HE >>> Jaki łuk ?

Zaczęty przez DREADEDYAUTJA, Wrzesień 02, 2006, 09:42:37 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

DREADEDYAUTJA

Witam wszystkich jestem nowy ;D Dotychczas gralem tylko sr ale naszła mnie ochota na HE... I stad moje pytanie: Jakie luki dla HE ? D grade rozumiem strenghended long bow, c akat long bow ale b ? czy myslicie zeby zlozyc bopa ew. enchant czy moze lepiej delba? delb jest 2 razy "tanszy" w matsach ale wolniejszy od bopa... a moze od razu carnage ?

prosze o odpowiedz i pozdrawiam

eSkel

D najlepszy jaki Ci sie uda, z C darowalbym sobie akata, i wzial Ice bow, co prawda ma sporo nizszy p atk, ale spokojnie mozna nim wyexpic do 60-62:P a potem BoPa.. Carnage raczej nie uda Ci sie zlozyc... ;)

Darkdancer

moim zdaniem jako c to emi bow z guidancem a B grade to oczywisicie BOP z QR lub guidance;]
PARADISE 4EVER
eureka 7x
prophet

ixi

Cytat: Darkdancermoim zdaniem jako c to emi bow z guidancem a B grade to oczywisicie BOP z QR lub guidance;]
Glupszej rady dac nie mogles? Po co komu guidance? Najbardziej bezuzyteczny SA dla archera...
Emi z CS, BoP z CS - do koksu. QR mozesz wziac ale sie szybko many pozbedziesz
Hindemith - SE - Full C5

major76

Cytat: ShamanekHehe! na Virtue mam 35 lvl i chodze z Hunting bow'em i o dziwo da sie expic :D

hunting bow zre 2mp/lotka
http://lineage2.stratics.com/content/library/items/weapons.php?id=271

emi 8mp/lotka
http://lineage2.stratics.com/content/library/items/weapons.php?id=286

bop 9mp/lotka
http://lineage2.stratics.com/content/library/items/weapons.php?id=287

z hunt bow'a zabijasz keltiry z bopa moby x4/x6hp widzisz roznice czy mam ci ja naswietlic ?

luk z qr czy guidance to najwiekszy kretynizm jaki mozna zrobic, kazdy kto pogral lucznikiem troche wiecej niz na keltirach ci/wam to powie.
Nemo est casu bonus.
offensive|Fenomen +20 Rogue
Hindemith Full C5

NightBird

Dla bogatych:

D-grade: Light Crossbow
C-grade: Eminence Bow
B-grade: Bow of Peril
A-grade: Carnage Bow / Soul Bow (sam nei wiem)

Dla biednych:
D-grade: Gastraphates (bo SLB jest very slow)
C-grade: Crystalized Icebow (bo akat jest very slow)
B-grade: Bow of peril
A-grade Carnage Bow / Soul bow (sam nie wiem)
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Dev

Cytat: ixi
Cytat: Darkdancermoim zdaniem jako c to emi bow z guidancem a B grade to oczywisicie BOP z QR lub guidance;]
Glupszej rady dac nie mogles? Po co komu guidance? Najbardziej bezuzyteczny SA dla archera...
Emi z CS, BoP z CS - do koksu. QR mozesz wziac ale sie szybko many pozbedziesz

Bezużyteczny ? Kumpel dzięki guidance mnie trafiał na UE 2 jak miałem AW. A tatoo miałem full w dexa (dex 41)
Ale z drugiej strony .. Po co guidance jak nie gramy tylko na sztyleciarzy :D
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Thaald

Pies drapal SA guidance dla HE ktory ma i tak zajebiscie duze accuracy(najwieksze wsrod lucznikow?)
Jezeli sztyleciarz wlacza UE to walisz stuna/double shota i reszte skilli ktore masz pod reka

FullMetal Alchemist fan

DREADEDYAUTJA

Tylko czy warto jest skladac emi bow ? nie lepiej kupic crystalzed, akat bowa i od razu skladac bopa ?

ixi

Nie warto skladac emi.
NAzbieraj AA, kup akat i wymien na emi :F
Hindemith - SE - Full C5

major76

Cytat: ixiNie warto skladac emi.
NAzbieraj AA, kup akat i wymien na emi :F

to zalezy zi4m jakie rate, moze wystarczy pojsc na dropa xaxaxaxa
Nemo est casu bonus.
Hindemith Full C5

