Subklasy (Nie, to nie jest kolejny temat tego typu)

Zaczęty przez Scroller, Lipiec 20, 2006, 10:29:40 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Scroller

Czy ktos moze sie zlitowac nademna i pewnie kilkoma % uzytkownikow tego forum, ktorzy sa lekko mowiac zdenerwowani na te ciagle pojawiajace sie posty typu: 'Jaka subklasa dla xxx'?

Jezeli sie nie myle, to tylko DragonNetwork ma taki chory wymysl (co prawda nie jeden, ale to juz inna sprawa)

Wiec nie wiem, ktos kto tam gra, moze stworzyc jakas liste jaka subklasa dla danej klasy, lub zabronic pisania o tych bzdurach z Dragona poza innymi dzialami jak jego wlasne. Lub jeszcze lepiej: stworzyc przyklejony temat w dziale Dragona o subklasach, gdzie wszyscy mogli by pisac o swoich 'problemach'

To juz powoli sie staje nie do wytrzymania polowa postow w tym dziale jest o subklasach lub tatoo (tez tych chorych z dragona).

Rozumiem, ze to forum nie zabrania pisac o piratach. Ba, spora wiekszosc uzytkownikow na nich gra (ja sam takze), ale chyba nie powinno sie tolerowac takich chorych wymysłów, ktore zmieniaja cala mechanike gry i jeszcze poglebiaja zle zbalansowanie postaci...
I naprawde, nie obchodzi mnie to, ze to Wam sie podoba, to forum nie jest o Lineage: DragonNetwork tylko o Lineage 2 i wypadało by to wreszcie zrozumiec.

Jeszcze jeden argument mam na potwierdzenie swych słów, wiele osób, które zaczynają swoją przygodę z L2 sa zdezorientowani gdy słyszą o subklasach. Od jednych dowiaduja sie, ze skile sie lacza. Drudzy, ktorzy chcą wytłumaczyć, ze tak jednak nie jest sa zazwyczaj besztani przez tych pierwszych...

Tak czy inaczej, ja bede starał sie z tym walczyć i nie spoczne, dopóki ludzie sie nie naucza, ze w Lineage 2

Skile z głównej postaci nie przechadza na subklase!

Mam nadzeje, ze po mojej 'akcji' przynajmniej czesc sie nauczy...

Dziekuje za uwage. Pozdrawiam.

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

Ryltar

Scroller a ludzie sie dziwia ze za takei tematy :jaki tatooo/eq/sub dla Sword Hitlera??? plx plx hlp!!!!!!!111111

Ze dostaje jobla afrykanskiego i leca ostrzezenie a potem dostaje pm:
"Ale z ciebie zly modek ty swintuchu ja nie zlamalem regulaminu" to sie k**** naucz czytac przyklejone tematy... moga mnie wypieprzyc z roboty moge dostac 1k ostrzezen ja i tak bede takich udupial bo mam dosc takich tematow i gadajcie sobie co chcecie ze jestem rabniety,powalony ale ja mam kompleks na punkcie tegotypu tematow bo nie po to zakladalem tematy o klasach zeby tam sie wszystkiego dowiadywac lub pytac zeby usuwac debilne tematy takei jakie podalem na poczatku.

ainaarwen

przyznam, ze ekspertem l2 nie jestem i tez zastanawialy mnie dlaczego tyle jest topicow o subach i co gorsza, ze ktos tam jeszcze z TYMI ludzmi dyskutowal. podzielam nadzieje scrollera, ze to sie juz nie bedzie powtarzac

Beatronix

z jednej strony to jest prawda co wy mówicie, ale z drugiej gdayby ich tak wyizolować w jednym temacie tylko (jak to scroller napisał) to można to jeszcze przeżyć i to bez dawania minusów :)

ainaarwen

no to niech jakis mod utworzy topic SUBKLASY przyklei go i bedzie spokoj

Argus

Powiedzcie mi jaki tatoo dla destroyera? I jaki sub dla SH?? Aha i i jaki equip dla mojej prababci??(na razie ma drewnianą laskę i jakiś light armor, pyta mnie czy da rade z kratorem). I sedno sprawy: Czy skille z głównej postaci przechodza na suba ?? ironia mode off. dobra to byl zgryw, nie chce ostrzezenia :P temat o subach przydalby sie, ale jeden, tylko jeden. jak szukam czegos co mnie interesuje to 50% tematów jest o subach. te przychlasty powinni za hu.. sami wiecie za co powinni ich powiesic  :twisted:

NightBird

siema dawno tu nie zaglądalem a doszly mnie sluchy ze na l2p otwierają serw z ratami X5 na retailowych plikach więc pytam:

1) Czy po wybraniu suba
(przyklad mamy BD zmieniamy w GLADA)
czy staty typu CON itp zmieniają się jakby to byl glad ludzki czy zostają na mrocznych elfickich statach.

