L2Citadel - Hellbound - Live since 01/23/2015

Zaczęty przez L2Citadel, Wrzesień 03, 2014, 11:17:41 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

kHRYSTAL

Cytat: Costey w Styczeń 05, 2015, 06:26:57 PM
chodzi o to że nikt nic nie wie ale musi wpierdolić swoje czy grosze , bo tak trzeba

dzięki za przetłumaczenie ;d

Taneroth

Ten post jest poniekąd reklamą za co z góry przepraszam, ale związaną oczywiście z tym tematem. Mimo dosyć ostrej wymiany zdań w tym temacie, zachęcam do zajrzenia w link, który podam na końcu. Dotyczy on stworzenia polskiego klanu na serwerze L2Citadel, najlepiej takiego, który zintegruje wielu polaków do wspólnej gry.

Link na forum lineage2.com.pl: http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,56507.0.html
Link na forum serwera: http://l2citadel.com/forums/topic/1164-nowy-polski-klan/

Spodziewam się sceptycznego podejścia oraz krytyki ze względu na temat, ale bardzo proszę przynajmniej o kulturę wypowiedzi. Pozdrawiam.
"Skup się na tym co najważniejsze, odpocznij z całą resztą." - Marco Hietala

kHRYSTAL

Dlaczego spodziewasz się sceptycznego podejścia? dla mnie pomysł jak najbardziej na duży +, nie wiem czy znajdzie się ktoś kto "zhejtuje" tak zacną inicjatywę.

Taneroth

Nawet nie wiesz jak bym tego chciał... Może i masz rację, że jest nadzieja, gdyż w obecnych czasach faktycznie trudno pozbierać starą ekipę do gry i "reaktywować" w pełni klan, który kiedyś istniał i ownił. Jedynie w obecnych czasach ekipa paru ludzi zakłada nowy klan, a reszta to randomy. Także takie coś wg mnie nie ma sensu i lepiej trzymać się razem. Wiadomo również, że nie od razu przyjmie się każdego, ze względu na ograniczoną ilość miejsc w klanie zależną od levelu klanu oraz balans klas (liczę na dogadanie się co do klas w celu lepszego funkcjonowania klanu). Czekam więc na więcej optymistycznych wypowiedzi :)

ShobuPL

Sam myślałem o założeniu PL klanu, ponieważ jak na razie będę miał dużo czasu na grę i już wolałbym poświęcić czas na klan niż na ciułanie solo, jednak zastanawiam się jeszcze nad CP. Jakby klan był w miarę "ogarnięty" z liderem na czele to na pewno wolałbym tam dołączyć niż być w jednym z wielu CP w większym klanie.

Taneroth

CP to równie dobra sprawa, ale jak się ma czas na grę (większość CP zwraca uwagę na to ile czasu poświęcasz na grę), jak się gra o określonych godzinach (choć i tak nie zawsze każdy może) oraz wiadomo uczciwość (odpalenie kolegi i expienie jak go nie ma itp). Najlepiej to wychodzi ze znajomymi, wiadomo. Jak ktoś ma ekipę to w CP wiele osiągnie, jestem nawet przekonany, że więcej, niż w klanie, tym bardziej randomowym. Nie mniej zapraszam wszystkich, którzy nie mają zamiaru gry w CP, nie mają z kim grać, chcą po prostu osiągnąć coś i spędzić miły czas (i te nocki na ts :P) wraz z klanem :) Ekipa może być równie zacna :) Nie wykluczam również dołączania CPków do klanu, czemu nie :)

Mamusa

Jeżeli założenia casualowe zostaną utrzymane a twórca/twórcy klanu nie porzucą pomysłu po 2 tygodniach to jestem zainteresowany ;)

ShobuPL

Byle by się nie skończyło jak na Evoke, co nie Mamusa?:) Od razu mi się przypomniał Polski klan 2old2play z podobnymi aspiracjami, 6 stron topicu na forum i kupa chętnych ale klan z jakichś powodów i tak się rozpadł, wcześniej niż sam serwer.

