HELP !!!

Zaczęty przez Jarząb, Sierpień 20, 2006, 08:26:48 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarząb

Witam gram na serwerze EPI i mam taki dziwny problem niby ping mam 53-65 ale lagi mam takie ze sie nie idzie poruszac i  mnie z serwera wywala wie ktos co to moze byc ?? reinstalacja l2 nie pomogla :(

Schism

może coś z twoim łączem ?

Jarząb

z laczem raczej watpie bo gram jeszcze w MU i w Silkroad i jest wszystko wporzadku

Polgara

wejdz w opcje i zmniejsz je bo pewnie sa na full ustawione powinno zniwelowac lagi

Schism

... tylko on mówi o lagach, a nie wieszaniu gry  :P

Jarząb

zapomnialem dodac ze zainstalowalem najnowsze stery do karty graf i mam nowa karte sieciowa.

a co do opcji to jade wszystko na low (a mam athlona 2500+, 512 ram, radeon 9200)

moj kumpel ma slabszego kompa i mu wszystko fajnie chodzi

Schism

a spróbuj na innym servie - przynajmniej żeby zobaczyć czy problem się utrzymuje  :poklony:

Jarząb

ok a jaki serwer proponujesz

Schism

spróbuj Paradise - taki typowy, modelowy server :P

Polgara

Cytat... tylko on mówi o lagach

tak sie zapytam a co ty rozumiesz pod pojęciem Lagi??

bo dla mnie lagami sa włąsnie to co opisał ze nie moze sie poruszac

i jesli w opcjach ma ustawioną max rozdzielczosc,cienie,detale to jego sprzet nie wyrabia i dlatego go laguje wiec jesli to zmniejszy powinno to te lagi wyeliminowac :P

Schism

lag - np. gdyu nie możesz się w ogóle poruszać (wina servera albo łącza)
zwieszka - gdy widzisz co 5 klatke (wina komputera)

Polgara

Cytatlag - np. gdyu nie możesz się w ogóle poruszać (wina servera albo łącza)
jest to tez wina ustawien opcji na Max bo jesli masz słąbego kompa to on nie nadazy przetważac danych i zmniejszenie tych opcji eliminowało to

np. mam 2 kompy jeden nowiutki drugi stary
grajac na max opcjach na nowym bez problemu gram na starym w ogóle nie da rady bo postac wiecej stoi w miejscu ziz moge grac ale jak na tym starym zmniejszam opcje do minimum moge grac prawie bez problemu

spróbuj wgrac starsze sterowniki jak na innym serwie bedzie to samo

Schism

ok, ok ... może to źle interpretuje ! PEACE ! :poklony:

Jarząb

omg ale mam pecha juz na 3 serwach (l2 Elite, red dragon, Paradise) sie logowalem i za kazdym razem critkal errora  :x wrrr

wale tego L2 moze kiedys w to jeszcz zagram

thx za pomoc i prosze o zamknieice tematu

Saladin

Lag - czas, jaki upłynął między wysłaniem pakietu informacji a jego odebraniem. Zazwyczaj opóźnienie takie jest rzędu kilkudziesięciu milisekund, jednak w przypadku wystąpienia problemów z funkcjonowaniem sieci (spowodowanych np. przeciążeniem serwera), może dojść do jego wydłużenia - nawet do kilku sekund.

Macie tu definicje - co do EPI - kto jest twoim prowiderem?
Nie udzielam pomocy przez PM...

Jarząb

co to znaczy prowiderem bo nie kumam ;/

ixi

Dostawca uslug internetowych (Internet Service Provider)
Hindemith - SE - Full C5

Jarząb

---------- 12:30 21.08.2006 ----------

aaaaaaaaa  to mam siec lokalna

gadalem z adminem i ma dac nowa antene moze to pomoze, jak nei to znowu tutaj  napisze  :P

---------- 16:21 06.09.2006 ----------

mam nowiutka antene i lineage II smiga na najwyzszych opcjach jak burza ani jednego laga :D

ps. temat uwarzam za zamkniety ale i tak dzieki za pomoc :P

bartol1995

Wyłącz wszytkie Skype GaduGadu...itp.A także zmniejsz rozdzielczosć w grze.Moze to pomoze:/

kasiek

Podczas gry wyłącz takie programy jak winamp, gg i inne tego typu. Mi pomaga....

BaRt

nie bede zakladal tematu bo wiadomo... wiec,gdzie mam expic Palus Knightem na 21 lvlu,server EPI, aha i jeszcze jedno mam sprzet Wooden Set i Broadsword :|
(pytam bo zawsze w poczatkowych fazach gry mam ten problem i zawsze zapominam :mrgreen: )