe że prawdziwe. Takie osoby zadziałały jak bojówki na wezwanie charyzmatycznego i wspaniałego w ich mniemianiu dowódcy.

Shen

Ta, profesor. I tak wszyscy oprocz Arimasa i trzech pajacow z bs olewali co on pisze.

Fenris

a ja tam -_-' na niego i całą jego bandę
plus lepiej dla niego by było żeby to był fejk
mysiu pysiu a na jakiej to uczelni robiłeś ten projekt?
wpadniemy może i pośmiejemy się razem? :D hue hue

ps. może ktoś z tzw "administracji" sie wypowiedziec bo najwidoczniej russe nic nie wiedział ... peszek nie poinformowali go

Kard

Cytat: Niedbały w Grudzień 19, 2012, 09:03:04 AM

lol ale wnioski. Co to ma do rzeczy że administracja wiedziała? Bardzo dobrze, że wiedziała, to normalne. To nie był test administracji tylko takich myślicieli jak Ty.
akurat nie specjalnie uczestniczyłem w tym "projekcie", a gdaby ci krew oczu nie zalała to może byś zrozumiał, że zastanawienie się czy to kolejna bzdura wymyślona przez psychicznie chorego dziecka czy fakt, to wlasnie brak zaprzeczenia do "parasola ochronnego" administracji tego forum świadczy o tym że działo się to przy ich aprobacie, a jak dla mnie to nie jest powód do dumy. Zazwyczaj takie rzeczy robi się za zgoda badanych, a co za wartość mają badania gdy się ludzi prowokuje i tak naprawdę kontroluje, mają zerową wartość naukową.
Jeden plus tego to to że więcej takich bzdur od niedorobionego naukowca nie będzie, bo "badania zakończone", a może nasz naukowiec się tak wciągnął , że założy kolejne konto... czas pokarze :-)
Char : Incertus :: Iss
Clan : BlackSwans

tytusDeZoo

Cytat: Shen w Grudzień 19, 2012, 09:35:13 AM
Ta, profesor. I tak wszyscy oprocz Arimasa i trzech pajacow z bs olewali co on pisze.

Sprawdz se historie swoich postow to sie zdziwisz  :D
Veve 99/97 Feoh Wizard Core server
Tytus 92 Feoh Wizard Lancer server
Ais / Yans / Atomek / Kylal / VeveLaBoo Nightmare DN server

Shen

Sprawdz swoja, wrzucal na tych co sie z nim wdawali w pyskowki na jego poziomie. Najlepszy przyklad Arimas do ktorego nic nie pisal poki ten nie zaczal za jego postami latać.

tytusDeZoo

Cytat: Shen w Grudzień 19, 2012, 10:34:59 AM
Sprawdz swoja, wrzucal na tych co sie z nim wdawali w pyskowki na jego poziomie. Najlepszy przyklad Arimas do ktorego nic nie pisal poki ten nie zaczal za jego postami latać.

Po co mialbym sprawdzac swoja ,skoro nie pisalem ze go olewam. Ty pisales ze go olewasz mimo ze czesto mu odpowiadales. Tak tylko mnie to rozbawilo jaka ludzie maja krotka pamiec nie siegajaca kilku postow wstecz  :)
Veve 99/97 Feoh Wizard Core server
Tytus 92 Feoh Wizard Lancer server
Ais / Yans / Atomek / Kylal / VeveLaBoo Nightmare DN server

Shen

Może niezbyt precyzyjnie się wyraziłem, miałem na myśli odpowiadanie na jego zaczepki. Raz na x postów napisał coś śmiesznego bez pisania o czyjejs wadze. Tak czy inaczej liczba postów znowu spadnie. :D

http://youtu.be/3r5NzTnlwz4 kto z Radomia?

