Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Redbox

Cytat: Penance w Styczeń 27, 2013, 05:28:10 PM
a ja przyto cze 4 post niejakiego Dragvald:
Niestety taka jest smutna prawda panowie.Gra zmieniła swój charakter przestając byc zabawą dla no lifów którzy farmia 24 h a ktoś kto nie ma na to czasu zawsze bedzię w tyle..to już nie jest rozgrywka która wytypowuje pro gracza na zasadzie wiekszej ilości przesiedzonych godzin przed monitorem.A przynajmniej nie w takim stopniu jak kiedyś.Taki chyba był cel tej zmiany.By wytępić maniactwo i niezdrowy chorobliwy nałóg siedzenia wiecznie przed l2.Teraz może sobie pozwolic na 2-3 godzinki zabawy i nie musimy ścigać się z cieniami farmiąc na potegę .Teraz można to olać i to jest plus którego chyba nie wszyscy dostrzegli.Gram w ta grę od c1 ,już nawet nie wiem ile lat minęło ale na tym etapie życia chciałbym by l2 było miłym dodatkiem do życia niż nim całym.Bo system farmiena non stop niewątpliwie się ku temu skłania..a im więcej masz na to czasu tym więcej farmisz-proste.Teraz twórcy l2 ci na to nie pozwalają monotonią gry, a jak skończysz daily to zapala się mistyczna zarówa z napisem"teraz możesz iść na piwo,uszczypnąć w tyłek znajomą barmankę,spędzic czas ze znajomymi i normalnie pójśc spać".Zamiast non-stop narzekać trzeba wyciągnąć z tego same plusy jak w kawale"Czym się różni pesymista od optymisty na cmentarzu?-pesymista widzi krzyże,a optymista widzi same PLUSY!!"-I tego wam właśnie życzę grając w nową kronikę-widzieć same plusy.
Pozdrawiam wasz Dragvald

+
zdychajcie NO LIFE,ma racje
w l2 zawsze sie farmilo fArmi i bedzie farmic.

http://www.sadistic.pl/efekty-specjalne-vt231195.htm
Uploaded with ImageShack.us

Cytat: gierojjj w Grudzień 15, 2012, 07:37:50 PM
jestem debilem i kompie sie z karpiami ale to nic tato mnie bije i mama

Shen

Gra jest teraz tbardziej przystepna dla casuali, ale jak ktos chce farmic w starym stylu to jest pare miejscowek. Te wszystkie minusy god to juz byly omawiane wiele razy.

Alarion

Ofc bo w starych kronikach

1) nie trzeba było mozolnei grindować, na różnych spotach jak np. Varka itd
2) 85 na gracia final to była przecież chwila moment! Tylko ludzie miesiącami botowali, żeby to wbić : D
3) postać 80 vs  85 ze skillami +27-30 to miała ofc równe szanse
4) olimpiada była dużo bardziej wyważona! Nie ważne co robił EE / palek / TK / OL / Deska itd. Każdy miał dużo bardziej wyrównane szanse! : >
5) Bez CP byłeś factorem zawsze, w CP to gównem. Ahh te czasy C1, klanowy craft, kolesiarstwo CL'a i jego kumpli, który robił ludzi w wała i ci co udawali, że matsy do CWH dawali. CP to samo zło!
6) logowałeś się kiedyś do l2 na 1-2 godzinki dziennie i owniłeś serwer!
7) typek co nie kupował adeny (to samo jakby dotował w sumie) miał gorzej od tego co adeny nie kupował...

ehh te stare czasy, kiedyś to było l2, nie to co teraz ((((

Fajny butthurt jakiegoś randoma, nie ma co : )
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Senshi

Cytat: kamiil w Styczeń 26, 2013, 10:27:07 PM
Cytat: asdf1movie w Styczeń 26, 2013, 09:47:27 PM
tak tak. wierzcie dalej w bajki o 6k+ online

lognij o zobacz po shopach , goddar i rune wygladaja jak giran

I już wiemy gdzie jest ten on line... Grałem na RPG i wiem ile osób zarabia na rynku(sam sie z tego utrzymywałem) do tego solowi farmerzy ciągnący cale party boxow
-----------------------------------------
--Senshi--
--Healer 99 Cardi--

