Nie moge sie zalogowac do gry

Zaczęty przez Niewid0my, Maj 03, 2013, 11:47:02 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Niewid0my

Witam mam problem z zalogowaniem sie do gry. Gdy wpisuje swoj login i haslo wciskam 'log in' nastepnie wyskakuje okienko ' Please wait a moment' i tu jest problem, bo nic dalej sie nie dzieje, gra sie zawiesza a gdy otwieram Menadzer Zadan w Procesach pisze 'Brak Odpowiedzi' Prosze pomożcie. Dodam, ze robi mi tak tylko na 1 komputerze na innych wszystko smiga pomimo tego samego clienta na kazdym komputerze. W załączniku dałem zdjęcie jak to wyglada.

Arimas

Reinstall jeśli nie był robiony, żeby wykluczyć czy po prostu coś się nie schrzaniło przy instalacji

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Niewid0my

Robiłem reinstal całej gry i nic nie pomogło ;/

impos89

wyłącz zapory antywirusy, bo może ci freezować... Sprawdź czy plik hosts jest dobrze ogarnięty tzn. nie łączy ci się z jakimś innym serwerem.
Polaczkowo:
Impos - Aeore Healer lvl 93 / Wynn Summoner 85 / TH 58
klan - Kowale
CP Sairea

Niewid0my

Niestety vvyłacczenie zapory i anty vvirusa nic nie dalo ;/. A o co chodzi z tymi plikami hosts co mam z nimi zrobic i gdzie sie znajduja
?

Arimas

C:\Windows\System32\drivers\etc
Plik: hosts

Być może wcześniej grałeś na jakimś privie który miał własny updater i Ci namieszało w tam?
Kiedyś to był popularny sposób łączenia się z serwerami L2J

Generalnie napisałeś w dziale "Serwery prywatne" zakładając, że grasz na owym to być może źle zpaczowałeś clienta

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Niewid0my

Tak gram na prywatnym serwerze L2 Toxic . I w sumie to jesli dobrze pamietam to ten blad nastapil gdy sciagnelem Lineage2 PL. Patrzalem ten plik hosts to jest tam cos zwiazanego z l2.
Myslicie, ze odinstalowanie Lineage2 PL by moglo pomoc ?
A co do clienta, to raczej jest wszystko ok, bo na innym komputerze jest ten sam i wszystko'ryra'

impos89

Skopiuj sobie ten plik w tym folderze i zostaw mu rozszerzenie .bak a ten co masz powinieneś wyciąć linijki powinien wyglądać mniej więcej tak:

# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
#      102.54.94.97     rhino.acme.com          # source server
#       38.25.63.10     x.acme.com              # x client host

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1       localhost
# ::1             localhost

Zobacz czy zadziała. Jak tak, to później jak będziesz chciał zagrać na prywatnym to podmieniasz pliki host z powrotem i tyle w temacie. Jak jesteś ogarnięty to napiszesz sobie automagiczny skrypt w bat, powershell w pare minut aby podmieniał hosty i odpalał tego klienta, który odpowiedzialny jest za konkretny serwer.
Polaczkowo:
Impos - Aeore Healer lvl 93 / Wynn Summoner 85 / TH 58
klan - Kowale
CP Sairea

Niewid0my

Niestety, ale to rowniez nie pomoglo, zrobilem to co kazales a nawet usunelem Lineage 2 PL niestety to tez nie poskutkowalo.

Niewid0my

No nic chyba nie mam vvyjscia pozostalo mi zrobic formata i novvego vvindovvsa zainstalovvac.