Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Razyda

Tu akurat Alarion ma racje. To nie jest tak ze koles na bocie wbija max levlel i /uninstall. Na ogol pedzi na forum zaklada 100 tematow w rodzaju: Mag 85 jakie dye?, jaki set?, best weapon/attri?
Potem wchodzi do gry gk toi1/FP lub podobna lokacja, zeby pokazac nobkom jak graja pro, padnie, bo ktos wroci na mainie/zawola znajomego. Kolejna obowiazkowa wizyta na forum: Dagger imba, nerf now or I quit.
I Dirki to nie jest tak, ze cie to nie dotyczy, bo przy 20/10 levelach roznicy to bedziesz mu feedowal +1 raz za razem, albo siedzial w miescie.

Cytat: bula w Luty 15, 2013, 09:56:07 AM
srsly, przestancie z tym porownywaniem gry do zycia bo to juz powoli staje sie chore

"Real life is PVP" :D

Zeby nie bylo ze offtopic to Core jest lepszym serwerem niz serwery NCSoftu i szkoda ze wyszlo jak wyszlo, tym bardziej ze po wczesniejszych doswiadczeniach z Innova mialem nadzieje na cos lepszego. Troche smieszne ze wszyscy zawsze flejmuja Rosjan a ci jako jedyni potrafili stworzyc sensowne community w tej grze.

bula

Cytat: Razyda w Luty 15, 2013, 10:48:51 AM
To nie jest tak ze koles na bocie wbija max levlel i /uninstall. Na ogol pedzi na forum zaklada 100 tematow w rodzaju: Mag 85 jakie dye?, jaki set?, best weapon/attri?
Potem wchodzi do gry gk toi1/FP lub podobna lokacja, zeby pokazac nobkom jak graja pro, padnie, bo ktos wroci na mainie/zawola znajomego.
no i? nie tylko ludzie uzywajacy bota tak robia, to jest raczej problem z mentalnoscia (ew. brakiem innego zajecia), a nie z tym czy ktos bota uzywa, czy nie

a skoro tak robi ... niech sobie robi, moze i jest to denerwujace, ale na ogol nie stwarza problemow na dluzej niz 5 minut

Prokrastynator

Widze że juz nie tylko na ncwest same boty i rangery, ale teraz tez na rpg  :D
Cytat: Ulquiora w Luty 06, 2012, 07:53:20 PM
Zgłaszać trollowanie do moderatora trzeba. 55% tylko brakuje do zablokowania konta Prokrastynator'owi

Razyda

Widzisz jezeli ktos sam sie wyexpil to spoko, niech sobie tak robi, zapracowal sobie, tym bardziej ze jak expil sam postac to raczej bedzie potrfil nia grac, a nie bedzie jakims mistrzem nieogaru z dwudziestoma levelami przewagi.
Co do 5 minut to rowniez sie mylisz, bo ktos kto sam expi to owszem posiedzi 5 minut i pojdzie, bo bedzie musiial poexpic sube, podropic attri, czy wyexpic kogos z klanu/pomoc na pvp. Koles z bota i tak nie bedzie mial nic innego do roboty, to bedzie sobie tak siedzial.

Alarion

Cytat: bula w Luty 15, 2013, 09:56:07 AM
Cytat: Alarion w Luty 15, 2013, 09:13:54 AM
bula oszustwo pozostaje oszustwem, czy w necie czy poza nim. Serio będziesz kolejnym co będzie do cheatowania dorabiał ideologię? bardzo dobrze wychodzi to ludziom z ncwest "bo wszyscy tak robią, to ja też będę:" itd.

Jak wszyscy wokół ciebie zaczną robić coś niezgodne z zasadami, też zaczniesz tak robić?
oczywiscie ze oszustwo jest oszustwem

a co do zrangera, ty za kazdym razem jak widzisz "bot", myslisz "program do pvp", a tak sie sklada ze nie kazdy, kto uzywa bota do expienia uzywa go tez do pvp

Ale bardzo czesto idzie ze sobąw parze. Obecnie boty faktycznie w malym stopniu sluza do expienia sie, ale glownei do farmy adeny. Topowe klany na ncwest nie dosyc ze oskryptowane jak swinie
cytat martelx z l2blaha:
"Someone is mad they are terrible in real pvp. I stopped caring a long time about how good/bad my fraps looks since everyone on the server uses zRanger including yourself clown. I have to get better at targeting and deciding what to skills to use"

to jeszcze mają kilka swoich bot trainów do farmy na bronie +15 itd.  Czy naprawdę o to w tym chodzi? Czy taki sposób gry jest czymś co warto bronic Bula?

