Nickname

Zaczęty przez Kirdan, Sierpień 18, 2006, 05:39:01 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kirdan

Skąd się wzięły wasze ksywy?

Kirdan - (oryg. Círdan) elf ze szczepu Telerich. Jego prawdziwe imię brzmiało Nówe. Był żeglarzem i szkutnikiem. W Pierwszej Erze władał Falas (w Beleriandzie Zachodnim) i przez długi czas trzymał się z dala od sporów Noldorów i Sindarów. Po zniszczeniu krainy w następstwie bitwy Nirnaeth Arnoediad przeniósł się wraz z Gil-galadem na wyspę Balar. W Drugiej i Trzeciej Erze był władcą Szarych Przystani. Przechowywał Naryę, jeden z Trzech Pierścieni. Przekazał ją Gandalfowi, gdy ten przybył do Śródziemia. Był członkiem Białej Rady. Jako jedyny elf w Śródziemiu miał długą brodę.

W języku sindarin imię Círdan znaczy Szkutnik.

Wczytywałem się kiedyś w powieści Tolkiena i tam właśnie natrafiłem na Elfa o tym imieniu ^^

Filer

idę sobie z kumplami na cmentarz, na grób mojego dziadzi prze huja, mój dziadek nazywał się MACAŁA, (ja mam inne nazwisko) moi kumple się nawalają z nazwiska a jeden do mnie mówi tak:
- macała znaczy macać, macać znaczy dotykać, dotykać znaczy czuć, po angielsku feal.
No to się sami domyślacie dlaczogo ta ksywa spolszczyli to i nazwali mnie FILER czyli MACACZ nazwa powinna być FEaLLER, ale dali FILER żeby lepij się wymawiało
:oops:  :|

Cyceron

Cyceron... hmmm... Cycek jestem, a że na lekcji mieliśmy coś z Cyceronem to zwałe mieli, no na necie takiego właśnie nick'a używam.

Bacar

Hmm moj nick wziol sie stad ze zakladalem konto pocztowe na interji .A ze baca bylo zajete dodalem r  i od tad uzywam tego nicka :P

LoL EU/US : Hayame

FFXIV: ARR
Server: Moogle
IGN: Hayame Kisumi
Job: Bard
FC: SeeD

Rake

Cóż,moją ksywke "zapożyczyłem" z cyklu powieści S.Eriksona "Opowieści z malazańskiej księgi poległych".

Anomander Rake - Tiste Andiii(starożytna rasa zwana dziećmi ciemności),władca latającej fortecy Odprysk Księżyca.Syn ciemności,rycerz wielkiego domu ciemności.Jednopochwycony(ma zdolność do zmiany kształtu,czarny smok).Posiada miecz zwany Dragnipurem w którym więzi dusze pokonanych wrogów.

To taka mega skrótowa charakterystyka postaci.Po więcej odsyłam do książek Eriksona.Tolkien to przy nim popierdółka.Ale to moje prywatne zdanie. :wink:
[

Dymek69

Mój nick wziął się od przezwiska ponad 10 lat temu koledzy zaczeli na mnie tak wołac od imienia Damian, i tak do dzisiaj jest.
Knowledge Reigns Supreme Over Nearly Everyone

Skrzat

Skrzat - (oryg. Aragorn) - :D
Skrzat to faja....

Ustaw w swójej sygnaturce i pomóż Skrzatowi zdobyć dominacje nad światem

Dashi

dashi to nie jest moj "wlasny" nick, zapozyczylem go gdy bylem maly z jakiejs bajeczki ;D, a normalnie w grze i gdzie indziej to nitros (chialem nitro ale jest zawsze zajete :P) (Draco to polaczenie smokow i sredniowiecza :D)

ainaarwen

heh... nieciekawa historia - mialem wpasc na chwile na to forum dowiedziec sie kilku rzeczy, a ze nie mialem pomyslu - generator :P w oryginale bylo inaczej, ale tak jak jest bardziej mi sie podobalo

Koni

Koni - większość osób tak na mnie mówi chyba od pszedszkola. Ksywa od imienia Konrad :)
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

krzwaw83

krzwaw - nick tylko na fora (3 pierwsze litery z imienia i nazwiska)

KingRusher

Mój nick wzioł się z csa bo czesto rashuje orginalnie Rusher ale że często jest zajęte to dodałem King.

