[L2Off - Gracia Final] Lineage 2 Magic 20 JUNE 2014

Zaczęty przez lineage2magic, Maj 16, 2014, 03:15:20 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

DzuDzak

Cytat: Morbias w Czerwiec 21, 2014, 03:29:42 PM
Cierpliwości panowie. Podstawowe pytanie jakie należy sobie w tej chwili zadać to dlaczego są te ataki? Oczywiście nie dla frajdy tylko dla zniszczenia konkurencji. Warte sprawdzenia i dobre projekty zasługują na owe ataki a nie chłam dla łaków spod wycieraczki. Jedyne co pozostaje to poczekać na rozwój sytuacji. Uda się? Wypali? Ok będzie super. Nie? Trudno życie się nie kończy. Tak więc bez spin i płaczu, trenować cierpliwość hahaha

a nie zauważyliście że po starcie nic sie nie działo a po tym jak ileś osób się zalogowało zaczęło lagować i mniej więcej po 30 min od każdego czasu gdy serwer wstawał zaraz padał ? dysk jak i ram sam z siebie po 2h ataków nie padłby bardziej mi się wydaje że maszyna im nie wytrzymywała... z po za tym to już na FB nic nie piszą więc chyba fail ...

JamesDoakes

Arimas

pewnie dostali parę K za pre-donate i zwineli interes (chodzi mi o taki donate nieoficjalny :p )

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

jasio1234

To wstaje cos ciekawego w najblizszym czasie (albo wstalo) ?

Tutaj nie ma czego szukac juz najwyrazniej.

darkmelody

Cytat: kornes w Czerwiec 21, 2014, 08:23:59 PM
z ciekawości sprawdziłem czy wstała stronka, a tam co?
http://www.lineage2magic.com/so/

GF :D
xDDDDD

pewnie BMFy wpłaciły kilka tysiaków żeby już na starcie nie być karanymi przez innych :DD

DzuDzak

Cytat: darkmelody w Czerwiec 21, 2014, 08:39:58 PM

xDDDDD

pewnie BMFy wpłaciły kilka tysiaków żeby już na starcie nie być karanymi przez innych :DD

o.O XD nawiasem stronka niby juz dziala :)

aryus

Nie wiem czy potraficie czytac i jak u was z angielskim ale z tego co napisali to wychodzi na to ze musza zaplacic za uszkodzony sprzet i dopoki tego nie zrobia serwer nie ruszy. Teraz nic tylko czekac na decyzje adminow(mam nadzieje ze biedni nie sa)

Nerisu

Przy takiej docie nie liczyłbym na jakiś reopening, do tego mogliby zostać zDDOSowani jeszcze raz. Nawet jak nie są biedni to im się to nie opłaca.

JamesDoakes

Cytat: aryus w Czerwiec 21, 2014, 09:00:14 PM
Nie wiem czy potraficie czytac i jak u was z angielskim ale z tego co napisali to wychodzi na to ze musza zaplacic za uszkodzony sprzet i dopoki tego nie zrobia serwer nie ruszy. Teraz nic tylko czekac na decyzje adminow(mam nadzieje ze biedni nie sa)
pomijając już kompletną bzdurę, o dopłatach za serwisowanie serwera co nigdzie nie ma miejsca i pomijając fakt, że żaden sprzęt się im nie zepsuł bo jest to technicznie nie możliwe przez 2h. To może miałbyś rację i treść możnaby było interpretować tak jak piszesz, ale patrząc na całą amatorkę, to ja tu widzę tylko "sry za fail, cya".

Gm pisał w grze, że atakują ich z siłą 400gbitów, ogarną mnie taki atak śmiechu, że sam sie wylogowałem nie czekając na glebe. Takie ataki są nierealnie duże, dla szybkiego porównania allegro wyłożyłoby się od 50gb a ma sieć za pare milionów. A ten wymyślił sumę z dupy, żeby wzbudzić zachwyt zielonych rusków xD

Na dobitkę amatorszczyzny: Strona główna jest hostowana na budżetowym sharedhostingu który nadaje się conajwyżej na nieodwiedzany blog 15latki, baza danych forum leży prawdopodobnie na jednym serwerze z bazą gry, dlatego była niedostępna za każdym razem gdy padał serwer a później usunięta i zastąpiona tymczasowym "maintenance modem". Strona jest oparta o jednego z bardziej dziurawych cmsów i na koniec hit: każdy skrypt php statystyk był osadzony w artykule wordpressa, a że plugin które te skrypty parsował magicznie przestał działać, możemy sobie teraz zobaczyć login/hasło i nazwe bazy danych gry, hahaha, pewnie nawet o tym nie wiedzą i ew. re-open zakończy się spawnowaniem baimów w giran xDD

#edit
w sumie z dziurawym wordpressem się rozpędziłem, złą sławę przynosi mu cała gama amatorskich i dziurawych pluginów do niego, które są instalowane 1 kliknięciem w panelu przez nieświadomych użytkowników.

H3ro

trochę odchodząc (lub powracając do tematu) z chęcią przygarne link do ruskiego serwera o ktorym mowa na PM bo jakos nie moge sie polapac jeszcze na forum i go odnalezc

aci30

Ten serwer juz sie nie podniesie był fajny start i fajny koniec. Brak  zaintalowanych zabespieczen serwera  przed dds takie cos to sie zleca innej firmie

jasio1234

Cytat: H3ro w Czerwiec 21, 2014, 11:19:05 PM
trochę odchodząc (lub powracając do tematu) z chęcią przygarne link do ruskiego serwera o ktorym mowa na PM bo jakos nie moge sie polapac jeszcze na forum i go odnalezc

Podłączam się pod pytanie.

DancingB

czg x8

mrhunter

2stowa2

tu tez mozesz dopiero wstal. Odtranca mnie tylko ten ruski omg  ledbin.ru

jasio1234

Cytat: 2stowa2 w Czerwiec 22, 2014, 06:27:39 PM
tu tez mozesz dopiero wstal. Odtranca mnie tylko ten ruski omg  ledbin.ru

Dopiero wstal i 6k online nice :D

BALITE

Kebustosz

jasio1234

Zrobiłem topic o tym jak zacząć na tym 6k rusku.

ShobuPL

Chyba wpadne zobaczyc ruska, nie wiadomo czy ten magic wstanie w najblizszym czasie :l
Chetnie pogram w jakims CP, pm w grze Shobu.

darkmelody

Słyszałem plotki że adminem l2 magic jest Teufel, ten co otwierał 10000000 razy l2max i failował za każdym razem xDD