L2Citadel - Hellbound - Live since 01/23/2015

Zaczęty przez L2Citadel, Wrzesień 03, 2014, 11:17:41 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

kHRYSTAL

Cytat: xRelapse w Grudzień 28, 2014, 02:32:07 PM
Cytat: kHRYSTAL w Grudzień 28, 2014, 02:27:42 PM
Cytat: xRelapse w Grudzień 28, 2014, 02:16:23 PM
Aż zajrzałem na forum, serio? Tyle ludzi na forum niby w ostatnich 5h a tylko 18 topików w dziale klanów i CP? Ktoś chyba bajeruje z tym online na forum bo przy takim to byłoby mnóstwo topików o brakujących slotach, grupach.

odpowiedz jest bardzo prosta - nie ma jeszcze ogloszonej daty startu, podobno maja to zrobic na dniach
Ale co ma do tego data? Logiczne, że ludzie przed startem szukają zazwyczaj i wtedy jest największy wysyp tematów a tutaj dział klanów/cp świeci pustkami, dorabiasz sobie jakąś teorię, jak serwer się zapowiada ciekawie to jest masa topików, tak było zawsze, tutaj tego nie ma na chwile obecną i jest to bardzo dziwne, ale życzę Ci i innym żeby to się zmieniło.

o czym ty czlowieku piszesz, tutaj beta stoi siodmy miesiac, nikt nie wie kiedy bedzie data startu, czego ty oczekujesz? ze bedzie 50 stron topicow? napisze do ciebie za tydzien/dwa jak juz bedzie ogloszone kiedy start bo widze ze nie wiesz nawet o czym piszesz ;d
a poza tym nie zapominaj ze to serwer eu, nikt nikogo nie oszukuje ze bedzie tu z 10k online, mysle ze 2k+ jest calkiem realne(bez shopow oczywiscie)

xRelapse

nie wiem czy jest to fake, kiedys mialem dostep na ich forum jak jeszcze gralem u nich na rpgclubie, teraz nie mam dostepu ale widzialem w ostatnich postach ze cos pisali o citadeli
Jak forum Tribunalow od dawna nie działa, druga sprawa, jakoś wątpie patrząć na ilość Twoich wątków z serwerami, że grałeś w T-side o ile w ogóle gdzieś tam grałeś, trzecia sprawa, jeśli grałeś to czemu nie zapytasz po prostu Eugene na skype? Praktycznie ciągle online.

Znajomy pisał z Aresem, wyraźnie napisał, że się nie wybierają, nie wiem, mam Ci screena załatwić bo jakoś strasznie zapatrzony jesteś w serwer i jak ślepa kura lgniesz w plotki, trolling, no ale nadzieja umiera ostatnia.

kHRYSTAL

Cytat: xRelapse w Grudzień 28, 2014, 02:46:24 PM
nie wiem czy jest to fake, kiedys mialem dostep na ich forum jak jeszcze gralem u nich na rpgclubie, teraz nie mam dostepu ale widzialem w ostatnich postach ze cos pisali o citadeli
Jak forum Tribunalow od dawna nie działa, druga sprawa, jakoś wątpie patrząć na ilość Twoich wątków z serwerami, że grałeś w T-side o ile w ogóle gdzieś tam grałeś, trzecia sprawa, jeśli grałeś to czemu nie zapytasz po prostu Eugene na skype? Praktycznie ciągle online.

Znajomy pisał z Aresem, wyraźnie napisał, że się nie wybierają, nie wiem, mam Ci screena załatwić bo jakoś strasznie zapatrzony jesteś w serwer i jak ślepa kura lgniesz w plotki, trolling, no ale nadzieja umiera ostatnia.

jakbys gral na ostatnim rpgu to bys wiedzial ze tribunale przyjmowaly kogo popadnie, na starcie bylo ponad 60 cp + randomy, i tylko liderzy cp mieli kontakt z takimi ludzmi jak eugene/renevan etc

nie jestem zapatrzony i nie lgne w plotki jak slepa kura bo mam szczerze mowiac wyjebane na to czy bmf bedzie tutaj grac lub nie, bez nich zapowiada sie wystarczajaco duzo funu i nie potrzebujemy ich tu do szczescia, na ostatnich serwerach skakali w 3-4 cp wiec tutaj za duzo nie mieliby do gadania
poza tym to nie ja zaczalem temat piszac ze bmfy maja zamiar tutaj grac tylko niejaki Tabulator wiec do jego kieruj pretensje

xRelapse

Ale Jego wersje podtrzymywałeś, to czy ja rozwiałem Twoje wątpliwości czy nie pozostawiam Tobie, miłej gry.

