Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dickert

Jak w końcu z tym setem dla heale po 95 na Lindvior tak na co dzień. Robe/Heavy? Ponoć c.s spada drastycznie na Lindviorze i dużo osób lata w robe. Jak to jest na pve/pvp? Byłbym wdzięczny za jakiegoś wall of texta i wytłumaczenie, a nie 2 słowa :P.

fossil

Jeśli możesz sobie pozwolić na blessed+6 robe, a w przyszlości ( zapewne odległej) pvp w secie, to spokojnie możesz biegać w robe, ale i tak wiekszośc healerów biega w hvy tak jak było wcześniej i nie słyszałem o żadnych problemach z cast speed.

Shanique

co tu dużo tłumaczyć... ja np biegam w heavy i na normalnym buffie z issa mam 1900 c.speeda, a powiem ci, że raczej nie należę do "topki" na serwie. Także sam widzisz, że to nie jest jakoś specjalnie trudne :P

Draghar

A ja dla odmiany biegałem w blessowanym robe +4/+5 i nie narzekałem. Trochę mniej p.defa ale nie licząc oly i 7v7 gdy enemy miało dużo heavy dd typu łuki, daggery nie robiło to dużej różnicy,

Alarion

Cytat: Draghar w Wrzesień 03, 2013, 09:19:58 AM
A ja dla odmiany biegałem w blessowanym robe +4/+5 i nie narzekałem. Trochę mniej p.defa ale nie licząc oly i 7v7 gdy enemy miało dużo heavy dd typu łuki, daggery nie robiło to dużej różnicy,

na full buffie z wizardem między bound heavy +3, a blessed robe +6 jest około 500 p defa różnicy. Jak już wspominałem, w Livindorze heavy nie ma już pasywnej redukcji krytyków, więc całość rozbija się tylko o p defa i ew bonusy wynikające z noszenia danego seta.

Ja biegam w robe +6 (wczoraj skończyłem po pół roku OE na +6 : D ) i z 2 handed hero retri, bo się bawię w feoh style, ale dla typowego healera, to jednak dalej polecam zakładać jakieś heavy (można zrobić heavy +4, którego ja nigdy nie miałem) i z odpowiednimi buffami, dye i innymi epikami i itemami, spokojnie da się w heavy 1999 casta na wizardzie wyciągnąć (Shani sama pisała, że ma 1900).
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Bonasky

Jak próbowałem biegać w robe +5 to była porażka jak mnie dopadał dagger z jakimś kolegą... dało rade ustać ale to jakieś nie wiem jakie techniki ;p. Tak jak przed lindviorem biegałem w hvy tak i teraz... i jest -3,3% critical damage ^^ więc cośtam daje poza p. defem :D... Na knigcie nie ma tego dmg od luków i można spokojnie sobie leczyć... tylko jak wlatuje feoh to robią się schody... tak czy siak i tak lepiej w hvy i na wizardzie.. tak mi się wydaje :P
Aeore Cardinal 99 i maleje :<

Banana Power!

Dickert

ale ja tu mówie o sytuacji bez epików. Ewentualnie jakieś śmieciowe WIT dye i to na człowieczku, nie EEku i full buffie.

Bonasky

Bez epikow to pozostaje tylko hvy ... Inaczej to bedzie zwykły trade crp.. Poza tym bez nich i tak niewiele zrobisz

Banana Power!

Alarion

z tymi epikami to nei do końca tak jak ludzie myślą.

Czy jakieś epiki dają p defa? Tak, w livindorze ulepszony octavis / istina earring na warrior type i to rzędu 3%.  Co dają epiki? Głównie resisty i mniejszy lub większy m def. z tym m defem to też jest kłopot, bo taki blessed zaken nadal jest genialnym epikiem, ale jego m def jest tak żałosny, że byle lepszy enemy nuker ucieszy się tym bardziej, im więcej takiej paper type jew będziesz nosił na sobie.

I teraz potrzeba tego kompromisu, między dobrymi resistami, a dobrym m defem. Dobry przykład: Blessed freya vs istina neckl. 
Albo dla physical DD:  Octavis neckl (warrior type) vs blessed frinteza neckl

Istotną rolę odgrywa OE skilli, pierdoły jak pasek, koszulka, OE armoru, lvl talizmanu, cloak itd.

Najważniejszy i tak pozostaje ogar, bo możesz mieć genialne itemy i wykręcone skille na postaci (jak trigger), ale nadal grać bardzo podrzędnie mimo to i wtedy nie ma wielkiej różnicy w tempie zdejmowania takiego healera.

PS. Sorry, zapomniałem, blessed antharas daje chyba 15% p defa ))))

Cat Drama Maker

Redbox

Cytat: Alarion w Wrzesień 03, 2013, 06:20:43 PM
z tymi epikami to nei do końca tak jak ludzie myślą.

