SpellHowller!!!Ubranko na C grade - dwu częsciowe czy jedno?

Zaczęty przez kukocz, Maj 25, 2006, 06:49:24 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

kukocz

Pomóżcie bo nie mam pojęcia co wybrać jesli chodzi o zbroje dla SpellHowlera.Czy ma to być Jedno Jednoczęściowe czy dwu????Jedno częsciowe jest lepsze od góry dwu częsciowego ma lepszy p.defi i m.atak ,a le nie wiem czasem czy jesli kupie osobno dółi góre to m.def i p.atak sie nie zsumują???? :D
moja pasja www.lukaszmarut.com

Art00Det00

Zacznę od tego że zbroja nie zwiększa Ci m.attack, zbroja sama w sobie wpływa jedynie na ilość p.def oraz MP (mana points).
O jednoczęściowych zbrojach (a raczej zbroi bo jest tylko Robe of Seal jak dobrze pamiętam) C grade zapomnij, nie można złożyć z tego seta a na C grade set już warto mieć, dlatego też kup sobie Karmian Tunic i Karmian Stockings a potem rozejrzyj się jeszcze po bazarze czy ktoś nie sprzedałby Ci Karmian Gloves, jak te 3 rzeczy założysz to dostaniesz bonus w postaci 5% p.def i 15% do casting speed. Aha, profity z założenia górnej i dolnej części zbroi sumują się:D

Tyr

Widzę że jestes nowy :)
Ogólnie polecam Demon Seta bo da ci +4 int czyli dużo m.atk chyba że wolisz szybciej czarować to bierz Karmian seta :) ogólnie dla SH to tunika :) i staff albo sword magiczny bądź dagger :)
Lineage 2 Classic EU

serdel

Ja bym prponowal jednak Karmiana, Sph sam w sobie jest silny, a miec te pare % do casting speeda nie zaszkodzi, tym bardziej ze tego mu brakuje ;]

Nefryl

Nie ma sensu inwestować w słabą stronę postaci. Trzeba rozwijać głowny atut, którym w przypadku Spellhowlera jest M.Atk. Czyli C = Demon, aż do A grade = Nightmare (pominąc B, Demon + Dye +4 int dają takiego boosta, że hej). Zupełnie inna sprawa jest z PvP. Tutaj każda szata, która dodaje właśnie do cast speeda. Co do broni to można pokusić się o Homu z SA Acu, żeby chociaż troszeczkę doładować tego Cast Spd, a jeśli dalej w siłę to SoWD z Magic Power bodajże.

Yoker

Dokładnie, SoWD rulez!!! Ja na moim SpS miałem ponad 2600 m.atk z SoWDem (ofc. na full buffach), aha ale SoWD był magic power +10 (lepszy niż Sword of Miracle magic power)

Ryltar

A ja zrobię na złość i zamknę temat bo mam taki kaprys(a poważnie to lamie to punkt regulaminu).

Tyr

Lineage 2 Classic EU

Ryltar