Gra ktoś na Ruskim Grand Kainie lub Shillen?

Zaczęty przez AlanI, Listopad 27, 2016, 06:51:18 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

AlanI

Prawdopodobnie uda mi się namówić stare cp do gry na classicu bo każdy z nas ma ochotę pograć w stare dobre l2, ale privy odpadają, a z offa Skeleth jest troche martwy i nas to przeraża i raczej nic się tam nie dzieje na low lvl spotach, a na Grand Kainie i Shielen widze poteżny online. Wiemy, że topką nie będziemy więc o to nie martwcie się, a po prostu chcemy mieć dużą ilość pvp i zagościć gdzieś na dlużej.  Więc jak wyżej w nazwie tematu. Gra ktoś z Polaków na GK lub Shiellen i może coś opowiedzieć o serwie? :)

Z góry dzięki! :)

sobek

Jeśli dobrze widziałem to w ciągu kilku dni szukałeś priv, ekipy co pogra na skelth, a teraz wybierasz sie z ekipą na RU ...

Powodzenia ale zakładam, że za tydzień to już tego czegoś nie będzie.

kabulek

Hmmm, wydaje mi się, że zaczynanie na tym etapie na GK czy Shilien to strata czasu. Jesteś 2 lata za Ruskami, co w przełożeniu na standardy EU daje jakieś 3-4 lata farmy w plecy. Na EU Classicu jesteś w stanie dogonić średnią serwera (~60CP) powiedzmy za pół roku przy ogarniętym CP i dobrym zarządzaniu czasem i postaciami. Server nie jest martwy, online dobija do 1000, co jak na wspomniane standardy EU jest ok.

Z perspektywy gracza, który spędził 2 lata na RU powiem tak: będziecie skazani na wieczną banicję i napięcia z ruskimi, wszędzie i zawsze. Tam nie ma czegoś takiego, że jak jesteście w 100 z EU a reszta to 6000 RU będziecie mieć jakieś względy. Wręcz przeciwnie, będzie wpierdziel wszędzie za to, że jesteście "amerykańcami" i tłumaczenia, że jesteście z Europy czy Polski nie ma tu nic do rzeczy. Ruscy są bardzo zmanierowani i wyczuleni na "inwazję amerykańców" na ich serwery. Większość nie rozmawia po angielsku, a ci którzy potrafią nie chcę tego robić lub udają, że "nie panimaju". Tam najpierw leją w pysk, a potem pytają; albo nie pytają wcale.
L2C EU wannabe?
A chuuu, nic nie chce sprzedać :)))

Dickert

Cytat: kabulek w Listopad 27, 2016, 07:43:17 PM
Hmmm, wydaje mi się, że zaczynanie na tym etapie na GK czy Shilien to strata czasu. Jesteś 2 lata za Ruskami, co w przełożeniu na standardy EU daje jakieś 3-4 lata farmy w plecy. Na EU Classicu jesteś w stanie dogonić średnią serwera (~60CP) powiedzmy za pół roku przy ogarniętym CP i dobrym zarządzaniu czasem i postaciami. Server nie jest martwy, online dobija do 1000, co jak na wspomniane standardy EU jest ok.

Z perspektywy gracza, który spędził 2 lata na RU powiem tak: będziecie skazani na wieczną banicję i napięcia z ruskimi, wszędzie i zawsze. Tam nie ma czegoś takiego, że jak jesteście w 100 z EU a reszta to 6000 RU będziecie mieć jakieś względy. Wręcz przeciwnie, będzie wpierdziel wszędzie za to, że jesteście "amerykańcami" i tłumaczenia, że jesteście z Europy czy Polski nie ma tu nic do rzeczy. Ruscy są bardzo zmanierowani i wyczuleni na "inwazję amerykańców" na ich serwery. Większość nie rozmawia po angielsku, a ci którzy potrafią nie chcę tego robić lub udają, że "nie panimaju". Tam najpierw leją w pysk, a potem pytają; albo nie pytają wcale.