~Armagedon~

moj nick powinien byc Armageddon ale uwazam ze nie potrzebuje 2 d wiec sobie uciolem... dzieki temu moj nick jest krotszy... macie tutaj krotki tekst ktory znalazlem w internecie wyjawiajacy pochodzenie nicka :
"Armageddon, Har-Magedon, Armagieddon to zapowiadana w Apokalipsie św. Jana, inaczej zwanej księgą Objawienia, ostateczna bitwa między siłami dobra i zła, w której hordy wiedzione przez Szatana zetrą się z anielskimi hufcami pod wodzą Chrystusa w zażartej walce. W wyniku tej walki demoniczne siły zostaną ostatecznie pokonane, wraz z wszystkimi ich sprzymierzeńcami, a boskie zwycięstwo rozpocznie okres tysiącletniego panowania Chrystusa czyli Millenium.

Termin ten pochodzi od Megiddo - starożytnego miasta w Palestynie. Stoczono w jego okolicy tak wiele bitew, że Nowy Testament (Ap 16,16) używa nazwy tego miasta jako symbolu dla ostatniej bitwy: Har-Mageddon, "wzgórze, góra Megiddo".

Potocznie Armageddon stał się błędnie synonimem kataklizmu powodującego zagładę całej ludzkości, choć jego biblijny pierwowzór ma raczej charakter wojny wyzwoleńczej z punktu widzenia ludu bożego."

Shaman

Ksywkę Shaman dostałem od kumpla jakies 12 lat temu :D Najpierw zaczeli mnie przezywac Czarodziej bo udawalo mi sie podrywac prawie wszystkie laski na imprezach ;) ale że mam na imie Szymon to kumpel załapał (po jakimś mocnym dopalaczu inteligencji opartym na siarce i owocach :P ) że Shaman będzie mi lepiej do imienia pasować ... no i tak zostało...
Nawet ojciec zaczął do mnie tak mówić bo szybciej reaguję niż na imie :D

mussaszi

moj nick funkcjonuje od 6 lat-prawidłowo powinno być Musashi od pewnego mistrza miecza płatnego zabujcy i poety-spolszczyłem na Musaszi ale było już zajęte więc dodałem s :P moja córka już mie tak nazywa :D

L2 EPI
Nick:   FiluteK-WS
Nick:   BumCykCyk lv 79+noblesse
Klasa:  Fortune Seeker - subka ST lv 78+
subka Titan lv 77+

Arthas

Warcraft  :D ...
...i pasuje do imienia...
...ale i tak wszyscy do mnie mówia po nazwisku ;p ...

Sengaia

mój nick(Sengaia) wywodzi się ze Słynnego filmu Petera Jacksona "Braindead" , słowo "Sengaia"(prawdopodobnie to nazwa choroby zamieniającej ludzi w zombie ^^)  wypowiedział pewien Murzyn kiedy na wyspie czaszek jego pracodawca został ugryziony przez pewne słodziutkie stworzenie "Małposzczurem" nazwane, które zostało przewiezione do nowej zelandii gdzie, ugryzło w Zoo pewną starsza panią no i sie wszystko zaczęło ^^
Nie gram w L2.
Czuję się szczęśliwy z tego powodu :D

cMMs

cMMS to skrót od komandosa, a dokładnie:

coM[ariusz]M[nazwisko]andos

Koledzy zaczęli wołać na mnie w ten sposób i jakoś mi się spodobało. A wstawienie inicjałów w środek to już mój własny pomysł.
Dragon-Network
Nightmare 30x
Nick: Reachel [Spellsinger - 65+] Clan: RiseAgainst
Nick: CahirAepCaelach [Gladiator - 52+]

NightBird

Nightbird - Nocny ptak... Jak mozna nazwac kogos kto gra nocami do 3 w nocy wtaje  o 6 do szkoly i przychodzi taki zaspany.
Tak jakos kumplom wpadlo do glowy ;d

chociaz w szkole wolą wersję Alien od mojego imienia jakim jest "ALAN"
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Dev

hm. ... Nick Brodzisz wziął się właściwie nie wiem skąd. Tak mówią na mnie. Co ciekawe i zabawne, grałem sobei wczoraj SRem w party i się ruszałem ciągle jak plando strzelały, a typy z party "Fajnie sobie dobrałeś nick do stylu gry i postaci" :D

