Elf - mroczny czy zwykły

Zaczęty przez driff, Czerwiec 18, 2006, 08:19:07 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

driff

Witam!
Chciałem się zapytać jaki waszym zdaniem elf jest lepszy, mroczny czy może zwykły. Dopiero zaczynam i nie wiem którego wybrać, a oba mi się podobają. Jeśli możecie wymiencie cechy każdego z nich bądź tylk owybranego  :twisted:
Stajesz się kimś
Tylko w starciu z czymś,
co stawia ci opĂłr

Scroller

Light elfy sa szybsze, zwinniejsze ale slabsze, w przypadku magow podobnie - szybka predkosc czarowania, mala sila czarow

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

harnas

LE wyglądają jak pedały :P a DE kozacko wyglądają :D To jeszcze zależy czy chcesz grać magiem czy wojownikiem... wojownicy DE mają mniej HP od LE, są bardziej podatni na stuna, są troche wolniejsi i mniej zwinniejsi, ale za to mają więcej siły i posługują się czarną magią (co jest interesujące :D ) NO i przede wszytkim fajny wygląd :] Magowie DE cechują się wolnym czarowaniem za to olbrzymimi obrażeniami od czarów, a magowie LE odwrotnie, szybkie czarowanie lecz słaba moc zaklęć.DE są bardziej samowystarczalni i nie muszą często odpoczywać w przeciwieństwie do LE.
nick Harnas zawsze i wszędzie....

~Armagedon~

hmmm... generalnie to gdyby porownywac klasy to wygrywaja de... bo blade dancer wiecej potrafi sk wiecej potrafi zas reszta to miejwiecej po rowno...

harnas

blade dancer więcej potrafi mówi... ale od kogo niby.Od SWS? SwS jest bardziej poządany od BD, BD jest przydatny dla magów a SwS dla fighterów głównie.LE i DE mają podobne clasy, największą różnicą jest to, że DE urzywają czarnej magii a LE białej.Wybierz, albo biała magia albo czarna magia.I co wolisz bardziej, dzień czy noc.JA kocham mrok :D
nick Harnas zawsze i wszędzie....

Vobb

Tez jestem nowy, i mam pytanie (przeczytalem rozne tematy i artykuly), mianowicie chcialbym byc Fighterem, walczyc w "dualach" i nie wiem ktory elf lepszy. Wizualnie wydaje mi sie ze dark elf fajnie wyglada nawet, a zwykly jak kiedys zauwazylem, gdy ma jakas fajna zbroje  i duala to chyba lepiej wyglada :) -to tylko taka moja sugestia-
Nie bijcie bo jestem nowy ;)
Pozdro i z gory dzieki za odpowiedzi
http://imageshack.us">http://img132.imageshack.us/img132/6065/vobb5qu.jpg" border="0" width="238" alt="Image Hosted by ImageShack.us" />

Cegiełka

Jak się orientuje to tylko bd może używac duali i chyba też glad a inne postacie mogą ale nie mają skilli do duali i dla nich duale to taki dodatek jak chcą powalczyć dualami

Skrzat

Dark Elfy: BD, SE i PS
Light Elfy: SwS, EE i ES

z tych wszystkich tylko BD sie naprawde oplaca chodzic z dualami, przy reszcie mozesz chodzic z dualami i nie bedziesz slaby, ale sa lepsze rozwiazania ;p
Skrzat to faja....

Ustaw w swójej sygnaturce i pomóż Skrzatowi zdobyć dominacje nad światem

System

ogolnie elfy i dark elfy mozna podzielic ze dark elfy sa przydatne na sieg-a lub pvp a elfy na mass pvp, kocham krytyki bialych elfow ;)
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

Dev

i dark elfy wyglądają zajefajnie :]
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Vobb

ok dzieki wszystkim juz wybralem DE :) na 99 % bedzie on blade dancerem :]
Pozdro
http://imageshack.us">http://img132.imageshack.us/img132/6065/vobb5qu.jpg" border="0" width="238" alt="Image Hosted by ImageShack.us" />

dywyn

Mnie natomiast  bardziej odpowiada wyglad LE, kobiet oczywiscie, bo faceci rzeczywiscie wygladaja ... smiesznie. Wybieram szybkosc nad sile.