Jedyna co jest prawdziwe w Twojej wypowiedzi to, to że rzadko chcą pisać po angielsku i nie lubią amerykanów. Większość rusków jest w porządku. Ofc pewnie im wyżej tym większe ego, u niektórych, więc mogą się zdarzyć jakieś ułomy. Jeśli język to nie problem, to nie skreślałbym tej opcji.

AlanI

Cytat: sobek w Listopad 27, 2016, 07:32:20 PM
Jeśli dobrze widziałem to w ciągu kilku dni szukałeś priv, ekipy co pogra na skelth, a teraz wybierasz sie z ekipą na RU ...

Powodzenia ale zakładam, że za tydzień to już tego czegoś nie będzie.

szukałem jak byłem solo. Dziś nawiązałem kontakt z moim starym cp i pare osób ma nadal grać w l2, a nie na privach.

Szukałem po privach, ale żadnych nie ma po prostu więc nie ma sensu bym szedł na jakiś talkind island co stoi dwa lata i być może padnie niedługo, a rate maly.

A skeleth sam nie wiem. My uwielbiamy pvp, a na skeleth na low spotach raczej ludzi nie ma? Czy jest sporo 20 lvl +? Czy raczej na 1000 osób większość to 55+ ?

Ruski classic i język to nie problem bo dwie osoby piszą i rozmawiają po Rosyjsku w stopniu komunikatywnym. Tam mamy pewność onlinu, a na Skeleth nie... Sami nie wiemy :).

QRQ

Jeżeli jesteście nastawieni na pvp to classic jest raczej kiepską kroniką.
Jesteście daleko w tyle za większością i żeby nadgonić - 95% czasu spędzicie na nudnym pve by później rmt was rozjechało na pvp,
dwa, że tam to 50%lvl>30%itemy>15%rng>5%skill robi na pvp.
Z waszym zapałem (słomianym?) celowałbym w jakieś niszowe lol privy gdzie możecie wszystkich pozamiatać ogarniętym cp przez te kilka miesięcy.

AlanI

Chcemy pograć na dłużej, a nie jak teraz na Eglobalu  :) Niby serw spoko online kosmiczny, a serwer już umiera i nie ma co robić.

kabulek

Cytat: Dickert w Listopad 27, 2016, 08:52:52 PM
Cytat: kabulek w Listopad 27, 2016, 07:43:17 PM

Jedyna co jest prawdziwe w Twojej wypowiedzi to, to że rzadko chcą pisać po angielsku i nie lubią amerykanów. Większość rusków jest w porządku. Ofc pewnie im wyżej tym większe ego, u niektórych, więc mogą się zdarzyć jakieś ułomy. Jeśli język to nie problem, to nie skreślałbym tej opcji.

Jak się siedzi cicho i nie wychyla to pewnie tak jest. Co innego jak zakładasz klan z polską flagą jako crest i nazwą PolskaHusaria albo VsAll... Oczywiście zawsze najdą się Ruscy, którzy wezmą na farmę z random pt i nawet dropa oddadzą jak padniesz od moba, ale nie oszukujmy się, na siege czy PVP nikt się cackać nie będzie i jestem przekonany, że jak będziesz na fladze to dostaniesz strzała na twarz bez wielkich ogródek. A co do expa to jestem przekonany, że grając w full składzie przy średnim czasie efektywnego expa 3h/dzień (nie mylić z czasem w grze) nie wbijesz więcej niż 65 w pół roku grając legit l2. Zawsze możesz kupić powerlevel i mieć postać 60 w miesiąc jak to robi frajernia na Skelth. GK to nie lamerski Skelth gdzie można sobie przejąć praktycznie na wyłączność RB 35-60 i farmić dzień w dzień cisnąć ostry koks. Tam jest 10x tyle luda i na pewno są wyspecjalizowane pt tylko pod farmę RBków.
L2C EU wannabe?

axac

Cytat: AlanI w Listopad 27, 2016, 10:39:43 PM
Chcemy pograć na dłużej, a nie jak teraz na Eglobalu  :) Niby serw spoko online kosmiczny, a serwer już umiera i nie ma co robić.

