[L2OFF] GameCoast - CLASSIC x7 - START 20.12.2019

Zaczęty przez Kloniasz, Listopad 24, 2019, 09:14:06 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

fart200

Visode

Divah

Też się wnerwiałem, dlaczego to nie działa.

Li zrób tak ->> https://zapodaj.net/images/8023411ff9dbc.jpg ->> i wtedy załączasz prawym jak szoty.

Na te lepsze białe potki to nie działa, musi być ten napis autouse.

Aha, a okienko auto-consume to zupełnie coś innego, to do innych potków, jak chyba na przykład Haste etc.
Diva
Karan Gurth

Li

Cytat: Professor w Grudzień 19, 2019, 11:16:42 AM
Na screenie farta TU jak jest pota  kliknij prawy przycisk i sie podswietli tak jak szoty.

Kazdy ma zawsze z tym problem i z ustawieniem boxow na normalnym macro .Ich blad
to wrzucanie tego w auto farm .Nie jestes jedyny ciezko to ogarnac na poczatku .

To ta ekonomia dziala tak jak na kazdy innym servie .To o co Ci wlasciwie chodzi juz ?
Czemu akurat tego servera zes sie tak uczepil ze jest taki zly i najgorszy skoro kazdy
inny dziala tak samo tyle roznia sie plikami,dota i ustawieniami ? :P
Przypomne tylko:
Cytat: Li w Grudzień 18, 2019, 08:31:25 AM
BTW nie muszę nic czytać, nic mnie nie minęło, grałem na NCWest Classic, przez ok. pół roku, od startu do kwietnia(?), brak reakcji administracji na boty przegoniła normalnych graczy
Tam mi auto-potiony działały, nie miałem z nimi problemu.
Powiedz szczerze, co za problem odpisać czy wkleić screen i napisać np:
"Na kolory opisu potionów nie patrz, też mam na czerwono a i tak działają. To nie ma znaczenia".
Naprawdę to takie trudne? Próbuję zidentyfikować błąd jaki popełniam metodą eliminacji wszystkich opcji.
A czuje się jakbym mówił do słupa a słup i tak swoje w kółko powtarza jak katarynka (nie Ciebie mam na myśli)

Przeczytaj dokładnie co pisałem w wątku, nie czepiam się serwera jako serwera, bo to jest Kamael na ruskich plikach offowych, tylko czepiam się ogólnie drogi, jaką znów poszedł Lineage 2 - Classic miał być rebootem i powrotem do czasów z Kronik a od Kamaela zrobiono z niego znów ncsoftowy cyrk na kółkach. A niestety jego ustawienia przypominają właśnie stare l2j-towe privy, gdzie szedłeś do GM-Shopu i kupowałeś za gotówkę(coiny) co chciałeś - Janusze biznesu tak kręcili ten cyrk o nazwie "the best L2 server ever, balanced class and no donation"

Cytat: Divah w Grudzień 19, 2019, 12:57:32 PM
Też się wnerwiałem, dlaczego to nie działa.

Li zrób tak ->> https://zapodaj.net/images/8023411ff9dbc.jpg ->> i wtedy załączasz prawym jak szoty.

Na te lepsze białe potki to nie działa, musi być ten napis autouse.

Aha, a okienko auto-consume to zupełnie coś innego, to do innych potków, jak chyba na przykład Haste etc.
Dziękuję za dobre chęci.
Problem ciągle jest taki, że nie działa.
Ikonka na górze paska skrótów ma trzy statusy grafiki:
1. z kształtem potiona, ale całkowicie wyszarzały (nie ma w tym małym inventory od tej ikonki zarejestrowanego potiona) - i tak mam właśnie pomimo tego, że heal potiony tam są.
2. z wyraźniejszym kształtem potiona, ale statyczny, bez żadnej animacji - potion jest zarejestrowany w tym małym inventory, ale nie jest uruchomiony auto-use przez prawy przycisk myszy
3. wyraźny kształt z falującym błyskiem - uruchomiony auto-use prawym przyciskiem myszy.

Problem w tym taki, że u mnie ta ikona na której mam kliknąć nie reaguje na klik prawym przyciskiem, ani nawet lewym, a ikona jest szara jak z pierwszego statusu, jakby gra nie widziała potionów które tam umiesciłem.
Już prościej nie potrafię wytłumaczyć.
Pan Soulern jest debeściak. I jego mafia też.

Professor

https://l2wiki.com/Auto-hunting_system#Potion_Auto-Use

Punkt na samym dole Potion Auto Use .Jak to nie pomoze to zrob mu ktos frapsa i wrzuc gdzies .

Li

Cytat: Professor w Grudzień 19, 2019, 01:07:11 PM
https://l2wiki.com/Auto-hunting_system#Potion_Auto-Use

Punkt na samym dole Potion Auto Use .Jak to nie pomoze to zrob mu ktos frapsa i wrzuc gdzies .
A zdążyłeś przeczytać to co powyżej napisałem? Zrozumiałeś?

