Pytanie Dla doświadczonych graczy

Zaczęty przez GHOST, Lipiec 14, 2006, 04:15:55 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

GHOST

Witam.
Mam pytanie do wszystkich osob które na dobre wyłaczyły sie z kontaktu z cywilizacja na rzecz Lineage.
Tzn Jaka Rasa i Klasa nadaje sie najlepiej na łucznika
i czy moglibyscie zamiescic tu kilka najwazniejszych skrótów używanych w grze ??
Z góry Dzieki
reporting.....

Yoker

Jakie to genialne... Powiem Ci tak, na łucznika najlepszą klasą będzie ŁUCZNIK (tak, wspaniały jestem, wiem) co do rasy... Szczerze mówiąc pewnie dostaniesz ostrzeżenie za ten topic, tematów typu "która rasa najlepsza na łucznika" było 6ton. Ja osobiście najbardziej lubie HE,

Skróty:
WTS - want to sell
WTB - want to buy
WTT - want to trade

EAD - Enchant Armor D (może być też EAC, EAB itp)
EWD - Enchant Weapon D (j/w)
WTF - chyba każdy wie  :wink:
OMG - j/w
brb - be right back (zaraz wracam)
GK - gate keeper
WH - Werehouse
oczywiście:
SSD, BSpS D (czesto bez "p" miedzy "eskami") - odpowiednio Soulshot D grade, blessed soul shot D grade
LFP - Looking for party
PLF - Party looking for
DD - Damage dealer (glad, archerzy, daggerzy etc.)

to są chyba najważniejsze. Jak sobie coś przypomne dam znać

Ryltar

Zalezy od gustu mowia ze He jest dobry do party(wolny jest) SR do solo(ten ejst szybki) a PR po srodku.Jezeli serwer obsluguje Fatal Counter to PR bedzie dobrym wyborem(bynajmniej ja bym go wybral).

ainaarwen

to jest tak, jak z kwiatkami - jednym podobaja sie roze, a innym fiolki :P

GHOST

no tak ale ja nie znam ani rozy ani fiołka w tym przypadku wiec spytam poprostu którym z nich najlatwiej sie gra tzn nie skomplikowanie zeby taki noob jak ja mogl miec jakas przyjemniosc z grania ^^
reporting.....

Ryltar

Nie wiem ja mam taka opinie ze na poczatek dobrzy sa ludzie bo duzo nie kombinujesz zazwyczaj nimi(np. PR to dobrze jest walnac z jakiegos hex lub czegos takiego). a cala zabawa sklada sie do nawalania F1,F2,F3...(np.TH).

Shaman

SR jest do bani... HE zbufowany nie ma najmniejszych problemow by go rozwalic :D
zreszta tak jak napisali wczesniej... jedni lubia to a inni cos innego...

Yoker

Tak fakt, HE jest najmniej skomplikowany... Ale nie znaczy, że dla n00bów, w L2 gram już ponad rok i obecnie gram HE. Po prostu jest najlepszy, ale prosty... Nie musisz kitować (słabo mu to idzie) najlepiej znalezc party z full buffami i tankiem do tankowania.

GR3g_21

---------- 14:29 15.07.2006 ----------

Taaa tylko, że HE bez buffów to totalna porażka :) Dużo zależy też od serwa. Ja jak grałem na serwie x2 wybrałem PR i byłem z niego zadowolony. Do pve jest bardzo dobry bo wrzucasz mobkowi hex i mobek staje sie dużo słabszy :) Minusem PR jest mała ilość HP i con, przez co bardzo często wchodzi w niego stun. Pod tym względem najlepszy jest HE. Sprawa łuczników przedstawia się mniej więcej tak (mówie o serwie który jest w miare mało zbugowany)

PR - najbardziej skomplikowany z łuczników. Jeżeli nauczysz sie nim grać będzie to bardzo dobra postać zarówno do mobków jak i do pvp. Jego główny atut to siła. Ma najmocniejszy krytyk z gry, ale najrzadziej wchodzi ze wszystkich łuczników

SR - mało grałem tym łucznikiem ale widziałem co jest w stanie robić :) Jego atutem jest szybkość. Jeżeli zauważysz, że  przegrywasz, poporstu zaczynasz uciekać :) Nic nie ma prawa cię dogonić (wyjątkiem jest Plains Walker). Ma najczestsze krytyki ze wszystkich łuczników. Posiada aure która zwiększa m.def. dzięki czemu jest bardzo dobry na magów. Na otwartym terenie nie ma sobie równych.

