Bladedancer [BD]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:35:17 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Cegiełka

Masz racje ,ale słyszałem że na niektorych serwach  P.atk +4% nie działa .nie wiem czy to prawda niech się ktoswypowie kto gra na dragonie .

Ryltar

Tallium Jest dobry gdy chcesz isc w Atk.speed a nie stac ciebie na duale A to z tallium + dual sls + Dance of Fury daje ladny bonus do szybkosci ataku.

mussaszi

Cytat: CegiełkaNa dragonie biegam bez bufów jak się nawinie jakis buffer to wtedy biore od niego bufffy , ale tak Vampir Dance mi wystarczy w zupełności tylko musze się wiecej namachać

Wiem wiem ale mi do vampir Dnce brak 4 lv potem to faktycznie będzie jazda :D

L2 EPI
Nick:   FiluteK-WS
Nick:   BumCykCyk lv 79+noblesse
Klasa:  Fortune Seeker - subka ST lv 78+
subka Titan lv 77+

Cegiełka

Zastanawiałem się nad tallumem i wymysłiłem taki pomysł że wezme dual kashenberg i zbroje majestic , i tu właśnie słyszałem od kumpli z klanu że maj nie dziła jak powinien więc chyba bede biegał w tallumie i kashenbergu a spd.atk będzie boski :)

jurak

nie wiem czy nie lepiej miec grade nizej, natomiast na +4.
bo inaczej ten bedek tak chyba jakos slabo :/

nie ma ktos przypadkiem namiarow na jkis generator co podlicza ile np. dostane do crit rate jak moj dex ulegnie zmianie o np +3 (miodnie by bylo jak by podliczal wszysko, con->HP/CP itd :D),
a i druga sprawa jak sie ma crit rate do procentow?

[swarmers] jurak
[prepare] progress.....

Koni

Pojęcia nie mam. Na oficjalu tam panowie wymyślili takie skypty i wzory że Microsoft będzie miał problemy zrobić programik co by to wyliczył :D
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Sir_Auron

CytatZalety:
-Duzy Power Attack
-Szybkosc ataku i ruchu

CytatDance of Vampire-gdy dziala ten taniec to obrazenia jakie zadasz staja sie twoim hp.

Jestem noob w te sprawy bo jeszcze nawet nie zacząłem grac. Ale z tego co przeczytałem to jak BD ma szybki i dozy DM i jak uaktywni Dance of Vampire to jest chyba nie pokonany??

Cegiełka

Mylisz się. Bd jest szybki ale nie zadaje dużego dmg tylko szybko udeża . a vampir jest fajny na słabsze moby , bo jak pójdziesz na np.Varke bez buffów to  zejdzie ci 2k hp. z vampirem

major76

Cytat: juraka i druga sprawa jak sie ma crit rate do procentow?

http://l2p.bravehost.com/critical.html
Nemo est casu bonus.
offensive|Fenomen +20 Rogue
Hindemith Full C5

jurak

Cytat: major76
Cytat: juraka i druga sprawa jak sie ma crit rate do procentow?

http://l2p.bravehost.com/critical.html

dalbym plisika ale nie wiam jak :D

[swarmers] jurak
[prepare] progress.....

