Serwer na dłużej - L2Reborn/Valhalla/inne ?

Zaczęty przez amg317, Marzec 03, 2020, 01:51:58 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

amg317

Cześć,
Ostatnio naszła mnie ochota na L2. Szukam jakiegoś fajnego serwera na dłużej (nie chcę czegoś co szybko padnie więc raczej jakieś Low Rate). Najbardziej odpowiadałby mi Classic/Interlude, ale jak coś jest naprawdę warte uwagi to może ktoś by mnie przekonał do czegoś innego. Po przejrzeniu kilku wątków ograniczyłem listę do pozycji poniżej. Mógłby ktoś opowiedzieć o tych serwerach, pomóc w wyborze?
L2 Reborn :
- Z jednej strony bardzo podoba mi się polityka NO BOX/No BOT. Pytanie jak to się ma do rzeczywistości - co z maszynami wirtualnymi/dodatkowym PC obok. Czy ktoś to sprawdza i banuje podejrzane przypadki.
- Sami admini przyznają, że jest nadal dużo bugów mimo iż sporo poprawiają. Pytanie jaka jest polityka wobec osób, które używają tych bugów i czy są oni uchwytni czy nie.
Valhalla
- Trochę inny/dziwny system łączenia tych serwerów + system stage. Z drugiej jest to ciekawe. Fajnie, że łączy kilka kronik.
- Wydaje się dość innowacyjny,
- Pytanie do osób - jak tu wygląda kwestia botów ? Ogólnie jakby ktoś mógł trochę napisać o tym serwerze to byłbym wdzięczny
PlayInera
- Dużo osób tutaj wypowiadało się pozytywnie, ale odpowiedzi są sprzed kilku miesięcy. Jak jest obecnie?
- Trochę kronika mi nie zbyt odpowiada... Ale może mnie ktoś przekona :) Jak z balansem?
- Podobne pytanie jak wyżej - jak kwestia botów?

Jak znacie inne podobne serwery warte uwagi to prośba o wiadomość

SizeMatters

Cytat: amg317 w Marzec 03, 2020, 01:51:58 PM

Valhalla
- Trochę inny/dziwny system łączenia tych serwerów + system stage. Z drugiej jest to ciekawe. Fajnie, że łączy kilka kronik.
- Wydaje się dość innowacyjny,
- Pytanie do osób - jak tu wygląda kwestia botów ? Ogólnie jakby ktoś mógł trochę napisać o tym serwerze to byłbym wdzięczny

Rozwiązania mają IMO bardzo fajne (pomijając donacje), to po prostu mapa interludowa bez hellbounda i kamaeli z postaciami ze skillami z h5 i instancjami co według mnie sporo poprawia czysty IL ale jest to server na 2 miesiące max, po pierwszych hero CPki z blackrocków, criticalstorm powoli będą przestawać grać i sprzedawać itemy za ruble, za nimi pójdą casuale czyli mechanika dokładnie taka sama jak na każdym serverze L2 w dzisiejszych czasach. Podsumowując, jeśli odpowiada Ci 2 miesięczna rozrywka to jest to OK server, na dłużej odradzam.

edit: odnośnie botów to raczej nie są one jakoś specjalnie ścigane i jest ich dużo jak wszędzie, reportowanie "topowych" cpków odradzam bo to strata czasu, oprócz $ które dostają za grę mają ochronę i wszelkie reporty są zamiatane pod dywan.

amg317

SizeMatters

Nie wiem bo na pozostałych dwóch serverach o których wspomniałeś nie grałem, napisałem tylko o valhalli bo z tego servera mam doświadczenie, a jeśli jesteś tzw "casualem" i szukasz klimatu sprzed xx lat to odradziłbym grę w l2 w ogóle.

Divah

Na dłużej? Serwer oficjalny classic (abonament?) lub pseudo oficjalny (Innova, gamecoast - mikrodotacje czy jak się to tam nazywa). Są boty, jest autofarm, jest rmt, jest p2w. Kwestia co komu przeszkadza a co nie, kto jak lubi grać, w jakim środowisku.

Osobiście preferuję może i krótko ale intensywnie - Interlude - jest jak sesja Gry o Tron w wersji planszowej:
- znasz mniej więcej graczy (klany),
- znasz mapę,
- znasz zasady (mechanika, zadania itp.),
- wiesz, jak kończy się Interlude (w jakim przewidywanym czasie),
- mimo to każda gra jest inna - różne decyzje, różne godziny online, różne dowcipy na Discord, ludzie spotykający się w różnych momentach i w różnych sytuacjach, inna klasa postaci którą wybrałaeś tym razem (chyba, że zawsze grasz jedną..)

+ Interlude przypomina nowy sezon serialu:
- oglądasz jak szalony wszystkie odcinki sezonu naraz (czyli zima, sezon L2), po intensywnym miesiącu-trzech masz tak zresetowany umysł, że zapomniałeś o remoncie, który dopiero co zrobiłeś jesienią,
- latem wracasz do życia na działce, plaży, rowerze, rolkach ... cokolwiek. Ładujesz baterie słoneczne, aby zimą powrócić do następnego sezonu L2 i ludzi, z którymi lubisz spędzać zimowe wieczory, grając w gry dla dzieci ,,o krasnoludach i elfach". Imo.. ciekawsze niż sezon serialu.

Przeważnie jesteśmy za starzy, aby grać przez cały rok. Ale zimą.. co tu robić ;)
Diva
Karan Gurth