2)czy skille wtedy maja animację ładną czy jakąs byle jaką jaką kiedys widzialem na serwerach l2j (np bd po zmienieniu klasy na glada triple slashami machal tak ze mozna się pozygac albo w ogóle nie bylo animacji tylko dmg
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Scroller

1. Zostaje tylko wyglad, reszta sie zmienia, wspolczynniki takze.
2. Zazwyczaj mają ładną, bo jesli sie nie myle to animacje skili sa zapisane w kliencie, wiec na wszystkich serwerach powinny byc takie same
A' propos: http://www.youtube.com/watch?v=JDrN771-EWc&search=lineageii
Dwarf FTW! :)

Nothing lasts forever...

GlooM

lol Scroller imo ty za duzo wymagasz od ludzi ktorzy nie widzieli na oczy officjalnego serva...
jest tyle roznych lineage2 ile jest pirackich servow... na niektorych antharas spownuje sie kolo girian, na innych jakies dziwne medale leca, blizzard jest aoe a nawet slyszalem o takim gdzie SK @ 65lv mial 35k hp unbuffed...
na kazdym servie wszystko moze zupelnie inaczej dzialac, wszystko zalezy od inwencji tworczej admina i tego nie zmienisz...
a piszac takiego posta to moze lepiej w ogóle wyjebac to cale forum i zrobic TYLKO dzialy typu: retail, serv taki, inny, jeszcze inny bo po co miec forum ogolne jak wiekszosc ludzi gra na roznych servach i zawsze beda jakies roznice?

a jezeli chodzi o DN to tam juz od dawna byly by suby i dyes jak w retailu ale byly poll'e na forum i wiesz co? to ludzie ktorzy tam graja chcieli zeby to zaostalo jakie jest...

dywyn

DN to w koncu najpopularniejszy pirat na swiecie, i napewno gra na nim najwiecej rodakow, wiec nie dziwia mnie glupie topici o subklasach i zadziwiajacych tatuazach.
Cytata jezeli chodzi o DN to tam juz od dawna byly by suby i dyes ale byly poll'e na forum i wiesz co? to ludzie ktorzy tam graja chcieli zeby to zaostalo jakie jest...
Sami sobie zgotowalismy ten los (chodz ja glosowalem przeciwko laczonym, subklasa i innym "udziwniacza") i nie mamy balansu w ogóle.

Konczac oftopa: kasujcie tematy i posty dotyczace "priv" serwerow postawionych na c1+dodatki, bo z oficjalem to one malo wspolnego maja.
A to juz podsumowanie: Lineage 2 jest na serwerach NCSoftu, a wiekszosc z nas gra w grafike L2 plus "nie wiadomo co".

NightBird

a jak jest BD dobija 75lvl wybiera subclase i od 40lvlu ma glada to czy ten glad ma skille wariora ? (battle roar jset na wariorze 28lvl)
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

GlooM

Cytat: Nightbirda jak jest BD dobija 75lvl wybiera subclase i od 40lvlu ma glada to czy ten glad ma skille wariora ? (battle roar jset na wariorze 28lvl)
idziesz do NPC'a i je wykupujesz - to jest tak jakbys doxpil do 40 nie wykupujac ponizszych skilli...

NightBird

czyli zrobie BD z subem GLADA bo chce miec kolesia wygladajacego jak Drizzt Do'Urden (mroczny elf) a ze skillami glada..

thx za info.
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Scroller

Cytatlol Scroller imo ty za duzo wymagasz od ludzi ktorzy nie widzieli na oczy officjalnego serva...
Ja tez nie widzialem, a jakos nie mam problemow zeby to zrozumiec.

Poza tym to mi wystarczy jezleli gracze z DN beda pisac o tych swoich 'urozmaiceniach' w dziale ich serwera.

Cytatkasujcie tematy i posty dotyczace "priv" serwerow postawionych na c1+dodatki, bo z oficjalem to one malo wspolnego maja.

Ale niektore, a raczej wiekszosc nie stara sie zmieniac tej gry na sile jak robi to DN, a dopasowac maksymalnie w granicah mozliwosci do serwera oficjalnego.
Hmm jesli to mialbyc sarkazm, to sory nie zlapalem.

Nothing lasts forever...

GlooM

czyli wszyscy niech sobie pisza gdziekolewiek a gracze DN niech sie pierdola?
to milo z twojej strony

Scroller

Nie chodzilo mi o izolowanie graczy z DN, ale to ze pisza o tych *uatrakcyjnieniach* we wszystkich dzialach na kazdym kroku jest troche wnerwiajace.