Zak

Jeśli moge chętnie podziele się swoim doświadczeniem odnośnie BD gralem nim na ratach 7x, 3x, a takze na wyzszych 35x, a teraz kontynuuje granie tą postacią na retailu. Osobiście uważam, że BD na prywatnych serverach do 52 lvlu moze spokojnie solowac, potem zaczynaja sie schodzy gdyz zastraszajaco niska ilosc HP u Bladedancera nie pozwala mu skutecznie solowac. Co do setupu mam dwie propozycje : Mozna nastawic sie na Atk.spd i kupić dual SLS lub na crit rate Sls*Tsurugi , Tsurugi*Tsurugi , jesli chodzi o bron C tak naprawde nie ma ona wiekszego znaczenia gdyz na privach z ratami wyzszymi niz 5x nie pochodzimy dlugo z C equipmentem,ale osobiscie polecam Raid Sword * Spirit Sword. Wybierając Armor C nie mamy duzego wyboru jesli mamy mozliwość FP Set jeśli nie Composite, co do B polecam Blue Wolfa, gdyz dzieki niemu mocniej lejemy moby, i jeszcze bardziej podwyzszamy walory bojowe naszego supportera, co do Dooma to moim zdaniem nie ma wiekszego sensu zakladania go bez tarczy, co wiecej BD nigdy nie będzie nawet semi-tankiem , więc zakładając że przy B grade bedziemy chodzic w party roznica ok. 400 HP nie ma wiekszego znaczenia, zazwyczaj w party bedziemy mieli healera, co oznacza że bedziemy musieli martwic sie o poziom naszych Hit Point's. Co do ekwipunku a grade, to w przypadku wybrania setupu na crit rate'a polecam OE Sls*Tsu, jeśli wybraliśmy Atk. Spd to oczywiście Kesh*Kesh, SA dual damascusow jest poprostu zalosne (Accuracy), co do Armoru, na PvP, Siege, War. etc. Majestic Heavy , obniza nam prawdopodobienstwo stuna o az 50 %   co czyni z niego najbardziej kuszaca zbroje dla Bladedancera, spotkalem sie z opinia, iz do party najlepszym armorem bylby Tallum Hvy, rzeczywiscie dodaje nam on +8 % atk.spd , ale przy kazdym starciu z zywym graczem nie mamy najmniejszych szans - 2 con to cios dla BD ktory i tak jest niesamowicie podatny na stuny.

Pvp: Co do Pvp 1v1 nie ma się co oszukiwac BD to wciąż tylko agresywny buffer (miejmy nadzieje ze c5 to zmieni) jedyna szansa dla nas na wygranie pvp jest nieumiejetność przeciwnika bądź popełniony przez niego błąd. Prawdziwy smaczek odkryjemy dopiero przy mass pvp przy którym nasza obecność w party jest niezbędna, oprocz tego ze mozemy calkiem niezle namieszac atakujac zajetych walką DD to jeszcze nasze buffy są niezbędne do uzyskania przewagi nad wrogim party. Tutaj mała rada kiedy buffujemy nasze party warto pamiętać: W przypadku gdy znajdujemy się w party składającym się z nie-magicznych charów tańczymy tylko Dance of Fury, oraz Dance of Fire ( w przypadku wolnych slotow Dance of Warrior) chodzi o to by nie spamować wolnych slotow, nieprzydatnymi dancami , jesli zaś zostaniemy przydzieleni do party magow castujemy dance of concentration oraz dance of mystic. Jeśli chodzi o Tattoo do do expa polecam +4 str - 4 con oraz +4 dex - 4 con ( tak wiem minus do con zaboli nas, ale jak juz powiedzialem to nie my w party jestesmy od tankowania). Taki setup jest absolutnie nie do przyjecia w jakiej kolwiek walce, wtedy pozostaje nam tylko    dac naszemu supporterowi jakis skromny bonus do con kosztem dexa lub str by zmniejszyc prawdopodobienstwo stuna. Co do siege, coz... polecam wyposazyc naszego BD w BoP'a z SA Guidance (oczywiscie pamietajcie zeby zostawic duale ;P) gdyz w przypadku obrony zamku bedziemy mogli chociaz troche pomoc naszym lucznikom w zdejmowaniu wrogich szeregow. Heh. To by bylo na tyle ;)

jurak

Katana*Sword of Nightmare   65 crit rate. <- chciales napisac ze te dualki na crit.

sls*tsu  52
tsu*tsu 54

biegalem w BW hv (nawet w doom light ;] ) i doom hv, i imo na moby moze i BW, ale w calkowitym rozliczeniu doom wychodzi lepiej, wiecej HP, CP i CON!!
do tego tatto na +CON (tatto na DEX sa beznadziejne, daja tyle co nic ;] )
sila nam jest nie potrzebna bo mamy bic crit, dobra bron z focusem, buffy, robisz o wiele wiecej niz w bw z mega sila i 23 con (w ogóle jestes do strzaskania przez kolesi o 10 lvl nizej :D)
bonusy za dexa sa zalosne bo nie masz zadnych skilli pasywnych, do silki tez roznicy nie daje, a CON zmienia bardzo duzo, nie bedziemy mieli tego CON jakos duzo, ale na PVP jestesmy cos w stanie ustac.