Czy jakieś epiki dają p defa? Tak, w livindorze ulepszony octavis / istina earring na warrior type i to rzędu 3%.  Co dają epiki? Głównie resisty i mniejszy lub większy m def. z tym m defem to też jest kłopot, bo taki blessed zaken nadal jest genialnym epikiem, ale jego m def jest tak żałosny, że byle lepszy enemy nuker ucieszy się tym bardziej, im więcej takiej paper type jew będziesz nosił na sobie.

I teraz potrzeba tego kompromisu, między dobrymi resistami, a dobrym m defem. Dobry przykład: Blessed freya vs istina neckl. 
Albo dla physical DD:  Octavis neckl (warrior type) vs blessed frinteza neckl

Istotną rolę odgrywa OE skilli, pierdoły jak pasek, koszulka, OE armoru, lvl talizmanu, cloak itd.

Najważniejszy i tak pozostaje ogar, bo możesz mieć genialne itemy i wykręcone skille na postaci (jak trigger), ale nadal grać bardzo podrzędnie mimo to i wtedy nie ma wielkiej różnicy w tempie zdejmowania takiego healera.

PS. Sorry, zapomniałem, blessed antharas daje chyba 15% p defa ))))
i mdefa :) zapomnailes chyba jak Amethyst kiedys bil mnie po 3k :D

http://www.sadistic.pl/efekty-specjalne-vt231195.htm
Uploaded with ImageShack.us

Cytat: gierojjj w Grudzień 15, 2012, 07:37:50 PM
jestem debilem i kompie sie z karpiami ale to nic tato mnie bije i mama

Alarion

myślę, że gdy po ponad półrocznej przerwie trochę nadrobił braki w sprzęcie i OE skilli, 3k to byłoby najwyżej na jakimś PT UD : D

ale jak macie ochotę, chętnie jakieś pvp się załatwi, dajcie znać.

Cat Drama Maker

Arimas

Cytat: Alarion w Wrzesień 03, 2013, 06:56:40 PM
myślę, że gdy po ponad półrocznej przerwie trochę nadrobił braki w sprzęcie i OE skilli, 3k to byłoby najwyżej na jakimś PT UD : D

łoooo alarion kozaczy, redziu ciśnij go  :D :D

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Alarion

specjalnie mu tak piszę, bo coś ostatnio pt defra takie mało mrawe jest )))

Cat Drama Maker

Redbox

Cytat: Alarion w Wrzesień 03, 2013, 06:56:40 PM

nie nie, na ustawce z Kasyra eszcze, a nie graja bo ja nie gram :D coz zrobic, betoniarka sama betonu nie zrobi  :o

Bonasky

Epiki nie dają defa ale wszyscy wiedzą jak pomagają przeżyć. To może być podstawa do noszenia robe.

Banana Power!

Alarion

no no no, Black Angels już 11 CP, nieźle, fajne pvp dziś i wczoraj na gainaku, szkoda, że Amethyst frapsa zapomniał włączyć, bo rzeź był ostra jak było te ~~4 pt vs 5-6 enemy.  Jak wam ten side za szybko nie jebnie, to będzie niezła zabawa.

BTW mel, straciłem jakiekolwiek resztki szacunku do ciebie, po tym jak dziś zajebałeś lidera z klanu Orzeł Biały. Gratulacje scammu świetnego klanu, po prostu wyczyn miesiąca )))

Cat Drama Maker

Doti

BlackAnals się szybko rozwija. Na razie zbierają największych l2store noobów... no ale z drugiej strony - od czegoś trzeba zacząć.

fossil

Już bym tak nie przesadzał, bo w bs są i tak dwaj najwięksi donatorzy:d ( przynajmniej czołówka:d)

A BA życzę wszystkiego najlepszego, będzie przynajmniej zabawa))

Mel

Cytat: Alarion w Wrzesień 04, 2013, 01:27:05 AM

BTW mel, straciłem jakiekolwiek resztki szacunku do ciebie, po tym jak dziś zajebałeś lidera z klanu Orzeł Biały. Gratulacje scammu świetnego klanu, po prostu wyczyn miesiąca )))

Ciekawe, nie wiedziałem ze można oscamowac z klanu kogoś kto nigdy liderem nie byl. Ob jest przypisane do mnie od dawna, zresztą po uzg z poprzednim liderem, a to ze rudi, który nigdy liderem tego klanu nie byl, zresztą byl zajety podbijaniem rpg, pulta się na moim pm żebym mu lidera dał to już jegoproblem. To tak jak analion twierdzący że oscamowano go z hb, podczas gdy hb nigdy nie było jego, same story /facepalm. Lykasz każde info jak pelikan, uważaj bo jak lykniesz za dużo to ze stołka się nie ruszysz. Oh wait...
Swoją drogą jak szukasz scammerow to zerknij na własne cp a znajdziesz wybitne przykłady.