Nawrot Aka Skillu wraca na classica???:D(O_o)

Moze Reaktywacja Klanu paradox?:p

Shanique

Cytat: axac w Listopad 28, 2016, 12:24:44 AM

przecież pisał, że wybierają się na RU >.<

russek

od 2.0 gram na shillen, na gk jest za duzo ludzi, nonstop pvp na kazdym lvl o skrawek spota, za mało gram zeby przebic -% i jakos brnac do przodu.

@kabul
zawsze kiedy ide do jakiegos pt z ruskami od razu pytaja skad jestem bo nazwa klanu i jeszcze ani razu nie spotkalem nic takiego jak wyzywanie czy pk na ryj itp. podstawowa znajomosc cyrylicy wystarczy zeby sie z nimi dogadac, normlni ludzie nie raz proponowali mi dojscie do cp. napiecie jest jak ci ktos wbija z buciorami na spot a skad jestes nie ma nic do tego tylko kim jestes, a debila znajdziesz w kazdym narodzie
te twoje 2 lata na ru to wciaz za malo zeby ich oceniec..

jak najbardziej polecam shillen i start z pt skierowanym na fast exp spokojnie mozna wbic 52+ w miesiac, wyexpic sobie wl-a i support, nafarmic adenki, potem wexpienie jakiegos maina dd z takim wl-em i supportem to kwestia dni, robiac nowa postac masz rune 100%, exp skrole 100%, na rynku kupujesz co sie da na expa i rura tylko lopgujesz zeby dostac expa z traina i wbijasz 1-40 w dzien, dla przykładu z wszystkimi bonusami expa w duo za traina na aligatorach (~30 mobow) na 31 lvl dostaje sie ~20% (bez runy expa), 1 zestaw full xp buff wystarcza na niecala godzine a w tym czasie zrobisz z 40 takich trainow

klan ktory do tej pory trzymal tawrdo wladze, same najwieksze levele z covami vopami itp, teraz zaczyna przegrywac na rzecz nowego ally gdzie jest pelno 60, juz wygrali pare baiumow takze mozna dosc szybko doskoczyc do nich i sie bawic
setów A na shillen jeszcze nie ma, co prawda dzieki eventowi pojawi sie jeden czy dwa ale niewiele zmieni to na mass pvp, na oli przeciwnie bedzie pogrom. Bronie A sa stosunkowo tanie, a pierwszy talizman baiuma pojwail sie jakies 2 tygodnie temu po prawie pol roku

a zapomniałbym jest pierwszy 79 lvl na GK )

sobek

Cytat: aqq123 w Listopad 28, 2016, 10:04:28 AM
Skelth : https://www.twitch.tv/fragolatv/v/102326918
GK: https://www.youtube.com/watch?v=RJONKGdn71c

i wszystko jasne..
Z tego co kojarzę to russek gra na GK.

Źle kojarzysz, a co do filmików, jak ktoś szuka pvp to będzie miał 24h na dobę.

Classic to nie lol priv, że napinacze jadą ostro 2 tygodnie i potem tylko płacz i qq bo znów nie wyszło.

Wystarczy spojrzeć na użytkowników tego forum... i gdzie oni są w grze?

Ja tam koledze jak najlepiej życzę ale mam poważne wątpliwości czy starzy znajomi mają jeszcze tyle czasu i samozaparcia jak kiedyś.

russek

i najwazniejsze, nie chcesz to nie wydajesz ani rubla, gift kod na 300 rubli chodzi po 2.2kk czyli sobie mozesz wyexpic ~100 tvinkow na feed oli, zrobic hero na lol profce i dalej nic nie wydac kasy (tak na gk gra koles ktory tak zrobil)

w planach jest transfer z gk na shillen wiec online jeszcze pewnie pojdzie w gore.

