Gdzie grać?

Zaczęty przez Shen, Wrzesień 27, 2025, 02:55:52 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Shen

Siema,
Chciałem sobie casualowo trochę pozabijać mobki. Gdzie za darmo największa populacja graczy? P2w mi nie robi, bo pewnie mi się znudzi po kilku tygodniach i tak.

Dev

O, widzę znajomy nick, czesć! :D

Jeśli bez pay to win to L2 Reborn x1 :D

Ja osobiście teraz gram na oficjalnym amerykańskim serwerze od NC-Softu "Varkas" znanym też jako "Project Wolf" :D Jest pay to win ale jako free to play da się dość komfortowo grać jako casual. Jest oficjalny, wbudowany minibot więc nie trzeba grać cały czas. Gra jest zmodyfikowana tak aby dało się grać solo bez problemu. Jeśli miałbys ochotę pograć ze starym forumowiczem to zapraszam :D 

https://na-lineage2.plaync.com/en-us/index?redirect=false
Lineage 2 Official (Project Wolf) - Varkas lvl 86
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91 (nieaktywne)
Lineage 2 Reborn (Origins x1) - Adventurer lvl 77 (nieaktywne)
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server (nieaktywne)

Shen

Dzięki, sprawdze, ale pewnie w weekend, bo zapierdol w robocie w tym tygodniu

Dev

Ja też mam mało czasu na gre, więc puszczam sobie postać na AFKu żeby sama biła. Mega wygodna sprawa jak się ma rodzinę, pracę i obowiązki. Tylko dlatego właściwie gram tam gdzie gram.

Shen

Cytat: Dev w Październik 06, 2025, 07:10:29 PMJa też mam mało czasu na gre, więc puszczam sobie postać na AFKu żeby sama biła. Mega wygodna sprawa jak się ma rodzinę, pracę i obowiązki. Tylko dlatego właściwie gram tam gdzie gram.
lagów nie ma skoro to serwer amerykanski?

Shen

Cytat: Dev w Wrzesień 29, 2025, 07:39:01 AMhttps://na-lineage2.plaync.com/en-us/index?redirect=false
Sciagnalem ich instalke i przenosi mnie na ruska

jak trzeba się w jakiś vpn bawić to lipa

Dev

Ściągnij ich launchera "Purple". Jesliby nie znalazło L2 to po prostu ustaw region USA na launcherze Purple.
Ja gram bez VPN. Normalnie.

Shen

Cytat: Dev w Październik 07, 2025, 02:50:06 PMŚciągnij ich launchera "Purple". Jesliby nie znalazło L2 to po prostu ustaw region USA na launcherze Purple.

Gdzie ty widzisz ustawienia regionu? Sprawdziłem wszystkie opcje i nie widze.
Cały czas chce odpalić przez ich launcher to mnie na strone ruska przenosi.

Dev

A przy logowaniu do launchera? Dziwne, bo ja odpalam normalnie i mnie przepuszcza.
Edit: Na discordzie piszą, żeby przy tworzeniu konta jako Państwo ustawić USA i powinno przepuścić.

Shen

Cytat: Dev w Październik 08, 2025, 07:34:42 PMA przy logowaniu do launchera? Dziwne, bo ja odpalam normalnie i mnie przepuszcza.
Edit: Na discordzie piszą, żeby przy tworzeniu konta jako Państwo ustawić USA i powinno przepuścić.

Musiałem nowe konto zrobić na innym mailu, bo nie widziałem opcji zmiany regionu, teraz działa, dzięki.

Dev

Jak coś to pisz na "Vennebrdx" w grze, serwer "Varkas"

Shen

Cytat: Dev w Październik 08, 2025, 09:24:03 PMJak coś to pisz na "Vennebrdx" w grze, serwer "Varkas"
pewnie dopiero w piątek albo sobote odpale, bo nie ma dwoch osob w robocie i mam zapierdol

Shen

Odpaliłem na chwilę, zupełnie inna gra. Nowe rasy, klasy. Wziąłem jakiegos high elfa. Może lepszy byłby jakiś classic dla takiego starego dziada.

Dev

Wziąłeś jedną z topowych klas do farmienia :D Dobry strzał na początek  :D
Gra jest tak zmieniona, żeby stare dziadki jak my mogły grać - można bez problemu solować, ale można też grać w party. Ułatwione zostało wszystko o tyle, żeby  gra poświęcała minimum wolnego czasu - musisz na przykład coś pilnie zrobić to zostawiasz wszystko na auto i to robisz :)

Polecam Ci kupić darmowy "Beginner's Support Package" w Lcoin Store w grze. Daje bardzo fajne rzeczy na początek na danych levelach.

Pomogę z levelowaniem w razie czego, choć nie jest to jakaś skomplikowana sprawa z takimi ulatwieniami jakie gra posiada :P

Shen

Cytat: Dev w Wczoraj o 03:20:51 PMWziąłeś jedną z topowych klas do farmienia :D Dobry strzał na początek  :D
Gra jest tak zmieniona, żeby stare dziadki jak my mogły grać - można bez problemu solować, ale można też grać w party. Ułatwione zostało wszystko o tyle, żeby  gra poświęcała minimum wolnego czasu - musisz na przykład coś pilnie zrobić to zostawiasz wszystko na auto i to robisz :)

Polecam Ci kupić darmowy "Beginner's Support Package" w Lcoin Store w grze. Daje bardzo fajne rzeczy na początek na danych levelach.

