Jaka postac na raidbosa

Zaczęty przez seba_kzn, Lipiec 04, 2006, 11:42:06 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

seba_kzn

Czesc zeby nie bylo nie domuwien nie jestem znawca l2 ale nowy tez nie ejstem gram ok pol roku. Wopadlem na nowy server piracki i chce zrobic dobra postac na raid bosa by go przytrzymac na 15-30 minut. Poczatkowo zrobilem sh sadzilem ze ligting strike zalatwia sprawe jednak okazalo sie ze na c4 nie zawsze on parazlizuje a sh wg mnie nie jest postacia ktora mimo drainow przytrzyma raida  pozadnego na 20 min

pomocy ! z gory dziekuje

Dev

jak chcesz go przytrzymać to nuker tylko (sleep) albo buffer/healer (root).
A i nie SH tylko SK (sk ma LSa :) )
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

seba_kzn

Dzieki za odp, jednak istnieje jakis fizyk ktory nadawalby by sie na rajdy? bylby b pomocny? bo juz wiem ze sk to byla pomylka

Moze jakis pomysl? albo na tanka albo na dd? [dmg deler] co wg was najlepse?

Carollo

Po 1 naucz się pisać po polsku. Jak masz dysortografię czy inne badziewie to masz przycisk pisownia i masz go używać, bo po coś go Saladin wprowadził :|

Po 2 summoner sam zabija niektórych raidów.

EPI Citadel
Warrior bez EQ ze skillami na pole - 28 lv - nie gram
Orc Shaman z top ng na 16 lvlu :P

Xili

OOO tak na raidy to bierzesz albo summonera (dobry pomysł jest elfi ze swoimy hydro blastem masowym albo jakikolwiek inny summoner) dobrym pomyslem jest WARLORD ze swoją wlócznią i dobrym pomysłem jest orczy mag ze swoim MASS ROOTEM.
A najlepszym pomysłem jest jak weżmiesz ze sobą paru kumpli na tego raida i zabawa będzie i będzie skutecznie.
I siedziało ich tam troje. Niegdyś mężni woje, teraz tak bezbronni. To była ich pierwsza porażka. Wiedzą że "Raj" został stracony na zawsze. Nie nacieszyli się SPSem Na subie, nie nacieszyli się wreszcie pełnym klanem, nie nacieszyli się Legendarnym Hell Knightem. Pogrążeni w rozpaczy :cry: pokonani przez podrzędne FBI!!! Lecz teraz nie na Raj czekają, jak tylko mogą na maxie pykają i nie o piekielnych rycerzach marzą. Dualistą być chcą.
Jak by ktoś nie wiedział o czym pisze to: FBI mówimy NIE!

seba_kzn

Oki dzieki za odp nie mam dysortygrafi czy innych po prostu z silowni wrocilem i troche cienzko sie pisalo wiecie jak to jest
Czyli summoner elfi bialy z jednorozcem?tak?
powiem ze mi sie podoba ten pomysl troche jak sie on nazywa dokladnie?

Jancia

na retailu generalnie standardowe party na RB składa się z: 1 tanka; 1-2 bufferow (co najmniej jeden SE), a reszta to sami nukerzy (najlepiej sprawdza się SH)
Server: Teon
KrejziBicz -Shilen Saint 77/Blade Dancer 52+
Kathia -Warsmith 40+

major76

Cytat: Janciana retailu generalnie standardowe party na RB składa się z: 1 tanka; 1-2 bufferow (co najmniej jeden SE), a reszta to sami nukerzy (najlepiej sprawdza się SH)

wczoraj zrobilismy RB w 13 osob - ol/wc/ppt/biszkopt/warlock/bd/sws + 6 lucznikow, all +56, RB swinia na waterfall i tez sie sprawdzilo ;)
Nemo est casu bonus.
offensive|Fenomen +20 Rogue
Hindemith Full C5

Pred

Cytatwczoraj zrobilismy RB w 13 osob - ol/wc/ppt/biszkopt/warlock/bd/sws[/b]

Sorry ale nie moglem sie powstrzymac, to mnie rozwalilo. :D
W kwestii RB nie ma juz czego ulepszac, dmg to nukerzy lub lucznicy, tank i support.

Jancia

prawda jest taka, że największy dmg robią nukerzy, obojętnie czy to 20lvl'owy RB, czy Antharas... może i zabiliście, ale założę się że grupie w stylu tego co ja podałem poszoło by to dużo sprawniej

Bardzo prosto do udowodnienia- weź dwa party jedno DD'erów, drugie nukerów na jakiegoś RB i zobaczysz kto dostanie więcej expa
Server: Teon
KrejziBicz -Shilen Saint 77/Blade Dancer 52+
Kathia -Warsmith 40+

System

party na RB

Prophet,Shillen elder,Overlord i 6 nukerow lub 5 nukerow i tyrant
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

montezuma

Cytat: System/BoardOverlord

Niepotrzebny.

Cytat: System/Board
tyrant

Kolejna niepotrzebna profesja

po 40 musi byc takze wyspecjalizowanie party z tankiem Ogolnie 1tank party i 2nuker party zabije kazdego RB
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

primabolan

popieram
CytatProphet,Shillen elder,Overlord i 6 nukerow lub 5 nukerow i tyrant
ale z delikatnym wyjatkiem,zamiast TYRANT to moze jakis dagger,moze TH...
Overlord na miejscu jako tank...
<br />PVP in EvE is consentual, you agree to it when you login.<br />

System

eee po co co ci tank jak raid boss bedzie dostawal roota i leci tlyko na tego ktory mu dmg zadaje wiec  moze jedynie zamiast tyranta moglby byc dagger ... a overlord sie przyda bo ma ciekawe debuffy jak zatrzymanie regen HP czy inne pierdolki
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

montezuma

Cytat: primabolanpopieram
CytatProphet,Shillen elder,Overlord i 6 nukerow lub 5 nukerow i tyrant
Overlord na miejscu jako tank...

Genialne... zapomaniles o jedym, OL nie ma agresion i 2s po starcie walki RB zaczyna zabijac magow

Cytat: System/Boardeee po co co ci tank jak raid boss bedzie dostawal roota i leci tlyko na tego ktory mu dmg zadaje wiec  moze jedynie zamiast tyranta moglby byc dagger ... a overlord sie przyda bo ma ciekawe debuffy jak zatrzymanie regen HP czy inne -_-'

buhahah zrotowany RB, debuffy dzialajace na RB... Co jeszcze ciekawego napiszesz?
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

major76

@jancia - mamy klan lucznikow i bijemy RB tylko klanem, wiem ze party nukerow kladzie RB 100x szybciej bo tak bija chinscy farmerzy, ale my nie jestesmy polskimi farmerami ;]

@montezuma - wchodzi tylko hex, glum, i slow sorca (z doswiadczenia), wszytko inne wchodzi na piratach (to tez) :P
Nemo est casu bonus.
offensive|Fenomen +20 Rogue
Hindemith Full C5

Kard

Tank na RB to podstwa, a root, sleep inne dowcipy raczej nie podziałaja  :D .
Na RB bardzo przydatny jest SE, a jesli jest to jedno party to wrecz konieczny z powodu :
1. Empower (inne buffy rowniez dośc uniwersalne)
2. Leczenie tanka (moze nie najlepsze ale wystarczające)
3. W krytycznych sytuacjach moze zwrocic mp tankowi by mogł on utrzymal RB na sobie lub przekazanie mp magom.
Char : Incertus :: Iss
Clan : BlackSwans