Wiem, ze masz kontrowerysjny punkt widzenia na wiele spraw (czesto sie nawet zgadzam), ale bronic i dorabiac ideologie osobom, ktore oszukuja i psuja zabawe tym co chca grac legit?

@prorewqoihjewoehftrni jfhnoiewjf0pewfjoel
udawaj dalej debila, że na rpg sie gra bez programow ; D

srsly, przestancie z tym porownywaniem gry do zycia bo to juz powoli staje sie chore
[/quote]
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

asdf1movie

a ten nadal.
podasz mu czarno na białym ze tak a on ze nie

na innovie tez są boty, mzoe o tym nie wiesz moze wiesz ale nie chcesz tego do siebie dopuscic. idz zobacz w mos 2-3 piętro. zobacz w museum- widziales kiedys w miescie nicki z top 15 adena gained?

Prokrastynator

Cytat: Alarion w Luty 15, 2013, 11:38:09 AM
@prorewqoihjewoehftrni jfhnoiewjf0pewfjoel
udawaj dalej debila, że na rpg sie gra bez programow ; D

po 1. w tym akurat deklasujesz całe forum, tyle że nie udajesz..
po 2. jak jestes za głupi żeby napisac mój nick, służe pomocą http://pl.wikipedia.org/wiki/Prokrastynacja (ctrl + c, ctrl + v)
po 3. juz raz skomentowałem bzdury które wypisujesz na temat botów i rangerów, nie mam zamiaru sie powtarzać, nie bede tez po raz kolejny komentował faktu ze jak widać wiesz lepiej od ludzi tam grających, a jak się ostatnio okazuje nawet lepiej od adminów innovy. Nie wiem co ma na celu w twoim wykonaniu powtarzanie w kółko wciąż tych samych bredni na forum, ale na pewno jest zarezerwowane dla takiego plebsu intelektualnego jak ty, pozdro mały człowieczku i wracaj do uganiania się po forum za postami kamila.

ps. widze po raz kolejny wypłakałeś u adminów zdjęcie 10%  hahaha
Cytat: Ulquiora w Luty 06, 2012, 07:53:20 PM
Zgłaszać trollowanie do moderatora trzeba. 55% tylko brakuje do zablokowania konta Prokrastynator'owi

Alarion

Cytat: asdf1movie w Luty 15, 2013, 11:48:31 AM
a ten nadal.
podasz mu czarno na białym ze tak a on ze nie

na innovie tez są boty, mzoe o tym nie wiesz moze wiesz ale nie chcesz tego do siebie dopuscic. idz zobacz w mos 2-3 piętro. zobacz w museum- widziales kiedys w miescie nicki z top 15 adena gained?

widziales np. typka "acquiredAdena"? To jest MeNoRulez z pt doomcia, koleś po prostu farmi jak oblakany, ale bota nie uzywa. Te z top 15 to sa tez byle boty kardiego (niektore), ktoremu kamilek tak przyklaskiwal i cieszyl sie jak glupi, kiedy oni  cheatowali a on merdal im z oddaniem ogonkiem : D

stary, jak mzona prownywac kilka(nascie) botow na caly serwer wzgledem tego co dzieje sie np. na Naia? Byles tam? logowales sie? bo ja zrobilem sobie tam krotka wycieczke kilka miesiecy temu, zeby sprawdzic, czy te posty na forum ncwest dot. olbrzymiej ilosci botow na kazdym spocie to prawda czy tylko wyolbrzymienei problemow. Polecam ci zrobic tam kilkuminotwa wycieczke (MoS, DV, LoA, GC, Ol mahum, Citadel, Swampland, Orbis, GF). Wtedy skumasz jak glupei jest porownanie kilku botow (w wiekszosci banowanych max po 1-3 dniach) do tego cyrku ktory sie tam dzieje : >

