Spellhowler

Zaczęty przez Yarrick, Sierpień 03, 2006, 11:40:20 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Yarrick

Nie znalazłem podobnego tematu wiec pytam sie was...Mam dark elfa spellhowlera. Jaki sprzet i bron dl niego proponujecie...Piszcie dlaczego wlasnie taki...
Z gory dzieki...pozdro Yarrick

kulqa

Ng = Top Ng Book + Top Ng Shield + Devotion Set.  -> Szybkie czarowanie.

D grade = tome of blood + top D shield + Devotion Set. -> Szybkie czarowanie.

C grade = Sword of Whispering Death ( z Red Crystalem zeby miec Magic Power ) + top C shield + Karmian Set. -> Szybkie czarowanie + niezly dmg.

B grade = można zostac przy SoWD + top B shield + Avadon Set. -> Szybkie czarowanie + niezly dmg.

A grade = Sword of Miracles ( z Magic Power ) + top A shield + Tallum Set -> Wypas :D

Moje ustawienia dadza Ci lekko wiekszego atk. speeda i duży M.Pwr. co doskonale nadaje sie do walki z mobami.

Edytowalam posta zeby byl bardziej przejrzysty.

Bacar

Wiec tak :
NG :Devotion Set + Top NG staf/ksiazka
D grade :Mithril Set+Demon Fangs
C grade: Karmian Set+Homokulus Sword z SA Acumen
B grade:Avadon Set+Staff of Evil Spirit albo Sword of Vallhalia
A grade:Sword of Miracles a set to nie wiem chyba Dark Crystal Robe lub Majestic Robe .

LoL EU/US : Hayame

FFXIV: ARR
Server: Moogle
IGN: Hayame Kisumi
Job: Bard
FC: SeeD

Ysia

Ja bym bardziej była za Tallum Magic Set i Sword of Miracles + Acumen jeśli chodzi o A grade. A nizsze grade to tak jak powiedział Bacar.
MYSTERIUM TREMENDUM

Bacar

Moze i masz racje :) Jak powiedzialem nie wiem jaki set A najlepszy dla SH ;)

LoL EU/US : Hayame

FFXIV: ARR
Server: Moogle
IGN: Hayame Kisumi
Job: Bard
FC: SeeD

Ryltar

CytatNie znalazłem podobnego tematu

bo nie chcialo ci sie ruszyc Dupy.

Sajn

mozna zrobic jeszcze tez HC Version

C:
Demons Set + Homek > Acumen
B:
Zubei/Doom + Vallhala > Acumen
A:
Nightmare + jakis A staff (nie pamietam nazwy) > Empower

plus to Dye na inteligencje ^^

Ysia

Jestem SH i uważam, że dla tej profesji najlepsza broń jest z Acumenem : C grade - Homunkulus, B grade Valhalla, A grade - Sword of Miracles, które dodają Cast.Speed niezbędnego dla SH, który i tak ma go za mało. Zubei Robe daje 10% M.Atk, SH ma go i tak wystarczająco dużo, najwięcej ze wszystkich magów. Doom robe daje 7% move speeda, + 2 INT (m.in. M.Atk), +1 MEN (m.in. M.Def), -3 WIT (m.in. zabiera Cast.speeda). Nightmare Robe podobnie jak Doom Robe daje m.in. M.Atk 8%, +2INT, -2 WIT.
 Dla lepszego rozeznania looknij na stronkę: http://www.lineage2.com/Knowledge/item_sets.html
MYSTERIUM TREMENDUM

Tyr

Cytatbo nie chcialo ci sie ruszyc Dupy.
dokładnie! ten temat był wałkowany miliony razy! forum rasy!
Lineage 2 Classic EU

Xili

Cytat: Sajnmozna zrobic jeszcze tez HC Version

C:
Demons Set + Homek > Acumen
B:
Zubei/Doom + Vallhala > Acumen
A:
Nightmare + jakis A staff (nie pamietam nazwy) > Empower

plus to Dye na inteligencje ^^

zgadzam sie PONIEWAZ sh bez duzego m.atk jest jak żołnierz bez CKM-a (ciężkiego karabinu maszynowego żeby nie było :)) a uwierzcie bo wiem w czym my friend chodził do 75 lvla.

a z d to knowlage (10% do m.atk)

ps. opis ma byc do pvp czy do pve bo jesli chodzi o pvp to nawet w avadonie z nie wiem jakim sprzetem i dyesem nie dogonisz sps NIGDY!
I siedziało ich tam troje. Niegdyś mężni woje, teraz tak bezbronni. To była ich pierwsza porażka. Wiedzą że "Raj" został stracony na zawsze. Nie nacieszyli się SPSem Na subie, nie nacieszyli się wreszcie pełnym klanem, nie nacieszyli się Legendarnym Hell Knightem. Pogrążeni w rozpaczy :cry: pokonani przez podrzędne FBI!!! Lecz teraz nie na Raj czekają, jak tylko mogą na maxie pykają i nie o piekielnych rycerzach marzą. Dualistą być chcą.
Jak by ktoś nie wiedział o czym pisze to: FBI mówimy NIE!

Ysia

---------- 13:39 03.08.2006 ----------

No niby był ale szczerze powiem, że jest tam dosyć chaotycznie wszystko opisane a w dodatku wiekszość ludzi poleca na C grade Demons Set co według mnie jest kompletną pomyłką, ponieważ ten set daje: -1WIT,  +4INT i w dodatku zabiera 269HP. Podejrzewam, że większość z tych ludzi nigdy nie grało SH, bo kazdy kto gra tą postacia wie ze na C grade najlepszy jest Karmian. Ogolnie tak jak powiedziałam dla SH jest najlepsze to co daje Cast.Speed. Po co pakować w niego wiekszy M.Atk skoro i tak ma największy. Ktos kto chce grać tą postacią niewiele sie dowie z tematu "Rasy" bo kazdy ma odmienne zdanie wiec skad taki ktos kto dopiero zaczyna ma wiedziec kto ma racje. Jeszcze raz powtarzam ze dla SH najważniejszy jest Cast.Speed i WIT.

---------- 13:44 ----------

Cytat
zgadzam sie PONIEWAZ sh bez duzego m.atk jest jak żołnierz bez CKM-a
No nie powiedziałabym, ponieważ SH od początku ma bardzo wysoki M.Atk i byc moze ze w Cast speedzie nie dorówna Sps, ale tak samo sps nie dorówna nigdy w M.Atk Spellhowlerowi. Sps ma tylko taka szanse z SH gdy  szybciej rzuci czar, natomiast gdy czar nie wejdzie albo Sh mu go przerwie to juz jest po Sps.
MYSTERIUM TREMENDUM

Polgara

To zalezy co sie chce osiagnac
jesli grałem sam to zawsze stawiałem na cast spid i najlepiej sie grało w BW rob( ciezko zdobyc ale stwierdziłem ze na serwie którym grałem najwiecej C spida daje) + Valhala lub DC i SoM z acumenem jesli chodzi o set majestik duzo mniej C spid dodaje niz DC

jesli w party a zwłąszcza z jakims buferem to stwaiałem na m. power i zubey
lub NN do tego valhala lub SoM

Ryltar

Ja pieprze po co wy walkujecie 80 raz to samo.Jest przyklejony temat o SH ale nieeee on nie mogl znalesc ty chba masz wade wzroku -12.