Czy Dn jeszcze zyje, i czy oplaca sie grac

Zaczęty przez hellknight, Kwiecień 04, 2012, 01:42:14 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

hellknight

Witam mam pytanie czy jest sens jeszcze grac na dn. Pamietam jak zaczynalem grac, to bylo jeszcze interlude a pozniej wprowadzili helbound. W sumie gralem jakies 1,5roku albo 2 lata :P, a pozniej mialem przerwe az do dzis czyli jakies 3 lata z hakiem. Pamietam takze ze jak zaczynalem tu grac to bylo jeszcze mnostwo ludzi, nawet sklepy w dion i nieraz sie tam ludzie duelowali. Do tego bylo mnostwo polskich klanow co prawda malych ale fajncyh a w moim ulubionym  klanie byla zaje...fajna atmosfera i klimat. Chociaz bylismy stosunkowo malym klanem to zawsze dawalismy z siebie wszystko. Ostatnio chcialem sobie wrocic, pograc, poczuc stare dobre klimaty do tego nowa kronika ale co zobaczylem to  teraz bida z nedza. Malo ludzi do tego na czacie nikt sie nie odzywa z polakow, nie widac specjalnie ludzi rekrutujacych. Prawde mowiac to w d..pie mam donatow bo widze ze to sie nie zmienilo i sie nie zmieni. Dlatego pytam czy warto tutaj jeszcze wracac czy mozna sie fajnie pobawic i pograc z jakimis spoko ludzmi czy lepiej to olac i nie grac bo szkoda nerwow. Co o tym sadzicie ?

ScovY

Czy warto to Ci nie powiem bo już tu nie gram ale Infinite Nightmare łączy się z  Dragon'em> Wg tego jak podaja GM ma byc okolo 3k+ graczy. Musisz wziąć pod uwagę ze jest to stary serwer wiec ludzie maja postacie na "wysokim" poziomie do tego masa donatow ale tak bylo zawsze. Decyzja należy do Ciebie ;p
Currentyl Lineage 2 essence
server red - "ScovY

retired Dragon Network
Infinity x5  - "RobinHood (sold) and many others..

hellknight

a dla tych co tam graja mam pytanie, ktory serwer jest teraz najlepszy. Czy dn czy infinite+nightmare ? Valkyria chyba nie dziala.

Alvardo

valkyria zostala polaczona z Dragonem NM/INF tez sie lacza z Dragonem wiec jak juz zaczynac to na nim lecz nie wiem czy warto :P ( server jest stary wiec zeby zaczac sie liczyc na servie trza albo zdotowac albo farmic 24/7 przez wiele miechow )

NewSlayer

Może nie te klimaty... co kiedyś (2005, 06 ,07 i 08) ale zawsze można spróbować popykać... na serwerach DN ;)

Pozdrawiam dawnych graczy(ki) :)

ScovY

Cytat: NewSlayer w Luty 17, 2013, 11:42:41 AM
Może nie te klimaty... co kiedyś (2005, 06 ,07 i 08) ale zawsze można spróbować popykać... na serwerach DN ;)

Pozdrawiam dawnych graczy(ki) :)

Odpowiedziałeś na pytanie zadane w kwietniu tamtego roku :D:D
Currentyl Lineage 2 essence
server red - "ScovY

retired Dragon Network
Infinity x5  - "RobinHood (sold) and many others..