--Syke style--

Arimas

Srsly ale Alarion ma tutaj racje, l2 nigdy nie było fair a ilość farmy wymaganej do osiągnięcia czegoś zawsze była astronomiczna

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Prokrastynator

Cytat: kamiil w Styczeń 27, 2013, 04:02:43 PM
https://4gameforum.com/pl/showthread.php?t=101&p=1717#post1717

2 post 100% prawdy  :(

Jak można spierdolić tak gre? To pytanie zadaje sobie 80 % ludzi , którzy zostali na H5 , ta gra jest tak nudna i mozolna ,że idzie się zesrać po paru miesiącach...

Przejdzmy do rzeczy:

L2 exp table ... aby wbić 99 lvl trzeba napierdalać dziennie 10 h przez 4-5 miesięcy na PA i runkach , z 98 na 99 trzeba 777kkk expa , gdzie za dzienne insty dostajesz 8~10 kk , gdin w tej grze nie istnieje , złożysz pt na o3 , fairy , h3 to zaraz ci ktoś wyjdzie albo całkowicie się party rozpierdoli , chcesz wbić 99? napierdalaj dziennie po 10h

Pieniądze - nie dotujesz ? jesteś śmieciem , gościu który dotuje zarabia nawet 500kk dziennie , typowy DOOMCIO (nieudacznik ,który bez doty jest śmieciem) , gdzie ty zarabiasz tylko z instancji , która bazuje na szczęściu albo wydropisz albo się zesrasz ;/ Można oczywiśćie szukać skrzynek , wchodzić na boxy itp ale to jest monotonne i nuuuuuudne!!!

System Bound Bardziej zjebanej rzeczy nie widziałem , Set R99 jest tańszy od Vorpala sprzedanego w grocery..... 90 % rzeczy sprzedajesz do grocery

Spoil nie istnieje , nie nazywajcie plunderem spoilem...

Craft Nie istnieje ...

Skille 8 klas , które mają identyczne skille , np. każdy tank ma te same skille jaki sens? skill rasowy ? BZDURA!

Enchant skilli głównych jest na 98/99 jeżeli tego nie masz jesteś gównem

Polski serwer pożyje 3-4 miesiące potem pierdolnie

[PVP] Odbywa się na 2-3 spotach , trwa 15 minut bo healerzy spamuja ciągle celki , pt na 2 healów potrafi stać do jutra..

Olympiada Balans tak chujowy ,że szkoda słów

Instancje Tak nudne i mozolne ... Robisz inste na 98 , gdzie daje ci 0,06% zbierasz ludzi na to 30 min i robisz to 30 min... I tylko się wkurwiasz i wkurwiasz

Mogę tu jeszcze się rozpisywać o kolejnych wadach tej gry ale już dam se spokój i dam wam się nią rozkoszować.

W skrócie gra dla zamulonych zoombie , którzy dotują , normalnych graczy tam już dawno nie ma, polecam wam nowe gry ,które przechodzą na F2p lub starsze kroniki L2 , który jeszcze miały jakiś sens

PS.Mój post został napisany w pośpiechu bo szkoda mi na to czasu , Pozdrawiam .

100% true
Cytat: Ulquiora w Luty 06, 2012, 07:53:20 PM
Zgłaszać trollowanie do moderatora trzeba. 55% tylko brakuje do zablokowania konta Prokrastynator'owi

