Lineage 2 Classic- Innova EU Skelth

Zaczęty przez Elen, Sierpień 12, 2014, 09:05:25 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

kabulek

chyba raczej chciałeś powiedzieć W KONCU JAKIEŚ PVE :D już dość mam tych katów, trzeba wyjść na świat :D

co miałoby się niby zmienić, że spodziewasz się PVP? imo nic się nie zmieni dopóki red trzymają się w kupie, a blue coraz bardziej zrażają do siebie ludzi.
L2C EU wannabe?
A chuuu, nic nie chce sprzedać :)))

Neural

Ja niczego nie oczekuję jedyne na co liczę to hype na nowy patch spowoduje to że ludzie zaczną grać i zaczną przychodzić na pvp.
S.h.O.c.k  Team
Neural Siegel Knight 99

kabulek

Co ty, nie ma szans. Zjedziecie kilka razy LiliAnę, do tego pewnie pójdzie VOP lvl 2, jakieś great fury, 1500 party UD i inne takie cuda i przepaść jeszcze się powiększy. Może i liderzy niebieskich (ktokolwiek nimi jest) by chcieli się ruszyć przy okazji nowego patcha, ale jak tak rozmawiam czasami ze zwykłymi zjadaczami scrolli z instancji to nie mają takich zapędów.  Zresztą z tego co się widzi na HV w czerwonych też sporo CP ma braki szczególnie na supportach.  Akcja wegetacja :)

Gdyby apex grało w naszej strefie czasowej to pewnie jakieś dymy by były, a tak dupa. Szczególnie, że skłóceni ze wszystkimi jak zwykle.
L2C EU wannabe?

Neural

No wesoło jest CP time to wygląda tak teraz o 21 przyjdź popilnuj 2 bossów aby przypadkiem ktoś nie podpierdolił przed 22 jak nie ma CA baiuma lub zakena można spadać i grać w CSa :D jedyne co się zmieni po pathu to to że CP time startuje o 19 aby ogarnąć wszystkie insty....
S.h.O.c.k  Team
Neural Siegel Knight 99

kabulek

nooo a dojdzie zaken insta, być może antek (chociaz bez vopa 2 pewnie nie spróbujecie), plus LiliAna 2x w tygodniu plus 4 bossy elemental plsu zaken zwykly i baium. No i quest na biuma. Przejebane :P
L2C EU wannabe?

sobek

Cytat: Neural w Lipiec 24, 2018, 12:15:27 PM
PVE PVE PVE i jeszcze więcej PVE jestem tylko ciekaw czy Blue side przyjdzie na PVP jak nie to bedzie sobie trzeba znaleźć jakąś grę inną.

To może ogarnięte CP zmienia side a nie wybrali taki co nie muszę nic robić.
EDIT: nic się nie zmieni w PVP, jaki sens przychodzić 30 vs 90 :D

kabulek

sobek, mnie tak z perspektywy randoma to wydaje się, że klika tygodni po patchu nie będzie sensu przychodzić nawet 50v50, bo przewaga jaką usyka red będzie przytłaczająca. Widzę przynajmniej klika 81 lvl a pewnie i 82 na OL.
L2C EU wannabe?

kabulek

Ile tam czeka setów A+6 do odsealowania u was? A może jakiś B+8 się zbliża? Te IEAB z zakena czy Baiuma gdzieś trafiają czy u pufy siedzą w magazynie? :D Bo nawet taki lol łucznik Rapka u nas sklikał sobie MJ lekkiego +6, a przecież wcale nie tak łatwo o recki na tym update.
L2C EU wannabe?

Neural

Nie wiem co z setami, te bossy wszystkie i drop z nich to jakaś masakra przed wczoraj był 20 z koleji bez dropa earinga przez cały miesiąc 1 orfen dropnął masakra, a sety to pufa coś ma +6 chyba ginto +6 taluma a po za tym to nic ciekawego baiuma też już nie bijemy bo ludzi nie ma 2-3 party używa mysteriusów reszta wali w huja, po updatejcie nie bedzie bicia zakena normalnego bo go boostuja ( logic?) ale tak elemntal bossy do bicia zaken insta baium (quest) anakim lilith bossy i cała reszta , teraz oglądałem stream z gran kain nie da się bić bosów solo tylko w CCeku i to dużym nie będzie ninja akcji jak ktoś chce ubić bossa musi przytargać dupę całym klanem i tyle.
Cytat: sobek w Lipiec 24, 2018, 02:28:48 PM
Cytat: Neural w Lipiec 24, 2018, 12:15:27 PM
PVE PVE PVE i jeszcze więcej PVE jestem tylko ciekaw czy Blue side przyjdzie na PVP jak nie to bedzie sobie trzeba znaleźć jakąś grę inną.
na siegu potraficie zebrać tyle samo osób co u nas u nas w weekend za to słabsza aktywność i też nic. Powiem wam tak nawet jeżeli kiedyś jakieś lepsze party/ albo nawet kilka wyjdzie to i tak tylko pufa jest w stanie zrobić cokolwiek aby dalej wygrywać a blue side nie robi nic i dlatego nikt nie chce do was dołączyć tylko i wyłącznie, raz na 2 tygodnie myślisz że takie party jak nasze dojdzie do blue to coś się zmieni dla nas tak pójdziemy i się pobijemy a reszta z blue dalej będzie siedzieć i bić moby na 28 boxie do farmy.

