Shillien Knight [SK]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:35:33 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dev

Dobry DA stuniuje i w tym czasie robi panterke :P
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Ryltar

15 sekund to jest duzo zeby nakopac.Zreszta 6 sekund to tez duzo zeby przerwac.Jak DA zrobi tak:

Walnie stunta a potem od razu przywoluje i nie wejdzie stunt to nie przerwie przywolywania.

Dev

nie robi od razu tylko patrzy czy masz stuna ... jak nie masz to cie obkłada dalej :P

Hodiel

a i jeszcze jedno... moj poison pokrywa sie z poisonem cubica?
infinite........................

Ryltar

Cubic rzuca Curse Poison a ty zwykly Poiosn.Ale czy sie wypieraja?

Cytatnie robi od razu tylko patrzy czy masz stuna

Tak tylko ze jest szansa ze jak mnie uderzy to go przerwie.

BladeMaster

No dobra panie Ryltar :) a ja teraz mam dylemat. Stworzyłem postać od razu z zalozeniem ze ide na BD...fajnie wyglada duży DMG, dualki czyli szybki attack, fajne skille, dance, ogolnie full wypas. No i wszystko bylo dobrze az do dzisiaj... :) Wchodze na stronke i czytam jak opisujesz SK. No i az mi cos podskoczylo :D Tez postac zajefajna :D Mam prosbe, czy moglbys mi wyczerpujaco (jako osoba ktora napewno ma duze doswiadczenie z SK) porownac BD i SK ? Chodzi mi o doslownie wszystkie. Takze ktora postac jest lepsza w PvP, PvM itp. Może pojde na SK ? :) Zobaczymy ^^ z góry dzięki ;)
I've given up
I'm sick of living
Is there nothing You can say
Take this all away
I'm suffocating
Tell me what the fuck is wrong with me

ainaarwen

bylo kilka takich tematow.
najwzniejsze to, ze bd jest glownie do party jako support a sk zarowno do party do tankowania w nim, jak i do expienia solo. sk jest lepszy w pvp, ma duzo skilli magicznych (nietypowy tank), za to mniej hp niz srednia "tankowa" :)
ogolnie postac jest bardzo ciekawa, imo ciekawsza niz bd

Ryltar

Nie wiem co moge napisac :P SK w 1 vs 1 ownuje BD a ten w TvT ownuje jego(dajmy ze mamy tam PP,SE/EE,Bishopa,DA,SH,Archera,necra,Daggera i xx gdzie xx to SK lub BD).Moj SK na allku mial byc BD gdyby nie to ze kumpel mnie przekonal zebym robil SK bo sie mine z powolaniem.Teraz czuje ze bym sie minol.O tyle mi sie podoba gra tankiem ze to ja narzucam swoje tempo party z ktorym kosze levele(ja robie tak ze mob nr.1 pada a juz levi drugi) w ten spoosb party expi o okolo 30% szybciej.A jak mam sws/bd to nie komentuje kox leci jak glupi.

King Nothing

Cytat: Ryltar(ja robie tak ze mob nr.1 pada a juz levi drugi) w ten spoosb party expi o okolo 30% szybciej.

A ja robie tak zwany przeze mnie "pociąg". Wpadam w sale pełnych agresywnych, a na korytarz wracam z 4-6 mobami za plecami. Oczywiscie w party, samemu ciezko bylo by przezyc (jesli w ogole :P). Nawet bez biskupa czy SE, wystarczy mi WC albo OL. :P

Pytanie: jaki najlepszy set A grade dla SK? Widzialem ze wielu wybiera nightmare, sporadycznie (a własciwie prawie wcale) Dark Crystal. Raz mi sie przewinal Sk w majestiku nawet.

Ryltar

Ja tam wole DC z kilku powodow:
-Mam wiekszy def rate(co z aegis daje super kombo)
-Obniza STR nie DEX jak NM
-Daje resist na paraliz(W C5 paralize ladnie wchodza)
-Jest to armor "Healer Friendly" bo daje +4% wiecej z heala
-Genialnie w nim SK wyglada.