A DevouringOne ... Tak nazwałem swoją pierwszą postać w L2, DE a dokładnie AW. Jakoś tak mi sie skojarzył z moją ulubioną postacią w starcrafcie - zerglingiem Devouring One ... :)
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

primabolan

Primabolan

Primabolan można otrzymać w formie acetatu w roztworze wodnym od firmy Schering z Berlina.
W formie enantatu w roztworze olejowym również z Meksyku, Francji, Hiszpanii. Ponieważ jako acetat wywołuje on bóle w miejscu iniekcji częściej przez kulturystów używany jest w formie enantatu.
W USA panował długi czas tzw. kult Primobolanu, ponieważ środek ten posiada silną aktywność anaboliczną i nie aromatyzuje (nie ciągnie wody). Dlatego używany jest on w USA jak i Europie Zachodniej szczególnie przed zawodami.

Przy normalnym stosowaniu działania uboczne są minimalne.. Jeszcze do niedawna Acetat był dostępny zarówno w tabletkach jak i zastrzykach. 2 Mg zastrzyki są bardzo bolesne i dlatego unikane przez kulturystów. 50 Mg tabletki zostały wycofane z rynku, tak, więc są dostępne tylko 25 mg tabletki. Bardzo popularne 50 mg tabletki, które były dostępne tylko we Francji, zostały wycofane w lipcu 1993 roku. Kiedyś krążyły plotki, iż 50 mg tabletki dostępne są w formie pod języcznej i wielu kulturystów próbowało rozpuszczać tabletki pod językiem, wierząc, że osiągną lepsze efekty.

Oczywiście tak się nie działo, gdyż 50 mg tak jak inne wersje nigdy nie były dostępne w tej formie. Innym problemem z 50 mg tabletkami było to, że niektórzy dealerzy "czarnorynkowi" wymieniali zawartość z 5 mg wersją lub przeklejali naklejki.

Jeżeli dziś ktoś ci oferuje 50 mg tabletki, to albo są to resztki zapasów i zapłacisz za nie ogromną sumę albo, co jest dużo bardziej prawdopodobne, są to podróbki. Primabolan jest prawie czystym anabolikiem, zawierającym znikomą ilość składnika androgennego. Stosunek działania anabolicznego do androgennego jest rzeczywiście bardzo atrakcyjny, jednak ogólne działanie anaboliczne jest umiarkowanie silne. Primabolan w tabletkach ma ograniczony efekt działania anabolicznego w budowaniu masy i siły. Nie jest środkiem dającym gwałtowne efekty. Jest jednak brany często i przez długi okres czasu, gdyż daje powolny, ale za to wysokiej jakości przyrost mięśni, które w większości zostają po odstawieniu środka. Skuteczną dawką zaobserwowaną u kulturystów jest od 50 do 150 mg dziennie. Primabolan w tabletkach nie jest 17 - alfa alkilowany i dlatego większa część substancji jest dezaktywowana w wątrobie i tylko mała jej część dostaje się do krwi. Jeśli jest brany sam nie przynosi wiele korzyści, chyba, że kobietom i początkującym. Sytuacja ta zmienia się radykalnie, gdy połączy się ze sterydami wysoko androgennymi, ale niearomatyzującymi i niezatrzymującymi wody.

W takim środowisku efekt anaboliczny, Primabolanu może osiągnąć maksimum. Najlepszymi środkami do tego są:, Masteron, Parabolan, Equipoise i Winstrol.

Efekt może być jeszcze lepszy przez dodatkowe branie Ozandrolonu. Początkujący i mało zaawansowani mogą osiągnąć dobre efekty biorąc 50-100 mg Primabolan dziennie i 150 mg Winstrolu Depot tygodniowo. Nawet przygotowujący się do zawodów kulturyści zauważą przyrost wysokiej jakości i twardości mięśni, gdy wezmą 150 mg Primabolanu dziennie i 50 mg Winstrolu Depot co dwa dni lub 76 mg Parabolanu co dwa dni. Primabolan pomaga również aktywnie spalać tłuszcz. Ponieważ jest w dużej części unieszkodliwiany w wątrobie, najlepiej by było użyć ten środek miejscowo wprowadzając substancję prosto do krwi przez skórę, w miejscach, gdzie znajduje się najwięcej nagromadzonego tłuszczu. Jest to możliwe dzięki środkowi o nazwie DMSO.

