T.E.R.A Online - dyskusje, opinie, gameplay etc.

Zaczęty przez Melhir, Kwiecień 26, 2009, 06:20:29 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

blacktyger

Czyli fresh start! I miałem już nie grać w mmo...
Innova Core [EU]: Sigiel Knight - TommyVercetti - Off

Shen

Ja sie zastanawiam czy nie zaczac grac na nowym serverze, zeby nadgonic starych graczy na killian to bym musial ostro farmic.

bleble12

Cytat: Shen w Styczeń 17, 2013, 07:55:22 PM
Ja sie zastanawiam czy nie zaczac grac na nowym serverze, zeby nadgonic starych graczy na killian to bym musial ostro farmic.

Dużo nowych graczy też gra, kanały high, wszędzie ludzie biegają, to samo lokacje 20-50 +
nope

Shen

Jeszcze pomyśle, rynek pewnie ustabilizowany, wszystko można kupić. Na nowym serverze będzie tłok jak na premierze, to troche odstrasza ;p

bleble12

Cytat: Shen w Styczeń 17, 2013, 08:34:06 PM
Jeszcze pomyśle, rynek pewnie ustabilizowany, wszystko można kupić. Na nowym serverze będzie tłok jak na premierze, to troche odstrasza ;p

Najgorsze jest to, że jak będziesz chciał iść na instancje, to będzie tekst: twój ilvl jest za mały :P. Z drugiej strony dużo ludzi zaczęło grać na starych serverach i myślę, że z nimi podgonisz :).
nope

roli

Wbiłem maksymalny lvl dostępny na trialu :/ 28, czas na 2 i 3 postać ;o

#Jednak EU lepszy niż NA :) jest więcej ludzi grających w wieczornych godzinach i bez przerwy pvp. Wczoraj 2 razy wyłapałem kurde gankują 3 do 5 gości w pt naraz ;D
Szukam ludzi do gry na serwerze PVP-EU lub jeśli ktoś planuje na nowym (chociaż nie ukrywam, że wole stare serwery) to mogę się zrolować.
atm mam sorca ~15-17lvl nie pamiętam.

Suprem

Cytat: seken w Styczeń 17, 2013, 06:48:10 PM
Mieliscie moze jakies problemy z patcherem tery? Jak gralem, tzn jakos 4 miesiace temu to wszystko ladnie smiaglo, teraz chce zupdatowac gre to patch progress pokazuje ciagle 0%

tez tak mialem ;d Usun plik gl_V2.version z folderu z gra i odpal launchera znow ;d powinno pomoc.

Co do 28 lv na trialu to niema juz tego ograniczenia od jakiegos czasu ;d

www.l2god.fora.pl

roli

Ja grałem na Enmasse na serwerach w usa. Tam jest do 28 lvl, ale nie masz za to limitów do ilości postaci na koncie, możesz używać chatu, depo i innych rzeczy, które na EU są wyłączone na Trialu.
Na f2p będzie to samo, te same zasady. Na eu jednak jest więcej graczy (właściwie na każdym kanale jest przynajmniej medium, a jest ich 5 lub 6 a w NA 3/4 w tym 2 low), ze względu na strefę czasową i godziny, w których gram.

#edit
chu tam i tak się będę rolował bo głupi nick wybrałem ;D
Widziałem, że jako oddzielacz wyrazów nicka można używać . np Mój.Nick, bo nie może być MójNick ;/ jednak się nie da

YouMakeMeCry

nastepny  w sumie prawie "news" bo nie znalazlem jeszcze potweirdzenia ale co tam wklejam ! :)

http://mmorpg24.net/news.php?readmore=4721
L2Paradise       - SK/HE- abhorsen                     
L2Supreme       - HE/EE/DA - XiHuan                   
Luna                 - EE - YouMakeMeCry
RpgClubx15      - BP/TR/PAL - YouMakeMeCry
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Aion - Cleryk - Nunane - spatalos/perento - AmberEye/Taco clan :)

seken

Cytat: Suprem w Styczeń 18, 2013, 11:58:10 AM
Cytat: seken w Styczeń 17, 2013, 06:48:10 PM
Mieliscie moze jakies problemy z patcherem tery? Jak gralem, tzn jakos 4 miesiace temu to wszystko ladnie smiaglo, teraz chce zupdatowac gre to patch progress pokazuje ciagle 0%

tez tak mialem ;d Usun plik gl_V2.version z folderu z gra i odpal launchera znow ;d powinno pomoc.