GT7

Li spróbuj zrobić jeszcze raz updata, może pomoże.

Li

Cytat: GT7 w Grudzień 19, 2019, 01:27:21 PM
Li spróbuj zrobić jeszcze raz updata, może pomoże.
Tak zrobię, dokładnie zainstaluję na nowo całego klienta.
Dzięki konsultacji noname gracza "teest" zdążyłem odwiedzić się, że kolor opisu nie ma znaczenia (dziękuję za odpowiedź, bo tutaj nie mogłem się doprosić) doszliśmy do wniosków, że jest coś ewidentnie związane z bugiem od strony mojej instalacji klienta a nie braku znajomości obsługi tego ustrojstwa. Zakładałem, że być może jest opcja, że w Kamaelu coś dodatkowo zmieniono w obsłudze auto-potion. Wychodzi na to, że jednak nie. Bug na 99% związany z instalacją gry na moim kompie (był to update z oficjalnego ruskiego Kamaela Innovy)

GT7

No to na to wychodzi, ściągnij lunchera z gamecoasta i poprzez niego ściągnij classica ~26GB i daj znać czy będzie działać ;)

Raditz

wariaty jestem laikiem classica, coś dobrego do solo pve co można ustawić z autofarmem? a najlepiej coś co też pizgnie nieźle na pvp ale wiem, że to już może być zbyt kompletna postać ;D

sprzedamtyrra

No to summoner albo to co poniżej ale to już z boxami :D

Berserker https://l2wiki.com/classic/Berserker#40

Nic innego do głowy mi nie przychodzi.
Duży m def,p atk, mocne skille, rush, pozniej rush ze stunem, debuff resistance buff. Teraz może nosić też heavy więc p def tez spoko. Zaby na macro puscic tez ok bo to fighter. Bedzie sobie bil i od razu dropa zbieral i w ogole. Rangedy maja z tym problem.

Jeszcze teraz ten death mark to jest chance on hit z kazdego ataku (zwieksza p crit/m crit damage na targecie o % zaleznie od lvlu, chyba do 50% na death mark lvl 5 ) i wchodzi dość często :D

Mavis

Jeżeli ktoś był wyznawcą Interlude bądź H5 i nie grał na classicu, to tym bardziej nie ma czego szukać na tej kronice.
Wersje 1.5-2.5 były grywalne, teraz to strasznie zmierza w stronę goda. Autopoty, autobot, fullbuff na oly, broszki, pelerynki, pendanty ze store.

Essence to obecnie najlepsza opcja off L2, a to chyba nie za dobrze świadczy o grze  :P

Divah

Ja jestem wyznawcą Interlude, ale chyba przestaję wierzyć w privy ze stabilnym, długotrwałym, dużym online oparte na tej kronice. No może mityczny Dawn kiedyś.

Forteca zebrała 40-60 Polaków (ktoś dojdzie, ktoś quitnie wiadomo, normalna sprawa). Żaden z nas factor klan oparty na strukturach stricte CP, ale w takiej grupie to już można coś popykać wśród swoich i zobaczyć czym to się je (classic kamael). Jak by ktoś chciał przezimować, to zapraszamy, a nóż się człowiek odnajdzie w nowych realiach i pogra dłużej niż 3 miesiące (czyli tyle ile life-time oferują privy C6).
Diva
Karan Gurth

Shiny

kkthxbye - Cardi - L2Sublimity [Hot Problems]

[Wspieram akcję WSKU]
[ENGLISH MOTHER F*****]

Li

Coś nie widać tej Fortecy?
Ruskie już ubili i Ant Queen i Orfena.

W pierwszej godzinie było trochę ludzi, teraz na starcie po kilka charów.
Dupy nie urywa. Licznik pokazuje niby 5k ale coś nie widać tego w grze.
L2-coiny nie lecą z mobów.
alt+B pokazuje 4 klany, sumarycznie 50 ludków

sprzedamtyrra

rbkastro

I jak tam? Chyba  hype nie przelozyl sie na online? W sumie co siw dziwic ten classic ktory mial byc powrotem do starwgo l2 znowu leci w kierunku GOD
https://www.twitch.tv/rbkastro   //  4fun stream

Zoltar

Może lepiej było wbić i sprawdzić ?  online jest gruby.

Li

Cytat: sprzedamtyrra w Grudzień 20, 2019, 09:14:25 PM
Lecą coiny mam ~100 w sumie na 3 postaciach.
O_O
VIP?

