Hierophant Olympiad Interlude (prośba o porady)

Zaczęty przez Shendos, Wrzesień 23, 2012, 09:55:27 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

bula

nie, nie ma sensu trzymac QA, chyba ze bedziesz na tyle bogaty zeby miec go dodatkowo i zakladac przy walkach z tankami

pof oczywiscie na decrease penalty, buffy na cost; na oly przyda ci sie jeszcze bron z mana up zebys zaczynajac sie buffowac w klatce mial wiecej many

z wchodzeniem roota w twojej kronice raczej bedzie ciezko, wiec nie ma co sie za bardzo na to nastawiac

skrzydlaty

Widze ze ludziska buffuja sie w dc robe secie ( większość których podglądałem ).
Jewelka marzen to byłby set - valdek, antek+b.zaken, baium+beleth ? Armor elegia robe.
Jedyne co mi pozostaje to oglądac milion razy filmiki i trenowac.
Podbiec do przeciwnika na tyle by wszedł hit z nuka augu i odbiegnięcie, po drodze próba spalenia many.
Ciężko będzie z talismanami, idą losowo i raczej te badziewne.
Jestem obserwowany
Big brat czuwa

bula

po co dc do buffowania jezeli masz moirai, a masz zamiar miec elegie? przez to masz tylko mniej many, a watpie zeby az tak drastycznie spadal c.speed

nie musisz podbiegac zeby uzyc nuka z augmentacji, ma taki sam albo i wiekszy zasieg niz mana burn

MastJedi

Cytat: skrzydlaty w Styczeń 13, 2014, 12:41:24 PM
(...Z aktywnych prophet ma sporo bufków, wszystkie które mają taką możliwosc enchantowac na cost? Ale PoFa to moze na zmniejszenie kary na speed?
Dokładnie tak.
no i pasywne też. Chyba nawet sa ważnejsze.

Musze dokładnie przeanalizowac filmik pod kątem buffów jakie nakłada na siebie przed walką i wjakiej kolejnosci.
Nie pamiętam od kiedy, ale po portnięcu na arenę po jakichś 5 sekundach system odnawia HP/MP. Jeśli nie masz lagów to kolejność taka - szoty + BlessBody/Mind (albo combo jak juz masz) + acumen + bersek - powinieneś zdążyć. A potem cała reszta. Jak nie chcesz Berseka to sobie go później wyłączasz. Oczywiście portujesz się z bronią Mana up w reku...

(...)z jednym sps rozlozyl sie po jego hitach. Zagadałem do niego i pisał mi ze w ogóle nie wchodziła mu mana burn i root
z spsem to jest loteria. Jak jemu wejdą 2-3 krytyki pod rząd,  to piszesz gf, jak nie wejdą to się wypruje z many i on pisze gf. Mana burn to tylko jak masz jeszcze full CP i HP albo wyleczyłeś się do full HP. BattleHeal jest bardziej przydatne :)

Widze ze ludziska buffuja sie w dc robe secie ( większość których podglądałem ).
DC robe z reguły uzywają ci wszyscy, którzy nie noszą robe na co dzień. Dlaczego? Tani, +do Wita(cast speed) i więcej many niż na przykład w heavy na tanku :P. Raczej żaden Robe user nie zmieni swojej s84 na dc na buff :D.

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

skrzydlaty

Cytat: MastJedi w Styczeń 13, 2014, 04:19:01 PM

Nie pamiętam od kiedy, ale po portnięcu na arenę po jakichś 5 sekundach system odnawia HP/MP. Jeśli nie masz lagów to kolejność taka - szoty + BlessBody/Mind (albo combo jak juz masz) + acumen + bersek - powinieneś zdążyć. A potem cała reszta. Jak nie chcesz Berseka to sobie go później wyłączasz. Oczywiście portujesz się z bronią Mana up w reku...

Pozdrawiam

Jest jakieś ograniczenie selfbuffów na oly? Moge ich nałożyc sobie ile tylko chce? O jakie szoty Ci chodzi przy bufowaniu?

