[L2OFF] Hellforge - Interlude x1 - START 02.04.2021 [20:00 PL]

Zaczęty przez Taneroth, Marzec 16, 2021, 07:40:12 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

ksenoN

Nie no z tym online 600 to raczej przesada, nawet na discordzie tyle osób nie ma. Ja bym obstawiał gdzieś 300-400. Nikt nie wie co się stanie tak naprawdę, jak gm sobie poradzi i jak będą wyglądały pliki. To największą niewiadoma i tutaj można upatrywać ewentualnych problemów. Wszystko się okaże w przeciągu najbliższych dni, dobrze byłoby znaleźć w końcu coś na dłużej, poza rebornem i elmore, który mi osobiście nie przypadł go gustu.

trolololo

NIEPLACZ

Cytat: ksenoN w Kwiecień 01, 2021, 02:36:24 PM
Nie no z tym online 600 to raczej przesada, nawet na discordzie tyle osób nie ma. Ja bym obstawiał gdzieś 300-400. Nikt nie wie co się stanie tak naprawdę, jak gm sobie poradzi i jak będą wyglądały pliki. To największą niewiadoma i tutaj można upatrywać ewentualnych problemów. Wszystko się okaże w przeciągu najbliższych dni, dobrze byłoby znaleźć w końcu coś na dłużej, poza rebornem i elmore, który mi osobiście nie przypadł go gustu.

+1

prawdziwyON

Cytat: ksenoN w Kwiecień 01, 2021, 02:36:24 PM

Założyłem liczbę osób na discord ie i ewentualnie liczbę osób, która z niego nie korzysta lub na chwilę obecną nie wchodziła np ja oraz dwóch moich znajomych wraz z którymi ruszymy na serwerze. Więc jeżeli zakładasz 400 online to można troszkę dodać tych "niewidzialnych" ludzi.

ksenoN

W sensie nie zakładajmy, że z powiedzmy 500 osób nawet te 80% będzie grało. Jeśli połowa z tego 500 sie zaloguje na otwarcie to będzie sukces, bądźmy realistami. Mimo wszystko nie sądzę, że będzie powyżej 500 online tak jak wspomniałem.

lesny

Witam,

Chciałbym podzielić się moimi spostrzeżeniami co do dwóch serwerów na których zamierzam rozpocząć grę - Reborn vs Hellforge. Oto moje przemyślenia:

- online - tutaj nie ma co dużo porównywać bo na razie Hellforge nie wstał i nie wiadomo jaki będzie online, gdzie Reborn ma koło 2k - więc na pierwszy rzut oka wydaje się, że Reborn ma tu duża przewagę, lecz.... jeżeli na starcie będzie online koło 300-400 to odczucia z gry przez pierwszy miesiąc będą bardziej na plus Hellforge gdyż te 250-300 osób będzie trzymało w tym samym przedziale levelowym co oznacza będzie, że na każdym spocie na pewno znajdza się ludzie z którymi można poexpić lub powalczyć:) Z drugiej strony jak zobaczymy na Reborna to też tam wszystkie lokalizacje obfitują w ludzi - ok fajnie, lecz w wiekszości przypadków są to kolejne postacie osób już grających x miesięcy/lat co oznacza ze osoby te mają już wykoksany ekwipunek i nie ma co nawet do nich podjeżdżać po zaraz wpadnie high level i masz pograne na spocie

- pliki - L2 OFF vs L2 Java - jak zobaczyłem pierwsze posty z bugami na Hellforge to bardzo szybko się zniechęciłem i się dziwiłem jakim cudem L2 Off może mieć takie bugi i już miałem podziękować temu serwerowi, ale poczekałem do ostatnich dni bety i postanowiłem trochę przetestować te pliki zaraz przed zamknięciem bety. Przez ten czas rzekomo GM mocno poprawiał te bugi i odziwo udało mu się wiele wyeliminować z tego co było zgłoszone (jeszcze nie wiadomo ile jeszcze zostało nie zgłoszonych?). Po paru godzinach gry nie zauwazyłem nic groźnego i rażącego co by odbiegało mocno od oficialnych plików i tu na plus dla hellforge, gdyż jak oglądam streamy z Reborna to, aż mnie krzywi jak widzę zachowanie mobów i postaci - jako, że grywałem wyłącznie na plikach officialnych brzydzę się wszystkiemu co odbiega od oryginalnego L2

Podsumowując - jeżeli online na starcie będzie w okolicach 300-400 to dla mnie lepszym wyborem będzie Hellforge - jeżeli online będzie poniżej 300 to jednak wybiorę Reborna ze względu na ten online (choć brzydzę się tymi plikami to jednak ten online zrekompensuje mi to)

NIEPLACZ

ksenoN

Jeśli ktoś nadal jest bez klanu zapraszam do nas, sami Polacy - citkos#1101

NędznySzczur

nie chce mi się 2 raz pisac, a mi skasowalo. pozdrawiam i tak nikt nie moderuje.