Horken

Płacz o dote albo o to, że ktoś ma żyłkę do interesów i handluje w mieście :D

btw: kasa i expo to są dwie najłatwiejsze rzeczy do zdobycia w tej grze.
Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu

misiek440

o kolejny temat do wałkowania, jednym się kronika podoba innym nie......nie podoba się to idźcie pograjcie w gw,diablo aiona i inne gry a to jest temat o core a nie o kronice

driki

Cytat: Alarion w Styczeń 27, 2013, 06:18:57 PM

2) 85 na gracia final to była przecież chwila moment! Tylko ludzie miesiącami botowali, żeby to wbić : D
4) olimpiada była dużo bardziej wyważona! Nie ważne co robił EE / palek / TK / OL / Deska itd. Każdy miał dużo bardziej wyrównane szanse! : >
5) Bez CP byłeś factorem zawsze, w CP to gównem. Ahh te czasy C1, klanowy craft, kolesiarstwo CL'a i jego kumpli, który robił ludzi w wała i ci co udawali, że matsy do CWH dawali. CP to samo zło!
7) typek co nie kupował adeny (to samo jakby dotował w sumie) miał gorzej od tego co adeny nie kupował...

1. ten grind był lepszy bo można było zaliczyc sporo pvp jeśłi nie rozumiesz to jestes za głupi...
2.pvp mozna była robić na niższych lv-lach i 85 nie był taki "must be" jak teraz?
3.Alarion wlaśnie skapł się ze w rpg-ach farmi sie po to eq itp zeby być coraz lepszym, gratulujmy mu tego sprytu:) (tak btw SB 80 lv wcale nie tyrał klas 85:))
4.Było wiele klas które tyrały więc była bardziej zbalansowana, zresztą mówić o balansie w grze gdzie było 30+ klas...
5.Czysta prowokacja albo jestes idiotą...stawiam na to 2 ;d
6.Rozumiem ze to ironia, ale ku czego się ona odnosi?
7.Widze kogoś ból dupy sciskał ze inni wydawali pieniążki na gre:)

Dyma

moje zdanie jest takie, że ludzie wspominają jak to kiedyś było pięknie bo zaczynali na c3/c4/interlude na privie x3 x5 i jakoś to szło. Dodajmy jeszcze sentyment do tego, co było kiedyś oraz to, że ludzie nie wiedzieli wtedy jak bardzo są poza czołówką. W dodatku nie było kiedyś CP i przez to nie było aż takiego nolifu. Kiedyś nie było tego całego pier..lenia o tym, że klan x ma w zeszycie 40 cp na start itp. Szło 2kumpli na serwer to szło sie z nimi i tyle. Nie było tak rozwiniętego allegro i innych szitów ;p Jednak teraz nawet solo casual moze mieć jakis sprzęt, lvl itp. Jak ja zaczynałem to pamiętam, że dzięki temu że cały mój lol klan sie złożył to przy 3 profesji mogłem a gr zalożyć ;p No i kiedyś były catakumby, ich brak to największa wada nowych kronik.  Przecież tam rozgrywały się najważniejsze bitwy polaczkowych klanów. Topka biła sie o antharasa a polaczki miały mass pvp 2pt vs 2 pt o wejście do katakumb, to było coś (i to nie jest żadna ironia).
Całe biadolenie o ewolucji gameplayu l2 można porównać do problemu wprowadzenai techniki do piłki nożnej. Stare wygi mówią "za naszych czasów tego nie było i sport był piękny", a młodzi zauważają, że sport znacznie ewoluował i technika jest potrzebna.
Cytat: Arimas w Styczeń 08, 2012, 02:06:06 AM
Update:
W Amber party, jego członkowie pytają się alariona czy mogą dostać passy na shogala zamiast zapytać shogala  :D

driki

Chyba piszesz o naprawde starych kronikach...

AsmWalker

Zgadza się dlatego zawsze grałem na mid rate /high. Na midzie przy dobijaniu do max lvlu tez masa pvp była. Zresztą na Core tez bardzo fajnie wspominam czasy jescze przed przebudzeniem czyli starego l2 jak na daily questowych spawnach latałem w 2-4 osoby i sie godzinami tłuklismy . Przed przebudzeniem mialem okolo 300 pvp ;)  Zabawa przednia była i za takie pvp bardzo lubie L2. Leci jakiś typ to dawaj go on padnie wraca z kolegą i sie nakreca zabawa . Core jeden z fajniejszych serverów na którym grałem ale niestety rate i pozniejsza gra na wyzszych lvlach mi sie nie spodobała . Pare rozwiązan mi pasuje jak np brak spoila i craftu ale niestety duzo tez na minus jest . Mimo wszystko przyjemniej mi sie grało Duelistem niż tyrr warriorem .