A majestic to tez nie glupi pomysl bo jak walczysz z gladem/Da/Palem/Destroyerem to sie przyda to cie swintuchy nie zestuntuja ^,^

A pociagow nie robie bo dla mnie to trata mp.Szybiej tluke levele jak biore 1/2 moby na klate.Uwazam ze pociagi sa dla Warlordow.

NightBird

Cytat: RyltarJa tam wole DC z kilku powodow:
-Mam wiekszy def rate(co z aegis daje super kombo)
-Obniza STR nie DEX jak NM
-Daje resist na paraliz(W C5 paralize ladnie wchodza)
-Jest to armor "Healer Friendly" bo daje +4% wiecej z heala
-Genialnie w nim SK wyglada.

zgadzam sie w 100% a tak poza tym to ma bardzo fajne bonusy.
Dla tanka to tylko Nightmare albo DC bo majestic czy tallum nie maja tarczy a tutaj jest bonus jeszcze na tarcze :p
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

King Nothing

Cytat: Ryltar
A pociagow nie robie bo dla mnie to trata mp.Szybiej tluke levele jak biore 1/2 moby na klate.Uwazam ze pociagi sa dla Warlordow.

W dobrym party pociągi są kul, wpadam z tymi kilkoma mobami w AW, Destro, DA, z boku "szczela" SR, OL daje chanty życia i wspomaga jakimiś tam duchami. Exp leci szybko, nie musze odpoczywac po kazdym takim pociagu. MP zuzywam wtedy jedynie na drainy i czasami LS, reszte robia kubiki :)

Koni

A o hate aura nie pomyślałeś ?? Jak pare takich mobków się rzuci na takiego bsihopa (nie mówie o jakiś mobkach lvl 40 ale np. w katakumbach czy nekropoliach) to drainem nic nie zrobisz. A hate aura dużo mp zabiera.
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Dev

ja A grade zawsze brałem Majestic, bo mi sie podobał i chyba dawał atk spd ;)

NightBird

Cytat: DevouringOneja A grade zawsze brałem Majestic, bo mi sie podobał i chyba dawał atk spd ;)

tallum daje atk.spd a przy majesticu nie ma bonusu do tarczy.
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

MonT

Ale jest resist na stuna bardzo dla SK przydatny.

Dev

i nie wiem po co, ale bonus do p atk ... :) i do tego majestic ma sporo defa, a tallum duzo mniej ...

Ryltar

Ja lubie tak:
1)DC
2)Majestic
3)NM
4)Tallium

Sadze ze w C5 to mi majestic spadnie o jeden w dol a NM wskoczy na jego miejsce.Duzy p.def + resist na root=0 arrest/shackle

dsfa5

a co sadzicie o dualach w przypadku SK?jest sens ich uzywac?mowie oczywiscie o expieniu samemu bo w trakcie "tankowania" np. raida wiadomo ze sa bezuzyteczne

Scroller

nie, nie ma sensu ich uzywac.

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

Ryltar

Ja lubie sobie czasem peknac jakiegos SK co uzywa duali lub bluntow(sa tacy zdolni na zagranicznych serwach anktorych czasem gram).

dsfa5

Cytat: RyltarJa lubie sobie czasem peknac jakiegos SK co uzywa duali lub bluntow(sa tacy zdolni na zagranicznych serwach anktorych czasem gram).
uwazaj aby w plecaku nie mial porzadnego miecza i tarczy :P
a pytam sie bo caly czas jade na standarcie:miecz i tarcza .ale niedawno rozmawialem z kumplem co zaczal uzywac duala na expie jak jest sam i mowi ze nie jest zle.ale to jego opinia.dlatego chcialem zasiegnac opinii innych bieglych w tej postaci  :D

Ryltar

...nie jest zle roznica ~40 p.atk jak ja sprawdzalem mojego storma i dual stormy oo tak a dostaje zamiast za 40 to za 60...

Cytatuwazaj aby w plecaku nie mial porzadnego miecza i tarczy

Ta kazdy gracz sra adenami...

Dev

jak sie najadł to i nasra ...

dsfa5

Cytat: RyltarTa kazdy gracz sra adenami...
ja o dualach ty o sraniu.myslalem ze dostane tu konkretne info na moje pytanie od fachowców tej postaci  a dostalem info od FaHoFca o  sraniu .echhhhhhh.Qóltura to nie grzeszysz