Dev

taa ... chyba dropniesz takiego na serwerze 5000 x ^^
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

major76

Cytat: DevouringOnetaa ... chyba dropniesz takiego na serwerze 5000 x ^^

na x4 moj kolega w tydzien wydropil sls,emi,deadmanstaff ktory byl zreszta 1 deadmanem na serwerze, tydzien chodzilem z krasiem na spoil. Ale to trzeba miec cuf, wiedziec jak bic, i bic kilka godzin lub po prostu miec farta. na alexandrii specnazowi dropnal bop a tam bylo x3. tydzien temu w toi wypadl nam tallum tunick, dzien pozniej tallum gloves - rate x1, a dzisiaj justyna kliknela na manufakturze damascus'a z 60% i tez wyszedl - recepty na dropa i na craft 60% nie ma :wink:
Nemo est casu bonus.
Hindemith Full C5

NightBird

najlepiej albo zamienic z akata + aa albo scraftowac.
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

DREADEDYAUTJA

A gdzie to wymienic i ile trzeba AA na emi ? Czy mozna tez wymieniac bronie b grade? np bop+AA na carnage ?

Scroller

mozna u blacksmitha mammona, nie pametam za ile aa. Nie, mozna tylko bronie D i C.

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

DREADEDYAUTJA

Dzisiaj na existence (nie wiem czy jest jakos inaczej czy co) patrzylem czy mozna wymienic bronie c/d i widzialem ze mozna wymienic tylko armory a i s grade :D

major76

Cytat: DREADEDYAUTJADzisiaj na existence (nie wiem czy jest jakos inaczej czy co) patrzylem czy mozna wymienic bronie c/d i widzialem ze mozna wymienic tylko armory a i s grade :D

o.O

weapon
akat->emi +2.18kk aa

topsklepoweD->topD +480k aa

Bsie nie da wymienic ale mozna zrobic w nastepujacy sposob

wymieniasz
delu->tsurgi; delu->sls+ 2.18k aa, pozniej te 2 miecze dajesz w dual u kowala w aden placac jakies grosze za to i masz dual tsurgi/sls
Nemo est casu bonus.
Hindemith Full C5

DREADEDYAUTJA

Hmmm... w sumie niezly sposob ;] ale to chyba nie 18k tylko 18kk... a 18kk na serwie 4x raczej sie nie uzbiera... :(

Ryltar

To sa AA ktore masz za seal stones(o ile sie nie myle).Masz mozliwosc oddania ich do Dusk/Down lub wymiana na AA.

DREADEDYAUTJA

Wiem ;] Mialem ok 2kk AA :D Tylko ze np 18kk AA to jest baaaaaaaaardzo duzo ich zbierania...

Cywil

CytatGlupszej rady dac nie mogles? Po co komu guidance? Najbardziej bezuzyteczny SA dla archera...

o lol mowisz jak ostatni n00b. pewnie o lukach uslyszales tylko od kolegow. dlamni enajbardziej bezuzyteczny jest wlasnie QR bo ile razy uzywasz skilli? luk tak wymiata ze niezdarze i mi sie niechce uzyc duble shot bo szkoda many i i tak zalatwiam moba kilkoma strzalami. a guidancre sie przyda. mysle ze guidance lub CS dodaje wiecej niz smieszny QR (a i tak skille odnawiaja sie bardzo szybko)

Dohid

Nie zaczynać mi się tu żreć i nie robić offtopa [poprzedzam odpowiedź na obrzucanie się "n00bami"]. Temat jest o łuku dla HE i tego się trzymajcie. Jeśli ktoś chce podebatować szczegółowo o upgrade, AA, 7s zapraszam do tematów temu poświęconych lub pozakładać konkretne nowe. Ale przede wszystkim spokojnie i bez nerwów :)

Koni

Lineage 2 to jest gra a jak to w grach bywach wszystko zależy od szczęścia. Jedny w tydzień dropną 3 BOPY a drudzy 4 shafty...
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Cywil

hmm na razie tylkona hawkeyeu i accuracy i guidance z buffa mam az 112 acu a z guidance doda mi hmm nie wiem moze az z 3-5?
czyli bedzie z 117 a jak donga dotanne to dojdzie do 120 !!!!!! czyli hmmm w kazdego prawie zawsze trafi :) taki destro albo tank dostaja po <kuku> najwiecej XD