Glad i jego ataki zasięgowe

Zaczęty przez JaneDo, Kwiecień 27, 2006, 05:51:58 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

JaneDo

Witam ponownie:)

Mam właśnie 74 lvl Th i myśle nad subclasą.
Od razu mówię że mam na serwie tak jak na globalu-po głównej klasie nic nie zostaje.

Miałem wybrać WC(na tych magów cholernych:)ale ostatnio rozmawiałem z jednym gladem i przetestowaliśmy jego zasięgowe ataki.

Miałem około 700 p.defa w BW light(bo miałem zerka na sobie) i Glad na 72 lvl zadał mi 1800 i 1500 dmg tymi atakami na zasięg.

Moje pytanie jest następujące-czy to normalne?

Ja moim dagerem zadaje z włączonym VS około 1,5k ludziom na 70+ w lighcie więc jak taki Glad może zadać więcej jeśli jego ataki mają mniejszy power(coś ponad 2 i 4k a Blow TH ponad 5k).

Chciałbym to wiedzieć bo może to nie jest normalne i nie będe mógł tymi atakami pokosic magów:)

Ile takie ataki powinny zadawać normalnie jeśli to nie jest norma?

I co wpływa na zwiększenie dmg z tych ataków(jakieś bufy czy skile) a co je zmniejsza(jakieś resisty)?

Pozdrawiam

Cyceron

CytatJa moim dagerem zadaje z włączonym VS około 1,5k ludziom na 70+ w lighcie więc jak taki Glad może zadać więcej jeśli jego ataki mają mniejszy power
Hmm... wiesz.. mogliście spróbować jego TSS'a i TS'a to byś zobaczył co glad potrafi ;]

Cytat: JaneDoChciałbym to wiedzieć bo może to nie jest normalne i nie będe mógł tymi atakami pokosic magów:)
Mag zapewne też dostanie, poza tym pierwsze co robisz to podjazd i walisz hummer crush, jak nie wejdzie to stun, a nie z dysta.. i zmieniasz na duale, walisz tss, ts, i z ss'ów, jeżeli ogłuszenia sie zregenerowały, a shock przestał działać lub nie wszedł to znowu obuch i ogłuszenia..

CytatI co wpływa na zwiększenie dmg z tych ataków(jakieś bufy czy skile) a co je zmniejsza(jakieś resisty)?
Na ataki dystansowe nie wiem czy coś jest, wiem że na bezpośredni kontakt to raczej nie ma buffa, który ci pomoże..

Zresztą co ja tu będę opisywał, moge pisać bzdety co nie zmienia faktu, że grając gladem czuję się jak ryba w wodzie, musiałbym nim znowu pograć to bym ci wszystko wyjaśnił dokładnie, ale nei chce mi sie go robić ;] ..

Erquis

Ataki na zasieg chodzi Ci pewnie o Sonic Buster i Sonic Storm. Na te ataki nie wplywa p. def ale m. def.  Jaki set nosisz?? Jezeli niemasz dobrego to glad moglby tyle zadac no jest jeszcze jedna opcja mial Top s-grade :)

JaneDo

Ja na sobie miałem BW light a Glad miał chyba Top B-poprostu u nas na serwie Glad dostawał od każdego ale jakiś czas temu go naprawili-z tymże te ataki sa imponujące-a power ataków jest mniejszy od poweru moich Blowów.

Więc chce wiedziec czy na serwie przedobrzyli(juz sie magowie skarżą hehe) czy poprostu z zasiegowych ataków to normalny dmg.

Według mnie powinien z zasiegowego zadawać około 800 komus na jego lvl i w lighcie(a  zadał 1800)-power ponad 4k i nie ma bufa czy skila co by zwiększał dmg-więc wydaje mi sie że przedobrzyli(mag dostał za 3k:).

Dlatego sie pytam-jak to jest u was.

PS.Do maga to ja moge podbiec jak mnie nie zauważy ale Glad ma Lionhearta wiec pewnie sie da-swoja droga ile ten Lionheart daje tego resista?

