Gra na 2 serverach

Zaczęty przez Doragon, Czerwiec 14, 2006, 09:16:10 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Doragon

Witam
Chciałbym się dowiedzieć jak mogę grać na 2 serverch, tzn. wiem że każdy server wymaga swoich plików czy coś w tym stylu. Chciałbym sobie pograć na serverach hi-ratowych żeby poćwiczyć i pobawić się trochę, lecz również chciałbym grać na innym serverze. I tu jest problem ponieważ nie wiem co zrobić. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Server: L2-Paradise
Nick: Cheretic
Class: Human Wizard
Lvl: 4x
Clan:

tensai

Da radę. Każdy serwer (przynajmniej z tych, na których gram) ma patcha (w formie folderu system) Po prosty podmieniasz oryginalny raz jednym folderem, raz drugim, zależnie od tego, na którym serwie masz ochotę grać i viola! Odpalasz skrótem z tegoż folderu.
Allseron
Lian - Biskup 6X
Allain - BH 4x

Luno

Po prostu rozpakuj systemy z tych serwerow do roznych folderow, np:

system_serwer1
system_serwer2
:D

Doragon

CytatGawhir napisał:   
Kurcze ale ja tepy jestem, bo też chce tu grać na tym servie ale nei wiem gdzie się ściąga patcha    

Nie ściągasz żadnego patcha, po prostu zmieniasz host w windowsie i odpalasz gre.

Mam ten sam problem - ponieważ nie wiem co źle robię, zmieniam ten host (tak mi się bynajmniej zdaje) i ciągle mam server pardais... Mimo to że katalog system przeniosłem gdzie indziej.

Dodam że jest to server o którym pisał serdel http://forum.lineage2.bo.pl/viewtopic.php?t=5747

Chyba wiem gdzie leży problem... Posiadam pliki z L2 Paradais i tam jest już update do tego servera. Szukam wszędzie i nie mogę znależć updata do gry, więc za każdym razem otwiera mi się katalog system do tego servera. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co mogę teraz zrobic?
Clan:

Beatronix

ja robie tak: 1) instaluje l2 ale nie wgrywam patha

2) robie tyle kopii na ilu serwerach będe grał
3) i na każdej kopii po kolei wgrywam patha odpowiedniego,

4)mam tak 4 serwery zrobione :)

Carollo

Za dużo miejsca zajmuje twój sposób.

CytatPo prostu rozpakuj systemy z tych serwerow do roznych folderow, np:

system_serwer1
system_serwer2
Very Happy
Ten sposób jest najlepszy, ale luno zapomniał dodać, że obecny folder system z patchem dla danego serwera musi się nazywać "system", inaczej wyskoczy error. W sumie to oczywiste jest, no ale... ;)

Chyba, że mówimy o tym samym, a ja źle cię zrozumiałem.

EPI Citadel
Warrior bez EQ ze skillami na pole - 28 lv - nie gram
Orc Shaman z top ng na 16 lvlu :P

Beatronix

carallo owszem, ten sposób co luno napisał jest najlepszy, jednak trzeba sie liczyć z tym że niektóre pathe "ingerują" poza katalog system (chyba jak nie to mi powiedzcie :) ) poza tym to jest dobry sposób na c3 i c4 zainstalowane razem (inaczej sie nie da najpier instalujesz c3/c4 robisz kopie, orginał usuwasz i instalujesz c4/c3 i wychodzi :D )

M@czugos

ja to robie tak, że wgrywam patche do oddzilnych folderow nazwanych np. system_existence i system_echokinetics i robie do każdego serwera inny skrót na pulpicie, bo folder system nie musi nazywać się system może być zamiast tego np. lol czy cos w tym stylu :D

Doragon

Wiem i rozumiem o co chodzi:) Ale ja nie moge znaleźć (albo nie mam) updata do zwykłego L2 lecz od razu mam updata do servera pardais. Zapewne będe musiał przeinstalować całą gre;]
Clan:

M@czugos

dokładnie, i pamietaj zeby zawsze robic backupa updatera do l2

Doragon

Hmm ale w sumie, brakuje mi tylko patcha do gry, więc czy jakby ktoś mi podesłał tego pacza i bym go zainstalował czy tam cokolwiek się z nim robi, to czy była by możliwość gry bez konieczności reinstalowania gry?
Clan:

Carollo

Skasuj updater z paradise, uruchom instalatora lineage i wybierz opcję repair. Przywróci ci oryginalnego updatera.

EPI Citadel
Warrior bez EQ ze skillami na pole - 28 lv - nie gram
Orc Shaman z top ng na 16 lvlu :P

Doragon

Wielkie dzięki. Bardzo mi pomogły wasze wypowiedzi :D
Clan:

Tyr

Spoko :D to już wiesz chyba wszsytko jak by coś to pisz PM! :)

Zamykam
Lineage 2 Classic EU