Dzis rozegralem 3 walki. Oczywiscie wszystkie w plecy. Ale nie mam w moiraiu jeszcze full resista i chyba popełniłem straszny błąd przy używaniu nuka z broni. Otóż na pasek przerzuciłem obie bronie oraz skile z nich . Dopiero później pomyślałem ze przecież można zrobic makro - zalozenie broni i uzycie skilla - jedno kliknięcie w pasek zamiast dwóch.
Ale największym moim przeciwnikiem jest potworny atak adrenaliny, która wręcz we mnie się gotowała co doprowadziło do niesamowitego drżenia rąk.

Co do enchantu skilli:
- robe mnastery, czy na p def, m def czy regen many?
- wisdom to raczej na mental atak ( sa jeszcze sleep i hold )
- health na bleed czy poison
- ze skilli aktywnych enchantowac te fypowo fajterskie czyli np. haste, focus
- resy enchantowac tez na cost czy na effectivnes?

Augumentacje robić tylko z LS top84?

Jestem obserwowany
Big brat czuwa

Redbox

Cytat: skrzydlaty w Styczeń 13, 2014, 08:27:09 PM
Cytat: MastJedi w Styczeń 13, 2014, 04:19:01 PM

Pozdrawiam

Jest jakieś ograniczenie selfbuffów na oly? Moge ich nałożyc sobie ile tylko chce? O jakie szoty Ci chodzi przy bufowaniu?

Dzis rozegralem 3 walki. Oczywiscie wszystkie w plecy. Ale nie mam w moiraiu jeszcze full resista i chyba popełniłem straszny błąd przy używaniu nuka z broni. Otóż na pasek przerzuciłem obie bronie oraz skile z nich . Dopiero później pomyślałem ze przecież można zrobic makro - zalozenie broni i uzycie skilla - jedno kliknięcie w pasek zamiast dwóch.
Ale największym moim przeciwnikiem jest potworny atak adrenaliny, która wręcz we mnie się gotowała co doprowadziło do niesamowitego drżenia rąk.

Co do enchantu skilli:

m def
mental
bleed
resy raczej an efa, w pt ci podziekują

http://www.sadistic.pl/efekty-specjalne-vt231195.htm
Uploaded with ImageShack.us

Cytat: gierojjj w Grudzień 15, 2012, 07:37:50 PM
jestem debilem i kompie sie z karpiami ale to nic tato mnie bije i mama

skrzydlaty

Jestem obserwowany
Big brat czuwa

bula

resisty na power

augmentacje mozesz robic od lsow 76 wzwyz(chyba ze bylo cos pomiedzy 76 i 70 co dawalo 10ty lvl skilla)

MastJedi

Jest jakieś ograniczenie selfbuffów na oly? Moge ich nałożyc sobie ile tylko chce?
Nie ma żadnych ograniczeń w self bufie. Poza normalnymi  w postaci ilości slotów jakimi dysponujesz

O jakie szoty Ci chodzi przy bufowaniu?
Włączenie/sprawdzenie normalnych szotów (znaczy blesed spirit) zaraz po wejściu na olimpiadę. Po portnięciu na stadion jest/było automatyczne wyłączanie uzywania szotów. Nie wiem jak jest tam gdzie grasz. Sprawdź sobie. A z włączonymi szotami szybciej castujesz.

Tylko to jest broń obosieczna.... jak będziesz chciał drugi raz nuknąć z tej samej broni, to sobie zdejmiesz broń tym makrem :)

No co niektórzy wyłącznie z tego powodu ganiaja na oly :) Wyfarmieni farmerzy jadący 90% populacji na 1-2 hity już nie odczuwają tego podniecenia :) Ciesz się póki możesz :)

Co do enchantu skilli:
MDef.

Ja tak miałem. Nie wiem, czy sleep nie pomógłby coś przeciw EE. Ci zawsze mnie sleepowali i wypalali z many i pozamiatane.