Cat Drama Maker

Dyma

Cytat: bula w Luty 15, 2013, 01:40:48 AM
Cytat: Dyma w Luty 14, 2013, 03:31:14 PM

Cytat: bula w Luty 14, 2013, 01:10:50 PM
rozumiem ze tobie chcialoby sie expic alty recznie, ale nie kazdy jest takim fanem bicia mobow i robienia questow/instancji
po co zapier...lać od rana do wieczora 6 dni w tygodniu; lepiej opier..lić bank
nie no, jeszcze lepiej niz opierdolic bank, jest porownywac zycie do gry

way to go Amber CP
aaa bo "to tylko gra", nie ważne, że gra sie z PRAWDZIWYMI ludźmi.

poza tym te porównania mają na celu zobrazowanie czym jest ten bot - oszustwem, ale jak widać niektórzy maja bardzo zawężone horyzonty, ale i tak zawsze maja rację.  Gdyby bot nie był oszustwem to byłby częścią gry zaimplementowana przez twórców. A gadanie "nie zdarzyło Ci się wypić piwka w miejscu publicznym" to już w ogóle poziom nie gimnazjum, a podstawówki. Pamiętam jak w podstawówce były gadki, że "aa już mi sie zdarzyło przeklnać raz to mogę już grzeszyć do woli do następnej spowiedzi..."
Cytat: Arimas w Styczeń 08, 2012, 02:06:06 AM
Update:
W Amber party, jego członkowie pytają się alariona czy mogą dostać passy na shogala zamiast zapytać shogala  :D

Alarion

Może jak ktoś gra za długo z programami, to już zaczyna to traktować w kategorii RTS / Strategia a nie mmorpg ; p

Cat Drama Maker

Dyma

Cytat: Alarion w Luty 15, 2013, 12:31:48 PM
Może jak ktoś gra za długo z programami, to już zaczyna to traktować w kategorii RTS / Strategia a nie mmorpg ; p
tylko mnie rozwala argument, że "to nie jest realne życie". Tylko dana osoba w grze i w realnym życiu jest ta sama, nie wspominając, że w mmo spotyka też innych ludzi. Jakoś nie spotkałem kogoś kto stara sie być uczciwy, kto mówi "aaa tutaj to można oszukiwać, a tutaj nie".
Cytat: Arimas w Styczeń 08, 2012, 02:06:06 AM
Update:
W Amber party, jego członkowie pytają się alariona czy mogą dostać passy na shogala zamiast zapytać shogala  :D

driki

Idz stąd...rożnica jest taka ze w grze nie poniesiemy takich konsekwencji jak w zyciu, albo jestes głupi albo jeszcze nie rozumiesz.

asdf1movie

zwołaj jeszcze russe, defro i reszte swojej sweet paczki i przytupujcie sobie więcej

driki

Ogłaszam że wszędzie się gra na botach/zrangerach tylko nie na CORE!

bula

@Dyma
a mnie rozwala nieumiejetnosc oddzielnia swiata wirtualnego od realnego

jezeli jakiekolwiek oszustwo w internecie (niekarane prawnie) stawiasz na rowni z obrobieniem banku bo tutaj i tutaj "spotykasz" prawdziwych ludzi to gratuluje pogladow

Cytat: Alarion w Luty 15, 2013, 11:38:09 AM
Wiem, ze masz kontrowerysjny punkt widzenia na wiele spraw (czesto sie nawet zgadzam), ale bronic i dorabiac ideologie osobom, ktore oszukuja i psuja zabawe tym co chca grac legit?
a widzisz, tylko ze ja ani nie bronie, ani nie dorabiam do czegokolwiek ideologii; jestem po prostu przeciwny tak skrajnemu pogladowi jaki ty prezentujesz i dlatego ten poglad krytykuje; wiem ze dla Dymy to nie bedzie zadna roznica, wiec dla niego i jemupodobnych swiatowcow z szerokimi horyzontami - bronie botow, bronie programow na pvp i bronie bottrainow farmiacych adene na kazdym serwerze L2 jaki istnial, istnieje i istniec bedzie ... a dlaczego? bo moge i chuj wam w dupe

