Wymagania sprzętowe gry

Zaczęty przez Szop Draconis, Lipiec 30, 2006, 10:28:40 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Szop Draconis

Czy ktoż może próbował uruchamiać grę na sprzęcie słabszym niż podany w wymaganiach? Pytam bo mam PIII 700mhz, GF2mx 6rmb, 256RAM, i WoW, który też niby wymaga 800mhz, chodzi jak tralala. Tylko w miastach mi trochę skacze. :wink:

wiater

ja probowalem na PIII 1,2mhz radeon 9200 128mb 128mb RAM przy takim procku niema praktycznie zadnego znaczenia czy karta jest 64 czy 128 wydaje mi sie ze jest slabszy bo pamiec jest najwazniejsza :twisted:

Nabuchodonozor

Gra chodziła na PIII 533 , 128ram i gf2mx 32mb , ale często występowały lagi sprzętowe , w zatłoczonych miejscach koszmarnie się poruszało.
LCiR-SH-80/Necro-78+ OneWarriorNation  Alliance/Hussars Clan
Fircyk-HE-78+/AW-74+ HussarsAcademy CL

ixi

Na siege bedzie pokaz slajdow...
Hindemith - SE - Full C5

Szop Draconis

to ja ściągnę, sprawdże i dam znać, czy idzie jako tako ;)

Polgara

Szop przy takim sprzecie jaki masz od razu jak bedziesz sie logował zmniejsz opcje daj Lower detail i z 1024 costam 32 bit zmniejsz na 1024 lub na 800 i 16bit

Duzo zalezy jaki bedziesz miał ping jak sie bedziesz łączył z serwerem im wiekszy to wieksze lagi miałem taki sam sprzet jak ty i nawet całkiem łądnie chodziła gra najwiekszy problem to uruchomienie gry trwa nawet do 20 min razem z wejsciem do gry :D  strasznie długo trwaja teleporty tesz okolo 5-10 min  najwieksze lagi a zwłaszcza jak idziesz do  ToI czasem nawet jak mnie zacieło to trwało to 15-20 min :D  jak wybierasz serwer to staraj sie wybrac taki do 200 osób bo jak bedzie wiecej graczy a beda handlowac w giran to  mina wieki zanim przejdziesz przez miasto  :D rozwiazało by problem w duzym stopniu gdybys dokupił sobie Ram tak zebys miał z 512

barthuss

ja też mam  pytanie o sprzęt :)
tak sie sklada, iz nie mam neta w drugim pokoju w którym miałem l2 :
jak będzie chodzic na moim drugim sprzecie:
procek AMD Duron 850 MHZ, 384 RAM, karta GeForce 2 MX, serwer na którym siedzi jakieś 50 osób z pingiem 54?

Serwer: Guards of freedom
www.gof.fe.pl

Polgara

zauwarzyłes chyba ze wiater opisał słąbszy komp nisz ty masz a kłopot z pingiem zaczyna sie jak masz 150 i wiecej nie wem jaki masz net jesli masz Neostrade wes sobie dual boxa czy jakos tak wynajem kosztuje 10 zl miesiecznie i mozesz podpiac nawet 3 kompy w tym 1 bezprzewodowo

Tyr

Cytatja też mam pytanie o sprzęt  
tak sie sklada, iz nie mam neta w drugim pokoju w którym miałem l2 :
jak będzie chodzic na moim drugim sprzecie:
procek AMD Duron 850 MHZ, 384 RAM, karta GeForce 2 MX, serwer na którym siedzi jakieś 50 osób z pingiem 54?
lol? Poważnie to napisałeś? :D  :rotfl:
Lineage 2 Classic EU

Sir_Auron

AMD Athlon(tm) procesor 1.40GHz, 320MB RAM
GeForce FX 5200

Na jakiej grafice mi pujdzie L2 ? chdzi mi o rozdzielczosc, detale itp :/

Tyr

Spokojnie... Na Medium i zasięg widzenia Averge... Albo Low... Kup na Allegro za 60zł 254 ramu 400 :)... W 800x600 napewno... Może w tej wyższej też :)
Lineage 2 Classic EU

Mati_888

jakiego potrzebuje direkta c4???
Abyss x3 :

Matiks - BH

Polgara

Mati_888

Abyss x3 :

Matiks - BH

Tyr

Lineage 2 Classic EU

GinderA

Ludzie nie zadawajcie tak głupich pytań jak jaki direct wymaga gra... Po instalcji jest komunikat nie zacytuje całego ale można to tak powiedzieć  8) If u want play lineage2 u must install directX 9.0c
>>>www.l2elite.us<<<
Acc:
GinderA 75 lvl (Spellsinger)
ksL 52 lvl (Monk)
Cut3 61 lvl (Silver Ranger)