Cyceron

Cytat: JaneDoile ten Lionheart daje tego resista?
Dokładnie to nie wiem.. Ale prawdopodobieństwo, że coś w ciebie wejdzie jest nikłe ;] mnie żaden mózg nie mógł sleepnąć :P

A te ataki u mnie, ale na 60 lvl'ach tylko testowałem zadawały mniej więcej akurat po 300.. ale 60 a 72 lvl to olbrzymia różnica

Harpir

ja na 77 lvl zadałem necro na 75(miał na sobie dc robe, jego klasa necro) 836 dmg z sonic blastera. Tss zabieralem mu coś około 1,2 k hp. jak zarzuciłem lionherath to nie mogl niczym mnie uspic ani spowolnić. LionHeart Rullez:)

Cyceron

Ta zważ na to, że na jednym serwerze jak grałem lionheart działał tylko 60 sekund czy miałeś 60 sekund żeby zabić przeciwnika, przy odrobinie szczęścia by się udało.. Necro ma przecież transfer pain i jak zarzuci to troche gorzej, ale nie wiem nie walczyłem z necro i na tym serwie nie zabawiłem długo, nudno było..

Harpir

ja go zabilem a jakies 69 sekund:) bo stuny w niego fajnie wchodziły(znaczy co 2) i jak wszedl stun to ja ladowalem sonica i TSS:) a i tak mam na sobie nightmare. a te dystansowe sa przydatne bo jak mnie spowolnil to ja ladowałem sonica i mu z odleglości zadawalem obrazenia:)

JaneDo

Witam ponownie-po paru próbach Gladowie na moim serwie dobrze sobie już radza a ataki zasiegowe o ile dobrze wiem wróciły do normy-ale teraz za to ich Triple slasch wymiata.

Jak działa ten skill-czy to faktycznie są 3 ciosy ,czy jest ten skil traktowany jak u dagerow jak krytyk czy  ew.  może wejść krytyk.

Brałem udział w evencie -w pełni zbafowany Glad(sws,bd,wc) z triple slascha zadał mi 3100 dmg.Miałem bafy WC i BW light-około 1000 defa-czy to możliwe żeby Triple slasch tyle zadawał-w końcu ma power atack 2131 max a skile dagerów 2 razy więcej a zadają mniej.

I czy VS działa na Triple slascha?

Kopi

Cytat: JaneDo-czy to możliwe żeby Triple slasch tyle zadawał-w końcu ma power atack 2131 max a skile dagerów 2 razy więcej a zadają mniej.

"By discharging sonic force, an enhanced triple swing attack is made. Usable when dual-swords are equipped. Level 3 or above Focus Sonic charge required. Power atack 4262."

Glad ma max power atack 4,2 k a nie 2,1 k :).
Duelist / Hell Knight 78 lvl

server : Nightmare
klan : Poland
ally : Fenix

www.l2poland.com

JaneDo

Nawet z 4,2 niemógł zadać z Triple Slascha 3,1k charowi z 1k defa(chociaz miał full buffy)chyba że triple slasch to tak naprawde 3 ciosy w 1 i każdy ma power 2131(pisze akurat o triple lasch a nie o atakach zasięgowych)i był wzmocniony przez bafy na krytyk a że sws też był to wszedły 3 krytyki(no chyba że ten skill jest zawsze traktowany jak krytyk)i dmg został zsumowany-ale nie wiem jak działa ten skill naprawde-ktoś z was wie?

Koni

Triple Sonic Slash - 3 ataki po ok. 2k powera (Kozacko wygląda skill: Idźcie sobie do GC [Giant Cave] i niech Barrif Pet rzuci na was czar Decrease Attack Speed - wtedy widać jak w spowolnieniu wypłaca kolesiowi 2 razy z lewej, prawej, potem z wyskoku, a na końcu tnie dualem), w TSS nie działa ani Over Hit, ani Critical hit, więć żdane bufy zwiększające Critical Dmg nie zwiększą obrażeń zadawanych tym skillem. Co innego p.atk - psychical attack zwiększa obrażenia od wszystkich skilli glada.
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->