Ryltar

Dostaniesz hamstring/freezeng strike/ente cos tam od elfow i ci tyle po szybkosci :P a tak to przynajmniej zanim zdechniesz to moze ubijesz buraka.Ale to i tak kwestia gustu ja wole grac facetami niz kobietami bo czuje sie jak jakis pedryl jak gram kobieta.

Koni

Sam nie rozumiem kolesi co grają np. dark elfami kobietami. Napalają się na ich stringi między pośladkami jak biegają czy lubią od czasu do czsu zrobić przerwe na &#*@$&@^${! ....
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

ixi

To zrozum ze lepiej gapic sie na tylek fajnej lali niz kominiarza-pedala(DE male tragicznie wygladaja w robe...).
Hindemith - SE - Full C5

Kard

Cytat: ixiDE male tragicznie wygladaja w robe....

Kwestia gustu, ale nawet jesli juz to wole wygladac tragicznie niz udawac kobiete. A ponadto fajnie sie utozsamiac sie ze swoja postacia. Choc mam znajomych ktorzy graja postaciami kobiet i jakos to do nich pasuje (chyba maja jakies sklonnosci w tym kierunku  :P )
Char : Incertus :: Iss
Clan : BlackSwans

major76

Cytat: driffWitam!
Chciałem się zapytać jaki waszym zdaniem elf jest lepszy, mroczny czy może zwykły. Dopiero zaczynam i nie wiem którego wybrać, a oba mi się podobają. Jeśli możecie wymiencie cechy każdego z nich bądź tylk owybranego  :twisted:

kazda rasa/klasa ma swoje wady i zalety, nie ma w kazdym razie takiej ktora kara all, wiec wszystko zalezy od tego jaki styl gry preferujesz, co lubisz, co chcesz osiagnac.
Nemo est casu bonus.
offensive|Fenomen +20 Rogue
Hindemith Full C5

ixi

Cytat: Kard(chyba maja jakies sklonnosci w tym kierunku  :P )

JA mam sklonnosci i slabosci do kobiet (to normalne, prawda?). Nie wiemjak ty;]
Hindemith - SE - Full C5

Yoker

Na L2world miałem 12 postaci z tego tylko 3 to byli faceci... Babki niewątpliwie lepiej wyglądają... każda rasa, no może poza orkami

PS. DE wydają mi się bardziej ofensywni... Choćby popatrzeć na tanków. SK expi najszybciej z tanków, TK najwolniej. To samo songi/ dance - songi głównie defensywne (wind, warding, earth, water), dance - bardziej ofensywne (fury, fire, warrior)

Nefryl

O tak, dla mnie też Dark Elfy Male wyglądają tragicznie w Szatach (spójrzcie chociażby na Divine  :shock: Mi tylko się podoba nawet w Avadonie wizualnie Male, co do female to hmmm... :D Szczerze mówiąc bardziej podobają mi się Light Elfki), z drugiej strony super wyglądają w Heavy armorach :D No dobra, wygląd nie ma znaczenia (dla niektórych w tym i dla mnie ma znaczenie :P).

Cóż, nie można ogólnie sprecyzować, które Elfy są lepsze. To zależy w czym. Dajmy na to taki Temple Knight jest świetnym tankiem, z największą ilością Defa i niezłą możliwością Heala (Self + Cubic). I bez większych możliwości ofensywnych (yeah, Power Strike lvl 9 FTW!) Do porówniania dajmy SK, który posiada cały arsenał skili z dziedziny mrocznej magii (Drain) i ataki powodujące np. krwawienie (sting). Do tego dochodzą Debuffy, a generalnie jest tankiem. Drugie porównianie to dajmy na to bufferzy. Elven Elder jest raczej Healerem, a jeśli już buffuje to najlepiej Tanków (2 świetne buffki na tarczę) czy buff dla sztyleciarzy (na evasion), a Shillien Elder już ma bardziej "mroczne" buffy jak np. Vampiric Rage czy Empower (i tak Propeth jest najlepszym bufferem :P).