moim zdaniem wyciaganie takiego P.Atk mija sie z celem bo robisz z BD DD o smiesznym CON (hp, cp stuny) i jestes na kilka strzalow, magowie cie zlataja, Lucznicy miodzio, tanki, dagerowiec wlaczy UE i padniesz szybciej niz myslisz, a w party jak juz wspomnialem sa lepsi DD jak ty, Nukerki Lucznicy, zanim dobiegnisz do targetu koles/mob bedzie martwy, jezeli bedziesz flagowal ty jestes martwy. moze sie myle ale moja koncepcja jest CON i Focus ;]
aha i z takim CON mozesz sobie spoknie solo Expic do 65 lvl ;]
Cytatale przy kazdym starciu z zywym graczem nie mamy najmniejszych szans - 2 con to cios dla BD ktory i tak jest niesamowicie podatny na stuny.
w BW masz -1 do con wiec ta strata pomiedzi 23 a 22 jest imo  :roll:
poprostu jestes chodzacym magiem w HV, nie masz nic, to juz chyba PP ;) (pp ma 27 con ;) ) w HV bedzie lepszy na pvp :D
zdravim

[swarmers] jurak
[prepare] progress.....

Zak

Zauwaz ze takie tatoo zaproponowalem do party ;P Patrz co cytujesz bo cytujesz fragment dotyczacy a grade a nie Bw...  
Cytataha i z takim CON mozesz sobie spoknie solo Expic do 65 lvl ;]
napewno nie na retailu... a i na privach bedzie ciezko chociaz widzialem paru takich co expili solo chociaz i tak musieli siadac co pare mobow...
Cytatjestes na kilka strzalow, magowie cie zlataja, Lucznicy miodzio, tanki, dagerowiec wlaczy UE i padniesz szybciej niz myslisz
a w doomie nie jestes ;P ?? zauwaz ze BD nigdy nie bedzie tankiem a gdybys przeczytal ze do pvp zaproponowalem -4 dex + 4 con moze mialbys nieco inny poglad na moja budowe. Tak naprawde kiedy zacznie Cie atakowac Nuker to dla niego bonus HP z dooma to jeden nuke wiecej...Dla daggera jeden blow etc. ;P...
Cytata w party jak juz wspomnialem sa lepsi DD jak ty, Nukerki Lucznicy, zanim dobiegnisz do targetu koles/mob bedzie martwy,
Chyba nie na mobach x5 w LoA czy w Cata's...
Cytatw BW masz -1 do con wiec ta strata pomiedzi 23 a 22 jest imo poprostu jestes chodzacym magiem w HV, nie masz nic, to juz chyba PP  (pp ma 27 con  ) w HV bedzie lepszy na pvp Very Happy
zanim napiszesz przeczytaj ze na pvp zaproponowalem Majestic Seta i tatoo +4 i np.  -4 dex ><  przy takiej budowie mamy 34 con... Poza tym jesli ktos oczekuje od postaci ownowania w 1v1 pvp to BD nie jest postacia dla niego...

jurak

Cytatzanim napiszesz przeczytaj ze na pvp zaproponowalem Majestic Seta i tatoo +4 i np. -4 dex >< przy takiej budowie mamy 34 con... Poza tym jesli ktos oczekuje od postaci ownowania w 1v1 pvp to BD nie jest postacia dla niego...
imo nie ma sie co zapedzac na A grade, calkiem dobrze mozna rozpatrywac S grade na +10 co jest bez sensu, ile osbob zlozy cos takiego? spor czesc moze moze miec problem z B, a raczej mowmy o serv Low rate x5.

no co do kolesia w BW a w Doom i z takimi tatto jak proponowane to chcialbym pyknac sobie pvp, ciekaw jestem kto by mial wieksze szanse ;)

co do nukerow to DE maja zle  nie sa w stanie ustac (choc tu tez mozna sie sprzeczac), gra jest skonstruowana tak ze NUK zjada HV zjada Light zjada NUK;] (choc to jest teoria) woec nie ma co, ale twierdze ze jednak wiecej da BD Doom niz BW na maga, a juz tymbardzie 23 CON a 38 to spora roznica!! tego HP i CP juz troche jest i mozna sie pokusic zeby podlechtac troche nukerka.