To troche tak, jakby rozmawiac na tym forum w dzialach o L2 o np. WoWie...

Wiec jesli  beda pisac o subklasach w tym przyklejonym temacie w dziale DN, im bedzie latwiej znalesc informacje, a ja i ludzie mojego pokroju beda zadowoleni.

Nothing lasts forever...

GlooM

ty chyba nie czaisz ze praktycznie na kazdym servie jest cos inaczej niz na innym... skille inaczej dzialaja i inne pierdoly... na dn inaczej dziala wiecej rzeczy - niektore lepiej inne gorzej ale tak czy inaczej to jest w ciaz l2...
niktore te urozmaicenia byly naprawde trafne jak np danie healerom mozliwosci craftowania potionow ktorych nie mozna kupic w sklepach z materialow ktore leca z mobow, czy craftowanie scrolli z petami przez summonerow...
jezeli widzisz az tak wiele roznic to moze je wymien co?
bo poza craftowaniem potow/summonow, stackowaniem sie skilli z sub chyba az takich duzych roznic nie ma...
a twojego posta mozna porownac do wystapienia kabaretowego na temat ojca rydzyka:
bog kocha nas wszystkich...
ciebie kocha, ciebie kocha i ciebie tez kocha... nie ciebie nie kocha bo ty jestes zyd...

innymi slowy masz w dupie graczy dn a inni sa si...
gracze DN sa jebnieci i nie znaja sie na tej grze to niech ida w pizdu...
ja tez aktualnie gram na DN i tez mam sie nie wypowiadac w innych dzialach?

jezeli ma byc tak jak mowisz to niech podziela to forum na dzialy dla poszczegolnych servow i wyrzuca calkowicie forum ogolne...
albo niech kazdy dopisuje na jakim servie gra i niech wypowiadaja sie tylko osoby ktore tam graja, bo widzialem mnostwo postow z totalnymi pierdolami pisanymi nawet przed modow na tym forum... juz nie wspomne o wysmiwaniu sie z ludzi przez modow ale to raczej powinno byc w innym topicu...

ceradin

To ja juz sie pogubilem czy tu mowicie prawde czy przykladowo tu: http://forum.lineage2.bo.pl/viewtopic.php?t=5839 bo tu pisze ze np: necrosa debuufy + tam jakies skille jakiejs klasy i bedzie wymiot. A wtym poscie napisane ze jak naprzyklad z necro wezniemy suba na SR to nie bedzie juz zadnych cursow i w ogóle nic co bylo zwiazane z necro (oprocz wygladu) przepadnie tylko skille od SR beda.  To jak to w koncu jest ?

major76

1. http://www.lineage2.com/Knowledge/subclasses.html

2. w skrocie: subklasa to nic wiecej jak nowa postac o tym samym wygladzie i tym samym nicku. Koxanie suba zaczyna sie od 40lvl (zlamana klasa). Subklasa posiada wszystkie statystyki klasy ktora wlasnie stworzyles, tzn przelaczajac sie z HE(main) na Bishopa(sub), jestes bishopem, masz jego statystyki, skile z danego lvl, jezeli na mainie miales tatoo to na subie sa one niewidoczne i nie maja zadnego wplywu na twojego suba, na subie robisz tatuaze dla klasy ktora stworzyles.Przelaczajac sie na main wracasz do jego statystyk,lvl,skili, tatuazy etc.
Przelaczac sie z maina na subklase i spowrotem mozna jedynie u npc w miescie.
Oczywiste jest ze jezeli twoj main biegal w heavy armorze a twoj sub nie ma na to mastery (magik np.) to automatycznie po przelaczeniu dostaje wszystkie kary za noszenie niedozwolonego armoru, malo tego, przelaczajac sie trzeba miec na uwadze to co ma sie w inventory (np WS-->Prophet) wiadomo ile ws moze dzwignac^^.
Na piratach gdzie rate jest np x10 fajnie i szybko sie koksa do 75 etc, inaczej jest x1, postac moze nurzyc, kryzysy, brak wenny, subklasa to taki odpoczynek od swojej postaci, bo jest to po prostu nowa postac o tym samym wygladzie i tym samym niku.
Aby rozpoczac Q mna Nobless'a trzeba wykoksac --> main76/sub75

mam nadzieje ze nic nie namieszalem i wszystko jest raczej zrozumiale ;)

btw dzis mi sie zapdejtuje ptsc5 to tez sobie odpoczne od ucznika ;]
Nemo est casu bonus.
offensive|Fenomen +20 Rogue
Hindemith Full C5