Eva

ksenoN

t

Muaii

Kloniasz

ksenoN

No wczoraj ostre ddosy, ale po jakimś czasie się uspokoiło. Żadnych bugów nie ma, gra się płynnie. Online mały, ale stabilny

NIEPLACZ

Kloniasz

Cytat: NIEPLACZ w Kwiecień 03, 2021, 11:08:31 AM
400 + Online jak na razie bardzo ladnie sie rozwija
Gdzie ty masz te 400 wszystko puste dion expia 3 osoby gludio 1 sklepik off i 2 osoby przez 10 minut przebiegły  a gludin puste  :) ale fakt ddosy są ostre cały czas DC nie mogłem po wioskach się przebiec :P

ksenoN

Nie no 400 nie ma. 200-300 max, aktualnie jest restart na 30 minut, by ujarzmić ddosowiczów

Lodzia69

No to niezłe info dałes.. wczoraj 1-1.5h po starcie było 208 online. Nie dość, że były perma DDOSy, to nawet vote reward nie działał, z którego miała być runka na 0.5expa. Do tego niedziałająca opcja dotacji z paypala.. Teraz wszedłem z ciekawości sprawdzić te 400 online o których napisałeś i co zobaczyłem po wpisaniu komendy .online? "Today MAX is 159".. Także nie ściemniaj bo niestety lub stety ale bardzo szybko okazało się jak wielkim niewypałem jest ten server. A szkoda, bo sam chwilę na niego czekałem. Imo szkoda zaczynać, ludzi brak, część szybko się zniechęci widząc puste spoty.

prawdziwyON

Cytat: Lodzia69 w Kwiecień 03, 2021, 01:31:25 PM

No to niezłe info dałes.. wczoraj 1-1.5h po starcie było 208 online. Nie dość, że były perma DDOSy, to nawet vote reward nie działał, z którego miała być runka na 0.5expa. Do tego niedziałająca opcja dotacji z paypala.. Teraz wszedłem z ciekawości sprawdzić te 400 online o których napisałeś i co zobaczyłem po wpisaniu komendy .online? "Today MAX is 159".. Także nie ściemniaj bo niestety lub stety ale bardzo szybko okazało się jak wielkim niewypałem jest ten server. A szkoda, bo sam chwilę na niego czekałem. Imo szkoda zaczynać, ludzi brak, część szybko się zniechęci widząc puste spoty.

Mam takie wrażenie, że bardzo cieszysz się z tego online co? Stary spokojnie jest teraz 160, a wieczorem może będzie 300. Dla mnie prosta sprawa nie chcesz nie graj, ale postaci Ci nie sprzedam :)

smerf2803

Facet podal konkretne dane, nie widze tam radosci raczej zawód. Dodatkowo odniósł sie do posta z falszywym info o online rzedu 400 + co jest oczywistym klamstwem. Mam nadzieje ze server sie rozwinie

lesny

trochę jestem rozczarowany online, ale jeszcze daje szanse serwerowi - jako ze były dość ostre ddosy liczę, że online jeszcze podskoczy - rzeczywiście wczoraj było max 208 - ale patrząc na te ddosy to myślę, ze stać ten serwer na większy online. Osobiście daję szanse serwerowi jeszcze do jutra -  jeśli osiągnie online 300 (co w teorii powinno być osiągalne gdyż według GM podobno zostało stworzonych 1k kont) to znaczy, że serwer ma szanse się rozwijać i przyciągnąć większą liczbę graczy co będzie szansą na sukces tego serwera

bronekk

tak to czytam i nie mogę się nadziwić :D. Od początku zadyma o online jak będzie 600-700 zostane później 400 następnie 300 teraz piszecie max 169 i co gracie dalej? ONLINE jest gówno warty jak nie ma ekipy ;) Nie ogarniam pojebanej mentalności.. Chce ktoś 9k online to na ruskie serwery!! Powodzenia!