Arimas

Up, start core był zajebisty 100pvp 1 dnia, nawet jeszcze pamiętam jak aslana ciskałem a grade vs jego S :p

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Dyma

Cytat: Arimas w Styczeń 28, 2013, 01:33:57 AM
Up, start core był zajebisty 100pvp 1 dnia, nawet jeszcze pamiętam jak aslana ciskałem a grade vs jego S :p
ja ze startu Core to najbardziej zapamiętam Pieczątkę i jego 30 Cp z OOWW :)
Cytat: Arimas w Styczeń 08, 2012, 02:06:06 AM
Update:
W Amber party, jego członkowie pytają się alariona czy mogą dostać passy na shogala zamiast zapytać shogala  :D

Penance

Cytat: misiek440 w Styczeń 27, 2013, 08:11:50 PM
o kolejny temat do wałkowania, jednym się kronika podoba innym nie......nie podoba się to idźcie pograjcie w gw,diablo aiona i inne gry a to jest temat o core a nie o kronice
rozpoczelem gre w Aion,zastanawiam sie nad powrotem do gry w GW1,na L2 wchodze "jedynie"na kartie(czemu jedynie bo party znalejzc trwa kilkanascie minut),80% czasu szukania teamu.20%gry,tak wyglada L2

misiek440

ja tam nie mam takich problemów :D, ale ja pół instancji robię w cp to inna bajaka

marnow

W GF czy H5 możnabyło się bić jak rowny z równym od 81/82. Więcej zależało od skilla i sprzętu. NA GOD 99 wali 98 2x mocniej. DD 98 nie mogą się przebić przez heal oponenta na 99, przy czym wbicie 99 dla kogoś kto może pograć 3-4h dziennie to są wieki. To moim zdaniem jest główna przyczyna quitów. Taka jest moja opinia.
Core:
FigoFago - ISS 99/98/80/80
SmutnaJola - ISS 86 - buff box
EmmaDax - Othel 87/ Wyn 86
B52 - ISS 86 - prywatny buff box
PZL37 - AORE 86 - prywatny res

Horken

Zacznijmy od tego, że praktycznie wszyscy się tłumaczą, że nie idą na PvP bo nie mają 99. Dla świeżego 99 dochodzi tyle co różnica samego lvla bo na przyzwoity enchant skilli czy kupno nowego seta i wielu innych rzeczy ludzi nie stac - bo ofc w godzie się ciężko farmi adene ^^
wiadomo, bardziej nadziani goście nie mają z tym problemu. W gruncie rzeczy samo posiadanie lvla 99 przeciwko 98 nie gwarantuje zwycięstwa.
Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu

misiek440

nie gwarantuje wygranej na pewno ale daje sporego boosta, szczególnie enchant skili a nie sam lvl a pvp jest na każdym lvlu, jakoś nie zauważyłem żebym na 90 95 97 98 nie chodził na pivipi :o

Alarion

81-82 vs 85? Dobry żart. o OE skilli nie wspomnę. PvP jest na każdym lvlu, a to, że niektórzy mają mentalność "nie wyjdę z miasta póki nie wbije 99" to już ich problem.

Cytat: driki w Styczeń 27, 2013, 08:18:02 PM

1. ten grind był lepszy bo można było zaliczyc sporo pvp jeśłi nie rozumiesz to jestes za głupi...

ofc, bo teraz nie można, w ramach biegania po parnasusie / SoA / SoH : D

2.pvp mozna była robić na niższych lv-lach i 85 nie był taki "must be" jak teraz?