Miałem na bleed. Nie przypominam sobie, choćby jednego poisona na oly.

Jeśli idziesz w nuki to akurat "te faterskie" na uj Ci sie przydadzą :P:P

Effectivnes

Nie - najlepiej wchodzą ze zwykłych 76ek. Przynajmniej tymi kamykami posługiwąło się 99% ludzi z którymi gadałem.

Pozdrawiam
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight

skrzydlaty

Wróce jeszcze do enchantu, :
arcana wisdom - tylko power ale czy uzywac tego bo to zjada hp
block shield i block ww i root -  succes rate albo cost

DYE - jak dam +4Vit/-4Men +1Vit/-1Men i +4Dex/-4Str będzie dobrze?
Jestem obserwowany
Big brat czuwa

bula

tak, uzywac arcane wisdom

pomysl na co enchantowac debuffy, ktore moga przesadzic o twojej wygranej lub porazce

nie bedzie dobrze, +4 wit/+4 dex/+4 con

skrzydlaty

Co do enchantu debufów to z jednej strony pasowałoby żeby łądnie wchodziły a więc cuccess rate ale z drugiej strony jak nie bedą wchodzic a ja bede to castowal az wejdzie to zuzyje sporo many.  Przyznaje ze nie wiem co wybrac.

Jeszcze co do taktyk to czy niezaleznie od klasy przeciwnika stosowac styl - nuk, mana burn, root, kite no i heal jak trzeba
Jestem obserwowany
Big brat czuwa

MastJedi

Cytat: skrzydlaty w Styczeń 14, 2014, 11:29:23 AM
(...)
Jeszcze co do taktyk to czy niezaleznie od klasy przeciwnika stosowac styl - nuk, mana burn, root, kite no i heal jak trzeba
Nie.
Praktycznie do żadnej.
Hierophant nie jest klasą wygrywającą w pierwszych 30 sekundach walki.
On ma zrobić, wszystko, by te pierwsze 30 sekund przeżyć. Hierophant jeśli wygrywa to w drugiej połowie walki a często w ostatnich sekundach.
Jak chcesz oglądac filmiki z prawdziwym Hierophantem, zagooglaj FatHips. Zobaczysz co i jak. Dla mnie zawsze byli Propheci i był FatHips.
https://www.google.co.uk/search?q=youtube&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:unofficial&client=firefox-nightly&channel=sb&gws_rd=cr&ei=PkfVUqKpI42ThQeC8oGgAg#channel=sb&q=lineage+2+fathips&rls=org.mozilla:en-US:unofficial

Pozdrawiam

skrzydlaty

Fajne pojedynki choc niewiele z nich kumam. Patrząc na ich buffy to filmy z retaila bo kronika GoD.
Jestem obserwowany
Big brat czuwa

bula

wlasnie w tym problem ze nie wiem czy da rade cos znalezc z fathipsem sprzed goda

tutaj jest jedna walka z perspektywy HK ktory z nim walczyl

https://www.youtube.com/watch?v=a4uODw8KFUA

skrzydlaty

Block shield i ww zdecydowałem sie zenchantowac na success rate
W veniplancie mam Tempesta i wsadzam do niego wind atack ale w risingu weszła aura flare i nie mam pojęcia jaki to żywioł, też wind?
Jestem obserwowany
Big brat czuwa

MastJedi

aura flare to fire o ile sie nie myle.

I obejzyj ten filmik z linka  buly. DLM - czyli dontlookatme. FH przegral, ale o maly wlos :P a DLM byl juz wtedy napakowany na maxa, a FH jeszcze nie :) Zreszta zobacz co napisal DLM na czacie po pierwszej nawalnicy - wtf :D:D
No i widać, że uzywa też fistów - za co "znafcy" na tym forum mnie jadą. Ale ja i tak wiem swoje :P

Jak Nova zarekrutowala FH, to praktycznie bylo niewiele klas z ktorymi mial klopoty :) Jak z nim gadalem, to najwieksze klopoty mial z ogarnietym koniarzem (a niewielu takich grało :P) i z destro i z nukerami jak wlazily im cryty pod rzad. Z reszta radzil sobie bez wiekszych problemow.

