Odp: [L2J] L2Emi - IL x15 - START 08.09.2017

Zaczęty przez UgliBiBagli, Czerwiec 22, 2017, 01:27:16 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kecaj93

Boże. Oby to wypaliło. Mam dość H5 serverów, wilków, jakichś zjebanych atrybucji w broniach.
Criminal [Gloria VictiS]

Asgota

Cytat: Kecaj93 w Wrzesień 07, 2017, 04:26:29 AM
Boże. Oby to wypaliło. Mam dość H5 serverów, wilków, jakichś zjebanych atrybucji w broniach.

Robimy co możemy aby wypaliło :)
Największy stres będzie pomiędzy 20-22, potem już z górki :)

Adderix

nie moge sie doczekac startu :)

szukam ekipy do gry cp ktore tam idzie :)

fiodoshi

Witam wszystkich zamierzam założyć jakiś mini klan więc wszystkich chętnych oczywiście graczy z doświadczeniem zapraszam do luźnego pogrania i mordowania innych (oby ruskich) :D Klasy nie istotne gramy for fun. Nikt nie musi nolific itp :) Wiec zapraszam do kontaktu tutaj lubi w grze. pm - Fiodor Pozdro i do zobaczenia w świecie L2

Shyque

Zapraszamy Serdecznie już tylko jeden dzień i kilka godzin widzimy się jutro na serwerze !

Muaii

Fiodor kebeby do banego sprzedawac a nie bedziesz tu no lajfil :P

qqisbasck

A jak z ddos ochroną ?? Macie odpowiednią osobe, która będzie mogła się jakoś przeciwstawić atakom ?? Lub maszyne porządną ?:). To jutro widzimy się na serverze, oby się udało i tego Wam życzę.

aqq123

Cytat: qqisbasck w Wrzesień 07, 2017, 05:32:29 PM
A jak z ddos ochroną ?? Macie odpowiednią osobe, która będzie mogła się jakoś przeciwstawić atakom ?? Lub maszyne porządną ?:)

Ty tak serio? hahaha

Asgota

Cytat: aqq123 w Wrzesień 07, 2017, 05:42:32 PM
A jak z ddos ochroną ?? Macie odpowiednią osobe, która będzie mogła się jakoś przeciwstawić atakom ?? Lub maszyne porządną ?:)

Ty tak serio? hahaha

Ciekaw jestem o co ci chodzi, ale...

qq ogólnie mamy hosting z ochrona ddos w ofercie (pełne TCP) bo niestety tylko ochrona "mechaniczna" teraz sie liczy, sama maszyna pomimo dobrej konfiguracji nie odbije wszystkich ataków gdyż pomimo nakazu odrzucania i tak musi odpowiadać.
Dodatkowo wszystkie porty mamy poblokowane na routerach hostingu, odblokowane tylko porty dla gry czyli jak każdy wie 2106 i 7777. Oraz port dla sguarda. Do reszty dostęp mam tylko ja z mojego IP, także nawet rozwalenie bazy jest mega mega ciężkie, nie mowię ze nie możliwe, bo nie ma rzeczy niemożliwych.
Reasumując mamy dobre zabezpieczenie, ale nie ma zabezpieczeń nie do przebicia.
Sam jestem ciekaw jak to sie spisze, szukałem osoby która mogła by to sprawdzic, ale nikt nie chciał pomóc.
Raz ktoś tam z webtalka testował skryptami i maszynę z tsem która nie jest zabezpieczona (UDP) położył, a tej nie mógł. Jakiś typek z netbotem tez cos sie bawił i ani strony ani maszyny nie położył. Ale to takie laiki były.

born2b3wildLOL

Niqez

Serwer zapowiada sie super, czekam na niego od kiedy o niem uslyszalem czyli od Czerwiec 22, 2017, 12:42 :D. Mam nadzieje ze typowe dla polskich dzieci flame na global czacie go nie zniszczy. Osobiscie polecam Administarcji serwera karac takich typków czat banem po 30min, to wystarczy

Slomek

Cytat: Asgota w Wrzesień 07, 2017, 05:55:12 PM
Cytat: aqq123 w Wrzesień 07, 2017, 05:42:32 PM

Ty tak serio? hahaha

Ciekaw jestem o co ci chodzi, ale...

qq ogólnie mamy hosting z ochrona ddos w ofercie (pełne TCP) bo niestety tylko ochrona "mechaniczna" teraz sie liczy, sama maszyna pomimo dobrej konfiguracji nie odbije wszystkich ataków gdyż pomimo nakazu odrzucania i tak musi odpowiadać.
Dodatkowo wszystkie porty mamy poblokowane na routerach hostingu, odblokowane tylko porty dla gry czyli jak każdy wie 2106 i 7777. Oraz port dla sguarda. Do reszty dostęp mam tylko ja z mojego IP, także nawet rozwalenie bazy jest mega mega ciężkie, nie mowię ze nie możliwe, bo nie ma rzeczy niemożliwych.
Reasumując mamy dobre zabezpieczenie, ale nie ma zabezpieczeń nie do przebicia.
Sam jestem ciekaw jak to sie spisze, szukałem osoby która mogła by to sprawdzic, ale nikt nie chciał pomóc.
Raz ktoś tam z webtalka testował skryptami i maszynę z tsem która nie jest zabezpieczona (UDP) położył, a tej nie mógł. Jakiś typek z netbotem tez cos sie bawił i ani strony ani maszyny nie położył. Ale to takie laiki były.