To może ogarnięte CP zmienia side a nie wybrali taki co nie muszę nic robić.
EDIT: nic się nie zmieni w PVP, jaki sens przychodzić 30 vs 90 :D
S.h.O.c.k  Team
Neural Siegel Knight 99

sobek

Cytat: kabulek w Lipiec 24, 2018, 02:32:44 PM
sobek, mnie tak z perspektywy randoma to wydaje się, że klika tygodni po patchu nie będzie sensu przychodzić nawet 50v50, bo przewaga jaką usyka red będzie przytłaczająca. Widzę przynajmniej klika 81 lvl a pewnie i 82 na OL.
Zgadzam się chodź teraz jest to samo póki ludziki nie zrozumieją że 1 side to głupota to będzie pve server i tyle w temacie.

Alarion

Muszę sprostować delikatnie :

Lilith i Anakim dostały nerf masakryczny z expem jak zainstalował łatkę po wielkim płaczu (slusznie) na temat tego wielkiego expa. U nas to już jest śmieszny exp biorąc pod uwagę że na grand Kain bili go 10 min w 190 osób, więc uwzględniając nasz poziom wyfarmienian to będzie 1-1,5h w około 90 osób za exp nie warty tego czasu i tych potencjalnych gleb w środku. Więc o to się nie macie co martwić akurat, nikt nawet 79 na tym nie wbije

Co do reszty to Neural ma dużo racji. Obydwa side to porażka. I red i Blue (głównie res teraz bo Blue prawie nie istnieje, ale robiliby to samo dokładnie gdyby mogli ) to po prostu 80-90% tych side to Rmt.  Nie pisze tego jakbym myślał że w L2 tego nie było. Tylko w dawnych czasach (nawet Core 3-4 lata temu ) RMT w top side to było około 30% ludzi. Teraz to znacząca większość. I dopóki tak będzie to się wiele nie zmieni, bo jeżeli cała mentalność czołówki serwera (i red i Blue ) jest podporządkowana $$  to taki syf się utrzyma
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

kabulek

RMT itp to spory problem, ale myślę, że poziom do jakiego zostało sprowadzone L2 obecnie to w sporej części wina praktycznie 100% expa na bossach. Nikt "nie gra" swoimi postaciami, tylko podstawia je pod expa i tyle. To samo zresztą na arenie i instach. Miał być hardcore a jest braindead semi afk exp.

Gdy coś przyszło bez wysiłku to nikt tego nie szanuje i ma wyjebane, dlatego nie ma aktywności, skilla i motywacji. Jakby ci wszyscy pro playerzy musieli zapierdzielać tygodniami na te swoje piękne 78+ levele to by przynajmniej potem chcieli to jakoś wykorzystać albo przynajmniej poużywać, a jak jest podane na tacy to lognie się albo nie lognie, co za różnica. I tak w to pracy czy wysiłku za wiele nie włożył. Dajcie jeszcze wszystkim epiki, tak żeby nawet na to się nie logowali i w końcu zostanę sam na tym serwie i będę mógł farmić forever ;)  :afro:
L2C EU wannabe?

tkn00

Cytat: kabulek w Lipiec 25, 2018, 10:16:50 AM
... i w końcu zostanę sam na tym serwie i będę mógł farmić forever ;)  :afro:

to komu wtedy bedziesz sprzedawal adene / expa bo chyba nie farmisz w katach pol roku dla funu ?

kabulek

Oczywiście że dla zabawy. Ja lubię farmić, zawsze lubiłem i zawsze będę lubił. Mam chujową postać pod PVP, której nikt nie chce do klanu czy CP, ok rozumiem to. Robię to co WL potrafi najlepiej i odkąd zmieniłem build WLa pod STR to jest bardzo przyjemnie (przyznam, że jak bylem w apex czy revenge to exp na BS to byl mega ból dupska, ale teraz jest plaża). Jeśli ktoś nie lubi farmić to nie wiem po co zaczynał na classicu? :) Zresztą, kazali mi zrobić WLa to zrobiłem, kazali cisnąć AOE to cisnę, kazali expić support to expiłem, aż po 4 albo 5 quicie SWSa zrobiłem swój, bo już miałem dość skoczków z priva. Myślisz, że ten cały support którym dysponuję to papa pufa mi zrobił na RBkach?