Dexter69

Cytat: Gandam w Grudzień 28, 2014, 01:52:53 PM
Cytat: kHRYSTAL w Grudzień 28, 2014, 01:06:58 PM
przerobione z offowych gracii final, dla ciebie moze byc java bo i tak sie gowno znasz na tych plikach
hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

teraz mam juz pewnosc ze ten serwer jest gówno wart :D
Pisalem o plikach juz w listopadzie, ze serwer chuya warty, no ale obroncy krzyza walcza dalej

kHRYSTAL

na kazdym serwie byly jakies bugi, nawet na retailu zawsze cos sie znalazlo, wiec o czym wy pierdolicie ;d

pliki sa naprawde dobre, wystarczy wejsc na bete i sie przekonac, ci ktorzy pisza ze sa "chuya warte" prawdopodobnie wiedza w prosty sposob jak to sprawdzic wiec czekam na jakies argumenty, bo chujami to kazdy prostak umi rzucac

xRelapse

A tutaj też występuje paradoks, to kiedyś był kult grania na offowych plikach, teraz nawet ruscy lgną tam gdzie jest najlepsze community i pliki mają w dupie, takie czasy.

kHRYSTAL

Cytat: xRelapse w Grudzień 28, 2014, 03:14:55 PM
teraz nawet ruscy lgną tam gdzie jest najlepsze community i pliki mają w dupie, takie czasy.

dokladnie, na averii bylo tak samo tyle ze skala bugow byla tak ogromna ze wszyscy quitneli po miesiacu, a na poczatku bylo 6k online i dwa side po 200+ ppl w kazdym

Dexter69

Cytat: kHRYSTAL w Grudzień 28, 2014, 03:11:10 PM
na kazdym serwie byly jakies bugi, nawet na retailu zawsze cos sie znalazlo, wiec o czym wy pierdolicie ;d

pliki sa naprawde dobre, wystarczy wejsc na bete i sie przekonac, ci ktorzy pisza ze sa "chuya warte" prawdopodobnie wiedza w prosty sposob jak to sprawdzic wiec czekam na jakies argumenty, bo chujami to kazdy prostak umi rzucac
Przejrzy sobie changelogi to znajdziesz odpowiedz dlaczego.

Cytat: kHRYSTAL w Grudzień 28, 2014, 03:18:18 PM
dokladnie, na averii bylo tak samo tyle ze skala bugow byla tak ogromna ze wszyscy quitneli po miesiacu, a na poczatku bylo 6k online i dwa side po 200+ ppl w kazdym
No moje cp quitnelo na 60 lvlu, czyli w dniu startu, a nie po miesiacu, bo nie widzialem sensu tracic wiecej czasu na takiej buglandii.

kHRYSTAL

nadal czekam na jakas merytoryczna wypowiedz w ktorej ktos wypunktuje wadliwosc plikow na tym serwerze, a teksty typu "chujowe pliki, przejrzyj changelogi" schowaj sobie do kieszeni bo tylko pokazuja i utwierdzaja mnie w przekonaniu ze chuja sie na tym znasz :DD

Dickert

takie czasy, ze e-sport i competition są teraz główną siłą napędową gier mmo, a nie ładne widoczki, przepełnione miasta i spoty. Temat już milion razy wałkowany.

kHRYSTAL

Cytat: Dickert w Grudzień 28, 2014, 03:28:16 PM
takie czasy, ze e-sport i competition są teraz główną siłą napędową gier mmo, a nie ładne widoczki, przepełnione miasta i spoty. Temat już milion razy wałkowany.

powiedz to tym na gorze ;d

swoja droga, gandam ktory cale zycie przegral na polskich serwerach narzekajacy na pliki tego serwera, smieszny obrazek
zgaduje ze pewnie w zaden sposob tego sprawdzil, a pisze to byl wywolac kolejna gownoburze

Dexter69

Cytat: kHRYSTAL w Grudzień 28, 2014, 03:23:05 PM
nadal czekam na jakas merytoryczna wypowiedz w ktorej ktos wypunktuje wadliwosc plikow na tym serwerze, a teksty typu "chujowe pliki, przejrzyj changelogi" schowaj sobie do kieszeni bo tylko pokazuja i utwierdzaja mnie w przekonaniu ze chuja sie na tym znasz :DD
Trafiles w sedno krysztal, chuja sie znam i w ogole to w wowa gram i nawet nie wiem co tu robie.

gl java players

kHRYSTAL

no tak myslalem ze odpuscisz ;d siema, wesolych

Dexter69

No bo co tu tlumaczyc scianie, ktora i tak nie zrozumie, bo jest z natury bezrozumna, ze pliki gdzie naprawiaja dzialanie SKILLI (skoro to off to po co to musza robic? XD) to goowno.