NewSlayer

Faktycznie heh  :D ale co tam przynajmniej na chwile temat... serwerów DN na tym forum ożył
a mi przy okazji wróciły dawne  wspomnienia... z gry na ser infinity ;)

Synapse

DN to chyba najstarszy serwer LA2 w tej chwili. Od 2004 roku padło mnóstwo serwerów a ten dalej stoi i nie zapowiada sie żeby ktoś chciał go zamknąć. Mimo wieku na dragonie nie ma "starwarsów", można stosunkowo szybko się wyekspic i itemy są tanie ...do tego aktywni GMi. Gracze pomagają też nowym na starcie

QmQ

Cytat: Synapse w Marzec 17, 2013, 09:28:35 AM
DN to chyba najstarszy serwer LA2 w tej chwili. Od 2004 roku padło mnóstwo serwerów a ten dalej stoi i nie zapowiada sie żeby ktoś chciał go zamknąć. Mimo wieku na dragonie nie ma "starwarsów", można stosunkowo szybko się wyekspic i itemy są tanie ...do tego aktywni GMi. Gracze pomagają też nowym na starcie
tja, caly clan ES zdupowal ponad 10k coinow, duzo adeny, bews i innych gowien, gm dal im bana raptem na miesiac, pozniej myslac o online na servie wszystkich odbanowal
Serwera zamknac nie chca, bo ciagle znajdzie sie dzieciak ktoremu Glasy powie na tsie zeby zdonacil bo inaczej dostanie kick z clanu, ten poleci do rodzicow i poprosi o kase na to ( bylem swiadkiem jednego z takich przypadkow )
Jezeli ktos chce zaczac tu grac od zera, bez zadnego wkladu kasy to nie polecam.

Dortor

Zapraszam na serwer Arena x200. Teraz nie trzeba donacic zeby zdobyc dobry sprzet. W miesiac mozna zdobyc noble vesper set i bron z SA. Im wiecej bedzie graczy tym lepiej sie bedzie gralo.
Serdzecznie zapraszam!

Thorns

Cytat: Dortor w Marzec 17, 2013, 06:55:21 PM
Zapraszam na serwer Arena x200. Teraz nie trzeba donacic zeby zdobyc dobry sprzet. W miesiac mozna zdobyc noble vesper set i bron z SA. Im wiecej bedzie graczy tym lepiej sie bedzie gralo.
Serdzecznie zapraszam!

Raczej w kilka dni, na Primeval Isle leci po 2-3kk z moba, a już z troche lepszym sprzętem daje ok. 4kkk na godzine,
cena  vesper noble seta = ok 60kkk

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

tomick

Liczba osób online ostatnio bardzo spadła. Ostatni raz jak byłem na Arenie, to graczy było chyba z 3 razy więcej.  Gdyby zrobili wipe, to z pewnością wróciłoby mnóstwo graczy. Obecnie są tam tacy gracze, który nie prześcigniemy mimo roku intensywnej gry (no chyba, że mamy kasę na coiny)

Pheonix

Na Dragonie sie bardzo fajnie gra po H5 update i jest naprawdę dużo ludzi :) polecam :P

roli

Jak by ktoś miał buffera pod dzierżawę to bym się skusił :P
ofc na serwerze x15
Ponoć mają tam starą bazę danych, może uda się odzyskać konto z C4 :D

Pir4nia

Z racji, ze nie znalazlem innego w miare normalnego serwera z laczonymi subkami na h5 to mam pare pytan:
Oplaca sie tutaj zaczynac na x200?
Jaki jest online? Jest jakies pvp i czy oli startuje normalnie?
Czy dota wplywa w duzym stopniu na gre?
I najwazniejsze czy ma ktos jakiegos buffera do udostepnienia?:D

Synapse

koozik

Cytat: Pir4nia w Kwiecień 02, 2013, 01:30:06 PM
Z racji, ze nie znalazlem innego w miare normalnego serwera z laczonymi subkami na h5 to mam pare pytan:
Oplaca sie tutaj zaczynac na x200?
Jaki jest online? Jest jakies pvp i czy oli startuje normalnie?
Czy dota wplywa w duzym stopniu na gre?
I najwazniejsze czy ma ktos jakiegos buffera do udostepnienia?:D

czy dota wpływa w dużym stopniu? Odpowiedz brzmi zdecydowanie tak.
Ja mam buffera, podajrze BD/SE i oddzielna postac (zMonopolowego) która nie ma suby wyekspionej, jesteś zainteresowany? pisz PM