Bardzo szanuje osoby rzeczowo przedstawiające sytuację. Na wielu serwerach ktorych grałem admin ograniczał sie do stwierdzenia ze ochrona DDOS jest uber nie do przebicia a na start nikt sie zalogować nie mógł. Wielki plus dla Ciebie.
l Coke and Pepsi are the same thing. Wake up people !!!

http://slomianywdowiec.mybrute.com

Asgota

Cytat: Niqez w Wrzesień 07, 2017, 06:33:42 PM
Serwer zapowiada sie super, czekam na niego od kiedy o niem uslyszalem czyli od Czerwiec 22, 2017, 12:42 :D. Mam nadzieje ze typowe dla polskich dzieci flame na global czacie go nie zniszczy. Osobiscie polecam Administarcji serwera karac takich typków czat banem po 30min, to wystarczy

Gówno burze będą karane jakimś tam banem czatu itd. tylko z doświadczenia wiem że jak ktoś ma w głowie najebane to będzie męczył czat do bólu... w Ruscie miałem chyba 7 albo 8 adminów od czatu i nie dawali rady...

Tak czy tak aby pisać na Trade i na Shoucie trzeba mieć 10 pvp na koncie.

Cytat: born2b3wildLOL w Wrzesień 07, 2017, 06:19:38 PM
A kto bedzie taki pod server ddsowal ?:P
Uwierz mi że będą ataki, nie wiem o jakiej sile, ale będą na 100% Teraz dostęp do botnetów może mieć nawet Janusz z Wypiździejowa za kilka euro.
Wstaje za 2 dni E-Global, może jesteśmy malutką konkurencją dla nich, choć w sumie patrząc na kronike to nie jesteśmy, ale co im szkodzi wrzucić patcha, sprawdzić IP netstatem i wrzucić je w okienko?

born2b3wildLOL

Jedyny server bez ddsow innova taka prawda :P Wiadomo kto robi reszcie kolo dupy :p

Asgota

Cytat: born2b3wildLOL w Wrzesień 07, 2017, 09:31:16 PM
Jedyny server bez ddsow innova taka prawda :P Wiadomo kto robi reszcie kolo dupy :p

Są fundusze nie ma ddosów, to samo np. LoL...
Tam siedzi od chuja osób za kierownicą, dlatego jest Ok.

Asgota

Cytat: born2b3wildLOL w Wrzesień 07, 2017, 09:31:16 PM

Są fundusze nie ma ddosów, to samo np. LoL...
Tam siedzi od chuja osób za kierownicą, dlatego jest Ok.

Jeszcze godzinka i 30minut! :)

Niqez

Kazdy mag sciaga mie na hita na tym samym lvlu, nawet bez bizu nie powinno tak byc. moby chodza po scianach

Asgota

Cytat: Niqez w Wrzesień 08, 2017, 08:22:46 PM
Kazdy mag sciaga mie na hita na tym samym lvlu, nawet bez bizu nie powinno tak byc. moby chodza po scianach

No niestety nikt nie testował geodaty na low lokacjach, olali więc teraz dopiero naprawimy.

haran

Jak tam online?

Przenoszę do L2j tak poza tym.

Cytat: Naito w Grudzień 12, 2016, 05:06:56 PM
Drobne przepychanki słowne czy lekko prowokujące słowa są jak najbardziej wskazane

Asgota

Cytat: haran w Wrzesień 08, 2017, 09:35:25 PM
Jak tam online?

Przenoszę do L2j tak poza tym.
rekordowo było 151, ale wielu i to wielu wielu graczy ma problem z guardem, kiedyś były jakieś boty lub inne servery zmieniające ustawienia klienta i mają problem z połączeniem.

J3lon

po godzinie gry czas wyjść :D moby bugują się w scianie, magowie biją przez sciany ;) takie cuda tylko w lidlu ;]

Asgota

Cytat: J3lon w Wrzesień 08, 2017, 10:06:44 PM
po godzinie gry czas wyjść :D moby bugują się w scianie, magowie biją przez sciany ;) takie cuda tylko w lidlu ;]

Low lokacje geodata, spodziewałem się, nikt nie sprawdzał nikt nie zgłaszał. Wystarczy zgłosić my naprawimy. SS i lokalizacja, nic więcej nie trzeba. (90% to caty)

Niqez

Kazdy juz Jelon wie ze jestes skoczek. powiedziales co wiedziales to teraz zamilcz i idz dalej :)

Cytat: Asgota w Wrzesień 08, 2017, 10:09:52 PM

Low lokacje geodata, spodziewałem się, nikt nie sprawdzał nikt nie zgłaszał. Wystarczy zgłosić my naprawimy. SS i lokalizacja, nic więcej nie trzeba. (90% to caty)

Przestan, Jelon tylko wchodzi na serwer po to zeby go hejtowac, po max 2dniach grania. oHHHH gdzie juz go nie widzieli xD, a wszedzie 0

Niqez

Cytat: Asgota w Wrzesień 08, 2017, 10:09:52 PM

Przestan, Jelon tylko wchodzi na serwer po to zeby go hejtowac, po max 2dniach grania. oHHHH gdzie juz go nie widzieli xD, a wszedzie 0

J3lon

Wystarczy żeby ocenić server. Powodzonka