Costey

Cytat: Dexter69 w Grudzień 28, 2014, 03:42:20 PM
No bo co tu tlumaczyc scianie, ktora i tak nie zrozumie, bo jest z natury bezrozumna, ze pliki gdzie naprawiaja dzialanie SKILLI (skoro to off to po co to musza robic? XD) to goowno.

100 razy mowili Ci ze zmieniają z Gracii , czy są różnice w ich działaniu i cooldownach to taki pro rozpierdalacz jak Ty pewnie wie.

Wazne , ze naprawiają , a kiedy skonczą to juz inna bajka , i powodzenia w szukaniu CP na serwie bez daty startu.

xRelapse

Cytat: Dexter69 w Grudzień 28, 2014, 03:42:20 PM
Pewnie grałeś wiele razy na GF, często przy logowaniu była informacja o wprowadzonych zmianach z reuse skilli, jako, że sam widzisz pisałem raczej sceptycznie na temat aktywności forum tego serwera to obiektywnie stwierdzam, że tym brakiem wiedzy poległeś :P Ale w sumie moja obiektywność i tak nie ma tu nic do rzeczy, czarno na białym masz poniżej.

To tak w największym skrócie o zmianach w GF
CytatThe reuse time of player skills have been reduced to 1/4 and is no longer affected by the attack speed and casting speed.

L2Citadel

First of all, I don't understand everything that's being said here as google translate only goes so far but it seems some people are proclaiming we use L2j instead of L2Off files. Let me make it very clear that we are using L2Off files and anyone who knows only the slightest bit about l2 development will know thats a fact.

All L2off servers are based on either C4 PTS or GF PTS to which functions are added by the use of extenders. In essence we're doing the same as Vanganth or AdvExt have done to create L2OFF Interlude distributions. Comparing C4 to Interlude you will quickly realise these distro's have skills, key systems such as the clan system and  entire zones added to them by customizations to the C4 PTS files. 

We've worked the other way around and instead of adding features we've had to mostly remove content or reverse changes.  Its not hard to understand thats its a lot easier to go through this process then to make up features yourself; Most core features such as the attribute system are already there and did not need to be build from the ground up. Most of the features that are changed (skill reuse system etc) are available in C4 PTS and 'borrowed' from these files. There are however a lot of skill changes between the two chronicles that needed to be reverted (just take a peak at the official patch notes 2 3. This process and way of working creates a server thats as close to Hellbound as it was on retail as possible and is by default much more complete and authentic than the C4 extended Hellbound releases you've seen from RPG for example in the past.

kHRYSTAL

dobra, nie chcę robić więcej syfu, Gandam z Dexterem zrobili z siebie idiotów, powyzywali serwer od gówna i javy bo tylko na tyle było ich stać, myślę że nie ma już sensu drążyć tego tematu, no chyba że dla odmiany coś mądrego będą mieli do powiedzenia ;d

ShobuPL

Jak dla mnie, to po samych "changelogach" widać, że było wiele do roboty, ale i że wiele zostało zrobione i jest ciągle dopracowywane w szybkim tempie. Pierwszy raz się spotykam z tyloma poprawkami, co z jednej strony nie wróży dobrze, jednak z drugiej strony pokazuje zaangażowanie.
Na wielu serwerach, na których grałem nikt nie przejmował się sprawdzaniem wszystkich questów czy skilli, bo po co, a potem serwery się sypią przez jakąś pierdołę. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że gdyby serwer był dopracowany to ludzie by odchodzili po miesiącu - dwóch, i tego bym życzył Citadeli. Co wyjdzie, zobaczymy.
Hellbound nie jest moją ulubioną kroniką, zresztą kogo jest? Zapewne wszyscy uważają Gracia>>>>HB, i słusznie lecz moim zdaniem HB>IL, czy HB>H5. Nie mam zamiaru czekać rok czy dwa na jakiś dobry serwer Gracii, jak można dobrze się bawić choćby na HB. Co więcej jak dla mnie brak systemu vitallity i commonów jest dla mnie plusem z tej kroniki w porównaniu do kronik Gracii.