Jest on jedną z niewielu substancji, które są w pełni wchłaniane przez skórę i rozprowadzane w organizmie. Jest on zawarty w wielu maściach i żelach, które używane są przy leczeniu kontuzji. DMSO czyni skórę przepuszczalną dla innych substancji. Jest prawie całkowicie nieszkodliwy dla wątroby. W dużych dawkach jednak może naruszyć czynność wątroby. Nie wywołuje żadnych istotnych efektów ubocznych, Ciśnienie krwi, czynność wątroby, poziom cholesterolu oraz wartość HDL i LDL przeważnie pozostają niezmienione, czyniąc Primabolan bardzo lubianym środkiem przez starszych kulturystów. J

est często pierwszym środkiem dla początkujących z powodu rzadkich efektów ubocznych, co daje im odwagę do zmiany na mocniejsze środki. Najczęściej spotykaną dawka u kobiet to 50 - 100 mg dziennie. Efekty wirylizacji występują bardzo rzadko. Kobiety stosujące Primabolan przeważnie zdobywają 1 - 2 kg mięśni w ciągu 6 - 8 tygodni i wyraźną poprawę twardości mięśni. Kulturystki, które chcą podjąć większe ryzyko łączą 75 mg Primabolanu dziennie i 50 mg Winstrolu Depot tygodniowo oraz 50 mg Testosteronu Propionatu tygodniowo. Primabolan jest raczej trudno dostępny na "czarnym rynku" zarówno w Europie, jak i w USA.

źródło: Jacek Czech "Sterydy anaboliczne.
Przegląd preparatów farmakologicznych
stosowanych przez kulturystów"

Primabolan tylko na "tym TU" forum uzywam...Nazywalem postacie w L2 od anabolikow :
1 postac to Gladiator - Oxandrolon-jest 17-alfa alkilowanym doustnym sterydem anabolicznym, najprawdopodobniej o najsilniejszych własnościach anabolicznych ze wszystkich znanych do dnia dzisjejszego sterydów, przy jednocześnie tylko bardzo słabo wyrażonych własnościach androgennych.
2 postac to TH - Primabolan - opis p/w
3 postac to SpS - Pronabol - tez jakis "koks" :)
4 postac to HE - Speed8 - Nowy wymiar sprawności, siły, wytrzymałości, koncentracji i sprawności intelektualnej (aż 8 godzin stymulacji). Legalny stymulant i aktywator przemiany materii, nadający nowy wymiar stymulacji, zawiera :

- neurotransmitery (DMAE, GABA)
- substancje odżywcze mózgu (DLPA, ALC)
oraz wyciągi roślinne o kaskadowym, czyli potęgującym swe wzajemne działanie efekcie. Działa nawet 8 godzin. Podczas intensywnego wysiłku fizycznego lub intelektualnego substancje aktywne zawarte w produkcie powodują przyspieszenie pracy układu nerwowego (tzw. efekt turbo), dbając o utrzymanie stałego poziomu wydolności. Działanie zawartych w preparacie substancji aktywnych zostało sprawdzone w oparciu o liczne badania naukowe.

- skutecznie zwiększa wydolność fizyczną i sprawność psychiczną;
- stymuluje aktywność umysłową;
- zwiększa koncentrację i motywację zmniejszając zmęczenie;
- przyspiesza regenerację układu nerwowego po wysiłku fizycznym i intelektualnym;
- odnawia rezerwy energetyczne stymulując przemianę tłuszczów w energię;
- wspomaga koordynację nerwowo-mięśniową.

CHARAKTERYSTYKA SUBSTANCJI CZYNNYCH:

