Interlude Low Rate

Zaczęty przez Fumciak, Październik 15, 2013, 08:38:55 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Fumciak

Witam!
Moją przygodę z L2 rozpocząłem dobrych kilka lat temu, wtedy to miałem okazję grać na kilku dobrych low rate'ach np. Dex za czasów Interlude, niestety byłem wtedy zupełnym newbie.
Gdy już wgrałem się trochę przeszedłem na high/mid rate'y gdzie spędziłem praktycznie całą moją przygodę z L2.
Za jakiś czas wstaje dobrze rokujący low rate Interlude i moje pytanie brzmi, jak wygląda gra na takich serwerach?
Grając na midach często składa się po prostu party łuczników z bishopem i kociarzem, party do bicia rb itp.
Czy sprawa wygląda tak samo na low rate'ach gdzie nie ma bufferów, mana potek itp.

Celem tego wątku jest wybór postaci, bo tak naprawdę nie mam pojęcia kim grać, tym bardziej, że nie mam zbyt wiele czasu na grę, aby robić kilka postaci..

Opiszcie proszę w kilku zdaniach systematykę gry na takich serwerach oraz POSTAĆ (klasę), którą wy preferujecie na tego typu serwerach (i dlaczego?)

Shanique

na low rate serwerach trzeba niestety składać pt full support, czyli WC+BD+SWS+Cardi+EE/SE+ES/WLK+DD+DD+DD/Tank (jak dobrze pamiętam). Zabawa polega na tym, żeby się dobrze zgrać, żeby każdy wiedział jakie jest jego zadanie w pt (zarówno na pvp jak i na farmie)

Postaci, których zawsze brakuje to aktywny WC/SWS/BD. Są to klasy najrzadziej grywalne, gdyż ludzie zawsze wolą grać, czymś co szybko zabija.

Fumciak

A jak wygląda sprawa summonerów? Chodzi mi o ES/LOCKA Są poszukiwany do pt czy raczej jako dodatek, gdy jest w nim miejsce?
Druga sprawa jak z maną w przypadku magów? Trzeba siadać czy Kookaburra w zupełności wystarczy?

Shanique

Summonerzy... w 9 osobowym pt są traktowani jako miły choć nie zawsze niezbędny dodatek, w mniejszych pt (np do katakumb) jako dobry dps

Mana u magów... kura to niezbędna rzecz, poza tym jeśli mag gra w full pt to zawsze dostaje recherg od healerów, są chyba spoty gdzie lecą mana herby (choć nie pamiętam, czy na tej kronice już były).

Fumciak

Ok, a załóżmy, że masz kurę + herby. Czy np. takim Sps'em jest możliwość expienia bez tzw. "siadania"?
Necro/Sph posiadają dodatkowo BTM, a co w przypadku sps'a/sorka?

MastJedi

Cytat: Fumciak w Październik 16, 2013, 03:49:55 PM
Ok, a załóżmy, że masz kurę + herby. Czy np. takim Sps'em jest możliwość expienia bez tzw. "siadania"?
Necro/Sph posiadają dodatkowo BTM, a co w przypadku sps'a/sorka?
Zależy od spota/lvlu zarówno kury jak i nukera.
Na wampirach na FotD nawet nie wyjmowałem kurczaka z plecaka i nie używałem BtM moim SH :). A jak długo nie chciał polecieć MP herb, i nie nadążał BtM to sie wyciągało kurczaka i heja. Więc spokojnie z kurczakeim nawet sps powinien dać radę. A jak możesz zrobić boxa, to EE lub SE i zasuwasz...

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Fumciak

Dzięki za odpowiedź ;)
A kim wy preferujecie grę na tego typu serwerze? Przypomnę: low rate x5, retail like Interlude
I DLACZEGO?

Xevz

orc bo chodzi i miazdzy bez siadania )

゙(゚、 。 7 THEY SEE ME ROLLIN
 l、゙ ~ヽ
 じしf_, )ノ
THEY HATIN'

Shanique

Fumciak

Nie mogę się zdecydować :/
Mam dylemat pomiędzy jakimś tankiem, summonerem, tyrkiem, a magiem jakimś. Doradzcie coś :P