co do BD na mass PVP to powiem tyle ze schodza niemal jako ostatni, a u mnie w klanie chopaki w Doom jechali dwoch lucznikow (1x BD v 2x HE) na raz ;], a zapewne z 23 CON i BW nie zdolai by tego osiagnac.
STR jest chyba jedna z badziewnijszych statystyk, a con najwazniejsza ;]

jedyne co mozemy to rzyczyc sobie powodzenia :)
i chcialbym pyknac pvp z takim BD :D

CytatTak naprawde kiedy zacznie Cie atakowac Nuker to dla niego bonus HP z dooma to jeden nuke wiecej...Dla daggera jeden blow etc. ;P...
wchodzenie skilli fizycnych i sila jest zalezna od CON ;] wiec to co ja dostane to bedzie 70% u ciebie 160% :), co do nukera to chyba obydwie koncepcje sa skazane na porazke raczej ;], tyle ze ja mam wieksze szanse dobiec :)

Cytatw doomie nie jestes ;P ?? zauwaz ze BD nigdy nie bedzie tankiem a gdybys przeczytal ze do pvp zaproponowalem -4 dex + 4 con moze mialbys nieco inny poglad na moja budowe.
mam zepsuty monitor,ale jakos patrze i nie widze ;], owszem wspomniales cos o zmianie konfiguracji ale kogo na x5 bedzie na to stax!!?

[swarmers] jurak
[prepare] progress.....

Zak

A ty sie uparles na to 23 con... przyjmij do wiadomosci ze na pvp mialbym go 35... Poza tym gdy masz wlasnego krasia zlozenie a grade nawet na 5x to nie problem tylko trzeba zostac tam ok 2-3 miechow. Gdy odejme zaloze -4 dex + 4 con to mam 35 con, niezly dmg i troche mniej HP od Ciebie a nawet jezeli dobiegniesz do nukera, to co Ci z tego ?? zreszta dalsza dyskusja nie ma sensu tylko prosze PRZECZYTAJ DOKLADNIE mojego pierwszego posta , jest tam wzmianka o innym setupie do PvE i do PvP

Jesli chcesz pvp z BD o moim setupie to zapraszam na Teona pm Zaknife.

Ja grajac BD o takich parametrach ( na siege, massowki, wary zmieniałem tatoo) bylem na paru siegach, oraz warach i wiem mniej wiecej jak taki build sie sprawdza...

jurak

2-3 miesiace na A grade, zobacze za 3 miechy co bede mial (dam znac jak mi przypomnicie ile mozna zlozyc A gradow przy dobrym klanowym przerobie)
ale po miesiacu sa jescze 2 wiec musze w czyms biegac przez te dwa miesiace a podczas tych dwuchmiechow bedzie sporooo PVP pewno kilka sige ;], wiec zaloze dooma hv :P
:)

ale to nie ten temat, kazdy z nas przedstawil dwa poglady, ja sam osobiscie nie byl bym wstanie miec gr. dye zeby zmieniac co chwilie tatto.

a teraz mam jescze takie pytanie, bo przyznam ze intyguje mnie troche ta koncepcja z +Str, jak wyglada w wydaniu takiego BD pvp, powiedzmy ze mass klanVklan, bo siege to juz inna bajka ;]

[swarmers] jurak
[prepare] progress.....

Koni

Powiem wam, że długo, oj długo biegałem w przeróżnych party, w których zawsze był BD. Jego siłą nie jest żadne CON bo na co to mu... mając -CON +Dex,Str maż masakryczne criticale i warto wspomnieć, że BD zanim zacznie walczyć musi obczarowac kolesia Hexem, PowerBreakiem etc. Wtedy on nam mało zabiera a my mu dużo.
CON jest nie potrzebna dla BD bo popatrz, jak już Zak pisał jeden blow czy nuk więcej i po tobie. Z tak małym bazowym CON dodawanie bonusów nic nie doda jeśli chodzi o stun bo tak czy siak nie masz co się lać z DA czy He (Chiałbym widzieć jak ten Twój kolega rozwala tych 2 HE na raz - omg lol).
poza tym BD nie jest stworzony na pvp czy wojny, siege. Nie mówie że się nie przydaje bo BD jest potrzebny, ale oprócz zbuffowania nic nie zrobi.
Nie wiem z kim BD wygra na pvp... chyba z kimś kto nie umie grać, albo z bufferem i bonus CON nic nie da.
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Zak