DMAE (dwumetyloaminoetanol):
Wykorzystywany jest w organizmie do produkcji acetylocholiny - jednego z podstawowych neurotransmiterów (neuroprzekaźników) w mózgu i układzie nerwowym. Przemęczenie fizyczne lub umysłowe, stosowanie narkotyków, alkoholu zmniejsza ilość acetylocholiny, dając objawy w postaci: trudności z koncentracją, „blokad psychicznych”, braku umiejętności panowania nad codziennym zmęczeniem lub strachem. Skutkiem tych objawów jest spadek wydolności. DMAE skutecznie stymuluje sprawność umysłową, dzięki większemu wykorzystaniu tlenu przez komórki nerwowe. Poprawia pamięć i zdolność uczenia się oraz nastrój.
DLPA (D, L fenyloalanina):
Zwiększa produkcję i potęguje działanie endorfin (substancji wywołujących dobre samopoczucie i zmniejszających intensywność bólu), powstających w mózgu. DLPA charakteryzuje wyraźne działanie stymulujące. Jest skuteczna przypadku długotrwałych powtarzających się wysiłków fizycznych.
GABA (kwas gamma-amino-masłowy):
Ważny neurotransmiter o wydłużonym działaniu i aktywator przemiany materii. GABA działa relaksująco, wspomaga regenerację i tworzenie masy mięśniowej, przyspiesza powrót do zdrowia. Zwiększa wytrzymałość i poprawia wydolność poprzez nasilenie procesów spalania tłuszczów w mitochondriach i uzyskiwania z nich energii. Stabilizuje ciśnienie krwi, zapobiega bólom i zmniejsza ryzyko wystąpienia skurczów mięśniowych podczas wysiłku fizycznego. GABA równoważy pobudzające działanie DMAE, optymalizując tym samym pracę komórek nerwowych. ALC (L-acetylokarnityna HCL):
Najwyższej jakości substancja z grupy związków ALC, pobudzających procesy pozyskiwania energii z tkanki tłuszczowej. Jest aktywatorem przemiany materii, dzięki swemu wyjątkowo skutecznemu działaniu nazywana jest również „turbospalaczem tłuszczu“. Szybko zwiększa spalanie tłuszczu dając energię niezbędną dla funkcjonowania organizmu. Korzystnie wpływa na tkankę nerwową i mięśniową. Współuczestniczy w produkcji acetylocholiny, potęgując działanie DMAE. Zmniejsza uczucie zmęczenia i wpływu stresu na organizm.

Smilax medica :

Naturalny wyciąg z roślin Kolcokrzewu Lekarskiego działa stymulująco na organizm, stanowi źródło energii. Zawiera sterole, które działając anabolicznie przyśpieszają regenerację organizmu. Ułatwia trawienie.

Yerba Mate :

Naturalny wyciąg z roślin Ostrokrzewu Paragwajskiego stymuluje przemianę materii dzięki zawartości kofeiny i garbników. Zmniejsza apetyt, wspomaga spalanie tłuszczu i produkcję energii z glikogenu. Zwalczając wolne rodniki powstające w procesach przemiany materii oczyszcza organizm ze szkodliwych substancji (antyoksydant). Naturalna kofeina:
Naturalny stymulator wpływający na pracę mózgu. Zapobiega powstawaniu silnego zmęczenia i wspomaga pracę serca. Długotrwałe stosowanie kofeiny opóźnia starzenie. Pobudza przemianę materii uzyskując energię ze spalania tkanki tłuszczowej.

to na tyle :)[edit = kolorki i takie tam heh,jak "profesjonalnie to profesjonalnie  :oops:  ]
<br />PVP in EvE is consentual, you agree to it when you login.<br />

ainaarwen

to jest profesjonalizm :D

cMMs

Jak dla mnie zbyt profesjonalne... nie dotrwałem do końca... xD

Neeeeext!!!  :P
Dragon-Network
Nightmare 30x
Nick: Reachel [Spellsinger - 65+] Clan: RiseAgainst
Nick: CahirAepCaelach [Gladiator - 52+]

Kentaro

moj nick wzioem z gry MtG raz paczac na karty spodobal mi sie potowr o nazwie Kentaro jego zdjecie w profilu i tak juz zostalo :P
A co to takiego -_-' <----  <lol>?

Podpisu nie ma i nie bedze :P

Tylko nie mówić ze podpis za długi....-_-'
/Cubu$
Podpis był za długi i mnie denerwował. Więc skróciłem.

btw. Nie koffam ciebie.....

/Cubu$
Oj no nie przesadzaj :*

Stwierdzam fakty:) I tak ci tego nie wybaczę

barthuss

Ja mam na imie Bartosz wszyscy na mnie mówią od urodzenia bartuś. Zaangielszczyłem ta ksywke i tak oto powstał barthuss

Serwer: Guards of freedom
www.gof.fe.pl