Jaki server wybrac?/jaki system pk/pvp?

Zaczęty przez veranos, Czerwiec 19, 2013, 08:29:28 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

veranos

Witam. (Zanim ktos napisze,ze takich watkow jest milion to pragne powiedziec ze pare przeczytalem)
Troche tego nie ogarniam.

1. Z tego co widze to sa dwa rodzaje serverow europejskich. O co tu comon? Jest "Innova EU" i " NC West" - moglby ktos wyjasnic? Ktores z nich sa starsze ktores nowsze?

2. W moim pytaniu o server chodzi mi bardziej o to czy grajac na serverach EU bedzie mi ciezko.

Do tej pory gralem tylko w Archlorda i Aiona. Archlord mi sie podobal ale go popsuli i np tam nie da sie zaczac grac od zera, tym bardziej bez wydawania prawdziwej kasy. Bez tego bedziesz nikim, nawet nie srednim graczem tylko - nikim :).
Aion podobal mi sie srednio, nie bede rozpisywal czemu. Tam z kolei mozna grac od zera, ale latwo takze nie jest. Patrzac obiektywnie, to bez wydawania prawdziwej kasy takze jest niezbyt kolorowo. Glownie dlatego ze to sa stare servery i dogonic gracza takiego ktory ma 100 zylionow golda poprzez zwykle farmienie to mission impossible.

Chcialbym sie wiec dowiedziec jak jest tu na serverach EU. Od razu chcialbym zaznaczyc ze ja nie musze byc najlepszy, ale kiedy gine na 1 hita albo 2 (w archlordzie tak jest :)) to juz "lekkie" przegiecie. Wiem, ze sa tu ludzie ktorzy graja dluuugo i z pewnoscia moga obiektywnie mi odpowiedziec, ile czasu potrzeba "normalnemu graczowi" zeby troche nadgonic i moc juz jakos grac?

Aha PS wolabym grac na serwerze europejskim ale od bidy to moge i na polskim :).

OsamaInAden

1. Innova- projekt rosyjskiej firmy. NC West bezposredni projekt NCSoftu. Zeby Ci nie mieszac jesli chcesz grac z duza iloscia botow i duzym enchantem w broniach u przeciwnika wybioerz NCWest. Jesli nie to wybierz Innove.
2. Na NC west bedzie Ci trudniej o party na niski lvl- czyli poczatki... chociaz w obecnej konice i tak lvling jest latwy.
3.  Jesli chodzi o poczatek na Innova Core na Twoim miejscu kupilbym postac juz rozwinieta- to taniej Ci wyjdzie niz ciagnac postac od zera na tzw premium koncie (poszukaj w google co to), jak chcesz zaczac na Innova PL Lilith to zakladaj nowe konto kup sobie PA i cisnij na tzw mentorze (tez poszukaj co to).

Zalety Core- stabilnosc i wiele side'ow
Zalety Lilith- spore PL community + ilosc nowych graczy

veranos

wielkie dzieki za info.  Ja akurat nie mam problemu z placeniem abonamentu za gre. Szczerze to wolabym grac w takie mmo gdzie jest abonament a nie F2P, ale niestety takiego rpg-a nie ma.(nie licze WoW - dla mnie to crap :)). Z tego co zauważylem to premium konto na EU jest tanie. Pytanie tylko czy wystarczy mi ono do normalnej gry? Tzn czy jesli kupie sobie premium to juz bede wystarczajaco "do przodu" zeby nie kupowac itemow z shop-u? Abonament moge placic, ale item shopu nienawidze ^^.

BTW sciagam wersje PL i EU i pozniej obczaje ktora wybrac :)

OsamaInAden

jesli zaczynasz gre calkowicie od poczatku i z L2 nie miales doczynienia polecam Ci PL Lilith. Wystarczy premium ++ mentor. Bedziesz miec dodatkowego buffa na exp :) Na Eu constant party to ludzie lvl 95+ wiec musialbys chyba kupic postac na alledrogo lub tu na forum ;)

veranos

Na poczatku wbije pewnie na obydwa, a pozniej dopiero sie zdecyduje:). mam jeszcze pytanie odnosnie systemu pvp. Czy mozna tu robic "PK"? ^^ . Bo gdziesz czytalem ze dostaje sie za to duzo karnych punktow, ktore trzba pozniej dlugo zbijac;/. Mnie "wychowal" Archlord (w tej grze w zasadzie bylo tylko pvp/pk) wiec mnie do tego ciagnie :D. Te niezapomniane "wojny PK" calych gildii/alianc-ow...cus pieknego ^^. Podejrzewam ze tu tak nie mozna. Jedyna gra ktora oferowala full pvp wszedzie poza miastami byl Archlord;/

Arimas

Never heard of that game O.o
W L2 jest open world pvp wszędzie poza safe zone czyli głównymi miastami/osadami i paroma punktami na mapie.
Tak, jest PK i jeśli ktoś zabije takiego PK to może wydropić itemy z niego zależnie od tego ile koleś ma PK na koncie

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.