Pomogę z levelowaniem w razie czego, choć nie jest to jakaś skomplikowana sprawa z takimi ulatwieniami jakie gra posiada :P
Pewnie zrobie SK, u tego efla nawet mordy nie widać, już zaczyna z dojebanym setem z wyglądu. Istnieją jeszcze stare miasta jak gludio, dion i giran? xd

Dev

Istnieją, Giran zostało przebudowane i na środku rynku jest pole uprawne XD

CytatPewnie zrobie SK, u tego efla nawet mordy nie widać, już zaczyna z dojebanym setem z wyglądu.

SK FTW :D

Shen

To niezły upadek Giran. Szukałem jakiejś strony z aktualnymi skillami i klasami, ale nic nie znalazłem, szczególnie o tych nowych elfach. Znasz cos?

Dev

https://l2wiki.com/essence/skills/

Tu powinno być wszystko, nie wiem czy jest to zupdatowane o klasy Varkas oraz Rose Vain, ale wszystko inne powinno być.

Edit: sprawdź czy nie masz czegoś dodatkowo darmowego do kupienia w sklepie w launcherze Purple, bo z tego co pamiętam jak serwer startował to coś dodatkowo poza tą paczką w LCoin Store w grze o której wcześniej pisałem było dla pierwszej postaci, ale nie wiem czy dalej to jest.

Shen

Sprawdze jutro albo w sobote. Chcialem cie dodac do znajomych, ale chyba sie nie da jak ktos jest offline, albo zle nick podales.

Dev

Jestem wyjątkowo offline aktualnie, będę pewnie jutro :D

Shen

Cytat: Dev w Wczoraj o 03:20:51 PMPolecam Ci kupić darmowy "Beginner's Support Package" w Lcoin Store w grze. Daje bardzo fajne rzeczy na początek na danych levelach.

100 adeny to kosztuje, a po kilku questach mam nadal zero, mobki nic nie dropia.
Ok coś zaczęło dropić, ale jeszcze jakieś l2coiny są, nie widzę opcji ich kupienia. Jakis battle pass jest?
edit: dobra widze na stronie, w grze sie chyba nie da

Dev

Na początku jest kiepsko z adeną, ale przed 76 lvl adena Ci nie jest potrzebna bo wszystko co trzeba dostaniesz z questów :D

Shen

Zrobiłem sk, chociaz znajome rejony i moby. Odpaliłem teraz w robocie i auto farma leci xd

jak wyglada summon tego devine templara? bo nigdzie nie moge znalezc info co robi

Dark avenger juz nie ma pantery i SK cubicow? na tej stronie co podales nie widze ich na liscie skilli

Zrobilem postacie na Live i Classic,, to bardziej wyglada jak stare l2

Dev

CytatZrobilem postacie na Live i Classic,, to bardziej wyglada jak stare l2

Wygląda bardziej jak stare L2, I owszem, ale jest taki pay to win, że się odbijesz bardzo szybko bo braknie Ci na SSy w okolicach 100 lvl (to jest dwa dni bicia max na Live), i dodatkowo moby będą Cię sprzątać na 1-2, max 3 strzały (szczególnie tak to wygląda na Live - przerabiałem to). Classic ma inny mankament - problem z buffami i ogólnie z party bo wszyscy boxują na auto 9-osobowe pt, a w okolicach już 76 biegają oszołomy i PKują wszystkich z nudów. Od obydwu serwerów odbiłem się z wyżej wymienionych powodów.
Jedyny grywalny official dla free to play graczy to Project Wolf aktualnie. Zostają jeszcze prywatne serwery, ale jedyne dwa które mają sens mają administrację rosyjską.

Cytatjak wyglada summon tego devine templara? bo nigdzie nie moge znalezc info co robi

Generalnie jest to kopia Twojej postaci, która uzywa trzech skillów i nie używa soulshotów i żyje ileśtam sekund.

CytatDark avenger juz nie ma pantery i SK cubicow? na tej stronie co podales nie widze ich na liscie skilli

Kubiki byłyby useless kompletnie w takiej formie w jakiej teraz gra działa, więc zostały wyrzucone - zamiast tego ma się masę nowych świetnych skilli a sam Hex/Power Break są skillami fizycznymi i mają szybki CD, podobnie jak LS.

Shen

Cytat: Dev w Dzisiaj o 10:54:54 AMKubiki byłyby useless kompletnie w takiej formie w jakiej teraz gra działa, więc zostały wyrzucone - zamiast tego ma się masę nowych świetnych skilli a sam Hex/Power Break są skillami fizycznymi i mają szybki CD, podobnie jak LS.
Lipa, lipa, moje ulubiony cubici. To moze zmienie klase, bo SK to juz nie SK.

Kupiłem tego gifta za 100 adeny, jakaś żaba tam była, nawet nie wiem co to, nie widze tego w inv.