Adeny nie sprzedaje bo nie mam, a nawet jakbym miał to za taką cenę wolę się pobawić w enchantowanie albo kupić sobie epika.
Expa tym bardziej nie, bo mamy tyle swoich postaci w klanie do wyexpienia, że już przebieram nogami w oczekiwaniu na update. CC na horyzoncie :) Zresztą ludziom się w dupach od tych RB i instancji poprzewracało i chyba zapomnieli ile expa się wbija dziennie klepiąc moby.

FAAAAAAAARMAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
L2C EU wannabe?

Domin

Cytat: Alarion w Lipiec 25, 2018, 09:51:27 AM

Lilith i Anakim dostały nerf masakryczny z expem jak zainstalował łatkę po wielkim płaczu (slusznie) na temat tego wielkiego expa. U nas to już jest śmieszny exp biorąc pod uwagę że na grand Kain bili go 10 min w 190 osób, więc uwzględniając nasz poziom wyfarmienian to będzie 1-1,5h w około 90 osób za exp nie warty tego czasu i tych potencjalnych gleb w środku. Więc o to się nie macie co martwić akurat, nikt nawet 79 na tym nie wbije

Co do reszty to Neural ma dużo racji. Obydwa side to porażka. I red i Blue (głównie res teraz bo Blue prawie nie istnieje, ale robiliby to samo dokładnie gdyby mogli ) to po prostu 80-90% tych side to Rmt.  Nie pisze tego jakbym myślał że w L2 tego nie było. Tylko w dawnych czasach (nawet Core 3-4 lata temu ) RMT w top side to było około 30% ludzi. Teraz to znacząca większość. I dopóki tak będzie to się wiele nie zmieni, bo jeżeli cała mentalność czołówki serwera (i red i Blue ) jest podporządkowana $$  to taki syf się utrzyma
Ty na skelth caly czas ?

Alarion

Cytat: Domin w Lipiec 25, 2018, 03:48:05 PM
Cytat: Alarion w Lipiec 25, 2018, 09:51:27 AM

Ty na skelth caly czas ?

Cały czas? :)
Pisałeś do mnie chyba 1 raz jakieś 2 miesiące temu ?
Ja tu przyszedłem z żoną koło listopada 2017 i dołączyliśmy do Poka, neurala, Ithera CP. Gramy do teraz. Ja mam subskrypcję jeszcze na jakieś 3-4 miechy. Jeżeli będzie taki sam syf jak ostatnie kilka miesięcy to ja spieprzam stąd bo szkoda czasu, są inne gry które na codzień oferują więcej pvp, chociażby Albion online w którego grałem od czerwca 2017 do momentu przyjscia na Skelth i byłem bardzo miło zaskoczony,a gra się cały czas rozwija. Full loot pvp (każdy zgon i tracisz całe invetory,więc podstawowe motto gry to "don't bring what u can't afford to lose" two jam w EVE online )  z open world I structure klanow jak w l2.  Sentyment do l2 jest silny, do tego stopnia że dałem tej grze jeszcze 1 szansę. Ale nie będę kolejnych miesięcy marnował tylko po to żeby farmic dla farmienia.   
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

spenkye

Ja tam czekam na Goda w systemie p2p bez shopa to była by ciekawa alternatywa na ten cały syf

Sushy

Ja czekam az bedzie spelniona umowa licencyjna tzn ukraincow i ruskich na syberie, a amerukanscy zydzi na pole kukurydze zbierac.

Moze wtedy bedzie lepiej

pokit

a najlepiej polski serwer tylko dla polskich polakow

fithlaf

Niestety, po nowym patchu, jest tyle rb do zabijania calym ally, ze praktycznie nie ma czasu na pvp (bo side sie mijaja biegajac po rb) a prime sa zapchane wlasnie przez rb / zakeny/ areny i tak dalej :D

sobek

W sumie dość dobrze się stanie, dota będzie już tylko pve uprawiać a blue gang.
Jak dla mnie całkiem spoko.

pokit

Cytat: sobek w Lipiec 27, 2018, 01:19:26 PM
W sumie dość dobrze się stanie, dota będzie już tylko pve uprawiać a blue gang.
Jak dla mnie całkiem spoko.

no no bo blue to pvp clan :D :D

kabulek

na pewno nie PVE, bo przecież oprócz jedy i graffa nikt nie expi :P  hahaha
L2C EU wannabe?

DTQ

Ja tam rano ubilem 5 RBkow i a teraz siedze w high necro no ale jak uwazasz lol

fithlaf

Musze przyznac ze wczoraj fajne pvp bylo na anakimie, ale glownie dlatego ze lilith sie zbagowal i byl w celestialu od wtorku. Co ciekawe, jak anakim zostal zabity, celestial spadl a boss mial tyle hp co we wtorek ;d moze do waszego patcha to naprawia bo smiechowo. Pvp gdzie jest 250ludzi, na wielkosci podobnej do areny na olimpiadzie -polecam od razu skonfigurowac sobie l2 na minimalne minimalne ustawienia bo jest ciezko ;d (ale fajnie, melle chociaz pokazuja sile)