Archeage online

Zaczęty przez Razyda, Maj 08, 2013, 09:26:31 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Naito

W takiej kolejności było na Dahuta. A jak tam Gondor i Black Swans ?
Zapraszam na serwer Team Speak 3 - Dead Echo - Community of Gamers - Adres: deadecho.pl

W Lineage 2 gram na serwerze: EU Core | Nick: Naito | Clan: BlackSwans

Clovery

Sun Tzu wzięło sobie od bocianów :P

W sumie, zmniejszyli ilość miejsc na serwerach, czy serio tyle osób znów gra, że wszystko na High?

TT0

NotTheFakeTazman

Cytat: TT0 w Listopad 07, 2014, 01:39:04 PM
tak to bylo u nas, 1 wielki lag

http://youtu.be/MTCq7rCTxLQ

Lagiem można nazwać halcyone gdzie faktycznie są kilku sekundowe opóźnienia na całym serwerze, na aurori serwer kompletnie przestał odświeżać położenie graczy i tak sobie stałem w środku 300 czerwonych z domkiem do kliknięcia i nikt mnie nie bił bo pewnie u nich nawet mnie tam nie było i tak przez kilka-kilkanaście minut w tym samym miejscu pośród setek nieruchomych czerwonych, prawie jak single player.

TT0

gra fajna, tylko kurwa trion wszystko rozpierdala co da rade, lemp dostal perma za reporty ingame w ilosci 100+ i nawet nie racza mu odpowiedziec, wyjebane. Daja nam aurorie gdzie nic nie szlo zrobic bo ziemniaczane serwery w dodatku to co nam dali to nawet nie jest wersja demo aurori, nic po za zamkami i insta 10 osobowa. Wszyskie moby 50 nawet nie ma po co ich bic, usuneli worki za 100lp, rowniez dobrze mozna sobie je narysowac w paincie, ten sam efekt.

Clovery

pewnie haxował :D

mi odpisali na ticketa um... po 1,5 miesiąca, całkiem nieźle.

Tahos

Siemanko tutaj "Sakulos" (Next Please) - szukałem Sfora L2 i jakoś tutaj trafiłem...
Ogólnie pvp było zero, ja się nastawiłem z ekipą na jakieś walki, że faktycznie po klapie na US coś poprawią, a tutaj tylko i wyłącznie wygrała organizacja. Cieszę się, że się nam udało dziabnąć kawałek zamku jako polska gildia w sojuszu First Blood.
Kto wie jak by to było gdyby dało się coś zrobić, no ale trzeba się dostosować do warunków albo zginąć i to też o czymś świadczy.
Nas przy eskorcie paka i ściganiu futilezów pokonał kraken, który nas zaskoczył swoimi mackami. :D
Ogólnie mega stres i walka z czasem, dla rozluźnienia atmosfery potrollowaliśmy trochę war legend wpychając do portali na halycone. :D

Graty dla VoTF polskiego CP, na bank się przyczynili do sukcesu.
PhK, Futilez to samo.

Widzę, że jest tu Naito, hehe mały ten internet. :P

Teraz 6 tygodni trzeba czekać na siege i myślę, że tylko najwytrwalsze gildie (które teraz zbierają baty na forach) zostaną, żeby udowodnić reszcie, że coś znaczą. Jest to bądź co bądź dobry moment, żeby uciąć przygodę z Archeage dla wielu graczy.

Jak są jeszcze jakieś dobre koty na dahucie to zapraszam na pokład. ^^

Naito

Cytat: TT0 w Listopad 07, 2014, 01:59:35 PMDaja nam aurorie gdzie nic nie szlo zrobic bo ziemniaczane serwery w dodatku to co nam dali to nawet nie jest wersja demo aurori, nic po za zamkami i insta 10 osobowa.

No ja również jestem zniesmaczony tymi lagami, które były i ogólnie całym tym rozwiązaniem z zamkami i terenami pod zabudowę na Aurorii. Zupełnie inaczej to sobie wyobrażałem. W tej chwili z całej tej aurorii mogę się jedynie cieszyć zamkiem, który nic prócz satysfakcji mi nie da i nie daje.

Szkoda, że nie rozwiązali tego w taki sposób, że tylko klan, który przejął strefę i uprawnieni sojusznicy mogą na niej cokolwiek budować...
Zapraszam na serwer Team Speak 3 - Dead Echo - Community of Gamers - Adres: deadecho.pl

milan9

Najwiekszy dramat -  pomijajac juz fakt nieszczesnych lagow - to boty ktore przejely wiekszosc terenow pod domki w kilka sekund po zajeciu zamku... Nie wiem jak dlugo jeszcze Trion bedzie udawac, ze problem nie istnieje.

Tahos

Jak Futilezy położyły pakę to zgarnęliśmy u nich z 6 działek na jakieś 21 osób, także dało się...
Małe gildie i te którym słabo szło zbieranie po prostu rzuciły wszystko i poszły kampić spoty, a nie trudno było przewidzieć gdzie będzie zamek położony. Ciężko teraz rozsądzić, boty na bank były bo towarzyszą Archeage EU od pierwszego dnia, ale czy w takiej skali jak ludzie mówią to kij wie. Ja wiem jedno, że teraz się ustatkuje bo ta Auroria miała pchnąć PvP "to the next level", a zapowiada się stagnacja bo te 6 tygodni to za długo, szczególnie gdy ludzie mają na co narzekać.

Wprowadzili wyższe poziomy Hasli? Bo ja jeszcze sobie odpoczywam. ^^

Clovery

Naito

Cytat: Tahos w Listopad 07, 2014, 04:08:24 PMMałe gildie i te którym słabo szło zbieranie po prostu rzuciły wszystko i poszły kampić spoty, a nie trudno było przewidzieć gdzie będzie zamek położony.

