Stary Warcryer

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:35:59 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

teruko

Fajne :)
Mam pytanie - co daje Chant of Victory ? Na oficjalnej stronie w opisie skilla coś tam jest napisane, ale w sumie nic konkretnego.

Scroller

HP +??
P.Atk. +10%
M.Atk. +20%
P.Def. +10%?
M.Def. +20%
Accuracy +4
Critical +20%
Speed -25
Atk. Speed +20%
Casting Speed +20%
Crit power +??

skopiowane z innego topicu

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

teruko

Dzieki a info !
+20% do i tak już chyba najwyższego mdefa w grze ;) ładnie :)

Shaman

najwyższego mdefa w grze wyłapuje OL`ek  na swoich sealach ;)

teruko

Jakie tatoo dla WC ? Warcryer jest dość wszechstronną postacią ( jeśli nie najwszechstronniejsza ) i mam taki dylemat - co warto zmniejszyć, a co zwiększać.

montezuma

Cytat: Shamannajwyższego mdefa w grze wyłapuje OL`ek  na swoich sealach ;)

A niby jake to sealy ma OL ze daja mu taki M def. BTW WC ma identyczna ilosc MEN wiec bedze mial identyczny m def jak OL, dodatkowo biorac pod uwage OL 78lvl i WC 78lvl obaj na self buffach to WC bedze mial znacznie wiekszy m def niz OL.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Ryltar

Jedynie czym przebije OL WC to chyba defem ze wzlgedu na self guard.

Beatronix

ol jesze może wc przebic włócznią no ale głowy za to nie dam :)

Silverek

Jak sobie WC radzi z SR?
Każdemu zdarza się być głupcem
przynajmniej przez pięć minut dziennie.
Mądrość polega na tym,
by nie przekroczyć limitu. xD

Jancia

Przy odrobinie szczęścia, jeżeli łucznik nie przerwie nam drainów, to ssiemy tyle ile on nam zabiera -czyli jest dobrze :)
Server: Teon
KrejziBicz -Shilen Saint 77/Blade Dancer 52+
Kathia -Warsmith 40+

Everlast

mam juz 44 lvl warcryera i zachecam do gry nim jet wszechstronna postacia.Moze nosic wszystkie rodzaje armorow/wszystkie typy broni(wedle upodban gracza :) ) ma najelpesze chanty(np.chant of fury) zachecam :)

Carollo

Everlast, a ty jaki zestaw preferujesz?

Robe + blunt/staff (to do party bardziej) czy heavy + blunt/dual?

EPI Citadel
Warrior bez EQ ze skillami na pole - 28 lv - nie gram
Orc Shaman z top ng na 16 lvlu :P

~Armagedon~

blunty lepsze... te 2 stuny to juz cos...
i no coz... robe chyba lesze...

Armetis

Ja proponuje BW light + dual albo dagger ale BW light to taki uniwersalny set na niskie rate.
Na wyzsze rate to raczej jakis heavy + dual/dagger i na pvp robe i staff tyczy sie to B grade i A grade.
C grade to raczej heavy + dual/dagger

Takie moje zdanie :P

<<< Przerwa z Lineage 2 >>>

Carollo

Na razie głównie o PvE mi chodzi. Używanie spelli niestety mija się z celem, gdy można kupić heavy + duale (stuna i tak nie będę w PvE używał) i siekać z soulcry trzymając hp na poziomie 75% dzięki drainom, ewentualnie przy jakiś wyjątkowo hapiastych (mających dużo hp ;p) mobach rzucić najsilniejszy ogień (i ew sleepa i czekać aż ogień przestanie działać, ale to nudne)

EPI Citadel
Warrior bez EQ ze skillami na pole - 28 lv - nie gram
Orc Shaman z top ng na 16 lvlu :P

Armetis

Jezeli masz mane to polecam na poczatku uzyc ten ogien a pozniej dualami z soul cry w heavy bic. Jak hp spadam to drain.

Najlepsza taktyka a jezeli chcesz miec jakas mane w razie czego to bez ognia na poczatek albo jak zabijasz normalnie moba szybko :)

WC jest wypasiony na PvE :P

<<< Przerwa z Lineage 2 >>>

teruko

Zna ktoś jakiś serwer priv na którym chant of vampire działa poprawnie ?
I jeszcze jedno - ile patk powinien dodawać skill soul cry - jakby ktoś mi to podał to byłbym wdzięczny :) Bo różnie z tym bywa chyba na różnych serwerach ...

walker

---------- 11:55 24.06.2006 ----------

zapraszam na gravelanda - gralem na kilku serwach ale na tym wc działa jak złoto (ale nei jest przegięty) co do tego czym bić : na high rate serwach na moby duale najlepiej sls/sword of nightmar (b) , kashen/damascus(a) bo mają sa na heal , na graczy tylko i wyłącznie blunty!!!!!!! dg/aoba , potem elysian . bez stuna maga nie rozniesiesz ! a ze stunam to masz szanse z kazdą postacią i to bardzo duze (no moze nie z nozami - 4 staby i klops - z nimi potrzeba duzo szczęścia zeby sleep wszedl a zaraz po nim aura sink = no mana no dagger :P) . prolem polega na tm z czym tego blunta wiąść : z healem czy hastem , wapir + nasze wyssania moim zdaniem rekompensują to 1 k życia które daje nam heal , a robimy o wiele większy dmg .