Quentim

Cytat: Alarion w Grudzień 19, 2012, 09:04:18 AM
przstałem w ogóle zwracać uwagę i odpisywać na te posty od prawie 2 tygodni,a typek dalej jechał z zapałem godnym psychola (jeżdżąc po rodzinie itd.)  Są dla mnie tylko 2 opcje:

2) całość jest fakem i koleś jest po prostu chory : )

Szczerze, to mnie prawda tutaj mało interesuje, bo zarówno w 1 i drugim przypadku któraś ze stron ma coś zdrowo nei tak z głową i współczuje żyć z taką nienawiścią. Piszecie bzdury, że się ktoś spina, a sami plujecie za całe to forum : D

Miłego pisania i zmyślania, a potem pisania "just trolling"  hue hue ))))

Jest dokładnie tak jak napisałeś. Nie pomyliłeś się nawet troszkę. Cała akcja pod kryptonimem "gruba ryba" miała swoje centrum dowodzenia w piwnicy opuszczonego domu w Koluszkach. Komputery dostarczyło nasa, akcje koordynowało szefostwo abw a we wpisywaniu "analion lineage 2"w googlach  pomagali specjalisci z Instytutu Matematyki i Kryptologii Wojskowej akademii technicznej. Zmyślanie oczywistych kłamstw i pomówień (odnosnie sylwetki, statusu społecznego i ilosci bindów na klawiaturze) to dzieło redakcji gazety wyborczej.  Całość oczywiście pod patronatem Pana premiera. Wszyscy uczestniczący w projekcie otrzymali dożywotnie PA na kore oraz górnicze emerytury.

Michaś masz na prawdę wieeelkie ego pisząc takie posty : ) ale pewnie just trollling i łykam jak pelikan :/

Cytat: Alarion w Marzec 07, 2013, 08:44:01 AM
na razie chodzi by poinformować dużą ilość osób, szczególnie, że tym razem uczestnictwo za darmo, więc jak pisałem, nawet forumowi prosi mogą się popisać swoim skillem w "nabijaniu" : )

Niedbały

Cytat: Kard w Grudzień 19, 2012, 10:06:35 AM
Cytat: Niedbały w Grudzień 19, 2012, 09:03:04 AM

akurat nie specjalnie uczestniczyłem w tym "projekcie", a gdaby ci krew oczu nie zalała to może byś zrozumiał, że zastanawienie się czy to kolejna bzdura wymyślona przez psychicznie chorego dziecka czy fakt, to wlasnie brak zaprzeczenia do "parasola ochronnego" administracji tego forum świadczy o tym że działo się to przy ich aprobacie, a jak dla mnie to nie jest powód do dumy.
Ojoj, nic nie kumasz. To czy to prawda czy nie, czy istniej jakiś projekt i koleś to nie ma najmniejszego znaczenia. Była akcja, nastąpiła reakcja. I ta reakcja (posty, pm ludzi) jest ciekawa i może być analizowana (socjologicznie, psychologicznie) niekoniecznie przez autora przedsięwzięcia.
Cytat: Kard w Grudzień 19, 2012, 10:06:35 AM
Zazwyczaj takie rzeczy robi się za zgoda badanych, a co za wartość mają badania gdy się ludzi prowokuje i tak naprawdę kontroluje, mają zerową wartość naukową.
Jeden plus tego to to że więcej takich bzdur od niedorobionego naukowca nie będzie, bo "badania zakończone", a może nasz naukowiec się tak wciągnął , że założy kolejne konto... czas pokarze :-)
Ty chyba żartujesz? Masz pojęcie o badaniach naukowych takie samo jak o pisowni słowa ,,pokaże". A jakby ktoś chciał zrobić badania ,,wpływ prowokacji słownej na reakcje człowieka" to myślisz że wcześniej uprzedziłby badanego? Badania byłyby na pewno rzetelne. Nie przeczę, że rzeczywiście czasami badani są uprzedzani ale wcale nie jest to regułą. Czasami wiedzą tylko że wezmą udział w projekcie ale nie znają szczegółowych założeń.

Redbox

jesli myslicie ze naprawde byly jakies projekty i badania to gratuluje

http://www.sadistic.pl/efekty-specjalne-vt231195.htm
Uploaded with ImageShack.us

Cytat: gierojjj w Grudzień 15, 2012, 07:37:50 PM
jestem debilem i kompie sie z karpiami ale to nic tato mnie bije i mama