P.S. nie uwazam zadnego ze swoich pogladow za kontrowersyjny (niezaleznie czego dotyczacy), ale to juz raczej sprawa punktu widzenia

Alarion

ale dużo od tego co ludzie mówią zależy jak będzie na serwerze. Kiedy gracze widzą, że jest zarówno "przyzwolenie" ze strony administracji jak i ze stront graczy, to będą mieć wywalone. Obecnie na forach ncwest gracze nawet się nie kryją, że jadą na programach i mająswoje bot trainy. Ba coraz rzadziej jako bot protector loguje sie jakiś untagged high lvl tylko przychodzi osobiście na swoim mainie właściciel bot traina, pokazać takiemu "noobkowi" jak bardzo zgrzeszył próbując zabrać salkę jego ciuchci.
W zasadzie na stronei ncwest oprócz reklam kolejnych bajeranckich itemzow "pay2win" (slyszalem, że wejdą niedługo scrolle co robią itemy zwykle w blessed : DDDD  ) mogliby też postawić reklamę Z rangera. Chyba wielkiego oburzenia by nei było w gruncie rzeczy.

I nie był to proces wykreowany w 1 rok. To gówno ciągnęło się od wielu lat, gdzie na początku każdy "oficjalnie" tępił boty i tylko najlepsza grupa znajomych wiedziała o bot trainie, potem było dorabianie ideologii do botów, ale karciło się pvp programy. Potem enemy nawzajem opluwali się, że "wy używacie Z rangera, a my nie", a teraz "wy macie lepsze configi niż my!". Nie sądzisz Bula, że to chore? Czy z takim założeniem zaczynałeś w to grać i miałeś najfajniejsze momenty w l2?

Wiem, nie grales na ncwest, natomaist zobacz nawet na forum. Kilka lat temu, jak wyszlo, że ktoś bocił, to była drama (a pvp programy to już w ogóle!). Obecnie, to jeszcze więcej pajaców przyklaskuje tym co jadą na programach, jakby czymś niecodziennym była gra bez tego całego sh1tu.

Cat Drama Maker

bula

Cytat: Alarion w Luty 15, 2013, 01:05:37 PM
Kiedy gracze widzą, że jest zarówno "przyzwolenie" ze strony administracji jak i ze stront graczy, to będą mieć wywalone.
wiec o to chodzi zeby nie bylo przyzwolenia ze strony administracji i zeby administracja tepila to jak sie da, zgadzam sie z tym calkowicie

ale jako gracz, nie naleze do administracji zadnego serwera i jezeli widze ze komus udaje sie uzywac tych programow podczas pvp (pomijam juz zwyklego bota) to przechodze nad tym do porzadku dziennego i staram sie do tego przystosowac (nie mylic z zaczeciem uzywania tego samego co inni)

Alarion

Tylko, że przez taką pasywność ze strony graczy administracja widzi jeszcze lepiej, że mogą mieć na to bardziej wy** niż początkowo myśleli. Wiesz, że czasami mass petycja porusza górę (chociaż z ncwest pamiętamy też wojny na petycje). Przez taką bierność całe to gówno jeszcze szybciej się rozprzestrzenia i to również nie jest dobre.

Cat Drama Maker

bula

Cytat: Alarion w Luty 15, 2013, 01:30:06 PM
Tylko, że przez taką pasywność ze strony graczy administracja widzi jeszcze lepiej, że mogą mieć na to bardziej wy** niż początkowo myśleli. Wiesz, że czasami mass petycja porusza górę (chociaż z ncwest pamiętamy też wojny na petycje). Przez taką bierność całe to gówno jeszcze szybciej się rozprzestrzenia i to również nie jest dobre.
widzisz, gdyby administracja od poczatku miala odpowiednie podejscie, to gracze tacy jak ja tez by to reportowali, ale ze wiem ze na 99% report nie zadziala (ewentualnie mass petycja, ale tez nie zawsze) to nie chce mi sie nawet brac pod uwage tracenia czasu na reportowanie

Alarion

jeszcze te ~~4-5 lat temu mozna bylo miec nadzieje, że cos sie na ncsh1cie polepszy, ale do czego doprowadzili swoje serwery sami widzimy. Szkoda.