kabulek

Wszystko ładnie pięknie i ok zgodzę się, że wszystko się da, ale przede wszystkim trzeba mieć zaplecze boxów i jakąś kasę na start, żeby "a rynku kupujesz co sie da na expa", jak masz 0 adeny  w inventory to nie poszalejesz. Ja tu mówię o normalnej grze, gdy przychodzicie na server i nic nie macie. Takie opowieści jak to się wbija 40 lvl w dzień oczywiście mogą być prawdziwe pod warunkiem, że masz high level ładowarki oop + buff oop i postać, która jest w stanie solo zbić traina z 30 mobów. Nie mów mi, że idąc z TOP D na AI można cisnąć takie trainy, bo gram WLem i wiem jak to wygląda. Zrobisz traina i bez many kupa w kroku, a czym chcesz tego WL ładować? Takie coś co opisałeś wymaga porządnie zgranej i zdeterminowanej ekipy, z dużym onlinem na starcie, poświęcenia no ok, powiedzmy, że tego miesiąca na wbicie 52 (w co bardzo wątpię, bez buffa i ładowarek, też je przecież trzeba wyexpić).
Na Skelth takie akcje ruscy odwalają bez problemu i robią postać na zamówienie na jakim chcesz levelu w krótkim czasie, no ale to są ruscy. Pierwsze lepsze CP z priva (nie obrażając nikogo) to jednak nie top RU farmerzy z porządnym doświadczeniem w expieniu postaci pod sprzedaż i zapleczem sprzętowym i ludzkim.

Jeśli by było tak prosto jak piszesz to populacja EU na Shilen byłaby znacznie większa niż to co tam gra obecnie. Sam bym tam poszedł.
L2C EU wannabe?

russek

sory ale albo jestes debilem albo jestes slepy
Cytat: russek w Listopad 28, 2016, 11:12:10 AM

jak najbardziej polecam shillen i start z pt skierowanym na fast exp spokojnie mozna wbic 52+ w miesiac, wyexpic sobie wl-a i support, nafarmic adenki, potem wexpienie jakiegos maina dd z takim wl-em i supportem to kwestia dni

Cytat: kabulek w Listopad 28, 2016, 12:33:40 PM
Takie coś co opisałeś wymaga porządnie zgranej i zdeterminowanej ekipy
w takim razie brawo ja i moje tvinki, jestesmy porzadna zgraną ekipą :)

czekaj ty chyba myslisz ze duo z warriorem 31  hahaha

kabulek

Rzeczywistość to zweryfikuje, zobaczymy jak szybko panowie się wyfarmią do tego 52 i wrócą na swoje mainy wbijać je od zera.
L2C EU wannabe?

QRQ

Lepiej robić za carpet na ru niż eu. Poza tym lepszy online, tańsze abo, szybciej, łatwiej nadgonić dotą. Shillen chyba najlepszy wybór w tym momencie.

kabulek

Chyba nikt na polaczkowie nie ma wątpliwości jeśli chodzi o wyższość serverów RU nad EU. To oczywiste. Gdyby tylko była ekipa od razu startowałbym na Shilena.
Różnica jest taka, że z lamusami z EU jeszcze coś powalczysz za parę miesięcy (ogromna część topki nie potrafi grać i tylko cwaniakuje na kupionych i wyepxionych przez Rusków postaciach, póki mają przewagę levelową), a na RU będzie bardzo ciężko przebić się do głównych side'ów. Oczywiście wojenki poza topką też mają swój urok i nieraz są lepsze niż cała wielka polityka. Zależy co kto lubi.
L2C EU wannabe?

nawrot

Cytat: axac w Listopad 28, 2016, 12:24:44 AM

NIestety nie Axac :D Teraz jedynie CP :D

russek

jak ktos bedzie wbijal na shillen to moze pisac o klan, poki co +6% expa, crp wolno idzie :/ ale jest za login 5-7%
no i lf jakas ekipe ) najchetniej jako zielony bafer

no i jeszcze jeden + ze na ru jest o wiele wiecej eventow, bodajze od 2 miesiecy (bez tygodnia) jest +50% i pełno innych pierdol

sobek

Kto co lubi ale wg mnie Shilen to najgorsza opcja.
Coś pójdzie nie tak i będzie online jak na Skelth a na dodatek serwer stoi o rok dłużej i szlaczki.

Jak już iść na epic serwer  to GK, (poziom - epic hard).

russek

jak cos pojdzie nie tak to na gk tez spadnie a jak na shillen bedzie taki online jak na skelth to bedzie merge
wiec tu strachu o online nie ma