CP

Zaczęty przez Abramek, Maj 18, 2006, 10:26:19 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Abramek

Znacie jakąś stronkę ze statami poszczególnych ras i klas wliczając w to ile poszczególna klasa ma CP.

Shaman

przyłączam się do prośby co do wykazu CP ;)

Dev

a ja mam pytanie, co to jest to cp (domyslam sie ze to cos jak "pancerz")? Gram na serwerze bez tego i niezbyt wiem co to jest :P
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

serdel

Dodatkowe punkty, które musi "zbic" ci przeciwnik podczas pvp, zeby dobrac sie do zycia :twisted:

Pred

KingRusher

Na myscie tyrant mam ponad 2k na 80lvl.

Yoker

805 - HE 48  :wink:

Dev

a glad ma podobno najwiecej. Ile ? :P (przerzucam sie na low rate niedługo i se właśnie gladem będe pocinał bo to (od niedawna) moja ulubiona profesja :P
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Shaman

Cytat: Predhttp://www.lineage2.pl/vb/showthread.php?t=3018

Ehhh... dzieki za linka do tematu który sam założyłem  :?  :?  :?

Wynika z tego ze nie ma takiego wykazu i już... Najwiecej CP ma glad, destro i warlord... najmniej sztyleciarze... i tyle udalo sie mi dowiedziec  :|

spiderk

http://www.dragon-network.net/forum/showthread.php?t=2307
Nie jestem pewny czy te dane są prawdziwe, ale wyglądają w porządku

Art00Det00

Jeśli wolno coś zasugerować, obserwujcie swoje postacie w miarę zwiększania się ich poziomów i wypisujcie na każdym level-upie ilość CP następnie zamieszczajcie swoje obserwacje w tym temacie, może zrobimy swoją własną tabelę CP dla poszczególnych klas.

Potrzeba matką wynalazków (nie tylko sanitarnych)

spiderk

Jeśli większość graczy tutaj grała na retilu to możnabyłoby tak zrobić. Jednakże większość gra na prywatnych serwerach, które korzystają z tych samych plików z niewłaściwymi wartościami cp (mocno zaniżone).

Shaman

mocno zaniżone ....

to ogolnie jest tez duzo powiedziane... na wiekszosci privow nie dziala cp i tyle
a by powstala nasza lista musielibysmy grac na retailu

Kopi

Hm co do Glada to ja mam (*mialem raczej:P bo teraz po subie confelo mi lvl :P do 52) go na 76 lvl i bez zadnych buffow mialem prawie 5k HP i 3,5 k CP, a z Bless the body 6, i np. bluntem z healtem mialem hp ponad 8 k i CP prawie 6k :) na serwerze NM (Dragon-network). Nie wiem czy na inncyh serwerach Bless the body i healt wplywaja na ilosc CP ale na moim tak jest :).
Duelist / Hell Knight 78 lvl

server : Nightmare
klan : Poland
ally : Fenix

www.l2poland.com

major76

Cytat: Yoker805 - HE 48  :wink:

a to ciekawe

Nemo est casu bonus.
offensive|Fenomen +20 Rogue
Hindemith Full C5

Arthas

Major a ten Fenomen nie ma przypadkiem na sobie jakis buffów?? Bo chyba nie zbuffowany nie wyciaga 184 crit. :O

major76

Cytat: ArthasMajor a ten Fenomen nie ma przypadkiem na sobie jakis buffów?? Bo chyba nie zbuffowany nie wyciaga 184 crit. :O

ma, kleryka z 30lvl czyli focus1, ale dyskusja jest o cp.Na sucho 158 jest zdaje sie.
Nemo est casu bonus.
Hindemith Full C5

xs1nx

CytatHm co do Glada to ja mam (*mialem raczej:P bo teraz po subie confelo mi lvl  do 52) go na 76 lvl i bez zadnych buffow mialem prawie 5k HP i 3,5 k CP, a z Bless the body 6, i np. bluntem z healtem mialem hp ponad 8 k i CP prawie 6k  na serwerze NM (Dragon-network). Nie wiem czy na inncyh serwerach Bless the body i healt wplywaja na ilosc CP ale na moim tak jest .

BtB i song of vitality nie zwiekszaja ilosci CP, a przynajmniej nie powinny.

Got Rice Niguuh?!

Cytat: Goo-Get-TeaaaNEXT time dont say ur clan rolled VC because u only rolled us with a 6vs6

but you guys had noblesse

VC status.

Pred

Ekhm... on gra na Dragon-Nework przeciez  :D

Koni

CP (combat points) zależą od ilośći HP. Im mniej HP tym mniej CP, i odwrotnie. Jak łatwo się domyślic na sprawnie działającym CP system bardzo rzadko jakiś wojownik czy sztyleciarz pokona orka Destroyera. (Full buffy, Blunt z health, Set dobry i ew, Tatoo i mamy minimum 13kCP i 15k HP)

Ilość CP:
1. Destroyer
2. Warlord
3. Gladiator
4. Tyrant
5. Warsmith/Bounty Hunter
6. Dark Avenger/Paladyn
7. Temple Knight/SwordSinger
8. Shillen Knight/BladeDancer
9. Treasure Hunter
10. Hawk Eye
11. Overlord/Warcryer
12. PlainsWalker/Silver Ranger
13. AbyssWalker/Phantom Ranger
14. Warlock/Bishop/Prophet
15. Necromancer/Sorcer(ess)
16. ElvenElder/Elemental Summoner
17. SpellSinger
18. Phantom Summoner/ Shillen Elder
19. SpellHowler

*Różnice między CP summonerów/bufferów u poszczegółnych ras są naprawde niewielkie.
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Scroller

Cp nie zalezy od ilosci HP ani CON. Napewno nie tylko.
Formuła do obliczania CP nie jest jeszcze znana.

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

Koni

Zależy od HP. Użyj sobie skilla battle roar (zwiększa maksymalne HP) i zobacz jak CP wzrasta, tak samo jak zmiejszysz/zwiększysz CON poprzez Dyes albo seta - CP wzrośnie, jedynie broń z health nie zwiększa CP
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

montezuma

Cytat: KoniZależy od HP. Użyj sobie skilla battle roar (zwiększa maksymalne HP) i zobacz jak CP wzrasta,

LOL kolejny "expert" CP zalezy jedynie od CON, Profesji, lvl. HP tu nie ma nic do rzeczy.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

major76

CON - Increases maximum HP and CP, HP recovery speed, weight limit, underwater breath gauge, shock resistance, and bleeding resistance.
Nemo est casu bonus.
Hindemith Full C5