Natomiast na pewno administracja inovy nei ma graczy tak gleboko w dupie jak ncsoft. Nie piszę, że są idealni, bo nie są. Ale z 2 złego wolę ich zdecydowanie bardziej, chociażby za ogólną walkę przeciw graczom co próbują się wspomagać programami.

Cat Drama Maker

bula

Cytat: Alarion w Luty 15, 2013, 01:43:07 PM
Natomiast na pewno administracja inovy nei ma graczy tak gleboko w dupie jak ncsoft. Nie piszę, że są idealni, bo nie są. Ale z 2 złego wolę ich zdecydowanie bardziej, chociażby za ogólną walkę przeciw graczom co próbują się wspomagać programami.
i tu wracamy do momentu od ktorego zaczela sie ta cala dyskusja

innova banuje boty; cudownie, wiec masz calkiem duza pewnosc ze jezeli ktos botuje to predzej czy pozniej dostanie bana, co prowadzi do stwierdzenia ze jak ktos napisze "botuje na core" nie musisz kazac mu spadac na NA offa bo jako gracz nie musisz nawet podejmowac zadnej akcji zeby innova zrobila z tym porzadek ( report pewnie przyspieszylby rozwoj wypadkow, ale nie jest konieczny)

ta daaaaaaammmmmmm, problem rozwiazany, peace out

pozdrawiam Dyme, ktory nigdy w zyciu nie oszukiwal, nie klamal i ktory na pewno teraz nie obrabia banku

driki

Quentim

Cytat: Alarion w Luty 15, 2013, 01:05:37 PM
I nie był to proces wykreowany w 1 rok. To gówno ciągnęło się od wielu lat, gdzie na początku każdy "oficjalnie" tępił boty i tylko najlepsza grupa znajomych wiedziała o bot trainie, potem było dorabianie ideologii do botów, ale karciło się pvp programy. Potem enemy nawzajem opluwali się, że "wy używacie Z rangera, a my nie", a teraz "wy macie lepsze configi niż my!". Nie sądzisz Bula, że to chore? Czy z takim założeniem zaczynałeś w to grać i miałeś najfajniejsze momenty w l2?

Wiesz co jest chore? Na serwerach nc softu grają ludzie którzy nie używają żadnych softów (np. orlok, zoja), a mimo to graja tam i maja na to wyjebane. Nie płacza na forach, nie pisza że ktoś wygrał bo ma skrypty. Chore jest to ze mimo że nie grasz tam juz bardzo długo to wlasnie ciebie boli to najbardziej, i w co 2 oscie piszesz albo o kamilku, ruskich albo o botach. Wychodzi na to że musieli cie na prawde bardzo skrzywdzić.

Dyma: tak z ciekawości, jak nie chcesz nie odpisuj. Zapewne jesteś katolikiem, masz zamiar dotrzymać czystości do dnia ślubu?

Cytat: Alarion w Marzec 07, 2013, 08:44:01 AM
na razie chodzi by poinformować dużą ilość osób, szczególnie, że tym razem uczestnictwo za darmo, więc jak pisałem, nawet forumowi prosi mogą się popisać swoim skillem w "nabijaniu" : )

Alarion

Cytat: Quentim w Luty 15, 2013, 02:02:48 PM

Wiesz co jest chore? Na serwerach nc softu grają ludzie którzy nie używają żadnych softów (np. orlok, zoja), a mimo to graja tam i maja na to wyjebane.

Orlok już nie gra, Zoja sam jedzie na programach. Oczywiście możemy sobie zadawać pytanie kto w jakim stopniu % wykorzystuje możliwości Z rangera (być moze "tylko" kilka podstawowych kwestii). Zakładając, że Martel robi to w 150% : D

Cat Drama Maker

bula

Cytat: Alarion w Luty 15, 2013, 02:08:53 PM
Zakładając, że Martel robi to w 150% : D
jemu dalbym nawet wiecej ;p mialem przez jakis czas kontakt z ludzmi, ktorzy grali z nim (nie wiem, moze dalej graja o ile nie quitneli) i troche sie nasluchalem jakie fajne skrypty potrafil napisac :D