Co do 28 lv na trialu to niema juz tego ograniczenia od jakiegos czasu ;d
Pomoglo, dzieki wielkie  :)

Pogralbym sobie na trialu, ale bez sensu uzywac total f2p konta, skoro mam to "veteran".

edit: Wiadomo moze jakie beda koszty tego abonamentu po f2p?

bleble12

Pewnie tak jak byś doładowywał normalnym pre paidem pewnie kolo 42 zł
nope

seken

Rozumiem, ze po wejsciu f2p moje trial konto wraz z postacia zostaje?  :noob:

bleble12

Cytat: seken w Styczeń 19, 2013, 03:43:19 PM
Rozumiem, ze po wejsciu f2p moje trial konto wraz z postacia zostaje?  :noob:

Wszystko będzie działać po tym jak wejdzie F2P
nope

YouMakeMeCry

Bedziecie grac na nowym czy starym serverze ? ja tak jak to gdzies przeczytalem chyba zostane na starym - ludzi troche gra pozniej dojdzie , a z tym nowym zeby nie bylo jak z serverem innovy do l2 jak dolozyli jeden po tygodniu :)

bleble12

Ja idę z garstką znajomych na nowy server. Oby gdzieś na początku tygodnia był  8)
nope

YouMakeMeCry

Cytat: bleble12 w Styczeń 19, 2013, 09:46:55 PM
Ja idę z garstką znajomych na nowy server. Oby gdzieś na początku tygodnia był  8)

dlaczego na nowy w sensi epytam z czystej ciekawosci ? i w sumie do konca nie wiadomo kiedy bedzie nopwy czy z data wypuszczenia f2p czy pozniej ? podalem wyzej linka ale niestety nie jest potwierdzony ;/

Arimas

Lepiej zostać na starym bo jak hype się skończy to stare wchłoną te nowsze  :P

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

bleble12

Cytat: YouMakeMeCry w Styczeń 19, 2013, 10:00:36 PM

dlaczego na nowy w sensi epytam z czystej ciekawosci ? i w sumie do konca nie wiadomo kiedy bedzie nopwy czy z data wypuszczenia f2p czy pozniej ? podalem wyzej linka ale niestety nie jest potwierdzony ;/

+każdy zaczyna od zera, nie ma zabijania ludzi przez high lvle
+szybsze znajdywanie ludzi na Instance/BAM-Y

-zerg ludzi na spotach, brak mobków :P
nope

Arimas

Cytat: bleble12 w Styczeń 19, 2013, 11:36:00 PM
Cytat: YouMakeMeCry w Styczeń 19, 2013, 10:00:36 PM

+każdy zaczyna od zera, nie ma zabijania ludzi przez high lvle
+szybsze znajdywanie ludzi na Instance/BAM-Y

-zerg ludzi na spotach, brak mobków :P

-Pierwszego dnia ludzie lvl 30+ siedzieli w lumbertown zabijając kolesi lv 15 (otwarcie tych starszych serwerów pvp)
-Nie wiem jak na EU ale teraz na NA łatwo o inste O.o

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

bleble12

Na niskolvlowe instancje jest łatwo, później ciężko, ludzie jeszcze dobijają lvle, reszta czeka aż przejdzie na F2P i pewnie to się zmieni
nope

Shen

Grałem od początku i też latały nolife'y po low lvl spotach jak odskoczyli z lvlem. Server pvp juz jest zaludniony po połączeniu, po przejsciu na f2p sporo ludzi wroci, dojda nowi. Ja zostaje raczej na starym, latwiej i taniej bedzie mozna wszystko kupic.

bleble12

Cytat: Shen w Styczeń 20, 2013, 11:37:54 AM
Grałem od początku i też latały nolife'y po low lvl spotach jak odskoczyli z lvlem. Server pvp juz jest zaludniony po połączeniu, po przejsciu na f2p sporo ludzi wroci, dojda nowi. Ja zostaje raczej na starym, latwiej i taniej bedzie mozna wszystko kupic.

Tutaj masz racje, że taniej będzie, problem będzie jak nie znajdziesz jakiejś grupy ludzi z którymi będziesz mógł robić insty na hardzie bo inaczej będzie płacz o ilvl.
nope

Shen

Można robić normalne i zbierać spokojnie kasę na sprzęt, po takiej przerwie i tak się nie rzuce na hard :D To f2p ma wejść już od 1 lutego?

roli

A takie pytanie od nuba jeszcze jakie są kary za śmierć postaci oprócz utraty staminy ?