Nikt nie każe 90 bić się vs 99. Ohh w8, bo kiedyś to znudzeni 85 skille +30 nie wpadali gnoić 76+? Jasneee : )
3.Alarion wlaśnie skapł się ze w rpg-ach farmi sie po to eq itp zeby być coraz lepszym, gratulujmy mu tego sprytu:) (tak btw SB 80 lv wcale nie tyrał klas 85:))

Jeżeli tyrał (a w sumie mógł, jak mu OP kradzież buffa dobrze wsiadła) to pokazuje tylko jaki dysbalans był między niektórymi profkami.

4.Było wiele klas które tyrały więc była bardziej zbalansowana, zresztą mówić o balansie w grze gdzie było 30+ klas...

huehuehuehuehueheuehuehuehue. Dobre
5.Czysta prowokacja albo jestes idiotą...stawiam na to 2 ;d

pisałem to odnośnie tego: "kiedyś wchodziłem na godzinkę - 2  i było spoko. Teraz bez CP to ani rusz" Hatuj dalej : D
6.Rozumiem ze to ironia, ale ku czego się ona odnosi?

Ironią był cały mój post, pokazujacy, jak ludzie żyją nostalgią, jak wychwalają "Stare dobre l2". Przecież DexLude jest OP over 9000000000 serverem i każdy miał przestać grać na offach i iść na best kronikę evah Interlude.

oh w8...
7.Widze kogoś ból dupy sciskał ze inni wydawali pieniążki na gre:)

Nie kupiłem nigdy adeny i źle mi z tym nie jest, mam pompę z ludzi pokroju triggera, którzy dopiero po kupnie ~~100kkk adeny zaczynają wygrywać ze mną lub Sindeyą na oly  : ) A ciebie coś boli? : >

Cat Drama Maker

asdf1movie

oj alarion.
jak nie umiesz sie wybronić to piszesz: "ja tak nie robiłem wiec nikt tak nie robił !"

albo
"ahahhahueuheuheuhe"

suuuper riposty.
polaczkowemu serwerowi l2 daje 3 miesiące

Alarion

Cytat: asdf1movie w Styczeń 28, 2013, 02:26:24 PM
oj alarion.
jak nie umiesz sie wybronić to piszesz: "ja tak nie robiłem wiec nikt tak nie robił !"

ke?
albo
"ahahhahueuheuheuhe"

a co mam innego napisać, kolesiowi, który twierdzi, że w starych kronikach był większy balans między klasami? Interlude archerzy np. albo H5 mage party >>>>>>> all. Po prostu szkoda mi słów na tak oczywiste brednie : D
suuuper riposty.

indeed : >

Cat Drama Maker

driki

Hatuj dalej? ja po prostu mam beke z ciebie

z tym ze lv 85 nie był taki must be chodziło o to ze ludzie 82-83 mieli dużo wieksze szanse na wygranie z pt 85 niz teraz 95 vs 99...
jakby system lvlowania był tak szybki jak w wow-ie to może dużo lepiej by to wyglądało bo 99 nie byłby tak ciezki do wbicia.

Cytat: Alarion
Jeżeli tyrał (a w sumie mógł, jak mu OP kradzież buffa dobrze wsiadła) to pokazuje tylko jaki dysbalans był między niektórymi profkami.
No teraz jest pewnie inaczej ;d

Alarion

Cytat: driki w Styczeń 28, 2013, 03:51:39 PM

z tym ze lv 85 nie był taki must be chodziło o to ze ludzie 82-83 mieli dużo wieksze szanse na wygranie z pt 85 niz teraz 95 vs 99...

Złe porównanie. Dawne 81-82 vs 85 to jak teraz 98 vs 99. Jakieś tam szansę drobne są.
95 vs 99 to jak porównywać 78-79 vs 85 kiedyś.
Cytat: Alarion
No teraz jest pewnie inaczej ;d

ano jest, ale pewnie grałeś na max lvlu i tu i tu, że wszystko wiesz, prawda? : )

Cat Drama Maker

Prokrastynator

Hatuj dalej? ja po prostu mam beke z ciebie

podobnie jak 90% tego forum
Cytat: Ulquiora w Luty 06, 2012, 07:53:20 PM
Zgłaszać trollowanie do moderatora trzeba. 55% tylko brakuje do zablokowania konta Prokrastynator'owi