[L2OFF] Evoke - IL x5 - START 27.05.2017

Zaczęty przez JokeJR, Marzec 29, 2017, 01:19:07 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Asgota

jak online? ludzi dalej można spotykać na low spotach? dochodzą nowi gracze?

Li

Cytat: Nuncjusz w Czerwiec 08, 2017, 01:03:35 AM
pliki na pewno nie należą do dobrych a do niższej klasy  jest do czego się przyczepić ale też nie utrudniają gry by się nie dało grać . Do tego zgrane party które by wystartowało  dzisiaj przy następnych mamonach mogło by być i w topce serwera takie są tutaj klimaty . I jak ktoś pyta czy warto zacząć itd to można serwer idzie w powolnym tempie  .

Dzięki. No wiesz, przy ratach 5x i aktywnych GM'ach banujących boterów to wiadomo, że będzie szło to powoli.  Interesują mnie te pliki bo low rate to musi być long run dla normalnego gracza, a to znaczy musi być zaufanie i pewność do adminów - a takim wskaźnikiem może być ilość pracy jaką włożyli w przygotowanie plików serwera. Przejechałem się szybko na BnB, na szczęście szybko wyczaiłem, że są nie przygotowani i szkoda na ich serwer tracić czas. Też odwoływali się do starej marki wśród privów. Ciekawi mnie podejść graczy do bugów na serwerach czy braku pewnych features.  Masz słuszne podejście, że nie bugi a klimat się liczy. Podoba mi się u nich, ze nie mają auto-pickupu. Oldschool ;)
Pan Soulern jest debeściak. I jego mafia też.

Asgota

Cytat: Li w Czerwiec 08, 2017, 09:14:23 AM
Podoba mi się u nich, ze nie mają auto-pickupu. Oldschool ;)

Nie oldschool, tylko brak bosta dla magów. Jak jest auto pickup mag leci przed siebie i ma w dupie drop bo sam wpada, a takto trzeba podejść do moba.

Taki mage spot vos, spotka sie 2-3 nukow i trzeba latać po drop bo może poleciec recka na dc łapki.

Brak auto pickupa spowalnia wiec trochę magów. W full pt wiadomo ze tak czy tak lata po drop sws bd wiec za wiele to tu nie zmienia, ale solo graczy spowolni :)

Li

Cytat: Asgota w Czerwiec 08, 2017, 09:28:48 AM
Cytat: Li w Czerwiec 08, 2017, 09:14:23 AM
Podoba mi się u nich, ze nie mają auto-pickupu. Oldschool ;)

Nie oldschool, tylko brak bosta dla magów. Jak jest auto pickup mag leci przed siebie i ma w dupie drop bo sam wpada, a takto trzeba podejść do moba.

Taki mage spot vos, spotka sie 2-3 nukow i trzeba latać po drop bo może poleciec recka na dc łapki.

Brak auto pickupa spowalnia wiec trochę magów. W full pt wiadomo ze tak czy tak lata po drop sws bd wiec za wiele to tu nie zmienia, ale solo graczy spowolni :)
Oldschool oldschool, bo na retailu i wczesnych privach takiego feature nie było.
To o czym piszesz nazywa się balansem gry, tak samo wpływa na to dostępność many.
To szeroki temat ustawień serwera i zmian jakie powodują w balansie gry.
Nawet zwykła zmiana  "weight limit" to zmienia. Dostępność w shopie shotów czy strzał.
Nie wspomnę o wynalazkach typu AiO i wszystko ukryte pod "ctrl+b".
Tak naprawdę umarło Lineage 2.
Na jednym z serwerów, które testowałem dziwiła mnie przewaga wojów nad magami - po przetestowaniu sps'a już wiedziałem dlaczego - admin źle ustawił parametr "attack failed" dla magów, na 1 mobie miałeś średni 1-2 takie przypadki.
W innym sam zrezygnowałem z gry gdy bug na cap critical rate dla magów powodował, że mojego necrusa 80 lvl w enchantowanym tt  + tp na summona SPS miał na 2 hity. Oglądam te wszystkie buglandy i kręcę z niedowierzaniem głową - tyle lat minęło od premiery Interlude a stare bugi wciąż się ciągną za lol-adminami. Dlatego zawsze wypatruję i wypytuję o bugi na starcie - jeśli występują, to na bank na endgame też, tyle, że męczyć się na ratach 5x by potem się przekonać o debalansie gry to już nie mam czasu.
Pan Soulern jest debeściak. I jego mafia też.

born2b3wildLOL

Podoba mi się u nich, ze nie mają auto-pickupu. Oldschool
Mozg rozwalony . Jak server gowno to ma auto pick up.Miedzy innymi pod tym kontem sie rozroznia servery do grania ...
Co do magów to nic ich nie spowalnia poniewaz maja staly duzy dmg z normalych nukow a woje/archerzy tylko z kryta.
L2 umarlo 6-7 lat temu ale od czasu do czasu wstaje cos co sie nadaje do gry.
Przeciez i tak fani l2 graja w ta gre tylko dlatego ze ma najlepszy system pvp.