PS: Jak serwer będzie chuyowy, to znajdę odpowiedzialnego za to i zabije jego a potem sam skoczę z mostu - tak dla zasady ;)

kHRYSTAL

Też mam takie odczucia, gf i h5 dla większości osób już się przejadło i nie widzę w tym nic dziwnego, no bo ile można grać lat na tej samej kronice? są jakieś wyjątki które całe życie grają na interlude, no ale to jest margines. HB stało stosunkowo krótko a privów na tej kronice za wiele nie było więc myślę że trochę czasu minie aż ludzie znowu porządnie się nagrają na tej kronice (=na tym serwerze), mam nadzieję, że co najmniej kilka miesięcy ; )

RAFIS

Co za różnica jak będzie skoro jest to jedyny dobrze zapowiadający się serwer. Nie wypali albo będzie syf to nie ma co grać ale zanim się zacznie to też nie ma co się wypowiadać bo to jak wróżenie z fusów. Rozumiem, że tutaj chodzi o to żeby pokazać swoje zdolności wróżbiarskie i potem powiedzieć "ja miałem racje" bo takie rozważania do niczego innego nie prowadzą. Po 1 kto chce grać będzie tu - niezależnie od opinii - zaczynał i sam sprawdzi a kto nie chce grać to pewnie nie zagra albo z ciekawości sprawdzi. Po 2 tutaj jak zagląda kilka osób dziennie na ten wątek to nie jest nawet reklamowanie serwera bo te kilka osób dodatkowych wielkiego online nie zrobi :) Moim zdaniem zapowiada się fajny serwer, dobrze o niego dbają i starają się zrobić jak najlepiej. Strona z wiki, statystykami, panel użytkownika, a co do samej gry trochę sobie biegam na beta i nie widziałem żeby tak strasznie się różniła od innych serwerów a nawet was zdziwię i powiem, że jest dopracowana, płynna a sama gra wygląda identycznie jak wcześniej grałem na innych serwerach off.
Żeby nie było, że jestem wielkim fanem i obrońcą projektu i sam nie mam zamiaru tutaj ostro grać (trochę z uzależnienia sobie pobiegam), ale nie ma co się licytować zanim coś wstanie a z tego co widzę to jest jedyny projekt na ten moment który jest wart uwagi. Jak okaże się podpuchą to zawsze można skończyć z L2 :P
Zauważyłem, że ten temat jest głównie aby móc sobie trochę pojechać miedzy sobą.
Prosta zasada: jeżeli ktoś pisze głupoty i Ci to przeszkadza to nie odpisuj, zlej to co pisze i nie dawaj satysfakcji. To tylko słowne przepychanki a potem gość sobie czyta i ma zlewkę jak to Ciebie rusza i boli (zaczyna hejt, zlewa Ciebie i ma polewkę jak się denerwujesz :P).

kHRYSTAL

@up ale chwilka, moze najpierw wkleje cytat admina z pewnego serwera ktory przeczytalem pare dni temu

"Keep in mind, that success of any server mainly depend how you players hype it. If you start bad advertisement even before the start, dont expect any success either. "

odroznijmy dwie rzeczy
- jak ktoś jest pozytywnie nastawiony przed startem serwera i ma pozytywną opinię to nikt nie ma do niego pretensji bo nie robi nic złego, a nawet można powiedzieć że pomaga (i nie mowimy tutaj o bujaniu w oblokach i marzeniu o 10k online)
- i jak ktoś jest negatywnie nastawiony, w tym przypadku albo podaje się jakieś argumenty które świadczyłyby o tym że nie warto tam grać (i jesli ten ktos ma racje to chwala mu za to ze to napisal) albo obrzuca się wszystkim gównem i wyzywa od javy nie mając przy tym zadnej racji (tak jak gandam/dexter w tym topicu) i z takimi trzeba a nawet ma sie obowiazek moze nie tyle co "walczyc" ale starac sie o to zeby ich opinia nie wplynela na zadna osobe ktora rozmysla nad gra na danym serwerze

ShobuPL

Cytat: ShobuPL w Grudzień 21, 2014, 07:13:43 PM

L2Citadel - i still havn't account on Citadel forum bcs of the creation problem (I used 3 different e-mail adress, dont know if i should keep trying), it would not be big deal but i have some client issues as well (like in topic "Client does not start" from forum). Should i wait for new patch or there is already patch with it? I can't download anything else like single file solution from forum bcs of account requirement.

:bump: I think that u missed my post :)
Dont know if forum account creation will working fine for me now, anyway i can't use my "old" - used e-mail adress and usernames ( The email address is already in use, but accounts arent working). I havnt any confirm mails.

Szeryf

A kij Wam wszystkim w oko.
Wejdę- zobaczę.

Polecam zrobić to samo.
"prosiłem o wszystko by cieszyć się życiem, dałeś mi życie bym cieszył się wszystkim..."