Taneroth

Forum naszego klanu jest już wstępnie gotowe, lecz w trakcie rozbudowy. Jednak pare informacji i rekrutacja jest już kompletna. Zapraszam więc wszystkich chętnych :)
http://cytadela.forumpl.net/

Amarin

Cytat: Taneroth w Styczeń 05, 2015, 08:58:56 PM
CP to równie dobra sprawa, ale jak się ma czas na grę (większość CP zwraca uwagę na to ile czasu poświęcasz na grę), jak się gra o określonych godzinach (choć i tak nie zawsze każdy może) oraz wiadomo uczciwość (odpalenie kolegi i expienie jak go nie ma itp).

Rly ?? Nie wiedziałem :o
-----=BeMyFrag=-----

Sepharim

A pomyśleć że jeszcze cztery miesiące temu nikt mi nie wierzył że ten serwer wypali.... :P

Amarin

Cytat: Sepharim w Styczeń 07, 2015, 12:13:16 PM
A pomyśleć że jeszcze cztery miesiące temu nikt mi nie wierzył że ten serwer wypali.... :P

Będzie jak za każdym razem. Najpierw duże oczekiwanie, "napał" itp. Po wstaniu serwera jest drama polaczków i innych ( robiących sztuczny tłok), że: nie ma mobów, że trzeba robić questy, że ruski go leją. itp. Po 1-2 tygodniu w/w  ludzie odejdą, bo jednak trzeba poświęcić czas na exp, jeden side bije cały serwer, Rosjanie w krótkim czasie ubiorą się i będą ownic wszystko( jak zawsze). Serwer postoi miesiąc góra trzy i padnie śmiercią naturalną. Przykładami są evoke, averia,rpg i wiele wiele innych pryvatnych serwerów ( Myślę, że przynajmniej połowa ludzi tego polaczkowego forum wie o czym mówię,jak ktoś tego nie pojmuje to jest randomem ;p ) . I tak po raz kolejny zmarnowane tygodnie. Dziękuję xD
-----=BeMyFrag=-----

kHRYSTAL

trzeba byc niezlym baranem zeby porownywac citadele na ktorej bedzie grac moze z 400+ ruskich z averia/rpg na ktorych gralo minimum 4000 ruskich

blacktyger

Schemat jest identyczny więc who cares, im więcej ruskich tym dłużej się pobiją między sobą, ale te 2/3 miesiące to maks dla wszystkich projektów dzisiaj.
Innova Core [EU]: Sigiel Knight - TommyVercetti - Off

Amarin

Cytat: kHRYSTAL w Styczeń 07, 2015, 03:13:08 PM
trzeba byc niezlym baranem zeby porownywac citadele na ktorej bedzie grac moze z 400+ ruskich z averia/rpg na ktorych gralo minimum 4000 ruskich

Jak chcesz zobaczyć barana to popatrz w lustro. To raz. Dwa, nieważne czy ruskow 4k czy 400 zawsze będą  tak szybko ubrani, że  zanim Ty ich sprzętowo dogonisz oni i tak quitną albo serwer padnie.
-----=BeMyFrag=-----

kHRYSTAL

no i znowu gowno prawda, jak chcesz ruskich grajach 24/7 to musisz miec minimum jeden ruski side, tutaj nie bedzie zadnego (meh bedzie miec kilka cp ale to za malo) oczywiscie beda jakies wyjatki (pojedyncze cp) ale z nimi nie bedzie zadnego problemu, chociaz i tak predzej czy pozniej dołączą do jakiegoś eu side'u

Cytat: Amarin w Styczeń 07, 2015, 03:53:36 PM
Cytat: kHRYSTAL w Styczeń 07, 2015, 03:13:08 PM

Jak chcesz zobaczyć barana to popatrz w lustro. To raz. Dwa, nieważne czy ruskow 4k czy 400 zawsze będą  tak szybko ubrani, że  zanim Ty ich sprzętowo dogonisz oni i tak quitną albo serwer padnie.

