ENCHATY!!!!!!!!!POMOCY

Zaczęty przez ziomekpl, Kwiecień 28, 2006, 07:15:47 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

ziomekpl

Mam pytanko. Co to takiego są enchaty?Co one dają?I ile kosztują prosze o szybką i wyczerpującą odpowiedz!

Garbacz

1. Enchant, to jest ulepszenie broni.
2. Jak ją zenchantujesz, to ma lepsze skile.
3. Hmmm... kosztują około 800k, ale jeśli masz Scavangera możesz wypoilować przy Girian, na Turak Bugbear.

Paniol

hmm niezgodze sie troche

enchanty sa ta ulepszenia tak

ale nie tylko broni ulepszyc idzie takze armor (bizuteria liczy sie tez jako armor)

do +3 ulepszanie jest bezpieczne i kazde ulepszenie daje 1+ ale od +4 jest ryzyko ze nasz dobytek ulegnie zniszczeniu i zmieni sie w krysztaly ( zalezy jaki grade sprzetu:d,c,b,a,s) od +4 enchant nie dziala juz jako +1 lecz dodaje nam +3 hmmm to chyba tyle jesli nic nie pokrecilem acha enchanty wylatuja najczesciej przy pomocy spoila i kazdy enchant leci z innego potworka np d grade armor z toad lord przy cruma a b grade armor z cave beast dobra tyle pisania bo mnie reka boli ;p

Dev

a ja jeszcze dodam ze po moich obserwacjach jak za jednym razem walnie sie te 8 enchantow to ejst wieksza szansa ze sie rozleci niz jak walniemy powiedzmy 5 a potem jak pobijemy mobki (czyli po jakims czasie) dobijemy te 3 :) Ja osobiscie od 7 wzwyz ide po jednym i rzadko kiedy spalam :)
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

RoxyFox

Na niektórych servach można kupic te zwoje enchantu. Tylko widze że są 2 do wyboru. Gdzieś czytałem, że jak na tym zwyklym sie nie uda to sie w krysztalu rozpada a na tym innym to powraca do stanu zerowego jak sie nie uda. Czy to prawda ? I co można zrobić z kryształami które powstają po zepsuciu ?

Harpir

to zalezy od servera. zawsze mozna je sprzedać. mozna kupic tatoo w gm shopie(jesli masz to na serverze) no i w lux shopie kupisz za ie broń. niektóre klasy wykorzystują kryształy do przyzywania summonów, cubiców itp.
a jeśli chodzi o enchanty to jest pare rodzajów. sa zwykłe enchanty, crystal scrol enchant, oraz blessed scrol of enchant.
zwykle sa najmniej bezpieczne, crystasle mają większa szanse na enchant, a blessedy w razie spalenia broni nie tracisz broni a same enchanty(czyli jak masz +12 jakąs broń to stracisz tylko te +12 a nie całą broń)

primabolan

Harpir z tymi blessed to racja ale wiesz,powiedzmy mam bron klasy s albo a grade +14/16 i tracimy all enchants ale nie tracimy broni nie wiem co gorsze przy takich broniach czy tracic bron czy enchants...Dla mnie to bez znaczenia ale rozumiem ze na low rate serwers to ma ogromne znaczenie i wartosc takie scrolle... Pozdrawiam
<br />PVP in EvE is consentual, you agree to it when you login.<br />

rados

Mam pytanie:
Po nieudanym enchatowaniu jest tyle samo krysztalow co po rozbiciu broni na krysztaly przez krasnala?

Molo

Tak tyle samo... To tak jak skrystalizować przedmiot w bardzej brutalny sposób

Balzac

Brutalny i nieco bardziej kosztowny  :D

My crusade never ends...

Rominek

A ja mam takie pytanie :/

ILE SIE SREDNIO DOSTAJE KRYSZTALOW na KRYSTALIZACJI  u krazsnala :)

bo zacząłem robic krasnala ale nei wiem czy sie opyla krystalizowac??
PLAY:

WATCH:

----

Molo

Na każdym drop calculatorze powinno pisać ile item daje kryształków z siebie. Bronie dają najwięcej (coś koło 1k) a reszta duuużo mniej.

Polecam [url]http://l2dc.onlinewelten.com//url]

primabolan

CytatNa każdym drop calculatorze powinno pisać ile item daje kryształków z siebie. Bronie dają najwięcej (coś koło 1k) a reszta duuużo mniej.

mi z broni S grade na l2x z +17 na +18 posypalo sie pok 8.5k krysztalkow...

Beatronix

primabolan l2x to wg mnie nie serwer, tylko wielka parodia lineagopodobna :) więc sie nim nie sugeruj

Dev

nie no im lepsza klasa broni i większe enchanty tym więcej kryształów (to jest tak że wraca ci sie chyba tyle ile za enchanty albo 3/4 , nie liczyłem tego ;) )
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

primabolan

Cytatprimabolan l2x to wg mnie nie serwer, tylko wielka parodia lineagopodobna Smile więc sie nim nie sugeruj
no wiem wiem ale tak dalem info jakby co ile czego do ++ w broni :) na tym pseudo serverze l2  :wink:

Cywil

Od to mam male pytanko: Czy moge zaryzykowac i zenchantowac dsa + mm +4 na +5?? :D jakie jest ryzyko ze peknie. bo jak peknie to ponad 100kk pojdzie sie jebac a GMem :/ a napewno sprobuje jak bede mial 3 dsy (niemoge powiedziec dlaczego bo tak zarabiem :P)

Rominek

hmm szansa jest malutka :) z tego co mi sie wydaje to zalezy tez od serwera ale srednio na LOW RATE taka proba na powodzenie wynosi 5%-10% i to jest bardzo malutko :)

tak mi sie wydaje a na HIGH RATE to jest i 100% do +10 ;) PZDRO
PLAY:

WATCH:

----

Cywil

moj serv to hmmmm 15x?? ale 15x to do expa a dalej to nienapisano po polsku na opakowaniu. ale ok jak niemam enchantowac to investuje w EABy do dooma ;)

BartSH

Dooma mozesz enchantowac na +4 bezpiecznie bo armor niszczy sie od +4 a co do tego enchantowania to   niezle mi  galy wyszly na text mam bron s grade na +16 lol ja se moge pomazyc a ile cry daje rozbicie  mozna sprawdzic na lineage2.com tam jest pokazana bron ile ma m ataku  p ataku i ile cry  dostaje sie za rozbicie nie wiem czy wy tak samo macie ale unas drop i  cry itp sa zgodne z  officialem bb
SH-68 lvl
Server-Benkai raty 4-5-6

sTuF

mam pytanko:
Mam demon set.  na razie zenchantowalem sama tunike do +3..
i teraz sie zastanawiam czy spodnie i rekawice tez musze ciagnac do +3 czy tylko tunika wystarcza ?
pzdr.

ixi

Hindemith - SE - Full C5

Reina

dobre pytanie ixi

wystarcza nawet +0, zalezy jakie masz wymagania ;)
jesli masz tunike +3 to fajnie, ale jak pociagniesz jeszcze stockingi rekawice itd. to bedzie jeszcze wiekszy bonus ;)
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

KUba666

a jak wymienie krysztalki za itemy (taka jedna buda w giran jest i wymienia) i zkrsytalizuje ta bron to mam tyle samo krysztalkow?:>

MonT

Nieee, dostajesz tylko jeden rodzaj krysztalow ( C bodajze), a ich liczba nie ma nic wspolnego z wplaconymi.