HE - to połączenie SR i PR. Średnia częstotliwość krytyków i ich moc. Ma najwięcej życia z łuczników i najwięcej CON. Jest najwolniejszy z łuczników (co prawda ma Dash, ale trwa tylko 10 sekund i ma długi reuse time). Ma największą celność z całej trójki. Jego minusem jest to, że nie posiada self buffów na p.atak i p.def. Na buffach radzi sobie świetnie, jednak bez nich jest najsłabszy z łuczników. Bardzo dobra postać do obrony zamku, dzięki skillowi snipe, który zwiększa czestotliwość krytyków oraz celność.

Wybór nie jest prosty :) Wszystko zależy od stylu jaki preferujesz i od serwa na którym grasz :)[/url]

---------- 14:32 ----------

Taaa tylko, że HE bez buffów to totalna porażka :) Dużo zależy też od serwa. Ja jak grałem na serwie x2 wybrałem PR i byłem z niego zadowolony. Do pve jest bardzo dobry bo wrzucasz mobkowi hex i mobek staje sie dużo słabszy :) Minusem PR jest mała ilość HP i con, przez co bardzo często wchodzi w niego stun. Pod tym względem najlepszy jest HE. Sprawa łuczników przedstawia się mniej więcej tak (mówie o serwie który jest w miare mało zbugowany)

PR - najbardziej skomplikowany z łuczników. Jeżeli nauczysz sie nim grać będzie to bardzo dobra postać zarówno do mobków jak i do pvp. Jego główny atut to siła. Ma najmocniejszy krytyk z gry, ale najrzadziej wchodzi ze wszystkich łuczników

SR - mało grałem tym łucznikiem ale widziałem co jest w stanie robić :) Jego atutem jest szybkość. Jeżeli zauważysz, że  przegrywasz, poporstu zaczynasz uciekać :) Nic nie ma prawa cię dogonić (wyjątkiem jest Plains Walker). Ma najczestsze krytyki ze wszystkich łuczników. Posiada aure która zwiększa m.def. dzięki czemu jest bardzo dobry na magów. Na otwartym terenie nie ma sobie równych.

HE - to połączenie SR i PR. Średnia częstotliwość krytyków i ich moc. Ma najwięcej życia z łuczników i najwięcej CON. Jest najwolniejszy z łuczników (co prawda ma Dash, ale trwa tylko 10 sekund i ma długi reuse time). Ma największą celność z całej trójki. Jego minusem jest to, że nie posiada self buffów na p.atak i p.def. Na buffach radzi sobie świetnie, jednak bez nich jest najsłabszy z łuczników. Bardzo dobra postać do obrony zamku, dzięki skillowi snipe, który zwiększa czestotliwość krytyków oraz celność.

Wybór nie jest prosty :) Wszystko zależy od stylu jaki preferujesz i od serwa na którym grasz :)[/url]

Ryltar

CytatNic nie ma prawa cię dogonić

Tyrant na kroliku przebiegnie kolo ciebie i ci jeszcze pomacha a kai pobienie do aden i wroci zanim ty przebiegniesz ten sam dystans.

Taka mala poprawka.

x3r0n

Cytat: ShamanSR jest do bani... HE zbufowany nie ma najmniejszych problemow by go rozwalic :D
zreszta tak jak napisali wczesniej... jedni lubia to a inni cos innego...

Glupoty gadasz...Wszystko zalezy od bufka/lvl/itemow i czy masz biszpowa na tylku. Jak umiesz grac to i wygrasz SR albo HE, jak nie to nawet z biszopem przegrasz ;p.
L2W [UE]ally Hussars2
6x SpS

Koni

HE chyba nie da się nie umieć grać. Trzebia wiedzieć kiedy UE włączyć, ew. dasha i taka filozofia. Potem tylko stun shot, jak mana jest to ds i ew. Snipe.
Zagraj sobie PR tam to jest kombinowanko :]
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->