oczywiscie ze wazne, ja pierdole, nie widzisz roznicy? 4000 a 400? zeby cos znaczyli na serwerze to musza miec klan z podobna liczba cp do jednego z side'u, a watpie zeby to osiagneli, z tych 400 wiekszosc to beda randomy (i jak beda przegrywac kazde mass pvp majac dwa/trzy razy mniej cp to ni chuja nie beda tak samo szybko ubrani, to nie h5)

a co do "zanim Ty ich sprzetowo dogonisz" - gralem przeciwko nim na rpgu x3 gf, przez jakis czas bylem nawet w ruskim cp, gralem na serwie od poczatku do konca (czyli ponad 5 miechow) i grajac 10h+ dziennie spokojnie mozna bylo ich dogonic, bylo cp ktore farmilo 8h+ dziennie i wygrywalo pvp z wiekszoscia ruskich cp po 2-3 miesiacach
jestem kurwa ciekaw czy ty kiedykolwiek miales z nimi jakis kontakt po 80 lvlu, czy quitowales po 79 jak wiekszosc ciot ktora plakala ze ruskie za duzo farmia i teraz pieprzysz takie smuty na forum

jak w ogole mozna porownywac europejska citadele do ruskiego rpg/averii? no ludzie...

kHRYSTAL

Ciekawy temat o Polakach w L2, też się kiedyś nad tym zastanawiałem, no cóż - szkoda mimo wszystko ;c

http://l2citadel.com/forums/topic/1208-polacy-w-l2-ciekawostka

elenros

wrzucam linka do posta z offtopa, zeby nie smiecic tutaj
jak macie jakies info o hb to sie podzielcie
+/- wyjasnione w linku
http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,56522.0.html

Zbyszko

Czesc sory ze sie wpierdzielam ale pisalem podanie na forum Taneroth.
I nadal nie widze odpowiedzi czy jeste w klanie czy nie :beksa:
Nie masz jaj zeby mi odpisac czy jaki chuj.
Wkurwiaj mnie dalej to zrobie Ci DeDosa, zchakuje plyte glowna.
Dla mnie jestes Pizda nie Lider.
Ogolnie slaby PLEJER w chuj :noob: !!

PS: Matka plakala jak Cie rodzila  :D

//Idź być "fajny" gdzie indziej

kHRYSTAL

Cytat: Zbyszko w Styczeń 07, 2015, 11:14:39 PM
Czesc sory ze sie wpierdzielam ale pisalem podanie na forum Taneroth.
I nadal nie widze odpowiedzi czy jeste w klanie czy nie :beksa:
Nie masz jaj zeby mi odpisac czy jaki chuj.
Wkurwiaj mnie dalej to zrobie Ci DeDosa, zchakuje plyte glowna.
Dla mnie jestes Pizda nie Lider.
Ogolnie slaby PLEJER w chuj :noob: !!

PS: Matka plakala jak Cie rodzila  :D

Niezly troll, poleciał report.

Espr1t

Arimas

"Hi hi haha"
Nie będzie ostrzeżeń, if you know what i mean.

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Gandam

czas zaczac odliczanie, czekamy z niecierpliwoscia!
http://www.thetenebrae.pl

Aeore Healer 97 Lilith

RedWind

Cytat: Taneroth w Styczeń 05, 2015, 08:58:56 PM
CP to równie dobra sprawa, ale jak się ma czas na grę (większość CP zwraca uwagę na to ile czasu poświęcasz na grę), jak się gra o określonych godzinach (choć i tak nie zawsze każdy może) oraz wiadomo uczciwość (odpalenie kolegi i expienie jak go nie ma itp). Najlepiej to wychodzi ze znajomymi, wiadomo.

uczciwość + regularność :)
nie trzeba grać np po 10h dziennie, cp time na ogół trwa te kilka godzin wieczorem ;p
co do odpalania kolegi - wiadomo, że passy daje się wyłącznie sprawdzonym znajomym z którymi znamy się z reala, jeśli ktoś robi inaczej to potem są problemy ;p