@doti
Blackanals to jakiś nowy klan analiona czy jak??
Core - 9xMS hero
BlackAngels

Alarion

ale to jest low to co piszesz, to aż jestem pełen podziwu.

odnośnie scamu orła białego chodzi mi nie o to, że zabrałeś klan, bo gówno mnie obchodzi, na jakich klanach trasnferujesz sobie lidera (tak długo, jak nie jest to nasz klan), tylko jaki klan wziąłeś.  ORZEŁ BIAŁY< SERIO JEDNORĘKI? : DDDDDDD

ORZEŁ BIAŁY?
ORZEŁ BIAŁY?
dafaq... 

Mówisz coś o moim pt, sorry, nikt nigdy nie scamował w moim party, gdyby tak było, to Defro nie pożyczałby nam swego czasu blessed antka, a W00dy blessed valakasa, tak samo jak nie dostawałbym CL'a gdy było to potrzebne (np. mogłem sobie butelki oscamować, z godnie z twoimi oskarżeniami), tkaże meluś, nei oskarżaj ludzi, że są złodziejami, podczas gdy nie są, bo to jst jeszcze bardziej low, niż twoje nędzne próby wyzywania )))

Tak, na marginesie, jeżeli ktoś ci wysyła maila i ty go odbierasz, to nie jest to żaden scam, chyba, że się mylę, to mnie popraw.

ORZEŁ BIAŁY????

Cat Drama Maker

Redbox

Cytat: Alarion w Wrzesień 04, 2013, 11:53:13 AM

odnośnie scamu orła białego chodzi mi nie o to, że zabrałeś klan, bo gówno mnie obchodzi, na jakich klanach trasnferujesz sobie lidera (tak długo, jak nie jest to nasz klan), tylko jaki klan wziąłeś.  ORZEŁ BIAŁY< SERIO JEDNORĘKI? : DDDDDDD

ORZEŁ BIAŁY?
ORZEŁ BIAŁY?
dafaq... 

Mówisz coś o moim pt, sorry, nikt nigdy nie scamował w moim party, gdyby tak było, to Defro nie pożyczałby nam swego czasu blessed antka, a W00dy blessed valakasa, tak samo jak nie dostawałbym CL'a gdy było to potrzebne (np. mogłem sobie butelki oscamować, z godnie z twoimi oskarżeniami), tkaże meluś, nei oskarżaj ludzi, że są złodziejami, podczas gdy nie są, bo to jst jeszcze bardziej low, niż twoje nędzne próby wyzywania )))

Tak, na marginesie, jeżeli ktoś ci wysyła maila i ty go odbierasz, to nie jest to żaden scam, chyba, że się mylę, to mnie popraw.

ORZEŁ BIAŁY????
tak alarion! TO GDZE JEST MOJ ANTHARAS? ROZMYŁ SIE? ZŁODZIEJ!

Clovery

Gruby nie unoś się tak bo Ci żyłka pęknie ;)

Mel

Cytat: Alarion w Wrzesień 04, 2013, 11:53:13 AM

I1
ORZEŁ BIAŁY?
ORZEŁ BIAŁY?
dafaq... 

ORZEŁ BIAŁY????

Polecam na przyszłość dowiedzieć się więcej lub nie wypowiadać się w sprawach w których jesteś zielony. Nigdy nie miałem wejścia na konto lidera klanu OB więc wtf jak niby przerzucilem sobie lidera?? Lider został przekazany przez kogoś innego na moje konto. A rudi to pionek który sobie wymyślił ze klan ma być jego, taki sam pionek jak ty w hb, więc możecie leczyć się razem :D chyba pms wczoraj dostał bo najpierw płakał u nemesysa że z RG wyszliśmy, gdy został olany to zaczął u mnie spamowac ze mam mu box klan oddać hahaha. Jedyne co mu zostało to pmowanie szczekaczy jak ty zeby hv użyli ;) w sumie zwisa mi aktualnie ten klan, ale jak ktoś mi grozi ze zgłosi kradzież konta, albo wali teksty na poziomie gimbazy ze mnie będzie jechał jak mnie spotka to sry ale z negocjacji chyba miał pale :D
Niech sobie wpisze w sygne na forum jak ty: "(Orzelbialy inside)" bedziemy mieli beke z was obu hahaha

I wcale nie chodzi mi o isissa (to jak go zrobili chłopaki z hordy jest po p prostu epickie hahaha) ale o amethysta bo bardzo dobrze wiemy jak sie znalazł znów w grze ;)
Core - 9xMS hero
BlackAngels

Qra

Zastanawiałem się ile tygodnie potrzeba Melowi na napisanie takiego "wall of text".
Cytat: Shanique;134896If you talking about me... i'm in BS from that time when we left OOC because one stupid guy didn't liked polish words in clan chat and kicked Qra from clan... after that, BS history just begun.
BS - prawdziwa historia.

Mel

Core - 9xMS hero
BlackAngels