---------- 12:00 ----------

aha co do zbroi to tylko bw light!! nie krzywdźcie wc ubierając go w heavy  :)  - na 70 w lekkim bw masz okolo 930 p defa czyli tyle co destro na 74 (bw set ofkoz) a z dye + 4 do wit/-4 men jakieś 500 cast spd . stun , sleep , aura sink , freezing flame , wyssanie , buła buła , stun , sleep , aurasikn , freezing flame , wyssanie , buła buła , .... i tak z kazdym :P

Flauros

Witam jestem na forum nowy (Tzn. czytam foro od dawna, ale dopiero wczoraj zalozylem konto ;P). Mam maly dylemat ;P Otoz robie sobie WC (Drugi od czasow C1 wiec sporo sie pozmienialo) I jest jeden zasadniczy problem: Chce go ubierac w heavy armor , blunt / tarcza , ale wtedy jest masakra z buffami bo przeciez heavy armor nei daje nic mp wiec bedzie trzeba siadac kilka razy na rest zeby rzucic full buffy a wiadomo ze wtedy juz rzucone buffy leca . Nie wiem jak jest z regenem mp na C4 ale na C1 to byl horror no i czy oplaca sie np.inwestowac w jakeigos seta robe i przed rzucaniem buffow usiasc w nim az full mp wskoczy i wtedy rzucac buffy ?? (Ile mniej wiecej czasu zajmie rest na C4 np gdy WC ma okolo 52 lvlu). A moze macie jakies swoje pomysly co z tym fantem zrobic ?
Ciągle mam -przed oczami głodnych władzy,
zimny wiatr czarnych koszul nową armię pcha !!

walker

jak mówiłem set bw lekki + toporek i hejabanana - żaden gracz Ci nie straszny . Co do many to set bw ziwększa ci men do 45 i odnawia sie ona bardzo szybko . ja odiołem 4 i dodałem do wit zeby zwiększyć cast spd do okolo 500 i pomio tego po zarzucenia chantow zostaje mi ponad 400mp , a po załączenia soul cry i rzuceniu sie w wir walki mana nadal nam powoli rosnie i jeżeli nie bedizesz za często stunował/ czarował to przez te 20 minut trwania twoich bufow mana zdazy sie odnowić .

~Armagedon~

a czy ktos moglby mi opisac jakie grade wyposarzenie na dany level ??
np 1-20 (tutaj mowicie jakie n grade)
2-40 (jakie d grade )
itd...
(gram na serivie w ktorym light armory zachowuja sie jak robe wiec prosze to uwzglednic...)

Ryltar

Ja jak mialem WCeta to tak jechalem:
1-20 to mialem devoution(czy jak tam)
20-40 cursed(przy odpoczynku zdejmuj rekawice to bedzie szybszy regen)
40-52 jak masz rekawice to demon jak nie to karamian
52-61 Zubei lub BW(ja tam wole zubei)
61+ cholera wie widze ze laza w nightmare

~Armagedon~

a co z bronie ?? a co dodaja te light nightmare sety ??

walker

broń ZAWSZE topór (b i a grade - na niższe lvlele lepiej wyposazyć sie w coś czym sie szybciej expi np duale no ale nizsze lvlele to nawet na low ratowych serwach max 8 dni grania^^ wiec nie zaprzątaj sobie jakoś specjalnie tym głowy) . Co do armora to świetnie pytanie (jaki a grade) ja za cholery nie moge nic wymysleć  :(  jestem zagorzałym przeciwnikiem hevy armorów dla wc bo zbytnio jadą nam po cast spd - a nikt mi nie powie że WC nie ma dobrych czarów.  Z kolei robe dyskwalifikuje nas w czołowych starciach przez smieszną ilość p defa (moze majestic robe ...ale 147 p defa... brrrrr) . Co do lightów a to chyba tylko własnie nightmare bo poprawia nam naszego kochanego wampirka o dodatkowe 3%  :evil:  no i żaden mag nam niestraszny (+70-% sleep rezistance) boli mnie tyko że po noszeniu nieodrzałowanego bw lighta cast spd spadnie nam o 15 % (z plusów bw seta) Ja póki co zostane przy bw i zenchantuje sobei całośc do +4 (po czyś taki ilość p defa powinna przekroczyć juz nagiczną bariere 1k a zrobienie bw na +4 nie stanowi problemu bo jeden enchant kosztuje tylko 160 bland scrolii i chyba 400k aa u mammona)

wujekjurek

LOL, ty na 80lvl masz mniej punktow PvP niz ja swoim 36lvl Palus Knight, wiec co to za serwer PvP, co do "szybkiej zabawy" to na czum ona polega, robisz 80lvl w pare godzin i stweirdzasz ze jest nudno.

a co ty tak narzekasz - nikt ci nie karze grać na takich serwerach,
może cie to ździwi, ale inni ludzie mają też jakieś życie towarzyskie poza grą i nie mają czasu albo nie chcą siedzieć po 10 miesięcy żeby rozwinąć jedną postać