Koni otóż to, jak pisałem wcześniej BD to wciąż tylko agresywny buffer... Jasne ze moze zrobic troche zamieszania na Clan War ( chyba mam gdzieś filmiki to wrzuce linki) ja osobiście na siege'u chodzilem w party magow Hexowalem, ew. Drainowalem nie chcialem sie wystawiac bo jest to bez sensu ... Swoja drogą  
Cytatwiec to co ja dostane to bedzie 70% u ciebie 160%
chodzi Ci os kuteczność blowow ?? Podstawowa znajomość matematyki byłaby bardzo mile widziana bo nie jestem w stanie sobie wyobraźić jakiejkolwiek skuteczności powyżej 100% ><

jurak

jak ja testowalem +DEX to nic nie dawal :D
Plus byl taki ze miotal fajnie Stingiem :D
bonusy byly takie jak by ich nie bylo a zrobilem +8 dex :P
silka imo tez taka sobie ;]
co do con to tez on taki sobie ale w sumie z tych 3 najlepszy ;]

no nic, na nowym paradise zrobie sobie doom
a co do tatto pomysle, pewno nie bede robic, a jak juz to moze +3 con -3str

Cytatchodzi Ci os kuteczność blowow ?? Podstawowa znajomość matematyki byłaby bardzo mile widziana bo nie jestem w stanie sobie wyobraźić jakiejkolwiek skuteczności powyżej 100% ><
LOL
obrazenia nie skutecznosc :D

Cytat(Chiałbym widzieć jak ten Twój kolega rozwala tych 2 HE na raz - omg lol).
hehe :)
bo mieli resztki HP :P
ale taki BD z 23 CON to by padl zanim by co ubil pewnie ;], na doom juz wchodzily stuny a co dopiero na 23 con.

jak juz wsomnialem, stestowalem kilka wariantow. dye na STR, DEX i CON
do tego armorki
Doom Hv i LT, Zubei Hv, BWhv i najlepiej mi szlo na doom i z dye na CON

zweryfikuje po 2 miechach na L2p, a jak natazie opieram sie na tym co widzialem i slyszalem ;]

a i najwazniejsze, jak juz wspomnieliscie, to jest buffer, BD jest przydatny w party, z Doom i Con postoi, a jak dostanie bufci na focusa i z dualami z Focusem powinien tez sobie dawac rade ;]

[swarmers] jurak
[prepare] progress.....

Zak

Ciekawa filozofia ;) Ale mam nadzieje ze za jakis czas wrocisz spowrotem przedyskutowac to spowrotem ;P Nie wiem kiedy dotrze do Ciebie ze ja nie gralem BD 23 con na pvp.... >< Swoja droga to ktos tu chyba pisal o solowaniu do 65 ?? :P

Koni

Twardy zawodnik musiał byc z masą czasu i boską cierpliwością... chociaż był tu taki koleszka co do 15 lv trenował na elpy, keltirach i wilkach :]
Your journey's never end

jurak

Cytatco do 15 lv trenował na elpy, keltirach i wilkach :]
bez przesady :)

solo do 65 jest dosc trudne ale nie niemozliwe ;]

CytatNie wiem kiedy dotrze do Ciebie ze ja nie gralem BD 23 con na pvp.... >< Swoja
tak samonie wiem kidy do ciebie dotrze to ze staram sie wytlumaczyc ze sciaganie Tatto w zaleznosci gdzie sie idzie jest dosc klopotliwe ;)

[swarmers] jurak
[prepare] progress.....

laurent

czy jak zrobie sobie duala z dwoch mieczy to bede mogl je pozniej rozdzielic, albo polaczyc z innymi?
L2-Paradise  lvl 78 Spectral Dancer (rip)

ixi

Hindemith - SE - Full C5

Shubik

pytanko... czy do DANCOW potrzebne sa SB? ;p
:) Nie jestes sam! :D lol?