Ja na autofarmie, fakt że wolnej, na 3 charach 5h sumarycznie 11 coinów.
IMO adena będzie bez wartości, tyle, żeby shoty sobie kupić w Grocery.
Już w tej chwili czymś na chatcie handlują, ceny po 25kk, lol.
Ktoś zgłaszał 71 lvl, nie wiem, chyba na RB wyrobiony, ale w C grade go tłukli?
Na chacie czytam, że jest trochę bugów, ponoć aggro u tanków nie działa(?)
Forteca się pojawiła w zakładce klanów, chyba main i na alty, sumarycznie 12 charów (pewnie ze 5-7 graczy, coś do tych 40-60 trochę brakuje).

Jak na razie serwer wypada słabo.
Przez chwilę łudziłem się, że może będzie to zaludniony PVP serwer, na shoucie płacz, żeby dodać L2coiny do store.

Nie uważam, żeby to była wina administracji, po prostu ten Kamael nie nadaje się dla mnie do grania.
Biegać i tłuc tylko RB a sprzęt ze store?

Online podaje do 5k, ale ja tego nie widzę, wiem jak na classicu wygląda 5k, w zakładce clans pod alt+B suma charów w klanach na chwile obecną to ca. 190 postaci. Przekalkulować jeszcze, że na zwykłym koncie można odpalić 4 boxy (sam używam 3) to może gra realnie ok 1-1.5k graczy.

Nie wiem, sprawdzę jeszcze jutro jak będzie to wyglądać, przebiegnę się po ekspowiskach.

baton1989

Cytat: DonPerinion w Grudzień 20, 2019, 10:40:31 PM
Nie chciałem spamować ale muszę frajerze jebany jeżeli
Nie ogarniasz nie graj sam mam 67lvl trzeba wiedzieć jak
Farmic a nie siedziec i płakać ludzi jest około 6k forteca klan
Około 100 ludzi i kupa polskich różnych top co ,dodam Palo
Jebana że jestes robiony miękkim i skończ ten placZ bo już
Zygam tym .

Ładnie dałeś się sprowokować a to tylko pokazało że ma rację. Gra się fajnie, za szybko i za łatwo. Licznik trochę zbyt ostro pokazuję ale nie zmienia to faktu że jest mnóstwo graczy.

rbkastro

Zygam tym .

Co za gosc xD o ja jebie ;) Nie zmienia ro faktu ze

67 nq clasicu w jedna noc to naprawde zal , wiec pewnie serwer nie postoi sluzej niz 2 miechy bo end game lvl bedzie dzis. Dote dojebia ze elo, jeszcze l2coiny wrzuca do store
https://www.twitch.tv/rbkastro   //  4fun stream

Li

Zygam tym .
Cytat: DonPerinion w Grudzień 20, 2019, 10:42:22 PM
A to że mają 70 lvl to normalne bo na RB wbili jak byś nie wiedział słaby. Ciebie pseudo hejter pewnie jesteś paziem hugziego nadajesz się z nim
Zapomniałem dodać, że polaczki zaniżają kulturę graczy na serwerze.
I na tym forum też.
Ruskie OK. Najlepsze community spotkałem na valhalla-age i na RPG-Club
Cytat: Li w Grudzień 20, 2019, 10:04:39 PM
Ktoś zgłaszał 71 lvl, nie wiem, chyba na RB wyrobiony

A tak w ogóle to dla kogo ten wywiad?:
Cytat: Divah w Grudzień 20, 2019, 09:00:37 AM
Forteca zebrała 40-60 Polaków (ktoś dojdzie, ktoś quitnie wiadomo, normalna sprawa).
forteca klan
Około 100 ludzi
No to ja bez kozery powiem, że pińcset:

(screen sprzed chwili)

jest około 6k
Śledziłem licznik na stronie, zaglądałem na stronę co ok 1h, od momentu startu do ok. 22.00, nigdy nie przekroczył 5k, oscylował w okolicach 4,7k-4,9k, teraz rano jest 3,6k - postaci, nie ludzi, bo dużo graczy jedzie na multiboxach.
Nawet na nie-premium można odpalić 4 boxy.
Powtórzę - miałem nadzieję, że chociaż to będzie dobry serwer PVP, tylko czy to ciągle Classic taki jakim miał być z założenia i czy postoi dłużej niż 1,5-2 miesiące? Być może, chociaż się zdziwię.

Kloniasz

To wszystko jest tak zrobione żeby nowi gracze szybko dogonili tych z x3 midgard. Za miesiąc oly miedze serwerowa a potem łączenie

sprzedamtyrra

Po 40 są jakieś questy czy tylko te daily i farma zostaje ?

Shiny

Narzekajacy zawsze narzekaja - a reszta sobie gra :) Czekamy do pierwszego siege'a. Bedzie fajnie.
kkthxbye - Cardi - L2Sublimity [Hot Problems]

[Wspieram akcję WSKU]
[ENGLISH MOTHER F*****]