A żeby tak już nic nie porównywać to wystarczy spojrzeć na statystyki, a potem zobaczyć co za co odpowiada no i samemu sobie odpowiedzieć na to pytanie. Jedyne co można dokładnie określić to to, że Mroczne Elfy mają znacznie większe możliwości Ofensywne niż LE, które z koleji mają lepsze "przysposobienie obronne (:P)".

Kard

CytatJA mam sklonnosci i slabosci do kobiet (to normalne, prawda?). Nie wiemjak ty;]

Podobnie, ale nie specjalnie chcialbym byc kobieta i  nie bawi mnie by traktowano mnie jak kobiete (nawet w grze) :P

Cytati tak Propeth jest najlepszym bufferem
jakies uzasadnienie?
Nigdy nie stwierdzilbym ze jakis buffer jest najlepszy, ale jestem na 100% przekonany ze najbardziej uniwersalny jest SE :)

Nefryl

Cytati tak Propeth jest najlepszym bufferem
Cytatjakies uzasadnienie?
Nigdy nie stwierdzilbym ze jakis buffer jest najlepszy, ale jestem na 100% przekonany ze najbardziej uniwersalny jest SE :)

Użyte z emotem (:P), który oświadcza, że jest to wyłącznie moje zdanie :P Nie będe pisał teraz o tym, żeby nie spamować.

Cytat: KardJA mam sklonnosci i slabosci do kobiet (to normalne, prawda?). Nie wiemjak ty;]

CytatPodobnie, ale nie specjalnie chcialbym byc kobieta i  nie bawi mnie by traktowano mnie jak kobiete (nawet w grze) :P

Kiedyś na forum guildwars.pl był taki fajny temat, kim wolisz grać czy kobietą czy facetem, z tego co tam pisało wynika, że ponad 80%+ facetów w grze to kobiety. Uzasadnienie? Do tego chyba sami dojdziecie :D

Kard

CytatUżyte z emotem (), który oświadcza, że jest to wyłącznie moje zdanie  Nie będe pisał teraz o tym, żeby nie spamować.
To napisz kiedys o tym:P

Cytatz tego co tam pisało wynika, że ponad 80%+ kobiet w grze to faceci. Uzasadnienie? Do tego chyba sami dojdziecie
Pewnie nie kazdy dojdzie do tego samego :). Bardzo malo jest kobiet grajacych w L2 wiec to 80% to wzgleda suma bo rownie dobze moze byc to 200 jak i 2 osoby:P
Dlaczego graja mezczyznami nie mam pojecie (moze bylo jakies uzasadnienie?) te kobiety ktore ja znam i ktore graja w L2 graja postaciami kobiet (nie spotkalem by graly facetami, moze sie nie przyznaja), powodem moze byc tez to, iz sa inaczej traktowane, a dawanie temu podstektow erotycznych to mysle blad, bo jezeli kogos podnieca postac w grze to to jest chore:P (sorry ze troche nie na temat)

Nefryl

Ok, ja też bardzo przepraszam za offtop, to będzie ostatni :P Dla tych, którzy chcą się dowiedzieć czemu niektórzy mężczyźni (IRW) grają Kobietami w grach (MMO). Na podstawie Guild Wars (nie ma znaczenia jaka gra, chodzi o samo..."zjawisko" :P)
http://www.guildwars.pl/forum/index.php?showtopic=696

No More Spam :X

lmao, ale żem napisał xD Zupełnie na odwrót hehe. Ale i tak spotkałem kobietę grającą facetem w grze. Dodatkowo nazywała go..."penetratorem"... no offence

Kard

Cytatlmao, ale żem napisał xD Zupełnie na odwrót hehe.
sorki rzeczywiscie zele przeczytalem , moj blad:)