Parę pytań odnośnie H5 porównanie do Interlude

Zaczęty przez Seyonne, Wrzesień 06, 2013, 08:55:12 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Seyonne

Witam.
Po 3 latach postanowiłem znowu zagrać w L2 i wybór padł na serwer dexa x5 który rusza 14.09 z kroniką H5 (pliki off). Ostatnim serwerem na którym grałem był existence w drugim wydaniu (Interlude). W związku z tym iż przegapiłem parę kronik postanowiłem nadrobić zaległości, ale głowa już nie ta sama co kiedyś więc ciężko niektóre rzeczy ogarnąć :) i tu mam do was prośbę o udzielenie mi odpowiedzi na parę pytań które powstały po przeczytaniu wypowiedzi na forum i poradników. Dodam że planuje stworzyć gladiatora lub paladyna.
Napiszę w punktach żeby było czytelniej, w pytaniach będę odnosił się do Interlude:

1) Jak wygląda przydatność Paladyna w party na tej kronice ? W IL do expa był tank zbędny, party składało się z supportu i łuków albo magów, na rb też nie zawsze zabierało się tanka bo wystarczył dobry heal na deski i było po rb (oczywiście z wyjątkami).

2) Tak samo pytanie o glada czy jako dd będzie w pt miło widziany ? Gladem grałem ostatnio na c4 akurat więc pamięć mglista ale chyba o pt nie było łatwo.

3) Wbiłem na beta test i zauważyłem że prawie od każdego NPCa można wziąć jakiegoś questa. Czy te questy traktować tak jak w kronikach od c4 do IL i olewać (robiłem tylko q na czarnucha i dwa inne na kase), a może na odwrót i teraz już są opłacalne ? Serwer exp rate x5 quest reward x3

4) Czy są jakieś zmiany w robieniu questów na profki ? Na razie wyczytałem że TOMA siedzi już na miejscu i istnieje możliwość zrobienia Q Good Work's gdzie za 3kk mamy 3 marki?

5) Czy H5 jest rzeczywiście najlepiej zblansowaną kroniką jeżeli chodzi o magów i dd ? Tak ktoś pisał na forum.

6) Doszły nowe sety i lokacje, o to się nie będę pytał bo za dużo tego i ogarnę na bieżąco podczas gry ale chciałem się dowiedzieć czy questy w GC, IT , TOI, bieganie na recki TTS (głównie o recki mi chodzi) pozostały bez zmian?

7) Co to znaczy kurtka z empowerem :D?

8 ) Gdzieś ktoś napisał o tym że w H5 vamp (buff) został osłabiony, czy to prawda ? Oraz jak bardzo może wiecie.

9) Jak wchodził na offie cancel na H5 ? Czy standardowo ściąga 5 buffów ?

10) Ostatnie pytanie dotyczy wchodzenia lethali w undeady. Czy jest podobnie jak w IL czyli nieźle ?

11) Do 75 lvl jest buff od newbie guide tak? Czy w takim razie opłaca się robić boxa np WC czy expić do powiedzmy 66+/- a potem już szukać pt ?

Dziękuje z góry za pomoc, jak jeszcze coś sobie przypomnę to napiszę :) Pozdrawiam

Arimas

1) Tanki ogólnie są doceniane w H5. Paladyn jest samowystarczalny, dobrze farmi się nim olimpiadę, solo exp również. W party jest dobrym tankiem, dobrze też kampi się np. bishopa na pvp ;) Nie wspominając o Flame Icon, self rez i summon Imperial Phoenix ;)

2) Gladiator w H5 jest all-around-good postacią, z dobrze wykręconymi skillami i odpowiednim gearem potrafi poskładać w kilka sekund nie ogarnięte party przeciwników. Jak nazwa trzeciej klasy sugeruje, jest też dobry w 1v1.

3) Jest parę opłacalnych questów w H5 na różnych levelach, m.in Paliaka. Ale generalnie nie trzeba się nimi jakoś specjalnie przejmować.

4) Lokacje quest mobów etc. Raczej kosmetyczne/niewielkie zmiany.

5) Nooo niby tak, poza tym, że party magów z Fear +30 Cost robi miazgę :P

6) Nie opłacalny interes za bardzo, GC jest zmienione i jest lokacją 70-85

7) ???

8) Zmienili zasadę działania. chyba zamiast 9% z każdego uderzonego moba, działa tylko na pierwszego?
Eh, ktoś mnie zaraz pewnie poprawi :D

9) Cancel party = OP

10) EE/Bishopy mają dwa bardzo efektywne sposoby na expienie w H5, undeady na Dragon Valley i Labirynt w cytadeli na Hellbound

11) Ja to bym expił sobie BD/SwS/WC/PP/SE na boxach ;)

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

bula

Cytat: Arimas w Wrzesień 07, 2013, 04:30:35 AM
5) Nooo niby tak, poza tym, że party magów z Fear +30 Cost robi miazgę :P
Lubie placki ho ho ho

Seyonne

Dzięki za odpowiedź

6) Nie opłacalny interes za bardzo, GC jest zmienione i jest lokacją 70-85

W takim razie jaka jest dobra alternatywa dla tych questów ? Jak zdobyć armor A w lepszy sposób ?

7) ???

Ktoś na forum napisał że nuk może zrobić sobie kurtke z empowerem i zastanawiałem się o co chodzi.

10) EE/Bishopy mają dwa bardzo efektywne sposoby na expienie w H5, undeady na Dragon Valley i Labirynt w cytadeli na Hellbound
Czyli Paladyn podobnie. Na Interlude bishopem chodziłem do riftu tylko kasa tam nie leciała :)

Arimas

A no, zapomniałem o rifcie :P

W H5 masz coś takiego jak common zbroje i bronie, nie da się ich enchantować, augumentować etc. Nie mają bonusów setowych

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Seyonne

Aha. No dobra bo dla glada planowałem talluma złożyć. W takim razie recki tylko ze spoila skoro w GC questa już nie ma ? Ewentualnie będę biegał w commonach i ciułał na S gr

ozborn

Seyonne

A może i było napisane kura z empower. Teraz to już rozumiem ;)