Pozdrawiam

bula

aura, o ile ma 110 power, to non element nuke, czyli jak nie stac cie na kolejne life stone'y to zostaw, a jak stac to wywal i szukaj czegos z elementem

co do fistow, wtedy jeszcze mialy jakis sens, ale raczej tylko jak miales meduze w aug, tak jak fathips, poza tym widac ile buffow sciagnal dlm'owi

MastJedi

Cytat: bula w Styczeń 14, 2014, 09:46:56 PM
co do fistow, wtedy jeszcze mialy jakis sens, ale raczej tylko jak miales meduze w aug, tak jak fathips, poza tym widac ile buffow sciagnal dlm'owi
Jak jesteś napakowany rezistami jak dlm to tak schodziły. Ale na średniakach nie musiałem być FH, żeby nawet jeszcze w GoDzie sciągać bufy fistami. Do zera.

Pozdrawiam

bula

ale jakie masz resisty na cancel u tanka na oly? szczegolnie ze to byl DA, nie pal

wszystko w tym cancelu rozbija sie o randomowosc, rownie dobrze FH mogl sciagnac mu 5-7 buffow w czasie jednej meduzy, ale akurat tym razem nie sciagnal ani jednego

skrzydlaty

Wczoraj zadebiutowałem na oly. Na 9 walk wygrane 3 z czego 2 to boxy były bo nawet z klatki nie wyszły. Reszta pruła we mnie ostro. Na te 6 walk w plecy 3x gladiator, tyrant, pal i overlord. Po głębszej analizie myśle ze moim największym błędem była chęć władowania przeciwnikowi paru chitów z nuka. Niestety makra mi niespecjalnie działały wiec ogólnie poszło cienko. Całkowicie zapominałem o leczeniu się. Mana burn nie weszła ani raz.
Jestem obserwowany
Big brat czuwa

Dexter69

Ty rozumiesz, że pierwsze pół minuty masz przetrwać, manę palić i się healować, a nie ich naukami ciulać jak oni są na final secretach? xd

Gesendet von meinem C6833 mit Tapatalk

skrzydlaty

Wiesz jak to jest, nerwy puszczaja bo to mój debiut na oly.
Jestem obserwowany
Big brat czuwa

bula

na ile OE masz mana burn, i co znaczy ze "nie wchodzi" ?

skrzydlaty

Nie pamiętam dokładnie ale mam chyba na 15 mana burn a nie wchodzi to znaczy ze przeciwnik resisted.
Ja myślę ze mój główny problem to brak konkretnego planu na walke oraz burdel techniczny. Chodzi o to że chyba źle ułożyłem sobie skille na pasku oraz makra na zmiane broni. Spróbuje inaczej, np na pasku nr1 wrzuce same bronie od f1 do f3 a na pasku 2 od 1 do 3 skile z tychże broni. Poza tym mam problem z targetowaniem, bo jak chce sie uleczyc to musze sie stargetowac a później złapać target przeciwnika. W ostatnim sezonie hero w klasie prophet było 4 graczy. Hero miał 51 pkt a ja po walkach tylko w ostatnim dniu 15. Mysle ze gdybym jakos swój chaos poogarniał to szansa jest.
No i mam dojście do epickiej bizu, kumpel mi pożyczy na walki antka, baiuma i b.zakena. Mogę również miec elegia robe set z pełnym resistem wbitym. Jeszcze taka kwestja, czy bonusy PvP w armorze np zwiększaja atak fizyczny czy magiczny tez?
Last question - jak to jest z zapisywaniem się by miec szanse trafienia na konkretną osobę. Niestety ale na serwie panuje plaga feedu. Większość obecnych hero ma tytuł z feedu ale to zasługa ich klanów.
Jestem obserwowany
Big brat czuwa