Asgota

Bo to jedyna gra która ma sensowny tryb pvp. Próbowałem grać w inne mmo, wowy tery i inne tibie... zawsze kończyło sie to po tygodniu.

Ta gra ma w sobie to cos i chuj  :o

Spokojnie

zgadza się L2 ma to Coś , a jak jeszcze  serwer ma to Coś to takie 2 cosie to już COŚ :P

zajles

Pliki są słabe, online mocno przeliczony przez adminów żeby zwiększyć atrakcyjność servera, sami admini czasem rozdają bany bez uzasadnienia i możliwości zapytania o przyczyne ucinając kontakt poprzez ban na forum, ale jak na te czasy i tą pore (lato) to o lepszy server ciężko.

mattz

Cytat: Asgota w Czerwiec 08, 2017, 10:53:41 AM
Bo to jedyna gra która ma sensowny tryb pvp. Próbowałem grać w inne mmo, wowy tery i inne tibie... zawsze kończyło sie to po tygodniu.

Ta gra ma w sobie to cos i chuj  :o

Mysle, ze jako stary wyjadacz po prostu jestes przyzwyczajony do L2 do tego stopnia, ze ciezko sie przerzucic.

efegue

Cytat: zajles w Czerwiec 08, 2017, 02:04:07 PM
Pliki są słabe, online mocno przeliczony przez adminów żeby zwiększyć atrakcyjność servera, sami admini czasem rozdają bany bez uzasadnienia i możliwości zapytania o przyczyne ucinając kontakt poprzez ban na forum, ale jak na te czasy i tą pore (lato) to o lepszy server ciężko.

After you got banned for selling your character of course the files are bad, the server is dead and gm's are corrupted. :P Ha ha you silly boy! Just search for another server and leave this thread for players that actually play and enjoy Evoke.

efegue

Asgota

zajles

Cytat: efegue w Czerwiec 09, 2017, 11:13:25 AM
Cytat: zajles w Czerwiec 08, 2017, 02:04:07 PM

After you got banned for selling your character of course the files are bad, the server is dead and gm's are corrupted. :P Ha ha you silly boy! Just search for another server and leave this thread for players that actually play and enjoy Evoke.

Imagine being autistic enough to come and tell me what to do at random forum lul. What you wrote makes no sense because you are dumb enough to use translator and think anyone treats you seriously ;> 1 more character left to sell and I'll be fine, compensating some time wasted on this crap copying original evoke project :)

Shanique

zajles, radzę wstrzymać się z tymi wyzwiskami... denerwuje mnie Twoje podejście do innych.

Ty w ogóle wiesz co to jest autyzm i jacy są ludzie, którzy na to chorują?

//haran: a ja dodatkowo proszę o zakończenie spamowania.

Sinic

Takie pytanie do kogoś kto to ogarnia: czy to normalne że za bileciki na shadowy C można wziąć wszystkie mid C bronie oprócz bluntów dla fightera? ^^"

Ak47

Hao Tenshi

Jak wygląda sytuacja  w  tym momencie? 
Myślę czy zacząć.

Sinic

Fajnie - rynek się rozrasta, sklepików przybywa. Pierwsze siege były, top klany obsadziły zamki - standard. Na spotach pełno ludzi (na pavel ruins kraś na kraśku :v), wszędzie indziej też spotkałem. Party matching nawet jakoś funkcjonuje, widziałem supportow poszukujących party, jakieś zbiórki na cata ew rb. Początkowe lokacje jeszcze pare dni temu były zaludnione, jak wyższe to nie wiem ^^ Dla mnie jako osoby której dawno temu przeszedł jakikolwiek cień tryhardu fajnie się pyka

Archonar

Nie da się nałożyć filtra graficznego ala classic na to interlude? wygląd menu jest strasznie brzydki xD

Dickert

Da się. google "kamael interface interlude"

raissa

Crystallise

WildBoy

Witam, od paru dni skacze po serwerach i szukam dla siebie miejsca na dluzej ( po dlugie przerwie od l2). Postanowilem wbic tutaj. jaki online tak szczerze?

Niqez

Witam. Jaki online? Jest wizualnie to 1k?

Shanique

Cleared.

I strongly recommend both of you to stop this stupid fight!