Też planowałem tak zrobić, no ale jak 149 osób ze 150 które tam poszły z PK przejmowało zamek to nie mogłem być tym 1, który będzie na hide kampił spota pod i tak w sumie nie potrzebny mi domek. 2 działki 16x16 w Mahadevi wystarczają ^^

Cytat: Tahos w Listopad 07, 2014, 02:58:50 PM
Widzę, że jest tu Naito, hehe mały ten internet. :P

A no mały mały :) Witaj Sakulos.

likas

lagi i boty, to jeszcze postoję i poczekam na rozwój sytuacji :P

Clovery

a moze thunderstruck tree ktoś? :D

TT0

Naito

Cytat: TT0 w Listopad 08, 2014, 05:24:55 PM
Cytat: Clovery w Listopad 08, 2014, 02:27:27 PM
a moze thunderstruck tree ktoś? :D
~

nie czeba, mam 10 ;p

Kupowane drzewka za 50 golda czy z kieszeni ubyło parę złotówek ? :P

Clovery

z farmienia TS trees przerzucilam sie na dynie i kurczaki, smutłam :<

RedWind

Cytat: OsamaInAden w Listopad 05, 2014, 02:19:15 PM
ale reszta jest spoko przynajmniej z pkt widzenia low lvlowej postaci grajacej F2P ;)
Jak zrobia cos z botami to chetnie kupie APEXY i zrobie patrona. Jeszcze nie spotkalem sie z podobna gra F2P dajaca tyle funu dla casuala co wlasnie AA.

gra F2P ? nie ma czegoś takiego :P

Naito

Cytat: RedWind w Listopad 09, 2014, 08:39:31 AM
gra F2P ? nie ma czegoś takiego :P

Pomijając fakt iż Item Shop w AA wpływa na rozgrywkę to ArcheAge może być 100% darmowe dla kogoś kto gra w to i stać go na kupno Apexów od innych graczy. Oczywiście za walutę ogólnodostępną w grze czyli złoto.

darkmelody

Słyszałem, że to coś, co miało być mordercą L2 (o nazwie Archeage) powoli umiera?  hahaha  :afro:

TT0

Cytat: darkmelody w Listopad 10, 2014, 02:46:03 PM
Słyszałem, że to coś, co miało być mordercą L2 (o nazwie Archeage) powoli umiera?  hahaha  :afro:

to L2 jeszcze zyje ?? Offowe servery nie wiedza co sie dzieje, gra zyje dzieki privom a ncsoft tak zglupial na nowych kronikach ze sie cofa do c1, no naprawde supeł hubełt i jego supeł lokata na supeł płocent  :shock:

darkmelody

Core żyje i ma się dobrze

RedWind

Core raczej nie jest stosowną wizytówką dla całego Lineage 2. Ale sama gra wciąż ma się dobrze.

NotTheFakeTazman

Jak otworzą nowy serwer EU to zobaczycie jak martwy jest online na Core :)

To samo czeka aa, patrząc na temat tego typa z dragonsów co okradł swój klan to jest tam bardzo dużo racji:
- Lagi były już na halcyonie a typy bez żadnego fixa odpalają aurorie gdzie było coś co nawet nie wiem czy można nazwać lagiem.
- I wisienką było dodanie skrzynki która zawierała jeden z najważniejszych i najrzadszych itemów w grze którego cena wraz z otwarciem aurori powinna wzrosnąć, spadła 4-krotnie w przeciągu godziny :D:D Easy hajs, dodajmy najbardziej pożądany item do stora praktycznie za darmo = profit. Niestety debile nie przewidziały że najrzadsze składniki kraftu po coś są najrzadsze i teraz każda czynność w grze czy to posiadanie jakiejkolwiek farmy, robienie jakichkolwiek trade ranów(poza freedich, do czasu), farmienie mobów, kraftowanie czy robienie czegokolwiek poza łowieniem ryb wychodzi się na minus :D Normalnie kurwa laureaci nobla z ekonomi.

Posiadając 6x 16x16 i 1x 24x24 ledwo się wychodziło na plus przy cenach potek 20g, dzisiaj rano przywitało mnie 30g za potke :D Koleś farmił coin pursy z 50k++ larency, wczoraj powiedział że pierdoli bo nie wychodzi na plus, ciekawe co powie przy dzisiejszej cenie potki. Od 2 dni próbuje sprzedać 16x16, gdzie tydzień temu ludzie się zabijali o takie coś dzisiaj piszą że się po prostu nie opłaca posiadanie jakiejkolwiek ziemi... Łowisz albo giniesz :)

I tak trion jedną pazerną skrzyneczką usunął 99% możliwości zarobku a praktycznie i gry bo niestety bez laboru w aa grać się nie da a żeby mieć labor trzeba łowić. Oczywiście trion to widzi i można się spodziewać gigant nerfa na rybkach bo przecież nie zmniejszą ceny potki bo euro musi się zgadzać pytanie kiedy, ja osobiście czekam kilka dni grając na regenie i wpadam na allegro.

Tahos

Moim zdaniem aktualnie na powierzchni zostaną najlepiej zorganizowane grupy/gildie. Pomimo tego, że u mnie na 50 osób mieliśmy przed startem aurorii 3 fishing shipy to było też kilka innych sposobów na zarobek. Ja osobiście preferowałem pofarmić mobki na coinpursy na golda, albo sprzedawać hirafterki :D. Ten patch za dużo namieszał niestety. Interesuje mnie stricte PvP, ale dla 6 godzin tygodniowo walki w grupie gdzie czasami Hasla była zielona, a fredich pusty, trzeba się zastanowić czy to nie dobry moment, żeby ze sceny zejść. :D