Tyrant vs reszta...

Zaczęty przez CzaRi, Marzec 29, 2006, 12:19:58 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

CzaRi

Chcialbym wiedziec z kim tyrant ma szanse na pvp chodzi mi tyrant vs reszta (nie liczac magow bo to chyba wiadome)^^. Jesli byscie mogli to napiszcie co nieco.

..::Dzieki::..
...:::A kto dołki kopie ten się grabaż nazywa:::...

...:::Server:::...

...:::L2 Paradise:::...

Digital Sonix

Napewo kosi wszystkich archerow a przynajmnije powninien supporty typu BD, SWS, roznie bywapodcza walki z gladem i z sztyleciarzami.
Przegra z destro, tankami pewnie cos opuscielm bo za malo cos wyszlo.

POZDRO

Elvin

Taaa problemy z daggerami >< na Shado (Idragon)
Tyrant mi tak skopal dupe ze ><''' T_T (PW gram) oboje bez buffow wiec szanse teoretycznie takie same (tzn przed walka sie ladowal focus force chyba jak tylko mogl i potem mi trzasnal z czegos takiego smiesznego.. potem blowy -> <- ataki z fistow
I dostalem 2 razy pod rzad ><''
T_T

Tamtego dnia przestałem lekcewazyc ta profke..

Pozdrawiam.

Cyceron

Cytat: Digital Sonixroznie bywapodcza walki z gladem
Ztarcie glada i tyranta (oboje doświadczeni tak samo w prowadzeniu swojej postaci), hmm.. glad powinien wygrać? No cóż to co by glad nabił skillami to tyrant by nadrobić może zdążył podczas walki na ss ;].

An4rKy

tyrant z SR nie ma raczej szans, chyba ze stun wejdzie, ma za maly dmg i po tym jak juz dogoni lucznika zada 2 ciosy po 50-80 dmgu o_0 i znowu jest z tylu.
imo klasa do dupy
jesli chodzi o walke z klasami ktore atakuja i sie wycofuja zero szans
-=An4rKy @ TheAbyss=-

blueberry1000kg

Cytat: An4rKytyrant z SR nie ma raczej szans, chyba ze stun wejdzie, ma za maly dmg i po tym jak juz dogoni lucznika zada 2 ciosy po 50-80 dmgu o_0 i znowu jest z tylu.
imo klasa do dupy

ROTFL, widać nie znasz się na tyrancie, to co mówisz tylko ci się wydaje. Nie jest klasą do dupy, za to co powiedziałeś ludzie cię wyśmieją. SR leży na arenie, jak tyrant dobrze zawalczy. Poczytaj sobie trochę forum zamiast pisać takie głupoty, tyrant vs łucznicy to temat wielokrotnie maglowany.

Aha i tyrant nie ma problemu dogonić SR.
Wszyscy jesteście faje :P

ariies

eSkel

Tyrant fajny, ale na 1v1 (ew. 'kontrolowane' mass pvp) i nie wiem jakby sie bawil poza arena :) Ma sporo skilli, wlasciwie nie ma co mu uciekac jedyne wyjscie to stac w miejscu i zadawac jak najwiecej obrazen, a nuz sie uda i padnie :P

Shaman

Tyrant ownuje każdego łucznika zarówno na arenie jak i w polu. Jak ktoś twierdzi inaczej to niech sie raczej schowa ze wstydu że takie bzdury gada. Podobnie sie ma rzecz z daggerami.
Z nukerami jest problem gdy wchodzi sleep... trzeba miec naprawde dobra bizuterie i szczescie by nie wszedl ale jak juz magowi nie wyjdzie to jest szansa...cripple i zarzucamy go strzalami jak karabin maszynowy. Krytyki wchodza dość czesto na totem Puma więc niech mag zapomni o czarach :D
Z gladem nie wiem jakby to bylo poniewaz nigdy takiej walki nie widzialem :) (a bardzo chcialbym)
Przy dobrym prowadzeniu Tyrant jest straszliwy ale tylko i wyłącznie na 70+
Problemy sie zaczynają przy walce z Destro, Nekro, i OL. Z Destro naprawde ciezko wygrać ale szansa jest. Nekro podobnie...
A o OL`ku to zapomnijcie... wygracie Tyrantem tylko jeżeli jakaś lama nim gra ;) (tzn Olkiem)

Volko

Cytattyrant z SR nie ma raczej szans, chyba ze stun wejdzie, ma za maly dmg i po tym jak juz dogoni lucznika zada 2 ciosy po 50-80 dmgu o_0 i znowu jest z tylu.
imo klasa do dupy

LoL w jedenj wypowiedzi powiedzies Tyrant i maly dmg  :shock: ( ty wiesz ile  Hurracane zadaje zwlaszcza na wyzszych poziomach ).
SR jak dostanie Cripple to nie bedzie za bardzo uciekal - stary cos ty z ksiezyca spadl chyab nigdy nei widziales tyranta w akcji.  :shock:

Wiec wracajac do tematu:
Tyrant jest taka klasa ze moze kazdego pokonac w PvP (to jest tez jedna z najklepszych klas w open mass PvP zwlaszcza kiedy dochodzi do zwarcia ).
- Tankow moze pokonac ale bedzie to wymagac duzo cierpliwosci i rozumienia swojej kalsy ( nie bede sie rozpisywal ).
- Daggery albo go zabijesz albo cripple i w nogi  :P
- Lucznicy sa latwymi przeciwnikami dla tyranta a kiedy tyrant ma juz rabbit totem to zaden lucznik go nie pokona 1 na 1 ani 2 na 1  :D .
- Warriorzy - jesli mamy jakis heavy armor to ogr i do boju ewentualnie ucieczka w polaczeniu z cripple zeby sie uleczyc, wyjatkiem jest Destro ktory robi Frenzy + Luk ten to moze ciebie praktycznie zawsze zabic chyab ze to walka w otwartym polu/
- Nukerzy - jesli nuker (dowolny ) jest na tyle glupi zeby pozwolic ci sie zbilzyc to mozesz go uziemic odpowiedznia kombinacja specjali.
- Ol - drugi najtrudniejszy przeciwnik po summonerach - jest do pokonania tylko trzeba miec szczescie z pierwszym stunem potem juz tylko mielenie specjalami ( duzo Olow nei ma wlaczonego soul guarda w otwartym polu )
- Summonerzy sa bardzo trudni do zabicia - kazdy ma jakas inna sztuczke najgorsze sa te kubiki co paralizuja  :( .

Podsumowujac poza arena Tyrant moze kazdego zabic, na arenie ( wiadomo kto rzadzi  :wink:  ) . A jak nie zabic to zawsze uciec  :D .

kebosmen

Bilem sie kiedys z tyrantem moim ES...z tego co pamietam walka byla dosyc dluga mielismy obaj po 70 lvl...ja mialem merrowa przywolanego i kubiki(healing i aqua)...on mial jakies s gradowe fisty ja mialem God's blades dual(byla to walka na hight ratcie) kiedy sie bilismy z poczatku ladowalem mu z duali az hp spadlo mi do 2/3 summonem ciagle hydro, i oczywiscie leczyl nmie kubik a aqua mu nawalal co chwile tez) potem zaczynalem uciekac i biegac w kolko ciagle uzywajac przez summona hydro...kubiki tez byly w ciaglym ruchu...w koncu koles sie zdenerwowal podrzedl do merrowa i probowal go zabic lecz na taki wypadek mam ultimate def ktory szybko sie reguje...rzucalem go wiec co jakis czas healowalem summona i...a sam nawalalem z duali...gdy nie udalo mu sie zabic merrowa to znowu rzucil sie na mnie(lol)>>> i znowu do 1/2 hp i ucieczka...ciagle hydro po chwili padl ze zdziwieniem bo wrzedl krytyk summonowi po 3200dmg(dziwne dosyc...jak bil normalnie hydrem to zadawal jakies 340dmg)i tak sie to skonczylo...walka byla ciezka i dosyc dluga...ale summonerzy nie sa stworzeni do pvp :D

bonco_pl

Ludzie niewyskakujcie z pvp na arenie bo takie są conajwyzej na eventach,btw Tyrant klasa podobna do Glada moze przegrac i wygrac z kazdym.

Shaman

Cytattyrant z SR nie ma raczej szans, chyba ze stun wejdzie, ma za maly dmg i po tym jak juz dogoni lucznika zada 2 ciosy po 50-80 dmgu o_0 i znowu jest z tylu.
imo klasa do dupy

lol...ludzie widza tyranta na 50 lvl i skopia mu dupe to mysla ze postac do bani jest....
tyrant na 62+ jest machina do zanijania kazdego łucznika... z jego evasion na kroliku nie wjedzie zaden stun a on dogoni chara nawet na dashu...
tak jak ktos powiedzial ... tyrant jak glad... postac kontrowersyjna ale super skuteczna jako highlvl

ixi

lol
po1: CO ma evasion do wejscia stuna? Nezalezni ile bys mial evasion KAZDY skill na tobie siadzie....
po2: Tyrant placze jak widzi archera a to z powodu light armora
po3: chcialbym zobaczyc tyranta goniacego SR  O_o(zwlaszcza jak sr zapoda mu entangle...)

Cytat...ale summonerzy nie sa stworzeni do pvp
Wszystkie klasy sa stworzone do pvp, tylko kazda ma swoja role w nim

Cytat- Lucznicy sa latwymi przeciwnikami dla tyranta a kiedy tyrant ma juz rabbit totem to zaden lucznik go nie pokona 1 na 1 ani 2 na 1  .

;]
Hindemith - SE - Full C5

~Armagedon~

CytatCytat:   
...ale summonerzy nie sa stworzeni do pvp

Wszystkie klasy sa stworzone do pvp, tylko kazda ma swoja role w nim

albo dopiero w dalszych kronikach sa odkrywane zasady walki dla np. bufferow...
pozatm ixi na jakim serwerze grasz ?? :|

Dymek69

Tylko zauważ ixi, że tyrant ma tez spowolnienie dokladnie sie chyba nazywa Cripple :) A stun tak łatwo w tyranta nie wejdzie, zewzględu na wysoko ilośc CON.
Knowledge Reigns Supreme Over Nearly Everyone